Büyüklerimden fikir almaya ihtiyacım var nolur bi bakın....

Aynı evde y
yaşasa aynı evde yaşayacağımı bilseydim çok farklı olurdu herşey
Farklılığı kaynana evinde bebek yapmamakla başlayabilirdin mesela, sonra ayrı ev için çalışıp para biriktirip ayrı eve çıkınca bebek yapabilirdin. Bunlar hep bahane anliycan herseyi kocadan beklememek lazım madem kocanın durumu bu kadar ve seninde farklılık isteğin var, armut piş ağzıma düş dersen o öyle olmuyor işte güzelim..

Mune Mune yorum yapan uyelerce 18 yasinda hamile bir bayana fazlasiyla yuklenilmis... konuyu kilitlemeniz bebegin ve konu sahibinin ruh sagligi icin daha iyi olacaktir kanaatindeyim. Yeterince bilgi almistir sanirim.
Evde ona yüklenen kaynana varken burdakiler bişe etmez bence hem 18 yaşindaysa nolmuş o artık koskoca anne adayı zorluklara göğüs germeyi ögrenmeli

Ne varmış resmimde o....ya mı benziyorum bir benim derslerim çok iyiydi keşke karnem olsaydı da gösterseydim 11.sınıfımı
Takılma gülüm su yorumlara! Çok güzel bir kızsn maşallah sorun senin dış görünüşün değil şuanki durumun hata yapmışsın ama beşer şaşar!

helal be Mune başkan:KK9:
Bileydim böyle alkışlarla içten karşılanacağımı daha önce online olurdum yahu:KK52:

Küçük yaşta hayatını mesleğini eline almadan evlenenlere kızıyorum ama evlenilmiş, kayınvalideyle oturmayı kabul edecek kadar kör aşık olanlara kızıyorum ama oturulmuş, ayrı eve, doğru dürüst bir işe sahip olmadan Bebek sahibi olunmasına deliriyorum ama o da yolda geliyor.
Genç kardeşim eşinde sende kayınvalideyle oturduğunuz süre içerisinde okuyun, meslek sahibi olun ve ikinizde çalışıp ayrı eve çıkın, Bebek sizi biraz zorlayacaktır ama bu dediklerimi imkansız hale getirmez, o arada da kayınvalidenin dediklerine kulak tıkayacaksın, başka çaren yok.

Bileydim böyle alkışlarla içten karşılanacağımı daha önce online olurdum yahu:KK52:

Küçük yaşta hayatını mesleğini eline almadan evlenenlere kızıyorum ama evlenilmiş, kayınvalideyle oturmayı kabul edecek kadar kör aşık olanlara kızıyorum ama oturulmuş, ayrı eve, doğru dürüst bir işe sahip olmadan Bebek sahibi olunmasına deliriyorum ama o da yolda geliyor.
Genç kardeşim eşinde sende kayınvalideyle oturduğunuz süre içerisinde okuyun, meslek sahibi olun ve ikinizde çalışıp ayrı eve çıkın, Bebek sizi biraz zorlayacaktır ama bu dediklerimi imkansız hale getirmez, o arada da kayınvalidenin dediklerine kulak tıkayacaksın, başka çaren yok.
Bence de öyle yapsın Mune abla :KK49:

C contecnte canim zararin neresinden donulse kardır. Lutfen burda yazilanlari gorup de umitsizliğe veya paniğe kapılma. Sen artık annesin. Bebeğin için güçlü olmak zorundasın, fedakarlık yapmak zorundasın... gerekirse bebeğin 40ı çıkınca iş aramaya başlayacaksın. Kayınpederin izin vermiyor da çok mu fazla geliri var peki? Hiç sanmıyorum.

Bir de sosyal guvencen var mi? Sosyal guvencen yoksa yesilkart basvurusu yapip bebek dogmadan en azindan hastane islerini garanti altina almis olursun.

Ayrica ben de bebegime yegenimin kuculenlerini giydiriyorum bunda gocunacak birsey yok. Guzelce yikar utulersin yeni gibi olur ne olacak. Hatta ayri eve gectiginde belediyeler ihtiyac sahiplerine ikinci el mobilya sagliyorlar onlardan alabilirsin. Ya da ikinci el satan yerler var oradan cok aucuza alabilirsin.

Konusyla alakasız bir sorum var.
Bu hamilelik takvimini kafaniza göre mi oluşturuyorsunuz? Yoksa tahlillerdeki değerleri girerek mi?
Cidde'n merak ettim, cevabimi alip kacacagim

C contecnte canim zararin neresinden donulse kardır. Lutfen burda yazilanlari gorup de umitsizliğe veya paniğe kapılma. Sen artık annesin. Bebeğin için güçlü olmak zorundasın, fedakarlık yapmak zorundasın... gerekirse bebeğin 40ı çıkınca iş aramaya başlayacaksın. Kayınpederin izin vermiyor da çok mu fazla geliri var peki? Hiç sanmıyorum.

