- 2 Şubat 2017
- 3.377
- 3.509
- 133
- Konu Sahibi Okyanusya00
-
keşke herkes sizin ve benim gibi ya da konu sahibinin eşi gibi duyarlı olsa. sorun çözülür değilmi .burda bu kadar atıp tutan kişiler çok mu masumlar merak ediyorum şahsen.Öyle kelimeler sarf ediyorlar ki konu sahibini ölüme sürükleyebilirler. yapmış bir hata ve en önemlisi eşine rezil olmuş hergün ölüp diriliyordur yüzüne baktıkça.Ne mutlu o eşe ki uçurumun kenarında iken bir tekmede o atmamış eşine.Konu sahibi ben senin nasıl acılar içinde oldugunu anlayabiliryorum kimbilir rabbim seni çoktan affeti.Eşinle iyi geçin ki kul hakkını sana helal etsin önemli olan o.Yptıgın hata seni namusssuz yapmıyor önemli olan şimdiden sonra düzgün yaşaman.Şaşar beşeriz rabbim yardımcınız olsun.Yorumlari şöyle bir okudum da gercekten üzüldüm..Bir erkek eşine ihanet ettiginde de ayni tepkiyi versenize.Sizinki cifte standard.
Edepsizlik,ahlaksizlik vs diyenler bir erkek icin bu cumleleri asla kullanmazlar.Neden?
Erkek yapinca karaktersiz kadin yapinca o..pu oluyor degil mi? Vurun kahpeye filmi gibi..
Konu sahibi cok uzgun ve haliyle pisman.Artik gecmise bir cizgi cekip esiyle mutlu olmak istiyor.Esi demek ki cok seviyor ve onun ucurumun kenarında oldugunu anladigi icin affetmis.Iyi de yapmis.Dusene de bir tekme sen at diyenlerden degil demek ki.
Konu sahibi yaptiginiz buyuk yanlisin bedelini zaten esinizin karsisinda yerin dibine girerek ödüyorsunuz hergün..Allah ile olan kısmı ise kimseyi ilgilendirmez.O affedicidir insallah affeder.
Onemli olan hatalardan ders cikartip birdaha tekrarlamamak..
Arkadaşım bunun kime ne faydası olacak şu saatten sonra.aradan geçmiş 5 yıl.eski yaraları deşmenin kime ne faydası var.konu sahibi bunun vicdan azabını zaten yıllardır çekiyor belli ki.şu saatten sonra yapacağı tek şey hatalarını tekrar etmemek eşini mutlu etmeye çalışmak ve bol bol af dilemek allahtan.Gerçekten pişmansanız eşinize yatıp kalktığınızı itiraf etmekle başlayın işe. Sonrasında da sonucuna katlanın.
Siz yalan söyleyerek hatanızın bedelini ödememişsiniz, hatanıza devam etmişsiniz.
Bu vicdan azabı asla yakanızı bırakmaz.
bilmem farkında mısınız ama ortada kul hakkı var. adamcağızın aldatıldığı yetmezmiş gibi bide 5 yıldır yalan üstünde yaşatılıyor. bu durumda söylenmesi gereken aman üstünden 5 yıl geçmiş yaraları deşme demek değil, tam tersi zararın neresinden dönsen kardır demektir. kul hakkı bakın... kul hakkını helal etmedikçe Allah affetmez, zira Allah kula hakkı olduğunda helal edip etmeme hürriyetini vermiştir. şimdi siz söyleyin, sizin söylediğiniz gibi adamcağızı ömür boyu yalan üstünde yaşamaya mahkum etmek adaletmidir??? rica ediyorum sizde bu yalana bu kul hakkına vesile olmayın, adam zaten aldatılmış üstüne kandırılmış üstüne beş yıldırda yalan üsünde yaşatılıyor, bırakında bari geriye kalan ömründe kendi kararını kendisi versin.Arkadaşım bunun kime ne faydası olacak şu saatten sonra.aradan geçmiş 5 yıl.eski yaraları deşmenin kime ne faydası var.konu sahibi bunun vicdan azabını zaten yıllardır çekiyor belli ki.şu saatten sonra yapacağı tek şey hatalarını tekrar etmemek eşini mutlu etmeye çalışmak ve bol bol af dilemek allahtan.
