- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
- Konu Sahibi northernlight
-
Ya o sizin eşinizin babası, hani konu komşu değil. 45 50 yaşında adam, belki de daha fazla. Hani bu zamana kadar herhangi bir yanlışını görmeyip de şimdi bunun bu kadar lafını yapmak bana abartı geldi. Bu zamana kadar böyle bir huyunu görmediyseniz yaftalamak kötü olmuş.evet suyu düşünmemiştim olabilir. yaptığım çikolatanın lafı değil. yani ben başkasının evinde, kardeşim bile olsa, alacağımı alır giderim diye düşünüyorum, dur bi de mutfağa girip buzdolabına bakayım demem. ama sıcaktan susamış olabilir.
Aynı fikirdeyim. Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider mıçmaya hesabı konu sahibinin yaptığı. Kendisi yemiyor, kp yiyince içine sinmiyor ama misafir gelince hava atmaya godiva ikram edilecek. Biz hep godiva yeriz hesabıİnsan değer verdiği şeyleri hayatındaki en değerli insanlarla yemeyecek de başkasına saklayacak. Çok saçma. Misafire de ikram yapılır da sırf misafire vermelik değerli çikolata saklamak gösteriş bence.
benim babam için böyle söylense ben çok kırılırım. çikolata yaaaaa. duyanda mücevher kutusunu açıp izinsiz altın aldı sanacak.Demek ki konu sahibi eşinin ailesini yemeğe filan çağırınca da lokmalarını sayıyor ki adam söyleme ihtiyacı duymuş
Şaka bir yana da gerçekten çok itici ve ayıp bir durum.Çikolata ya alt tarafı.
adamın bilinçaltında nasıl korku olduysa, laf gelir aman ben anlatayım demiştir belki
şimdi bu bir dert mi diyeceksiniz, bilmiyorum belki sizler için büyütülecek birşey değil ama beni rahatsız etti. evimizin yedek anahtarı kayınvalidelerde var, ihtiyaç olursa vs diye. geçenlerde de eşim kayınpederden eve girip arabanın yedek anahtarını almasını istemiş. kayınpeder geliyor, arabanın anahtarını alıp eşime götürüyor vs. buraya kadar sorun yok.
sonra eşimi arıyor, buzdolabında çikolata vardı birkaç tane yedim! afiyet olsun diyip kapattık tabii ama bana çok tuhaf geldi. buzdolabında bir paket ikramlık güzel çikolata var, bir de g....a marka, lüks, paketli 5 tane çikolata var benim özel günlere sakladığım her zaman tüketmediğim, tutmuş onların 2sini löp löp yemiş. evi yürüyerek 15 dakika, sağımız solumuz önümüz market. yani normal çikolata da varken benim hergün yemeyip özel günlere sakladığım çikolataları yemesi bir yana, insan başkasının evinde (oğlunun bile olsa) bu rahatlıkla buzdolabını açıp yiyecek yer mi? kendi annemi babamı düşünüyorum, mümkün değil bizden izinsiz yapmazlar, yakışık almaz diye. aynı muhitteyiz, misafir değil, onun alacağı anahtar mutfakta bile değil- niye dolabı açıp ne var ne yok diye kurcalamak ve izinsiz birşeyler yeme gereği duyarsın ki? bu teklifsizlik beni biraz kızdırdı. nasıl engelleyebilirim? yoksa birşey söylemeyeyim kalpler kırılmasın mı?
Allah yiyeceğini sakınanlardan korusun bizibenim babam için böyle söylense ben çok kırılırım. çikolata yaaaaa. duyanda mücevher kutusunu açıp izinsiz altın aldı sanacak.
sonra neden eşin ailesi kötü
Tövbeler olsun anahtarlarini verseler bile almam can bunu bisi ceker falan alimallahAman evlerine gidip çikolata falan yeme hele g harfiyel başlayan markayı sakın. Valla kk konu olursun
Bu ne görgüsüzluktur ya huzaten çikolataya afiyet olsun dedik geçtik. salondan yedek anahtarı alacakken ne diye mutfağa girip buzdolabını kurcalıyor. yani bu durumda evi gezip diğer dolapları da kurcalayabilir? çünkü bu ona normal geliyor. beni rahatsız eden de bu teklifsizlik yoksa yenmiş yenmiş işte, afiyet olsun der geçeriz. ama biraz düşünceli olsun istiyorum.
Aynı şeyi bizede öğrettiler ben annem babam ablam dışında kimsenin dolabını açmam onlarda bu saydıklarım dışında kimsenin açmaz.aile dışı evet ama bir anne düşünün kızının buzdolanını açarken kızım buzdolabını açıp su alabilirmiyim diye soran??? Asıl bu ayıp hem de çok ayıpEvinizin anahtarının onlarda olduğunu biliyormuşsunuz yine iyi. Benim haberim yoktu, ben ayana kadar evden iğne oyalı yazmalarım, mendillerim, liflerim hatta komedi gibi deterjanlarım uçtu.
Adam söylemiş yediğini, dürüst en azından. Yaptığı ayıp tabi ki, o ayrı. Kendi annem de yapsa kızarım, ki zaten kendi annem bizi kimsenin dolabı, evi karıştırılmaz. Eşyası izinsiz alınmaz diye uyararak büyüttü. Biz ayıpla büyüdük. Böyle insanlara denk gelince, yadırgıyorsun ister istemez.
Olayın kötü yanı, yediği değil yani aslında.
Aynı fikirdeyim. Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider mıçmaya hesabı konu sahibinin yaptığı. Kendisi yemiyor, kp yiyince içine sinmiyor ama misafir gelince hava atmaya godiva ikram edilecek. Biz hep godiva yeriz hesabı
Yerken en keyif aldığım yemekleri ya da gidip beğendiğim yerleri en sevdiklerimle de paylaşmak istiyorum.
Misafir benim evimde ne varsa onu yer. Kalmışsa alınan çikolatalardan yada içkilerden ikram ederim. Ama biz yiyip içmeyelim misafire açarız mantığını sevmiyorum. İkram hazırlamam, ilgilenmem anlamı çıkmasın tabi ki öyle yapmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?