büyük konuştum

keşke herkes sizin ve benim gibi ya da konu sahibinin eşi gibi duyarlı olsa. sorun çözülür değilmi .burda bu kadar atıp tutan kişiler çok mu masumlar merak ediyorum şahsen.Öyle kelimeler sarf ediyorlar ki konu sahibini ölüme sürükleyebilirler. yapmış bir hata ve en önemlisi eşine rezil olmuş hergün ölüp diriliyordur yüzüne baktıkça.Ne mutlu o eşe ki uçurumun kenarında iken bir tekmede o atmamış eşine.Konu sahibi ben senin nasıl acılar içinde oldugunu anlayabiliryorum kimbilir rabbim seni çoktan affeti.Eşinle iyi geçin ki kul hakkını sana helal etsin önemli olan o.Yptıgın hata seni namusssuz yapmıyor önemli olan şimdiden sonra düzgün yaşaman.Şaşar beşeriz rabbim yardımcınız olsun.

Eşin gerçekten inandı mı yoksa duymak istediği bu muydu?

Size laf etmek bize düşmez. Hepimiz insanız, belki bundan daha büyük yanlışlar yaptık...
Belki farkındayız, belki değiliz ama günahsız insan yok.
Sadece bu kadar şeye rağmen seni kırmayan eşinin kıymetini bil ve bir daha aynı hatayı yapmamaya çalış.
Kendini affetmezsen kimse seni affetmez. Yaptığının çok büyük bir yanlış olduğunu anlamışsın. Bu yeter zaten.

uyuşturucu mu bu kurtulamadıniz...
esin de gervekten midesizmis...
yat kalk kocana dua et
ben siddetin hic bi turlusunu kabul etmem
ama kocasini / karisini aldatan bi es kesinlikle essek sudan gelene kadar dovulmeli....bi taraflarinizi kesip atmak lazim sizin gibi duramayanlarin...
bi de gelmis "kinamayin basiniza gelir " diye ahkam kesiyor peh...

Gerçekten pişmansanız eşinize yatıp kalktığınızı itiraf etmekle başlayın işe. Sonrasında da sonucuna katlanın.
Siz yalan söyleyerek hatanızın bedelini ödememişsiniz, hatanıza devam etmişsiniz.
Bu vicdan azabı asla yakanızı bırakmaz.

Arkadaşım bunun kime ne faydası olacak şu saatten sonra.aradan geçmiş 5 yıl.eski yaraları deşmenin kime ne faydası var.konu sahibi bunun vicdan azabını zaten yıllardır çekiyor belli ki.şu saatten sonra yapacağı tek şey hatalarını tekrar etmemek eşini mutlu etmeye çalışmak ve bol bol af dilemek allahtan.