Eşi zaten inanmak istediği şeye inanmış.yani olayı tüm gerçekliğiyle anlatsada muhtemelen kabul ederdi.çünkü eşini gerçekten çok seviyor.yani bilemiyorum biz kadınlar biraz daha affediciyiz ama bi erkek kolay kolay bu durumu affedemezdi.konu sahibinin eşi büyük bi Erdem göstermiş.kul hakkına girermi bilemiyorum eşi affederken yalan söylemiş olma ihtimalini de düşünmüştür heralde.bilmem farkında mısınız ama ortada kul hakkı var. adamcağızın aldatıldığı yetmezmiş gibi bide 5 yıldır yalan üstünde yaşatılıyor. bu durumda söylenmesi gereken aman üstünden 5 yıl geçmiş yaraları deşme demek değil, tam tersi zararın neresinden dönsen kardır demektir. kul hakkı bakın... kul hakkını helal etmedikçe Allah affetmez, zira Allah kula hakkı olduğunda helal edip etmeme hürriyetini vermiştir. şimdi siz söyleyin, sizin söylediğiniz gibi adamcağızı ömür boyu yalan üstünde yaşamaya mahkum etmek adaletmidir??? rica ediyorum sizde bu yalana bu kul hakkına vesile olmayın, adam zaten aldatılmış üstüne kandırılmış üstüne beş yıldırda yalan üsünde yaşatılıyor, bırakında bari geriye kalan ömründe kendi kararını kendisi versin.
çok zor değil, aynı şeyin kendi başınıza geldiğini düşünün, bu derece aldatılmak kandırılmak aptal yerine konmak üsünede ömür boyu buna mahkum edilmek hoşunuza gidermiydi???
Özür dilerim ama sadece cevap yazmış olmak için cevap yazıyorsunuz ve tamamen ihtimaller üzerine yorum yapıyorsunuz. Eşi muhtemelen kabul ederdi diyorsunuz, sonrasında biz kadınlar affediciyiz ama bir erkek bunu kolay kolay affetmez diyorsunuz, tamamen zıt iki kavram. Ayrıca Muhtemelen affederdi yada etmezdi bırakında bunada o adam özgür idaresi ile karar versin. Fakat yalanlar ile bu hakkıda elinden alınmış. İnanmış güvenmiş çok sevmiş diye yalan söylenilmeyi hak ediyor yani? Bu adamın suçu çok sevip güvenmesimi? Yani diyorsunuzki çok güvendiğin çok sevdiğin kişi tarafından en iğrenç şekilde aldatılıp kandırılırsanız siz buna inanmak istediğiniz için bu durum başınıza geliyordur öylemi? Lütfen rica ediyorum o adamın yerine sadece 1 saniyeliğine kendinizi koyunda öyle yorum yapın.Eşi zaten inanmak istediği şeye inanmış.yani olayı tüm gerçekliğiyle anlatsada muhtemelen kabul ederdi.çünkü eşini gerçekten çok seviyor.yani bilemiyorum biz kadınlar biraz daha affediciyiz ama bi erkek kolay kolay bu durumu affedemezdi.konu sahibinin eşi büyük bi Erdem göstermiş.kul hakkına girermi bilemiyorum eşi affederken yalan söylemiş olma ihtimalini de düşünmüştür heralde.
