Büyüklerimden fikir almaya ihtiyacım var nolur bi bakın....

Telli duvaklı gelin gelen ağzını açıp birşey diyemiyor da kaynanasına, bu mu diyecek kaçmış haliyle? Verdiğiniz akıl evlere şenlik...[/QUOTE]

neden ? kaçtı diye o ewe köle mi gtti. kocası yanında olduktan snra kaynana TINN :KK51:

Kaçarken eşinizin işi gücü olmadığını biliyordunuz galiba, neye güvendiniz kaçmak icin, bebekte yumurtadan çıkmıyor herhalde neye güvenip yaptıysanız, kaynananız cahil olabilir, ama onun evine siz gelmişiniz yapacak birşey yok.Ya bu deveyi güdecen, ya bu diyardan gideceksin...

Bu kadar olumsuzluk kamninasyonunu nasıl becerdiniz valla..

Yapacağınız bir şey yok, çocuk daha öğrenci. Sabredeceksiniz mezun olana kadar.
Konuyu sabote etmek gibi olmasın ama kamninasyon nedir? Kombinasyon olmasın o? Kelimeleri bilmiyorsak kullanmayalım derim ben.

Bir de bence konu fake...

Olabildiğince güçlü olmaya çalışıyorum eşimin yeşilkartı var Allah'tan onunla idare ediyoruz ben başkasının eşyasını giydirmekten gocunmuyorum abla tabiikide giydiririm bebeğime ama kaynanam kendi söylüyor ben giydiririm tabi canım diyo öyle teklifte bulunanlara yok yedirmem çıkarmam giydiririm kendi bebeği sanki böyle konuşuyor üstüne buda benim moralimi bozuyo
Bunlara kafa yorma, hepsi küçük ayrıntılar sizin asıl sorununuz iş ve ayrı ev.
Babası karışamaz, karışmasına izin verememeli eşin, madem siz evlenecek kadar gözünüzü kararttınız o zaman seninde, bebeğinizinde, evliliğinizinde sorumluluğunu eşin üstlenecek ve benim evliliğim benim kararlarım diyecek ailesine, tabii bunu diyebilmesi için sizin ikinizinde ekonomik özgürlüğünüzü elinize almanız lazım.
Hatayı baltan yapmışsınız ama bu hatalar zincirini devam ettirmek istemiyorsanız ikinizde çalışacaksınız başka oluru yok bunun, bir yandan da eğitiminizi tamamlayın, sonra gerçekten çok pişman olursunuz, kayınvalide kayınpeder yanında oturmayı dezavantajdan avantaja döndürmek sizin elinizde, ayrı eve çıkmak için eşya da o kadar mühim değil, herkes dört dörtlük eşyaya sahip olmuyor evlenirken, yavaş yavaş yaparsınız, binlerce liralık almazsınız da ucuzundan çekyatlar alırsınız, no frost olmazda mini buzdolabı olur ilk etapta ama böyle gelmiş böyle gider diye çabalamazsanız ne ayrı eviniz olur ne özel hayatınız.
Gençsiniz taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız, el ele verin çabalayın.

Telli duvaklı gelin gelen ağzını açıp birşey diyemiyor da kaynanasına, bu mu diyecek kaçmış haliyle? Verdiğiniz akıl evlere şenlik...

neden ? kaçtı diye o ewe köle mi gtti. kocası yanında olduktan snra kaynana TINN :KK51:[/QUOTE]

E bu kölelik değil de ne peki? Ne farkı var?Evli misiniz? Niye kaynananızla yaşamıyorsunuz o zaman? Ya da evlenince umarım yaşarsınız, tınmayacakmışsınız ya... Yüzlerce konu açıldı burada bununla ilgili, onlarca sayfa yorumlar yaptık, yalvardık kızlar bu hataya düşmesin diye. Büyüklerin olduğu bir evde yaşamaktan söz ediyoruz, size laf düşer mi hiç? Hele de bizim toplumumuzda! Ne kadar basite indirgiyorsunuz! Kayınvalide evine gelin giderseniz orasının adı bile gelin evi olmaz, kayınvalide evi olur. Eşi ezdirmiyorsa kayınvalide tın diyorsunuz, eş erkek olsaydı ana baba yumruğu altında yaşamaz, çeker gider kendi evini kurardı. Eş kendi ezilmiş püre olmuş, elin kızı nasıl ezilmesin? Kim kimin evinde yaşıyorsa o evin kurallarına uyar, evin hanımı da gelin değil kayınvalide olur bu durumda. Hep böyle olmuştur. Bu durumda tınlanmayan siz olursunuz!