Bir de sosyal guvencen var mi? Sosyal guvencen yoksa yesilkart basvurusu yapip bebek dogmadan en azindan hastane islerini garanti altina almis olursun.

Ayrica ben de bebegime yegenimin kuculenlerini giydiriyorum bunda gocunacak birsey yok. Guzelce yikar utulersin yeni gibi olur ne olacak. Hatta ayri eve gectiginde belediyeler ihtiyac sahiplerine ikinci el mobilya sagliyorlar onlardan alabilirsin. Ya da ikinci el satan yerler var oradan cok aucuza alabilirsin.
Olabildiğince güçlü olmaya çalışıyorum eşimin yeşilkartı var Allah'tan onunla idare ediyoruz ben başkasının eşyasını giydirmekten gocunmuyorum abla tabiikide giydiririm bebeğime ama kaynanam kendi söylüyor ben giydiririm tabi canım diyo öyle teklifte bulunanlara yok yedirmem çıkarmam giydiririm kendi bebeği sanki böyle konuşuyor üstüne buda benim moralimi bozuyo

Kv ye gelince de ya lafi agzina tikayacaksin ya da hee hee deyip gececeksin cnm[/QUOTE]

Telli duvaklı gelin gelen ağzını açıp birşey diyemiyor da kaynanasına, bu mu diyecek kaçmış haliyle? Verdiğiniz akıl evlere şenlik...

Kv ye gelince de ya lafi agzina tikayacaksin ya da hee hee deyip gececeksin cnm

Telli duvaklı gelin gelen ağzını açıp birşey diyemiyor da kaynanasına, bu mu diyecek kaçmış haliyle? Verdiğiniz akıl evlere şenlik...[/QUOTE]
Bu mu? Kaçmış haliyle? Üslubunuz fazla sert ve yanlış.

Olabildiğince güçlü olmaya çalışıyorum eşimin yeşilkartı var Allah'tan onunla idare ediyoruz ben başkasının eşyasını giydirmekten gocunmuyorum abla tabiikide giydiririm bebeğime ama kaynanam kendi söylüyor ben giydiririm tabi canım diyo öyle teklifte bulunanlara yok yedirmem çıkarmam giydiririm kendi bebeği sanki böyle konuşuyor üstüne buda benim moralimi bozuyo

Hamile oldugun icin hormonlarin sana boyle dusundurtuyordur canim. Bir kere Kayinvaliden senin esini yetistiren kadin. Dusunsene senin evladin da esin gibi biri olsun istemez misin? Soyle dusunup kendini mutlu etmeye bak bence "ben 18 yasinda tecrubesiz bir anne adayiyim ama neyse ki yanimda tecrubeli bir anne var ve 7/24 bana annelik konusunda destek olacak"

Yok abla ben eşimle anlaştık konuştum ben çalışcam diye sonra eşim babasına İmren çalışmak istiyor iş bulabiliriz ona göre gibi haber verme anlamında anlattı babasına hayır izin vermiyorum dedi karıştı işimize bide bize çok bağlandılar sürekli onlarla yaşıcaz gibisinden bu da kötü işte eşimden ev al demiyodum ben zaten bi kiraya çıksak düzgün bir iş bulsa dedim ama eşyamız olmayınca olmuyor işte kaldı

Babası işimize karıştı diyorsunuz. Kusura bakmayın da onların çatısı altında yaşıyorsunuz! Herşeyinize karışır, yarın birgün yatak odanızın kapısını dinler, orada konuştuklarınıza bile karışır. Çünkü orası onun evi. Keşke böyle bir cahillik yapmasaydınız. İyi ki aileniz sizi reddetmemiş, o bırakıp kaçtığınız aileniz. Söylenecek çok şey var da size, neyse.

sabırlı olmaya çalış ew konusunda cnm. yazık etmişin kendine.. kaynanan insan üstü bi varlık değil yeri geldiğinde cewabını ver. mesela ben giydirmem de istemiyorsan ( bnde kendi isteğmle başka bebeklern kıyafetini giydirdim sorun deil bu bnce). kmse seni herhangi bişeye zorlayamaz. yaşın biraz ilerleyince diceksin keşke şöyle deyip lafını yedirseydim diye. mesela başkalarının yanında bilmiyor diyorsa sende bşe yapmama izin vermiyosunki de. lafını vermezsen ezer seni .

Telli duvaklı gelin gelen ağzını açıp birşey diyemiyor da kaynanasına, bu mu diyecek kaçmış haliyle? Verdiğiniz akıl evlere şenlik...
Bu mu? Kaçmış haliyle? Üslubunuz fazla sert ve yanlış.[/QUOTE]

Evet, kaçmış haliyle. Konumuz bu zaten.

Back
X