- 8 Ağustos 2014
- 1.894
- 3.443
- 158
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Daha çok TV'yi izlemek isteyen sizsiniz de bebeğin üstüne atıyorsunuz gibime geldi. İzlediğim bir tane dizi var onun dışında ne bir haber programı, ne bir başka dizi ne bir program izliyorum TV'den. Kaçırdığım hiçbir şey de olmadı. Faydasından ziyade zararını görüyorum zira hep bomboş içerikli şeyler var artık.
Illa müzik oalrak dusunme.
Ben çocuğuma muzik olarak sadece cocuk muzigi ve tasavvuf muzigi dinletmeyi dusunuyorum..
Kitap olayi icin agza alinabilen kumas kitaplar alman daha iyi illa muzikli olmasina gerek yok...
Bir pet siseye iki boncuk koysan sallasan bile ses cikar..
Enli taslara vur ses cikar..
Benim kardesim 6 aylik..
Ben okuloncesi ogretmenligi okuyorum masal tasi yapmistim. Vurarak ses cikardim.
O da hemen birini aldi.
Sonra dursu denedi kendini. Sonra ikinciyi aldi birbirine vurdu.
Parmak oyunlarida yapabilirsin.
Vucuduna masajlar da guzel olur
.
El ve auak bileklerine zil takabilirsin. Farkindaligini ayirt etmesi icn
sağolun. Yazdıklarınızın çok faydası olacak.
aliskanligi degistiemelisin canmEvde bebegimle yalniz olduğum icin boş vakitlerimde TV izliyorum. İzlemek isteyen benim. Biz de şöyledir, sabah kalkılır ve ister izlenilsin ister izlenilmesin ilk iş TV açılır. Yatarken bile kapatılmaz cocgu zaman.
4 ay geç bir zaman değil ki. Ortada dövünecek bir durum yok.
Yatağının yerini değiştirin. Tv açık olsa bile sesi çok yüksek olmasın ve arkasında falan kalsın..
Şahsen ben oğlum doğduğundan bu yana öyle aşırı titizlenmedim hiç bir şeye. Daha ilk günden bu yana tv makul bir sesle açıktır. 17 aylık daha bazı reklamlar dışında dikkat kesildiğini görmedim ki bazen çizgi film bile açarım, bazen de komple kapatırım. He dikkat kesilip izlerse mutlaka gözlemlerim neye bakıyor diye zaten hareketli bir çocuk o yüzden uzun süre izlemiyor.
Bazı şeyler çok abartılıyor. Biz de çocuktuk oturup çizgi film izledik, çizgi film bitti başka şey izledik. Affedersiniz gerizekalı mıyız? Hayır..
Tabi ki çocuğu tv karşısında büyütmeyin de 4 ay nedir diyor insan yani..
4 aylık bebeğe mi şarkı açıp izletiyordun? İyi de daha çok yeni algısı açılmaya başlamış çevreye karşı neden böyle bir şey yaptın ki?
Öncelikle sakin olun.
Zaten ilk 2 ay bebeğinizin görme mesafesi 40-50 cm.
4 aya gelene kadar da umuyoruz ki çok uykuda vakti olmuştur.
Kötü bir şey yapmışsınız. Ama iş işten geçtikten sonra düzeltmeye bakmalı.
Bebeğinizin karşısına geçin, günde en az 2 saat Aralıklarla konuşun.
1-2 saat masaj yapın, gıdıklayın, kolunu bacağını oynatın.
Bir daha da 1 yaşına kadar tv açmayın.
Yapabiliyorsanız sonra da açmayın ama ilk 1 sene özellikle uzak tutmalı bebeği.
Sahsen ben bu tv olayina hic inanmiyorum. Tmm sabahtan aksama kadar acik dursun demiyorum ama cocuklar da tv izlemeli.
Bu zeka isi cocugun kendisine ozel birseydir.
Abimin oglu tv izlemeyi cok severdi. Kucucuktu devamli izliyordu. Ama 4 yasindayken 4 haneli rakamlari okuyabiliyordu. Ustelik kimse ogretmiyordu. Isin ilginc yani anasinifina bile gitmeden okumayi sökmustu. Kendi kendine.
Sonra okula basladi. Birinci sinif ikinci sinifta okulun en iyisiydi. Ucuncu sinifta ogretmeni abimi cagirdi. Bu cocugu iyi yerlerde okutun dedi. Kapasitesi kendi sinifindan yuksekti.
Simdi kolejlerde okuyor. Cocuk cok ama cok zeki. Ve halaa cok tv izler
Ya bu tv olayı bana çok kasinti geliyor açıkçası..