Evet, kaçmış haliyle. Konumuz bu zaten.
Bir insana bu diye hitap etmek çok çirkin hanımefendi. Kaçmış haliyle diye yargılamak size kalmadı ayrıca doğru birşey değil o ayrı mesele ama bu şekilde konuşmak da çok yanlış.[/QUOTE]

Konu sahibi mesajımı beğeniyor da derdi niye size düşüyor? Benimle uğraşmayı bırakın da kendisine yardımcı olun madem.

Bir insana bu diye hitap etmek çok çirkin hanımefendi. Kaçmış haliyle diye yargılamak size kalmadı ayrıca doğru birşey değil o ayrı mesele ama bu şekilde konuşmak da çok yanlış.

Konu sahibi mesajımı beğeniyor da derdi niye size düşüyor? Benimle uğraşmayı bırakın da kendisine yardımcı olun madem.[/QUOTE]
Aklıma gelen ufacık fikri de yardımcı olmak amacıyla yazdım zaten merak etmeyin insanları bu diye kaçmış diye küçümseyen birine neden bunu yaptığını sormak zaten çok saçmaymış kusura bakmayın

Konu sahibi mesajımı beğeniyor da derdi niye size düşüyor? Benimle uğraşmayı bırakın da kendisine yardımcı olun madem.
Aklıma gelen ufacık fikri de yardımcı olmak amacıyla yazdım zaten merak etmeyin insanları bu diye kaçmış diye küçümseyen birine neden bunu yaptığını sormak zaten çok saçmaymış kusura bakmayın[/QUOTE]

Küçümsemiyorum. Gerçekten hepimiz kızdık ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fikrimi söylüyorum müsaadenizle. Fikirleri tartışalım. Kaynanana ağzının payını ver oturt tavsiyesine böyle birşey yapamaz diye cevap verdim. Ağzını açıp kimseye birşey söyleyecek durumu yok bu kızın, bunu söylüyorum. Buyrun tartışalım sizinle. Saygı duyarım.

Aklıma gelen ufacık fikri de yardımcı olmak amacıyla yazdım zaten merak etmeyin insanları bu diye kaçmış diye küçümseyen birine neden bunu yaptığını sormak zaten çok saçmaymış kusura bakmayın

Küçümsemiyorum. Gerçekten hepimiz kızdık ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fikrimi söylüyorum müsaadenizle. Fikirleri tartışalım. Kaynanana ağzının payını ver oturt tavsiyesine böyle birşey yapamaz diye cevap verdim. Ağzını açıp kimseye birşey söyleyecek durumu yok bu kızın, bunu söylüyorum. Buyrun tartışalım sizinle. Saygı duyarım.[/QUOTE]
Kızmanızı anlayabilirim üzülmenizi ve bu yüzden sert konuşmanızı da. Ama lütfen söyleyin zaten kötü hisseden birine kaçmış haliyle bu vs diyerek elinize ne geçti ki.. Sağlık olsun yazdıklarınız konu sahibini ilgilendirir haklısınız ben sadece üzüldüm bu şekilde bir tavıra. Yoksa kaçmak erken evlilik tabii yanlış