normalde forumu dışarıdan takip ediyorum, fakat bu konuya yazmak için üyelik açtım.
sayın konu sahibesi, maalesef ben bu yaptığınıza bir " hata " diyemeyeceğim, zira bu bir hatadan çok daha öte bişey.
fakat tamam yaptınız ve dediğinize göre pişmansınız ki ben pişman olduğunuzada inanmıyorum kusura bakmayın, çünkü gerçekten pişman olan ve hatasını anlayan bir insan sizin davrandığınız gibi davranmaz. fakat dediğim gibi tamam diyelimki pişmansınız, ama sizin affedilmenizin yolu sırf sadece hergün namaz kılıp af dileyip kendinizden nefret etmeniz, eşinizin yüzüne utanarak bakmanız vs değildir, ha elbette bunları yapmalısınız, kendinizden utanmalı hergün namaz kılmalı af dilemeli eşinizin yüzüne dahi bakamamalısınız, fakat bunlar yeterli değil. neden mi? çünkü ortada bir "KUL HAKKI" var.
Elbette Allah sonsuz affedicidir ve sizin affedilmenizide tüm kalbimle diliyorum, fakat sizin durunumuzda " kul hakkı " meselesi var, ve kul hakkı durumunda o kul hakkını helal etmedikçe siz ne yaparsanız yapın boş, çünkü Allah hak sahibi hakkını helal etmeden sizi affetmez. sizin durumunuzda eşinizin hakkını helal etmesi mümkün değil çünkü adamcağız sizin o yaratıkla defalarca yattığınızdan haberi bile yok. sizin o haysiyetsiz adamın koynundan çıkıp eşinizin koynuna gittiğizden eşinizin haberi yok. bilmediği bir konu hakkındada hakkını helal edemeyeceğine göre siz boşuna kürek çekiyorsunuz. "duymak istediğini söyledim" gibi hezeyan bir cümle ile kendinizi savunmanız ise ayrı bir hezeyan, zira tabiki hiçkimse eşinin başkasıyla yatıp kalktığını duymak istemez, fakat bu size yalan söyleme hakkını vermez. siz adamı hem aldatmış hemde kandırmışsınız.
5 yıl, dile kolay koskoca beş yıldır o adamcağız bir yalan üstünde yaşıyor. yazık değilmi? aldatmışsınız zaten adamı bari en azında doğruyu söyleseydinizde adamcağız kendi kararını kendisi verseydi... çok üzüldüm o adamcağız adına nasılda sevmiş güvenmiş inanmış size... sizse onu hem aldatmış hemde üstüne onun karar verme hakkınıda yalan söyleyerek elinden almışsınız. bakın açık söylüyorum, sizin yapacağınız hiçbirşey o adamın hakkını ödemeye yetmez, kurşunların önüne atlasanızda geriye kalan bütün hayatınızı eşinize adasanızda, canınızı onun için versenizde yine boş yine boş. sizin bu adamcağınız hakkını ödeyebilmek adına yapabileceğiniz hiçbirşey yok. şu saatten sonra eğer gerçekten pişmansanız ve zerre vicdanınız varsa yapmanız gereken şey eşinize herşeyi yalansız olarak anlatmanızdır. o yaratıkla defalarca yattığınızı ve üstüne yalan söyleyip 5 yıl kandırdığınızı artı yaptığınız bütün yanlışları eksiksiz eşinize anlatmalısınız. bunu yapmalısınızki affedilmek için eşinizin hakkını size helal etmesi için bir şansınız olsun. aksi halde belki bu dünyada eşiniz hiçbirşey öğrenmeyecek ama ahirette o masumun hesabı sizden inanamayacağınız derecede şiddetli şekilde sorulacak, zira o gün siz bunu hak ediyor olacaksınız.
anlatın eşinize herşeyi, herşeyi bilsin yine eksik anlatmayın, herşeyi anlatın ve bırakın o karar versin ne yapacağına. belki affetmeyecek, hakkım helal değil diyecek, belki hakkını helal edecek ama sizden ayrılacak, ama belkide sizi yine bırakmayacak ve hem hakkını helal edecek hemde size yine sarılacak. fakat ne olursa olsun, bu onun kararı olmalı.
elbette o hakkını helal etsede sizin ona olan borcunuz asla bitmeyecek, tam tersi böyle bir olayda hakkını helal edip ahiretinizi kurtardığı için ona minnettar olmalısınız.
şunuda söylemem gerekki eşiniz için büyük konuştu başına geldi tarzında hezeyan cümleler kurup onun daha fazla kul hakkını almayın, zira ihaneti affetmem demek büyük konuşmak değildir, hak olandır söylenmesi gerekendir.
bu arada sus işte affetmiş falan diyen hanımlara sesleniyorum, kızlar adamın affettiği şey sadece bildiği kısım, bilmediği kısmı bilmediği için affetme durumuda doğal olarak olamaz. böyle şeyler söyleyip adamın dahada kandırılmasına vesile olup bu günaha sizde ortak olmayın.
ayrıca konuyu kadın aldatmasımı erkek aldatmasımı şeklinde yarıştıranlarda olmuş, size ayrıca inanamıyorum çünkü aldatmanın cinsiyeti olmaz. artı aldatmanın türüde olmaz, eğer hayatınızda biri varken bırakın başkasıyla yatmayı başkasına göz ucuyla dahi bakıyor, kalbinizin ucuyla dahi başkasını hissediyor, yada beyninizin ucuyla dahi başkasını düşünüyorsanız bu aldatmaktır. hiç boşuna kendinizi kandırmayın.
tekrar konu sahibesi, umrım doğru olanı yapma güücü ve haysiyetini kendinizde bulur ve o adamcağızın hakkını gaspetmeyi artık bırakırsınız, anlatın herşeyi ama herşeyi anlatın, bırakın kararını o versin.
Allah yardımcınız olsun.

