• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük konuşmamakla ilgili bir sorum var..

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım elbette Allah korkusu olan konuşmaz ama insanoğluyuz sonuçta ağzımızdan kaçabiliyor....teyzene gelince haklısın insan öncelikle kendine bakmalı ben nerde hata yaptım neden böyle oldu demeli ve asla kıyaslama yapmamalı dünya imtihan dünyası onunda imtihanı budur belkı...

Aynen canım,bende o kadar korkarım ki büyük konuşmaktan,kesinlikle katılıyorum belki de bu şekilde imtihan ediliyordur...

Zaten teyzem ben nerde hata yaptım deyip olayların farkına varsaydı belki daha huzurlu olabilirdi..

Şöyle bir durum oldu benim sevdiğim bir insan var falan işte..Geçenlerde babam memlekete gidiyor ve beni sormuşlar babama hani isteme manasında..Babamda hani yok ben vermem onlara dedi..Sonra annem uyardı babamda geri haa hayırlısı neyse o olsun o zaman dedi,şimdi ona taktım sevdiğim insan geliyor şu an aklıma..

Ooo kaç baba ben onunla evlendirmem diyor, sonra kararı değişiyor.. Akside oluyor, bu kişiyle evlendiririm diyor; o kişi olmadık adam çıkıyor.

Sanırım fazla düşünüyorsunuz siz..Bu kadar çok takılırsanız zarar görürsünüz.

Herşeyi oluruna bırakmak lazım, çok irdelemek iyi değil.

t24, evet kınamak derecesinde büyük konuşursa insan mutlaka yaşar o durumu..Yüzlerce örneği var bunun.

Fakat, sizi etkileyecek bir durumun başkası tarafından söylemesiyle sizin hayatınızda olumsuzluklar olacağını düşünmüyorum.

Çünkü sizin niyetiniz ve kalbiniz önemli.

Her zaman hayır duası yapmalı ve hayır duası almalıyız..

Kınamadığımız, kınayarak kırmadığımız sürece istemediğimiz birşey başımıza gelmez inşaallah.

inşallah teşekkür ederim,belki biraz fazla takıyorum doğrudur ama yapım böyle malesef herşeyi takıyorum

bence evet etkiliyo yada bazen ağzımızdan öylesine çıkan bi söz bize geri dönüyo tabi acılarıyla birlikte

ben de korkarım büyük konuşmaktan,ya da birilerinin ahını almaktan.annemin,babamın zamanında kınadığı şeylerin bir kısmı başıma geldi.:50:

onun için şimdi sık sık dua ederken ''Allah'ım ettiğimiz yanlış bi söz varsa,affet.herşeyin hayırlısını ver.'' derim.
her konu da her zaman Allah'a sığınırım.

Son düzenleme:
Kendimden örnek vereyim. Hayatta yapmam dediğim ne varsa yaptım. Örnegin beni seven biri vardı 1 yıl peşimden koştu, amaan o salakla hayatta çıkmam diyordum, tam 6 ay çıktım. Ve şu an ondan nefret ediyorum böyle bir salaklığı nasıl yaptım diye kendime de hep kızıyorum.. En iyisi büyük konuşmamak canım.. İllaki çıkıyor acısı :4:

Selam kızlar.Size sormak istediğim bir soru var.Hani biz büyük konuşunca deriz ya tövbe et etmezsen başına gelir,işte ailemizin bizim hayatımız hakkındaki düşünceleri,büyük konuşmaları bizi etkiler mi yoksa sadece biz kendi kendimizden mi sorumluyuz onların bizim hayatımızdaki yerleri bu konuda nasıldır? yardımcı olursanız sevinirim.

hayatımda büyük konuştuğum herşey başıma geldi yani ben yapmam dediğim herşey, tesadüfmü yoksa büyük konuşmakmı bilemiyorum

Benim babaannem ne bahane verdiyse hepsini biz torunları olarak çekmişizdir, ve çekmeye de devam:(((( Bahane kapı arkasında durur derler ya çok doğru bir söz !!

Enin de sonunda o kınadığın olay başına gelir. Kaldı ki biz kullara mı kaldı kınamak ve yargılamak ya da eleştirmek,değil mi ama???

Ben bunun ceremesini çeken bir insan olarak kesinlikle ama kesinlikle BÜYÜK SÖZLER etmemek gerektiğine inanmaktayım.

Peki hep kötü anlamda büyük söylediğimiz şeyler mi başımıza geliyordur dersiniz? Yani iyi birşey hakkında da büyük konuşursak da başımıza gelirmi ki?:31:
Mesela ''ben hayatta mutlu olamam o adamla'' diyip onunla fazlasıyla mutlu olmak..Veya çevrenin ''ondan sana hayır gelmez/ondan adam olmaz'' dediği kişiden fazlasıyla hayır görmek gibi?
Böyle iyi yönde gelişen bir durumla karşılaşan veya yaşayan varmı?

Büyük konuşulmamalı.:19:Çünkü hep başımıza geldi ne dediysek.

1.Bizimkiler uzakta okumaya karşıydı,13 saat uzakta okuyorum evimden.:1:

2.Memleketten biri olsun hayatımda isterlerdi,uzağa vermeyiz derlerdi,15 saat uzakta birini buldum bizim memlekete.:27::1:

3.En kötü tarafı işin : Bizimkiler hala bazı konularda büyük konuşmaya devam ediyor.:1::1::1:

Back
X