Ben geçen sene kaçarak evlendim 18yaşındayım şuan ve 6aylıkta hamileyim ama biz eşimin ailesiyle birlikte kalıyoruz kaynanam çok cahil hiç bir şey bilmiyor ve çok düzensiz yemek yapmayı bile bilmiyor kafasına göre aklına ne gelirse yemek onu yapıyor bana da yemek yaptırmıyor anlayacağınız kaynanamla birçok daha sorunum var benim beni kendi gibi sanıyor cahil ve bişey bilmeyen herkesin içinde bişey bilmiyo dedi bi kere aşağıladı çok boş konuşan biri ve ağzı hiç durmuyor benim kendi annemle babam bile bıktı yani boşboş konuşmasından ve ben artık çok bunaldım kendimi öldüresim geliyor bazen birden ağlamaya başlıyorum eşim öğrenci işsiz sürekli ev istiyorum artık diyorum eşime o da dayanıcaz diyo eşimde bıkmış kaç senedir annesinden zaten ben napıcam bebekte geliyor masraf olacak ve kaynanam sen bilmiyorsun bana ver ben bakarım diyecek bebeğe çok eminim misafir gelince bizde bebek için bi kaç eşya var giydirir mi İmren bilmem diyolar kaynanamda ben giydiririm canım neden giydirmeyeyim diye konuşuyo daha buna benzer çok şey var ben deliricem nolur yardım edin

iyi b.. yemişsin 17 yaşında kaçarak

kayınailengillerle otur, ne diyorlarsa yapın
başka çıkışınız yok
ekmek onlardan yatak onlardan

Kaynanan senin kadar cahil olamaz, unutma bunu.
Daha 18 yaşında, işsiz, öğrenci birine kaçmış, ailesiyle oturuyorsun ve gebesin. Kim cahil tartışmayalım istersen

Sinirler gerilmesin hanımlar, konu sahibesini bırakıp birbirinizle münakaşaya mı giriyorsunuz?
Konu sahibesi kaçarak evlenmiş, kayınvalide yanında oturuyor ve hamile, hiçbirimizin zamanı geri döndürme gibi doğa üstü meziyeti olmadığına göre, olmuşla ölmüşe çare bulunamadığına göre şimdi ne yapılabilir onu yorumlasanız da bu gencecik kadın hatalarına bir yenisini eklemese.

Küçük görmeyle sorun hallolmuyor, kızıp bağırmakla da öyle, olmuş mu olmuş, bari yol gösterici olalım da bundan sonra nasıl bir yol izleyecek öğrensin değil mi?
Zira hala tecrübesiz hala ne yapacağını bilmeyecek yaşta.

Sinirler gerilmesin hanımlar, konu sahibesini bırakıp birbirinizle münakaşaya mı giriyorsunuz?
Konu sahibesi kaçarak evlenmiş, kayınvalide yanında oturuyor ve hamile, hiçbirimizin zamanı geri döndürme gibi doğa üstü meziyeti olmadığına göre, olmuşla ölmüşe çare bulunamadığına göre şimdi ne yapılabilir onu yorumlasanız da bu gencecik kadın hatalarına bir yenisini eklemese.

Küçük görmeyle sorun hallolmuyor, kızıp bağırmakla da öyle, olmuş mu olmuş, bari yol gösterici olalım da bundan sonra nasıl bir yol izleyecek öğrensin değil mi?

bu dakikadan sonra kayınvalidesiyle iyi anlaşıp sesini çıkarmasın bence
çocuğunu doğurup baksın, eşini yormasın üzmesin de o çocuk da mezun olsun
ondan sonra askere gider
gelince işe girer
1-2 sene kenara para atabilirlerse eşya alıp kiraya çıkarlar

o zamana kadar kayınvalideye cahil falan diyip kavga etmesin
hanım hanımcık oturup bebeğe baksın
başka da çocuk doğurmasın

bu dakikadan sonra kayınvalidesiyle iyi anlaşıp sesini çıkarmasın bence
çocuğunu doğurup baksın, eşini yormasın üzmesin de o çocuk da mezun olsun
ondan sonra askere gider
gelince işe girer
1-2 sene kenara para atabilirlerse eşya alıp kiraya çıkarlar

o zamana kadar kayınvalideye cahil falan diyip kavga etmesin
hanım hanımcık oturup bebeğe baksın
başka da çocuk doğurmasın

Maksimum yapabileceği bu.

:KK9::KK9::KK9::KK9:

Hay agziniza saglik yaaaa

18 yaşındasın kaçarak evlenmişsin, birde kv yanındasın üstüne üstlük hamilesin.
Cesaretin çok büyük.
Kusura bakma akılsız başının cezasını çekiyorsun şu an sen.

Back
X