Canım her gireceğin işte özlük dosyası için kan tahlili vermek zorundasın artık.
Korkunun yenmenin tek çaresi psikolojik destek alman.Hem kısa hem kesin yol.
İlçede yaşıyorum burda adam akıllı psikolog yok kiİki günde hayatım cehenneme döndü hayal ettiğimde bile beynim uyuşuyo kesin oralarda rezil olucam yine
İyice bir araştır canım öylesine olsa da git.Benimde ilaç fobim var bunun için tek çözümümde psikolojik yardım.
Hem bu son değil dediğin gibi bunun doğumu vs si var.
İşi kaybetme ayılsanda bayılsanda ver o kanı.İleride bu korkun geçince pişman olmazsın en azından canım.
Haklısın canım..İlaç fobisi nasıl aynı iğne gibi mi tepkiler ? Bizim burda hastanede var psikolog yarım saat konuşur 2 ilaç yazar sakinleştirici yollar.Bilmiyorum etkisi olur mu
Aslında bir psikologla çalışarak bu sorunu kökten çözmeniz en doğrusu. Ama bulunduğunuz yerde böyle bir imkanınızın olmadığını söylemişsiniz. Sanıyorum şu anda psikologla çalışmak için yeteri kadar zaman da yok. Bir psikiyatriste gitmeyi deneyebilirsiniz. Durumunuzu anlatırsanız size tahlilden önce kullanmanız için anksiyetenizi kontrol altında tutacak ilaç yazabilir. Bu da tahlil sırasında daha rahat olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca yaşayacağınız acının sadece birkaç saniyelik bir şey olduğunu, birkaç saniye sonra her şeyin gene eskisi gibi olacağını düşünmek de size yardımcı olabilir.
bi şekilde korkunu yenmez lazım dediğin gibi bunun doğumu var hastalığı var,illaki kan alıncak iyi iğne yapan hemşirelere denk gelince hiç acımıyo zaten:)
benim de serum korkum var
Psikolog ilaç yazmaz canım , psikiyatrist yazar.Ben terapi görmeni öneriyorum.İlaçla olacak bir şey değil çünkü fobi durumları.
İlaç içtiğimde bana zararı olur gibi gelir mesela , antibiyotik içemiyorum vs. ben bunun için terapi alacağım.
En kesin çözüm terapiyle olur.
Evet aslında en etkili sakinleştirici yazsa belki işe yararDüşünüyorum canımı almayacak ya 1 dk sürmeyecek diye ama sonra gene beynimde aynı şeyler daha önce serum takmaya kalktıklarında hastaneden kaçmıştım doktorlar hemşireler şok geçirmişlerdi
o zaman çok çok dua et normal yoldan hamile kalabilirsin inşallah
çünkü tüp bebek tedavisinde ki iğnelerin haddi hesabı yok
hem göbekten hem koldan hem kalçadan ve günaşırı kontrol tabii ki kan alarak
iğne fobisi deyince ister istemez tedavilerim aklıma geldi ..........
Doğru canım.Biraz araştırdımda en etkili çözüm üstüne gitmektir diyodu.Mesela önce fotoğraflarına bakmak,sonra incelemek vs vs ama etkili olmaz.Beynimde bu durumu çok büyütüyorum önce bunun çözümlenmesi gerek..
Geçmişteki olumsuz deneyimler, ailenin tutumu (sizde de böyle bir şey var mıydı bilmiyorum ama bazı aileler çocuklarını iğne ile korkutur) ve etraftan duyulan abartılı yaşanmışlıklar fobiler üzerinde çok etkili olabiliyor. Dediğim gibi ilaç yardımı ile sakinleşmeniz anlık bir çözüm. Bir psikologla çalışmanız en güzeli. Bilişsel davranışçı terapi yöntemiyle fobilerde kısa sürede başarılı sonuç alınıyor. Dolayısıyla psikolojik yardım almanızı da tavsiye ederim.
Evet canım bunun içinde terapi şart çünkü ilerlemiş bir fobi sendeki.
Umarım bulunduğun yerde ya da yakınlarında bir doktor bulabilirsin.
Atlatacağına eminim.
Anneme sormuştum bunu okumuştum bi yerde biz seni iğneyle hiç korkutmadık diyo ama ben küçükken 30 tane iğne yazmıştı doktor hiç unutmam günde 3 kere sabah, öğle,akşam giderdikŞuanda terapi için maddi durumum yok ancak yine çalışmaya başladığımda gidebilirim..Şu iğneyi atlatsam zaten iş sürekli olacak bi daha gerekmeyecek
Aynen bunun için baya dua etmem gerek.Bi yakınım tüp bebek tedavisi görüyodu kendisine göbekten iğne yapıyomuş :96:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?