ben şunu anlamıyorum 12 yaş ergenliğin başladığı bir yaş, fiziksel ruhsal değişimler, kendini keşfetme, mevcut çevreden uzaklaşıp yeni arayışlar içine girme yaşı okuldan kaçması ve bunu sizden saklaması yanlış bir davranış ama hangimiz yapmadık ki?? zaten belirli bir devamsızlık sınırı olduğunun farkındadır...
ayrıca 12 yaşında bir çocuk artık delikanlı olmuştur gayet kendisi tek başına okula gidip gelebilir, dışarıda sınırlı bir çevrede olmak kaydıyla arkadaş grubu ile takılabilir...
sonuçta onlarda bir birey ve yaşı gereği tam olarak bireyselleşme yaşında..
yerinizde olsam uyarır ve pc yi yasaklardım ve ısa bir süre göz hapsinde tutardım ama ona aksettirmeden yapardım bunu ve akıllı saat önerenler olmuş , bence gayet mantıklı bir teknolojik alet ondan alabilirsiniz.
Bence çocuğunuzu baskılamışsınız fazlasıyla , bulduğu ilk boşlukta böyle bir şey yapmış.Özdisiplin kazandırmanız gerek çoçuğunuza.Siz yokken de aynı şekilde davranmalı.Bence fazla baskılamışsınız ve büyüdü diye biraz serbestlikte bunu yapmış.Bazı şeyleri oturtamamışsınız.Çocuğun her sözünüzü dinlemesi de normal bir durum değil ki.
Bu konuyla ilgili ona kızarsanız da çocuğunuzu kaybetmeye bir adım daha yaklaşmış olursunuz.Çok dikkatli olmanız lazım.Tehlikeli ve riskli dönemde.
Evet baskıcı olduğumu herkes söylüyor yorumunuzu kesinlikle dikkate alacağım sağolun
Hangimiz okuldan kaçmadık ki çocukken ya biraz fazla mi abartiyorsunuz sanki?
Anne olmadığım için belki bilemem ama bana diğer annelerin de yorumları abartı geldi. Bu kadın ne yapsın çocuk okuldan kactiysa? Baba otoritesiyle ne alakası var konunun ben de babamdan cekiniyordum ama yapacağımı yine yapıyordum. Hatta onlar üstüme düştükce bir seyleri yasakladikca inadına yapıyordum.
Otoriter bir anne babanın kızı olarak çok kez okuldan kaçtım. Akademik başarım da fena sayılmaz bence ankara hukuk mezunuyum.
Çocuğa kızdıysanız abartmayın bence durumu cok uzatarak. Hırsızlık yapmamıs ya bu çocuk.
Bilmiyorum sanırım hayal kırıklığına uğradığım için çok tepki verdik evet gerçekten ailede yada çevrede yoktu hiç okuldan kaçmak ondan sanırım bu kadar tepki konuyu bana ve babaya getirenleri zaten ciddiye almıyorum bana
fikir veren cvp lar gerekli teşekkürler yorumunuz için
Siz işten eve gelene kadar babaannesinde kalabilir bu arada ödevlerini yapar. Kendi evinize geçtiğinizde birlikte zaman geçirebilirsiniz ve oğlunuzun da ayrı zamanı olabilir.
Siz 8383 diye bir numara bilmiyor musunuz ben yıllardır kuzuların takibini burdan yaparım değil devamsızlık geç gitse bile anında mesaj geliyor notları sınav tarihleri devam bilgileri
Bakın hasbelkader öğrenmişsiniz bu uygulamayı indirin olur mu
Evde yalnız mıymış ben bunu merak ettim sordunuz mu?
Tekrar ediyorım ceza konusunda abartmışsınız yapmayın sizi uyarıyorum bu yaşlar çok deli yaşlar hayat boyu üzüleceğiniz şeyler olabilir Allahım bin defa esirgesinSormadım asıl konuşma bu akşam dün akşam çok gergindi ev malesef
Canım bir anda elinden telefonunu da alacak şekilde herşeyi yasaklamışsınız bu kadarı bence fazla Allah korusun kendini böyle kıstırılmış ve çaresiz hissetmesin hayatta tüm güzelliklerin ( ona göre öyle) elinden gittiğini düşünmesin kademeli olarak azaltın cezalarınızı ben çok ağır buldum
@Derinsularda size yardımcı olur sanırım
Devamsızlığın farkında
normalde babanneye geçiyor geldiğinde ben arada evde kalmasına izin veriyorum zaten okul çıkış saati 4 ben 6.30 evde oluyorum okul saatine kadar evde kalmış sonra babanneye geçmiş en korktuğum şey ergenlik daha 12 yaş ama yaa poff.
Gerçekten çok fazlaAcaba fazlamı oldu yaa off galib afazla oldu haklısınız
İşte buraya konu açmamdaki sebep bu çok teşekkürler yorumunuz için
yani ne yapabiliriz aynen dediğiniz gibi oldu çok çok fazla tepki verdik anında bilgisayar playstaşın tlf nu hepsini kaldırdık bakın yorumunuzla belkide çok fazla ileri gittiğimizi düşünmeye başladım tekrar teşekkürler
12 yasindaki çoçugun tek basina evde kalmasini dogru bulmuyorum. Ve belli oldu ki çoçugun bu sorumlulugu alamiyor daha henüz. Yani bundan sonra okuldan sonra babaanneye geçsin kesinlikle.
Ve bagirmadan, çagirmadan bu konuda oglun ile konus. Niye yaptigini? Acaba ilgisizliktenmi? Ve bir ceza verin. Mesela 1 hafta (hafta sonu dahil) playstation oynamamak. Bir daha yaparsa bu ceza 2 hafta olacagini tembih et.
Ve bundan sonra arada oglun ile yanliz gez. Sinemaya git, yada sevdigi bir aktivite yap. Sadece sen ile oglun yada babasi ile ogluda olabilir.
Evde kalması hep kendi ısrarı ile oluyordu sinema aktivite yapıyoruz hep bağırp çağırdığım doğru sakin sakin konuşacağız akşam bakalım.
Bagirip çagirma tabiki. Yada sürekli çoçuga sanki herseyi yanlis yapiyormus gibi hisi verme. Ondan dedim beraber aktivite yapin. Sevildigini his etsin. Hersey okul olmadigini his etsin. Hepimiz biraz hayata, ise kapiliyoruz ve baze seyleri unutuyoruz.
Tabiki simdi hemen aktivite yapin demiyorum, o zaman ödül olmus olur. Ama bir zaman sonra hatirla. Hatta bunu geleneksel birsey yapabilirsiniz. Mesela her ayin 2inci cumartesi sizin gününüz olabilir. Bizim kültürde çok fazla cezaya odaklaniliyor, halbuki iltifat, ödül çok daha iyi ve yararli mekanizmalar.
Ve anne sensin, kendisi israr etse dahi, en iyi seni bilirsin çoçugun için iyi olani.
İşte buraya konu açmamdaki sebep bu çok teşekkürler yorumunuz için
yani ne yapabiliriz aynen dediğiniz gibi oldu çok çok fazla tepki verdik anında bilgisayar playstaşın tlf nu hepsini kaldırdık bakın yorumunuzla belkide çok fazla ileri gittiğimizi düşünmeye başladım tekrar teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?