• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük konuşmamakla ilgili bir sorum var..

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Selam kızlar.Size sormak istediğim bir soru var.Hani biz büyük konuşunca deriz ya tövbe et etmezsen başına gelir,işte ailemizin bizim hayatımız hakkındaki düşünceleri,büyük konuşmaları bizi etkiler mi yoksa sadece biz kendi kendimizden mi sorumluyuz onların bizim hayatımızdaki yerleri bu konuda nasıldır? yardımcı olursanız sevinirim.

bence etkiler nedenmi genelde aileler cok buyuk konusur kizim soyel yapsa gebertirim benim oglum asla boyle olmaz izin vermeme ama kimi laf etseler onalrin hepsi sizin basiniza gelir ve ceremsini biz cekeriz mesela benim annem hep derdiki oyle bir gelin alicamki mileltin parmakla gostericek soyle olcuak filan kardeism evleniyor simdi karisini cok fena annem akcicak delik ariyor:) hic istedigi gibi degil akrdeisminde basi yandi

Ben inanmıyorum o tarz şeylere açıkçası.Hayatımıza yön veren hep kendimizdir.Verdiğimiz kararlar doğrultusunda yaşarız.İbretlik öyküler de yok değil tabi.En iyisi büyük konuşmamak yine de :8:

Daha önce hiç düşünmemiştim.
Ama okuyunca aklıma geldi.
Hep derler yaptığın beddua senden çıkmazsa torunundan çıkar gibi şeyler.
Yani ah alınırsa senden çıkmasa bile senin canını çok yakacak evladından, torunundan da çıkabiliyor diye biliyorum ben.

Etkiler bence.Büyük konuşunca senin başına gelir ,sana gelmezse çocuğuna gelir derler ben de çok korkarım öyle şeylerden..Dikkatli konuşmak lazım..

ben bunları çok takıyorum arkadaşlar ya ne bileyim birşey oluyor babam yapmam etmem diyor ama sonra annem onu uyarıyor tamam peki hayırlısı neyse o olsun diyor sonra,bu büyük konuşmaya girer mi,hani asla hayatta da demiyor ama olumsuz konuşuyor sonradan farkına varıyor bazen hayatımızı etkileyecek diye korkuyorum bazı düşüncelerden ağlamak geliyor içimden ben çok takıyorum galiba takıntılı bir insanım da acaba yapmamam mı gerek??

Sonuçta baban da farkına varıp pişman oluyormuş sorun olmaz bence o zaman.
Hani böyle ben asla yapmam bu hayatta kesinlikle tarzı konuşmalar tehlikeli gibi hissettiriyor bana.

Bir insanın hayatını büyük oranda kendi tercihleri etkiler.

Hastalık, kaza vb. gibi şeylerin nerede ne zaman kime geleceği hiç belli olmaz ve bunun da büyük küçük orta boy konuşmakla da hiç ilgisi yok.

bencede başına gelir hatta kınadığın başına gelmeden ölmezmişin buda gerçek kızlar senden çıkmazsa çocuğundan ondan da çıkmazsa torunundan...

mesela anneannemin görümceleri çok çektirmiş dedemde az fındık kırmamış annem 3 yaşındayken evlenmiş bir sürü sıkıntı görümleride ne var evlenir falan filan çok çektirmişler anneannemde beddua etmiş inşallah senin kızında başkasının üzerine kaçsın diye kızı olmadı ama iki torunuda hem kaçtı hemde boşandılar....yani demek istediğim ailelerimizin büyük sözlerini bizlerde yaşayabiliriz...Allah muhafaza konuştuklarımıza dikkat etmemiz lazım....

ben bunları çok takıyorum arkadaşlar ya ne bileyim birşey oluyor babam yapmam etmem diyor ama sonra annem onu uyarıyor tamam peki hayırlısı neyse o olsun diyor sonra,bu büyük konuşmaya girer mi,hani asla hayatta da demiyor ama olumsuz konuşuyor sonradan farkına varıyor bazen hayatımızı etkileyecek diye korkuyorum bazı düşüncelerden ağlamak geliyor içimden ben çok takıyorum galiba takıntılı bir insanım da acaba yapmamam mı gerek??

canım takma ya okadar kafana tek yapmamız gereken dikkat etmek konuşmalarımıza....buarada annem asla gurbete kızımı vermem bir tek kızım var zaten derdi ben şuan gurbetteyim:27:bazen annem bişeyi kınayacağı zaman aman anne gözünü seveyim yorum yapmayalım derim sadece dikkat edeceğiz ama kafana takma canım kaderlede alakalı elbette....:16:

Valla benim anneminde başkalrının çocuklarında çok kınadığı, benim kızım bunu yapmaz, onu yapmaz dediği çoğu şey bende var, ama galiba bilinçaltımdan kaynaklanıyor biraz, onaylanmayan davranışı anlamaya çalışıp yüceltmek, o yüzden çocukların yanında kesin yargılarla büyük konuşmamak lazım

Son düzenleme:
etkiler ben buna cok ınanırım .

hatta sureklı soylerız; "baskasını kınama basına gelır "deriz .

ben buna cok ınanıyorum .

mısal ; bızım burada bır komsu var ,acık secık gıyınen kızları hep elestırır kolu komsuya

dedıkodusunu yapar .sımdı kızı 19 yasın da kızına laf soz gecırtemıyor kızının hızına da yetısmek

mumkun degıl :1: :33:

evet doğruda farkına varmak büyük konuşmaya girer mi yada ne dememek lazım,başkası uyardığında da geçer mi bu durum off niye taktım bu kadar herşeyi taktığım gibi...

evet doğruda farkına varmak büyük konuşmaya girer mi yada ne dememek lazım,başkası uyardığında da geçer mi bu durum off niye taktım bu kadar herşeyi taktığım gibi...

