• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cadı kaynana

uumutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
65
19
38
kızlar ben 1 aydır nişanlıyım . Nişanlımın annesi çok sorunlu hep ilişkimizi yönlendirmeye çalışıyor ben o konuda sabırlı değilim .herşeyde oğlunu haklı görüyor. Aynı şekilde nişanlımın abisinin evliliğine bile çok karışıyor . Bende haksızlığa gelemiyorum . En sonunda patladım öncesinde de kendimi ezdirmemeye çalıştım her defasında . Bana ben karşımda vıdı vıdı konuşan bi gelin istemiyorum dedi. Bende herşeye karışan bi kaynana istemiyorum dedim. Ozman yoluna git dedi. Beni istemediğini söyledi . Nişanlımda vardı bu olaylar yaşanırken ama hiç birşey demedi. Buna çok şaşırdım ve çok üzüldüm . Ogün ayrıldım. Ertesi gün nişanlım kapıma geldi 2 defa konuşmak istemedim çok kırılmıştım ve bitirmeye çalışıyodum kendi içimde. En sonunda mesajlarına cevap verdim konuştuk evde beni çok sevdiğini benden ayrılamycanı söylemiş annesi defol git bana anne deme ben istemiyorum onu gelinim yapmam demiş. Aradı anlattı olayları bensiz yapamycanı söyledi. Ben aileme söyledim herşeyi ailem çok kızdı annesinin bu tutumuna . Onun ailesi eve gelme demiş iş yerinde kalıyo bikaç gündne beri.nişanlımla çok konuştuk bu konuyu gerçekten çok olaylar yaşadık sadece ikimiz bi hayat kuralım ben istemiyorum kimseyi dedi. Ailelerde tartıştılar. Benim ailem anneden vazgeçilmez öyle bi kaynanayla yapamassn hergün ağlarsın dediler . ve açıkcası nişanlımında son olaya kadar annesine çok bağlılığı vardı. İlerde üzülürüm diye çok korkuyorum ayrılsam mı diyorum bi yanda sevgim bi yanda yaşayacaklarım ve bana annesinin söyledikleri kafam okadar karışık ki nasıl ayrılcam ne dycem yada devam edebilir miyim evliliği sürdürebilir miyim bu şartlarda nolur yardım edin kızlar

Pardon da orda bi dur ben bu yola seninle değil nişanlımla çıktım geri dönüp dönmeyeceğime sen mi karar vereceksin deseydin bu aşamadan sonra kötü olsaydın keşke nasılsa kadın yakmış gemileri.

Ayrıca annesi bu lafı ederken susan nişanlı muhtemelen sen böyle konuşunca aslan gibi kükrerdi o zaman belli olurdu ak koyun kara koyun.

Tabiki evlenince degisecek ve tabiki annesini seçecek.Bu degismez bir kuraldir.Kimseyi istemiyormus peh görürsün evlilikten çok degil 3 ay sonra baslar ailesini sayiklamaya ki normal cunku insan ailesinden kopamaz.Istenmeyen gelin olarak olan sana olur onlar aile kuser ama 10 dk.surer barismalari.Bilmem anlatabildim mi...

Kaynananiz ne demis anlamadim ki ben..
Cok abartmissiniz gibi geldi.
Bizim orflerimizde buyuklere saygi vardir.
Bazen saygidan susmak gerek.
Illa kaynana diye her lafi soyleme hakkiniz olmamali!
Ha tabi onun ne dedigini bilmeden bu yorumu yapiyorum..

Valla bilgece saygıdan susmak iyi bir şey olsaydı annem şimdiye baştacı edilmişti. Kaç senelik evli ağzını açmaz hala babanneme o da ondan yüz bulur konuşur da konuşur :)
Kaynananiz ne demis anlamadim ki ben..
Cok abartmissiniz gibi geldi.
Bizim orflerimizde buyuklere saygi vardir.
Bazen saygidan susmak gerek.
Illa kaynana diye her lafi soyleme hakkiniz olmamali!
Ha tabi onun ne dedigini bilmeden bu yorumu yapiyorum..

Bu ilişki olmaz. .

Apaçık istenmeyen gelinsin. .

Nişanlından koca olmaz. .

Bu konular için bir otomatik-cevap sistemi olsa keşke. Sevgili konu sahibi arama kısmına "nişanlıyım kayınvalidem" yazıp bir arat. Sana cevap vermeye üşenmekten değil yaşamış görmüş insanların anlattıklarından belki kendine bir şeyler çıkarırsın.

Nişanlın da nikaha kadar alttan alır, sonra anacı olur. Ciddiyim bak vaktin olduğunda aç bir oku, hatta senin gibi şikayetçi olmalarına rağmen evlenenlerin konularına bir bak, zaten başına gelecekleri az çok kestirebilirsin.

Valla bilgece saygıdan susmak iyi bir şey olsaydı annem şimdiye baştacı edilmişti. Kaç senelik evli ağzını açmaz hala babanneme o da ondan yüz bulur konuşur da konuşur :)

Ama senin babaanne de cok fena ya. Yukardaki kaynananin ne yaptigini bilmedigim icin boyle yorum yaptim :-)

Ailen haklı, bir cacık olmaz..
Kaldırabileceğini düşünüyorsan devam et ama çok sorunlu bir durum. Böyle başlanılan evliliklerinin hiçbirinin iyiye gittiğine şahit olmadım.