Hay ağzınıza sağlık. Bütün söylemek istediklerimi söylemişsiniz. Yani adam adaltilmakla bırakılmiyor ayrıca kandırılıyor. Yani çocukları varsa eğer belki kendinden bile değil yani ben bu ihtimali düşünürüm içim içimi yer valla ...Özür dilerim ama sadece cevap yazmış olmak için cevap yazıyorsunuz ve tamamen ihtimaller üzerine yorum yapıyorsunuz. Eşi muhtemelen kabul ederdi diyorsunuz, sonrasında biz kadınlar affediciyiz ama bir erkek bunu kolay kolay affetmez diyorsunuz, tamamen zıt iki kavram. Ayrıca Muhtemelen affederdi yada etmezdi bırakında bunada o adam özgür idaresi ile karar versin. Fakat yalanlar ile bu hakkıda elinden alınmış. İnanmış güvenmiş çok sevmiş diye yalan söylenilmeyi hak ediyor yani? Bu adamın suçu çok sevip güvenmesimi? Yani diyorsunuzki çok güvendiğin çok sevdiğin kişi tarafından en iğrenç şekilde aldatılıp kandırılırsanız siz buna inanmak istediğiniz için bu durum başınıza geliyordur öylemi? Lütfen rica ediyorum o adamın yerine sadece 1 saniyeliğine kendinizi koyunda öyle yorum yapın.
Ayrıca bu kul hakkına girmeyecekte ne girecek? Bir insana yapılabilecek en kötü şeydir onu aldatmak. Kaldıki konu sahibesi sırf aldatmakla kalmayıp adamın bütün hayatını ve özgür iradesini yalanlar ile gasp etmiş. Buda kul hakkına girmiyorsa oldu olacak adamı yatırsın kessin. Ki inanın yatırıp kesseydi aldatmasından daha iyiydi. Lütfen biraz hakkı gözeterek empati ile yorum yapın. Hayır yani o adamın vebaline ortak olmaya korkarım...
allah bile her kulunu affediyorsa biz kimizki kınayacağız hakaret edeceğiz kadın içini dökmek istemiş belki bir buhrana girmiş yazmış bu kadar edepsizliğe gerek yok allah affettiyse ki affeder allah bunu gizlediyse ki gizlemiş yuvası devam ediyor kulu olan kocası affettiyse bizim gibi onların hayatında yeri dahi olmayan insanlar kimizki kadına ileri geri konuşucagız ? edep ya edep edep güzel sözde güzel kalpte güzel dilde başlamalıSana içimdekileri gerçek fikirlerimi bağıra bağıra söylemek isterdim amaa değmez ban yememe ) kocan yürek yemiş olmalı öncelikle sonrasında senin gibi bir kadını kabuk ettiği için akıl sağlığını da yitirmiş olmalı ve akabinde birini onunu beşini kınamakla olmaz bu işler nefis diye birşey var bilmem duydunmu ? Sen nefsinin terbiyesini iyi yapamadıysan kınamayı devreye sokma derim eğer yazdıkların kadar pismanlik varsa ve bi nebze insanlığın bi yerde kaldıysa 5 sene o zavallı adamın gözüne nasıl baktın ve hala bakıyorsun ? Bizden ne gibi yorumlar duymak istiyosun eee adam aldatınca oluyor da kadın yapınca mi olmuyo dememizimi? Neyi ? Edep güzeldir kadın da olursa daha güzeldir demiş sözde !!! Allah ıslah etsin masum eşinin yardimcisi olsun üzüldüm ona senin gibi biriyle hala evli diye ....!!
allah bile her kulunu affediyorsa biz kimizki kınayacağız hakaret edeceğiz kadın içini dökmek istemiş belki bir buhrana girmiş yazmış bu kadar edepsizliğe gerek yok allah affettiyse ki affeder allah bunu gizlediyse ki gizlemiş yuvası devam ediyor kulu olan kocası affettiyse bizim gibi onların hayatında yeri dahi olmayan insanlar kimizki kadına ileri geri konuşucagız ? edep ya edep edep güzel sözde güzel kalpte güzel dilde başlamalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?