Büyük Konuşmak

Hahaha bugün bana kv den gözüktü ler zaten dün gece rüyamda gördüm dudağım da koca bir uçuğum var dedi kodu gibi olmasın. :)))

Bigün eltim ben kv mutfaktayiz kv biri hakkında ileri geri konuşuyor baya konuştu bizde ses seda yok ama kendi işimizi yapıyoruz mutfakta. En son dediki susun susun hepinizin coluğu çocuğu var başına gelir. Biz elti ile önce bir kala kaldık :KK57::KK57: na böyle baktık birbirimize sonra bastık kahkahayı:KK70::KK70: bu işler büyük meziyet istiyor ne varsa eskilerde var
:KK70::KK70::KK70::KK70:Konuşup konuşup içini döktükten sonra "amaaan boşverin pis günahı üstüne" diyenlerle aynı memleketli olmasın bunlar.

Büyük konuşma; "Asla şunu yapmam "

Gibi katì konuşmak,hüküm vermek ..

Sen gayet normal şeyler söyledin. .

Mesela birde şu var benim düşündüğüm.

1.Hani der ya bazı insanlar zorda kalayım tuvalet bile temizlerim.

2. Versiyon asla kimsenin pisligini temizlem.

1. De verdiği sözü yerine getirirmi diye denenmeyeceğimiz ne malum. 1. Versiyon ile. 2.Deki büyük konuşma riski kapışır.

Sizin kuzen kime ne demis buyuk konusmusta cocugu oyle terbiyesiz olmus?
Ben inanmiyorum boyle seylere sizde ne dusunuyosaniz onu soyleyin etrafin dediklerine aldiris etmeyin.

Hahaha bugün bana kv den gözüktü ler zaten dün gece rüyamda gördüm dudağım da koca bir uçuğum var dedi kodu gibi olmasın. :)))

Bigün eltim ben kv mutfaktayiz kv biri hakkında ileri geri konuşuyor baya konuştu bizde ses seda yok ama kendi işimizi yapıyoruz mutfakta. En son dediki susun susun hepinizin coluğu çocuğu var başına gelir. Biz elti ile önce bir kala kaldık :KK57::KK57: na böyle baktık birbirimize sonra bastık kahkahayı:KK70::KK70: bu işler büyük meziyet istiyor ne varsa eskilerde var
Kayınvalideye bayıldım ya zeki kadınmış sizi de ortak etmiş bir şey söylemediğiniz halde :KK70:

Tüm kuzenler ve kız kardeş evli olunca ailede takılacak bekar bulamadım onlarla vakit geçiriyorum ben de. :KK51:

Mesela birde şu var benim düşündüğüm.

1.Hani der ya bazı insanlar zorda kalayım tuvalet bile temizlerim.

2. Versiyon asla kimsenin pisligini temizlem.

1. De verdiği sözü yerine getirirmi diye denenmeyeceğimiz ne malum. 1. Versiyon ile. 2.Deki büyük konuşma riski kapışır.
Haklısınız kesinlikle. Ikisinde de gelecekteki davranışlar hakkında görüş bildiriliyor sonuçta. Ağır kapışırlar hem de :))

haa aklıma ne geldi 12 yaşında asla çocuk sahıbı olmam derdim,37 yaşında halen dıyorum,herkes buyuk konuşma,erkeknden evlenırsın çocuk yaparsın derdi,ben gelinlik giymem çok karşıyım derdım,buyuk konuşma derlerdi,asla aşure yemem dıordum,halen yemıyorum,

haa aklıma ne geldi 12 yaşında asla çocuk sahıbı olmam derdim,37 yaşında halen dıyorum,herkes buyuk konuşma,erkeknden evlenırsın çocuk yaparsın derdi,ben gelinlik giymem çok karşıyım derdım,buyuk konuşma derlerdi,asla aşure yemem dıordum,halen yemıyorum,
12den 37ye epey istikrarlıymışsınız siz de :)) Asla diyince bile başa gelmeyeceğini anlamış bulunuyoruz böylece :KK9:

Ence buyuk konusma ben asla yapmam ben asla demem asla kv ile oturmam kesinlikle boyle biriyle evlenmem gibi seyler ben asla boyle yaramaz cocuga katlanamam dersen rabbim sana verir o yaramaz cocugu hadi katlanma bakalim der

Hor gorecek yada kınayacak bır davranısın yoksa buyuk konusmaya gırmez bence.. Bende ınanıyorum basa gelebılecegıne.. Ama hersey de de basına gelır dıye sus pus etmek yanındakı ınsanı bı yere kadar olur herhalde..

Bence koruma mekanizmasi. Yalnis yapan ve cahil insan kendini bu sekilde koruyor "benim yaptigim ne ki, bak senin basinada gelebilir" demek istiyorlar. Sorunlarina care bulmaktansa, kendini bu sekilde avutup, topluma bu sekilde kendini saydirmaya calisiyorlar.

İşte sürü psikolojisi diye buna diyorlar.. Ortamdakilerden farklı bir yorum yaptığında "aaa görürsün başına gelince"lerle başlar bu. İnsanların tekeldeki fikirlerine çok tuhaf bir durummuş gibi yaklaşırlar.. Farklı düşünüyor olmanız, insanların bunu başka başka yorumlaması umurunuzda olmasın.. Benliğinizden ve fikirlerinizden ödün vermeyin. Ne derlerse desinler.

Çok net, kesin yargı bildiren cümleler büyük konuşmak olabilir bence. "Ben asla aldatılmam" demek buna örnek olarak sayılabilir. Genellikle kendi iraden dışında gelişen olaylar hakkında kesin yargı bildiren cümleler kurman mesela bana göre büyük konuşmak olabilir ama "ben olsam evlat edinmeyi düşünürdüm" demenin neresi büyük konuşmak oluyor onu anlamış değilim.

Çok net, kesin yargı bildiren cümleler büyük konuşmak olabilir bence. "Ben asla aldatılmam" demek buna örnek olarak sayılabilir. Genellikle kendi iraden dışında gelişen olaylar hakkında kesin yargı bildiren cümleler kurman mesela bana göre büyük konuşmak olabilir ama "ben olsam evlat edinmeyi düşünürdüm" demenin neresi büyük konuşmak oluyor onu anlamış değilim.
Haklısınız. Ama nerden buldunuz şimdi bu eski konuyu :KK70:

Seni uyaran kişi büyük konuşmayı yanlış anlamış.

Bana kalırsa büyük konuşmak "asla yapmam, asla gitmem, bunu yapacağıma ölürüm daha iyi bla bla bla"

Aslında söyledikleriniz büyük konuşma değil de kınama.. asla yapmam,ben olsam şöyle yaparım,şu durumu hayatta kabul etmem vs vs büyük konuşma. Ama kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezsiniz diye bi söz var. Ben hayatımda bolca yaşadım açıkçası..

Back
X