Büyüklerimden fikir almaya ihtiyacım var nolur bi bakın....

Canimm benim sana tavsiyem evde yapabilecek is bul el becerin varmi mesela keceden kapi susu yapip satabilirsin
Arkadasin biri nikah sekeri fln dedi o tarz seylerde yapabilirsin bi arastr cevrende bu tarz isleri yapacak birine ihtiyaci oln vardr belki Allah yardimcin olsun bundan sonra daha planli ilerlersin ins

Maksimum yapabileceği bu.

:KK9::KK9::KK9::KK9:

Hay agziniza saglik yaaaa

Bende kızıyorum küçücük evlenen gençlere, birde daha evlilik nedir bilmeden hamile kalmıyorlar mı çıldırtıyorlar beni lakin engelleyemiyoruz işte böyle şeyleri, illa seviyorum evleneceğim, ailem kötü, katı, despot deyip aşık olur olmaz soluğu nikah masasında alıyorlar başka çare yokmuş gibi, hani elimden gelse hepsinin kulağını çekeceğim ama bir kere kafalarına taktılarsa zincirle bağlasanız kaçar evlenirler, evlenmiş işte, halbuki şu an bu genç kadının üniversite tercihine kafa yorması gerekiyordu yaşıtları gibi, doğum heyecanı yerine bölüm heyecanı yaşaması lazımdı ama o kayınvalide lafı çekiyor, sonuna kadar hatalı fakat onu azarlarsam bir sürü hata daha yapacak, günah kıyamıyorum bu yüzden.

Umalımda burada yazılanları kulak arkası yapmasın biraz büyük sözü dinlesin okusun, doğumdan sonra bir işe girsin, eşiyle bir hayat kursunlar kendilerine.
Yok bu benim kaderim deyip hayatını kurmak için çabalamazsa kayınvalide evinde oturmaya, bebeleri sıralamaya ve yaşadığı hayat için üzülmeye devam eder.
_____
Upsss alıntı sorunu yaşadım:-)

Konuyu sabote etmek gibi olmasın ama kamninasyon nedir? Kombinasyon olmasın o? Kelimeleri bilmiyorsak kullanmayalım derim ben.

Bir de bence konu fake...
Telefondan yazdım, yanlış olmuş. Ayrıca atla deve değil, kombinasyon kelimesini dedem bile biliyor artık hanımefendi, saygılar.

Merhaba kardeşimmm.. Senden 1 yaş büyük olmama rağmen bende evliyim. 1 yıllık benimde ablam senin gibiydi kaçarak evlendi cocugu olmadı onun amma velakin kocası pislik bir insan çıkınca boşandılar. Sen burada yazılan ablalarımız verdiği tavsiyelere fevkalede uyarsan emin ol çok güzel bir yuvaya ulaşırsın dert veren allah devada verir hiç üzülme bebeğin varmış istersen kondom kullan olacağı varsa gene olur. sıkma canını denilen kötü laflara aldırış etme ama genede kaynana cahil deme. büyüktür saygı duy geç. Ammaa eşin sana sahip çıkarsa okulu bittikten sonra fevkalede geçinirsiniz üzülme kesinlikle ağlama cocugunada bosu bosuna işkence etme. sadece sabırlı ol allah kimseye çekemeyeceği derdi vermez imiş.