Annem çalışırdı ben okumayı kendi kendime trt izleyerek 4 yaşında öğrendim .
Çenem adamı bayiltir ne otizm teşhisi kondu
Ne konuşmam geri kaldı ne de gerizekalı oldum çok şükür..
Bunun yanında cevremde gördüğüm yaşıtlarımda otizm değil hepsi iş güç sahibi insanlar..
Çizgi film izleyerek ,çocuk programları seyrederek büyüdük.
Keza yeğenim de anneanne baktığı için kim oynasın eğitici oyuncaklarla ,kitaplarla bilmem nelerle il birincisi su anda çocuk 11 yaşında..
Bana saçma geliyo bu kadar hassasiyet .
Her şey hormonlu ,gdo lu tv tek başına etken değil ki bunda
Ben 15 temmuz’da doğum yaptım. Maalesef ilk 3-4 ay evde 7/24 haber veya tartışma programı açıktı. Zannediyorum ki benim bebe akşam haberlerine bağımlı oldu, ilerde haber spikeri olabilir. Neyse ortalık duruldu, haberler duruldu, ben de duruldum lanet olsun dedim kapattım televizyonu. Sen de kapat. Hatanın neresinden dönülürse kardır. Müzik dinleyin evde ses olsun istiyorsan.
Sen TV siz nasil zaman geciriyorsun?Bebeğim yok ama evimde tvde yok.
Bu güne kadar daha anlamadim insanlar nasil oturuyor saatlerce önünde...
Bebeğe zarar, sizede zarar.
Önerim... önünde genelde on/off yazan düğmesi olur bu cihazlarin... parmaginizla o düğmeyi ittirin.
İlk okulda bir öğretmenim vardı, bizim için size çok yazık oluyor hayatınız dört duvar arasında geçiyor çocukluğunuzu yaşayamıyorsunuz derdi, çokda haklıydı yani. Sonraki nesile bakınca kendi çocukluğuma şükreder oldum, çünkü on yaşından sonra bilgisayar tv elinin altında olan asosyal bir nesil gelmişti. Sonrasında bu neslin dahi şanslı olduğunu gördüm zira şuan doğan çocuklar elinde tablet önünde tv zombi gibi dünyaya geliyor.
Bence kesinlikle ağlasada zırlasada tv ye tablete alıştırmayın çocuklarınızı.
Sizin için henüz geç değil merak etmeyin, 4 ayda bişey olmaz, bundan sonraki dönem önemli.
Ortalama 10 yıldır televizyon yok evimde
Birgün bu saçmalığı evimde tutmama gibi bir his mi dersiniz ilahi bir güç mü delilik mi dersiniz attım ve almayacağım bir daha
Benim oglum Kral tv nin klipleriyle buyudu. Okul 1.ncisi oldu + meslegindede basarili bir cocuk :)). Benim yegenimde dogum yapti. Esi ilk baslarda atti tuttu tv izlettirmiycem. Bilgisayar vermiycem vs. Simdi butun gun cizgi film kanali acik. Elinde akilli telefonla geziyor 1.5 yasinda cocuk gayette zeki. Oyle soylemeyle olmuyor bu isler. Onemli olan tv yi yakindan izlettirmeyin. Sesinide cok yuksek acmayin. Yataginida tv karsisindan uzak tutun.Hanımlar bebeğim 4 aylık ve doğduğundan beri evde yüksek sesli TV açık. Arada izliyor da bebeğim. Çünkü tam TV nin karşısında duruyor yatagi. TV nin zeka geriliğine neden olabileceğini çoktandır biliyorum ama çevrem 'bırak baksın daha anlamaz o' dedikleri için, bir süredir dikkat etmiyordum. Büyük hata yaptım farkındayım. Bebeğime kim bilir ne kadar zarar verdim. Sizler bu TV sorununu nasıl cozdunuz?
Sorunuzun cevabini zaten vermissiniz. Onerilecekler belli size ,acmayin tv yi yatagi karsisin dan alin yada tv yi atin gibi..zaten bunlari biliyorsunuz neyi ogrenmek istiyorsunuz?Hanımlar bebeğim 4 aylık ve doğduğundan beri evde yüksek sesli TV açık. Arada izliyor da bebeğim. Çünkü tam TV nin karşısında duruyor yatagi. TV nin zeka geriliğine neden olabileceğini çoktandır biliyorum ama çevrem 'bırak baksın daha anlamaz o' dedikleri için, bir süredir dikkat etmiyordum. Büyük hata yaptım farkındayım. Bebeğime kim bilir ne kadar zarar verdim. Sizler bu TV sorununu nasıl cozdunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?