bilmem farkında mısınız ama ortada kul hakkı var. adamcağızın aldatıldığı yetmezmiş gibi bide 5 yıldır yalan üstünde yaşatılıyor. bu durumda söylenmesi gereken aman üstünden 5 yıl geçmiş yaraları deşme demek değil, tam tersi zararın neresinden dönsen kardır demektir. kul hakkı bakın... kul hakkını helal etmedikçe Allah affetmez, zira Allah kula hakkı olduğunda helal edip etmeme hürriyetini vermiştir. şimdi siz söyleyin, sizin söylediğiniz gibi adamcağızı ömür boyu yalan üstünde yaşamaya mahkum etmek adaletmidir??? rica ediyorum sizde bu yalana bu kul hakkına vesile olmayın, adam zaten aldatılmış üstüne kandırılmış üstüne beş yıldırda yalan üsünde yaşatılıyor, bırakında bari geriye kalan ömründe kendi kararını kendisi versin.
çok zor değil, aynı şeyin kendi başınıza geldiğini düşünün, bu derece aldatılmak kandırılmak aptal yerine konmak üsünede ömür boyu buna mahkum edilmek hoşunuza gidermiydi???

Yatıp kalkmışsınız(!)
yatıpta kalktığınız yerde kalmıyorsanız ne anlamı varki kalkıp kocanıza gelmişsiniz.
Başkası olsa paralardı nasıl adamın yüzüne baktınız 5 sene?

Keşke yattığınız yerde kalsaydınız adama günah valla günah billa..
Madem adamı aldattın boşan git cinsellik yaşadığın adama, haklı gerekçen neydi çok merak ediyorum..
Keşke o namazları o zaman kılsaydın da yanlışlara sürüklenmeseydin.
Adam seninle yuva kurmak çoluk çocuk sahibi olmak, sevgi belki saygı yaşamak için evlendi.
Başına gelenlere bak. Reva mı sence konu sahibi arkadaş?
"Revaydı benim yaşadıklarımı bilemezsin" diyorsanda ay-rı-la-cak-tın arkadaşım.
Hataydı oldu diye birşey yok kimse yanlışlıkla soyunup birinin koynuna girmez.
Sert gelebilir yüreğin acıyor olabilir..
Gerçekler malesef acıdır.
Yerinde olsam o adamı baş tacı ederdim karım diye yanında tutuyor.

Eşi zaten inanmak istediği şeye inanmış.yani olayı tüm gerçekliğiyle anlatsada muhtemelen kabul ederdi.çünkü eşini gerçekten çok seviyor.yani bilemiyorum biz kadınlar biraz daha affediciyiz ama bi erkek kolay kolay bu durumu affedemezdi.konu sahibinin eşi büyük bi Erdem göstermiş.kul hakkına girermi bilemiyorum eşi affederken yalan söylemiş olma ihtimalini de düşünmüştür heralde.