Evlilik; içine düşülen sorunları önce "tek" başına halledeceğine inanıp, içine girebileceğin derin bir boşluktur... İster oraya pencereler açar, yuva yaparsın ki yuvayı dişi kuş yapar sözü biraz da bu düşünceden gelir... ister o karanlıkta çözüm arayışında devam edersin.. Birincisini yapabilmek için biraz "kemal" gerekiyor.. küçük harfle.. isim değil..
Kaçtığın için seni suçlamak anlamsız, yaşın tüm ihtimalleri değerlendirebilecek kadar çok değil.. Anlık mutluluklarla dünyalık hayaller kuracak kadar deli bir kan var şu an damarlarında.. Dolayısıyla pek çok da hayalin var, gençlikten ötürü..
Eskiler, az şey bilip, kısıtlı imkanların olduğu bir dünyada yaşadıkları ve hayat, mutfak penceresinden gördükleri manzaradan ibaret olduğu için küçük evlenip, mutlu da olabiliyorlardı.. Sabrederek... Bu artık mümkün değil.. Bunu küçük yaşta evlenme hayalleri kuran kız kardeşlerime yazıyorum..
Gebelikten ötürü bir miktar ruh hali dalgalanmaları, depresif düşünceler içinde olacaksın. Bu çok normal. Benim sana tavsiyem, başına henüz gelmemiş hiçbir şey için kurgu yapıp da şu an kendini paralamaman olacak.. Yarın ne olacağını, yaşadığın olumsuzlukların seni nasıl değiştirip, tecrübe sahibi yapacağını bilmiyoruz..
Sabret.. Eşinin öğrenci olduğunu bilerek evlendiğini düşün.. Sadece onunla olacağın için kaçmayı göze aldığını düşün. Çok fazla hayal kuruyor olabilirsin... Yine kur.. Ancak bu hayaller için vadeyi uzat.. Mesela şöyle de kendi kendine "5 sene sonra şu olmalı.. şuraya varmalıyım.. şunu yapmış olmalıyız"... Hayal ve hedefi ayır.. Hedef koyarsan, hedeflerinle ilgili çalışmaya ve üretmeye de başlarsın.. Ufak ufak gerçekleşen adımlar atabilirsin.. Çocuk yanın henüz senden çok uzak değil.. Bir kaç sene ötede.. Dolayısıyla bazen uçuk isteklerin olabilir, hemen ev istemek gibi.. İmkansızlığı ile kendini daraltmak yerine, sabredip hedefler koy...
Gençlerin kanı delidir.. Ama anlık öfke, anlık mutluluk... bunun arasında ki dalgalanmalarla yine de dengede kalabilir... Bu yüzden kayınvalideyi çok kafaya takmak yerine, "ileride bir gün" gerçekleştireceğiniz hayallerinizi belirle şimdiden.. Unutmamanı istediğim bir şey var... "Ne kadar olumsuzluk yaşarsan, o kadar tecrübe sahibi olursun"
Sen şimdi Vadeli Gerçek Hedefler kurmak için güzel bir defter edin... Arada yaz... Hatta Bebeğine mektuplar şeklinde yaz.. Bir gün gerçekleştiğinde mükemmel bir anı da olur... İçini ferah tut... Henüz olmamış hiçbir şey için, olmadan önce güzel canını sıkma..
Hayırlı bir evlat olsun,
Selamlar,

Kv' ne cahil demişsin ama sen de az cahil değilsin.

Neyine güvendin de, 18 inde kaçarak evlendin?

Okumadın, meslek sahibi olmadın, çocuk doğuracaksın şimdi. Acelen neydi be güzel kardeşim benim? Neydi?

19 yaşındayım çok aferdersin kendime bile bakamıyorum koca ? kaynana ? bebek ?
Çok ürkütücü cidden okulun okumadın mı olurda işler ters giderse ne yapmayı düşünüyosun ailen kabul edicek mi iyi mesleği olanlar bile iş bulamazken kaybettiğin vakti kurtarıp okuyacak mısın kötü bi istemi çalışacaksın çocuğa annen bakar mı cok soru işareti var cidden büyük cesaret yaptığın :skandal:

O yaşta kaçarak evlenip üstüne hamile kalmak cahilce evet ama bu kız sevmiş diyorum.. bence ne olursa olsun kayinvaliden ne kadar cahil olursa olsun sen onu idare etmelisin unutma sevdiğin herşeyi göze aldığın adamın annesi bak sende anne olacaksın biraz nefret duygunu azalt karnındaki bebegide etkileme sevmeye çalış herşeye takılma sevgiyle saygı çerçevesinde ilerle herşeyin tek ilacı sevgi.