Nisanliniz bugune dek hep ailesinin tarafinda olmus.
Ilkkez ailesine tepki gosterip, evden ayrilmis.
Evlilik sadece ikinizin arasinda olmayacak malesef.
Ama aklinizda kalmamasi icin isterseniz bir sans daha verin.
Eger ailesinin bu tutumu degisirse, nisanlinizda size hep destek olmaya devam ederse olabilir.
Fakat yinede en kotuye hazirlayin kendinizi derim ben.

Nişanlı süresini uzun tut
kızlar ben 1 aydır nişanlıyım . Nişanlımın annesi çok sorunlu hep ilişkimizi yönlendirmeye çalışıyor ben o konuda sabırlı değilim .herşeyde oğlunu haklı görüyor. Aynı şekilde nişanlımın abisinin evliliğine bile çok karışıyor . Bende haksızlığa gelemiyorum . En sonunda patladım öncesinde de kendimi ezdirmemeye çalıştım her defasında . Bana ben karşımda vıdı vıdı konuşan bi gelin istemiyorum dedi. Bende herşeye karışan bi kaynana istemiyorum dedim. Ozman yoluna git dedi. Beni istemediğini söyledi . Nişanlımda vardı bu olaylar yaşanırken ama hiç birşey demedi. Buna çok şaşırdım ve çok üzüldüm . Ogün ayrıldım. Ertesi gün nişanlım kapıma geldi 2 defa konuşmak istemedim çok kırılmıştım ve bitirmeye çalışıyodum kendi içimde. En sonunda mesajlarına cevap verdim konuştuk evde beni çok sevdiğini benden ayrılamycanı söylemiş annesi defol git bana anne deme ben istemiyorum onu gelinim yapmam demiş. Aradı anlattı olayları bensiz yapamycanı söyledi. Ben aileme söyledim herşeyi ailem çok kızdı annesinin bu tutumuna . Onun ailesi eve gelme demiş iş yerinde kalıyo bikaç gündne beri.nişanlımla çok konuştuk bu konuyu gerçekten çok olaylar yaşadık sadece ikimiz bi hayat kuralım ben istemiyorum kimseyi dedi. Ailelerde tartıştılar. Benim ailem anneden vazgeçilmez öyle bi kaynanayla yapamassn hergün ağlarsın dediler . ve açıkcası nişanlımında son olaya kadar annesine çok bağlılığı vardı. İlerde üzülürüm diye çok korkuyorum ayrılsam mı diyorum bi yanda sevgim bi yanda yaşayacaklarım ve bana annesinin söyledikleri kafam okadar karışık ki nasıl ayrılcam ne dycem yada devam edebilir miyim evliliği sürdürebilir miyim bu şartlarda nolur yardım edin kızlar

Etrafında mutlaka "cadı kaynanali" 20 30 yıl evli birileri vardır. Bi konuş bi sor onlara. Ben bizzat annemden gördüm. Ki annem dünyanın en Gamsız insanidir. Ne zor bir hayatı oldu. 30 yıl yaranamadi babaanneme sadece olum doseginde gelin olarak gordu oğlum sana emanet dedi. Evlenince yaşayacağın insanı değil hayatı seciyorsun..

benimkide güya kimseyi istemiyordu sonra annesinin eteklerinden ayrılamadı kötü hep ben oldum şimdimi ben babamın evindeyim o anasının eteklerinde yolun başındayken hırpalanmadan yıpranmadan bitirin bence.Hayat çok kısa inanki değmiyo.

Kaynanasından çekmiş biri olarak söylüyorum hemen ayrıl çünkü cicim ayları çabuk biter sonra suçlu ve kötü sen olursun o kadında iki gün sonra ayırır sizi ama aklın karışıksa istihare namazı kıl sana tavsiyem Allah sana yardım edecektir,en kesin yöntem bence ona göre kararını verirsin

Benzer olay başıma geldi eşim beni seçti kaynanayı evden kovdum. Şimdi kaynana ağlıyo zırlıyo oğlum diye ama eşim ve ben eve almıyoruz. Mutlu mutluda yaşıyorum

Canim gercekten zor bir durum ama bunun bir suru ornegi var bu tip erkekler genelde cok anaci oluyolar zaten oyle olmasaydi annesinin bu tavirlarina coktan bisey derdi kadin asla degismez abisinin karisina da cok karisiyormus nisanlin dedikleri gibi imza atana kadar konusur sonra annesinin agzina bakar ve coook aglarsin cook uzulursun bosanmaya kadar gider zararin neresinden donersen kardir derim ben

Biraz ana kuzusu galiba , öyle bir erkekle hele ki annesiyle çok zor :KK12: maalesef sadece iki kişiyle evlilik olmuyor. Aileler de evleniyor. İyi düşün arkadaşım...:KK64:

Back
X