Özür dilerim ama sadece cevap yazmış olmak için cevap yazıyorsunuz ve tamamen ihtimaller üzerine yorum yapıyorsunuz. Eşi muhtemelen kabul ederdi diyorsunuz, sonrasında biz kadınlar affediciyiz ama bir erkek bunu kolay kolay affetmez diyorsunuz, tamamen zıt iki kavram. Ayrıca Muhtemelen affederdi yada etmezdi bırakında bunada o adam özgür idaresi ile karar versin. Fakat yalanlar ile bu hakkıda elinden alınmış. İnanmış güvenmiş çok sevmiş diye yalan söylenilmeyi hak ediyor yani? Bu adamın suçu çok sevip güvenmesimi? Yani diyorsunuzki çok güvendiğin çok sevdiğin kişi tarafından en iğrenç şekilde aldatılıp kandırılırsanız siz buna inanmak istediğiniz için bu durum başınıza geliyordur öylemi? Lütfen rica ediyorum o adamın yerine sadece 1 saniyeliğine kendinizi koyunda öyle yorum yapın.
Ayrıca bu kul hakkına girmeyecekte ne girecek? Bir insana yapılabilecek en kötü şeydir onu aldatmak. Kaldıki konu sahibesi sırf aldatmakla kalmayıp adamın bütün hayatını ve özgür iradesini yalanlar ile gasp etmiş. Buda kul hakkına girmiyorsa oldu olacak adamı yatırsın kessin. Ki inanın yatırıp kesseydi aldatmasından daha iyiydi. Lütfen biraz hakkı gözeterek empati ile yorum yapın. Hayır yani o adamın vebaline ortak olmaya korkarım...

Tabiki de kınayacağım yaptığınız şey ahlaksızlık.
Burda erkek aldatınca verip veriştirelim ağzından girip burnundan çıkalım ama sizi kınamayalım.
Oldu başka birşey var mı?

Hay ağzınıza sağlık. Bütün söylemek istediklerimi söylemişsiniz. Yani adam adaltilmakla bırakılmiyor ayrıca kandırılıyor. Yani çocukları varsa eğer belki kendinden bile değil yani ben bu ihtimali düşünürüm içim içimi yer valla ...

Bazı insanlarsinirden cinayet işleyebiliyor.bazı insanlar bataga düşebiliyor,kimi maddeye yöneliyor bu insanların hepsine de sorsan yaptıklarından pişmandır.Aldatılmak iğrenç bir duygu olsa gerek tarifi bile olamaz.Evli erkekleri yoldan çıkartan hem cinslerimiz oldugu gibi evli kadınlara göz diken ve yoldan çıkartmaya çalışan pisliklerde azınsanmıyacak kadar çok.Kimbilir konu sahibinin ailesi kendisine (kul hakkını)bastırarak yeterince öğretti mi?Öğretseydi zaten bir an olsun aklından çıkmaz ve bunu yapmazdı.Veya hangi pis herif evli kadını yoldan çıkartmaya uğraştı ve başardı.Şimdi sadece konu sahibimi suçlu oluyor sizce?Ailesi benim gözümde daha suçlu.Kul hakkını öğretmiyorlar yeteri kadar çünkü.

Bende zamanında bir şeyi kınamıştım ve başıma geldi aynısını yaşadım büyük konuşmamak gerek gerçekten. Ne yaşadınız niye yaptınız bilmiyorum ama hiç bir sorunumuz yoktu diyorsunuz... hani ilgisiz eş olur vs anlarım buda aldatmanın gerekçesi olmamalı tabi ama o psikoloji çok farklı oluyor böyle durumlarla karşılaşabiliyor insan. Sizin hiç bir sorununuz yokken aldatmanıza bir anlam veremedim ama kınamayacağım :) allah affetsin

Bence bu yanlışın üzerine bir yanlış daha yapmışsınız.
Sizin boşanmanız gerekiyordu. Eşiniz affetiyse bile boşanmalıydınız.

allah bile her kulunu affediyorsa biz kimizki kınayacağız hakaret edeceğiz kadın içini dökmek istemiş belki bir buhrana girmiş yazmış bu kadar edepsizliğe gerek yok allah affettiyse ki affeder allah bunu gizlediyse ki gizlemiş yuvası devam ediyor kulu olan kocası affettiyse bizim gibi onların hayatında yeri dahi olmayan insanlar kimizki kadına ileri geri konuşucagız ? edep ya edep edep güzel sözde güzel kalpte güzel dilde başlamalı

Konu 2 yıl önceden kalma farkındasınız değil mi? Yeni üye de değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…