Eh be guzelim kayinvaliden cahil ama sende cok kucuk ve tecrubesizsin. Keske bu gencecik yasinda kendini bu ailenin icine atmasaymissin, bide ustelik hamilesin. Bi sekilde ayri eve cikmaniz gerekli diye dusunuyorum. Kendini oldurme fikrini dusunmek gec kaldin cunku senden daha onemli evladin var onun icin guclu olmak zorundasin. Ne diyelim ki kardesimden daha kucuksun keske bisey yapabilsek senin icin

Ah be yawrum kv ye yardirmis saydirmissin ama cehalette en az onun kadarsin. Issiz sapsiz kocayi aldin basin goge mi erdi hadi aldin cocuk yapmayin diyende mi olmadi? Cebinde 5 kurusun yok ayri ev acalim sevdasina dusmussun.. Asma keldi eşek ısırdı tam oldu.. Bari cocuguna oyle yada boyle kv baksinda totonuzu toplamaya bakin. O kocanda okulu bitmicek gibiyse ki bu gidisle bitmez girsin iyi kotu bir ise karisina cocuguna rizik getirsin evlenmek yatakta fingirdemekten ibaret degil anlayin sizde ak koyun kara koyunu..

Asma keldi eşek ısırdı tam oldu..
Çok ekleyecek bir şeyim yoktu konuya diye yazmayacaktım... Zaten sanırım herkes aşağı yukarı aynı yerinde yorumları yapmış, söylenebilecek hemen her şey söylenmiş. Umarım konu sahibi de biraz olsun kulak verir bunca tecrübeye ve tavsiyeye.

Ama bu sözü okuyunca duramadım yazmadan :-)
İlk kez duydum ama ne güzel özetlemişsiniz durumuHoppa:KK9:

Son düzenleme:
Yapmıssın hata hemen çalısmaya basla tabi çocuk biraz toparlanınca

Bebek plansız oldu işte abla isterseniz terbiyesiz utanmaz deyin ama dalga geçenler de görsün biz bi kondom almaya bile para ayıramıyoduk
Valla bu sartlarda kaynana ve kaynpederle iyi grcinmeye bakın derim ben. Yemek yaptırmıyor diyorsun bırak yaptırmasın belki seni kücük gördüğünden belki hamile oldugundan dolayı yaptırmıyor olabilir herseyi yanlıs algılamayın iyi tarafından düşünün bebeginide saglıkla büyüt inşallah bebek gelince kaynanan senin kurtarıcın olucak emin ol bundan ben bebegimin yalnız büyüttüm ne cektigimi bi Allah bide ben bilirim insan yeri geliyor cok bunalıyoe biri olsada iki dk tutsa bende bisey yesem diye bakıyorsun ben gurbetteyim kimsem yok bi komsu dahi yok kaynananızla ilgili cokta dert edilcek sorunların yok.. Ve vu sartlar altında bebegine kıyafet almayı deilde bezini mamasını almayı düsün bence çevrendeki insanların yardımını kabul et kücücük kıyafetler bi ton para hiç gerek yok masrafa benim oglum on aylık ve bu zamana kadar tek bi parca kıyafet almadım hep baskasının verdiğini giydirdim hiçte sorun etmedim zaten bezine ıvırına zıvırına para yetistiremiyrsun bosver hamileligin keyfini sür iyi düşün iyi olsun hersey.

Ailenin baskisi kaynanin cahilligi kadar yipratmiyorsa seni, esini de al annenlerin evine gidin esin calisana kadar. Orada idare edin. Kocan da biraz koyacak artik elini tasin altina.
Çocuk planlı olmadı da aile baskısından kaçtım ben abla orası ayrı konu..

Canim baskidan kactim diyorsun da ailen isin gidisini gormus. Okuldan alsalar dahi en azindan aciktan da olsa okulu bitirirdin. Su an cok daha girift durumun. Cozumsuz degil ama cok zor.
Bu kadar olacağını tahmin edemedim.. Ailem benim çok farklıydı sürekli sıkıştırdılar azarladılar eşimle konuştuğumu öğrenince okuldan almaya kalktılar daha çok şey var ama boşverin

Bile bile kendini ateşe atmışsın be güzelim.
Eşin öğrenci, yaşın 18, kaynanayla oturuyorsun, üstüne bir de bu ortamda hamile kalmışsın.
(Korunma yöntemleri var, çocuklara sorsan biliyorlar artık.)

Back
X