Ne dediler ki bu kadar rahatsız oldun başına gelmesinden korkuyorsun?

mesela benim bebişim olmuyor 2 yıldır karşı komşumda sürekli tepemde aaa yine mi adet oldun korunmayı bıraksana....bir toplantıda bir arkadaş dua söylüyor dilek için diye buda bana sen kesin çocuk için yap deyince herkes direkt yüzüme baktı korunuyorum sandıkları halde çocuğun mu olmuyor demeye başladılar:(

bende bu zamana kadar Allah rızası için ağzının payını vermedim ama ogün çok içim yandı seninde kızın oğlun var Allah senin kızınada senden kötü komşu versin çocuğuda olmasın oda burnundan getirsin inşallah dedim ve halada diyorum....demekkı bazı insanlarda kendileri kaşınıyor hep sabrettim sustum ama buaraya kadar başınada gelsin ozaman anlar ancak benim ne çektiğimi....işte böyle bayanlar...:43:

Allah korkusu olan insan zaten büyük konuşmaz.Bugün sana yarın bana hayat bu ne olacağımız belli mi..

Benim mesela teyzem o kadar gergin,mutsuz bir kadındır ki tabi yaşadıklarından kaynaklı bişey diyemem(genç yaşta dul kaldı,kızını sildi o da istemediği biriyle evlilik yaptı boşanma aşamasında,oğlu kız kaçırdı evlendi kız bunu başkasıyla aldattı evi terk etti boşandı)

Ama hala iftira onda,iki yüzlülük onda,kıskançlık onda,beddua onda,kıyaslama onda..

Düşünsenize "niye başkalarının başına gelmiyo da benim başıma geliyo böyle şeyler "diyo.
E sende insanlara doğru davran,haklarında iyi düşün ki senin hayatın da iyi olsun değil mi..

Haksız mıyım arkadaşlar?
Ben aylardır görüşmüyorum,evime gelmesini bile istemiyorum gözü pis çünkü...
Yine de allah sağlık huzur versin onlara...

Yani kısacası kötü düşünen,büyük konuşan kişinin huzuru olmaz diye düşünüyorum...

canım ben eğer o an dediğim büyük sözün farkına varırsam(rabbim acımıyorumda kınamıyorumda sen bizleri koru böyle şeylerden derim)sende böyle diyebilirsin canım ama kafana takma stres yaparsın durduk yere....

Allah korkusu olan insan zaten büyük konuşmaz.Bugün sana yarın bana hayat bu ne olacağımız belli mi..

Benim mesela teyzem o kadar gergin,mutsuz bir kadındır ki tabi yaşadıklarından kaynaklı bişey diyemem(genç yaşta dul kaldı,kızını sildi o da istemediği biriyle evlilik yaptı boşanma aşamasında,oğlu kız kaçırdı evlendi kız bunu başkasıyla aldattı evi terk etti boşandı)

Ama hala iftira onda,iki yüzlülük onda,kıskançlık onda,beddua onda,kıyaslama onda..

Düşünsenize "niye başkalarının başına gelmiyo da benim başıma geliyo böyle şeyler "diyo.
E sende insanlara doğru davran,haklarında iyi düşün ki senin hayatın da iyi olsun değil mi..

Haksız mıyım arkadaşlar?
Ben aylardır görüşmüyorum,evime gelmesini bile istemiyorum gözü pis çünkü...
Yine de allah sağlık huzur versin onlara...

Yani kısacası kötü düşünen,büyük konuşan kişinin huzuru olmaz diye düşünüyorum...

canım elbette Allah korkusu olan konuşmaz ama insanoğluyuz sonuçta ağzımızdan kaçabiliyor....teyzene gelince haklısın insan öncelikle kendine bakmalı ben nerde hata yaptım neden böyle oldu demeli ve asla kıyaslama yapmamalı dünya imtihan dünyası onunda imtihanı budur belkı...

Ne dediler ki bu kadar rahatsız oldun başına gelmesinden korkuyorsun?

Şöyle bir durum oldu benim sevdiğim bir insan var falan işte..Geçenlerde babam memlekete gidiyor ve beni sormuşlar babama hani isteme manasında..Babamda hani yok ben vermem onlara dedi..Sonra annem uyardı babamda geri haa hayırlısı neyse o olsun o zaman dedi,şimdi ona taktım sevdiğim insan geliyor şu an aklıma..

t24, evet kınamak derecesinde büyük konuşursa insan mutlaka yaşar o durumu..Yüzlerce örneği var bunun.

Fakat, sizi etkileyecek bir durumun başkası tarafından söylemesiyle sizin hayatınızda olumsuzluklar olacağını düşünmüyorum.

Çünkü sizin niyetiniz ve kalbiniz önemli.

Her zaman hayır duası yapmalı ve hayır duası almalıyız..

Kınamadığımız, kınayarak kırmadığımız sürece istemediğimiz birşey başımıza gelmez inşaallah.

Back
X