Cafede oturdum ağlıyorum sinirden

Bunun psikolojik açıklaması var.
Benzetmek olmasın ama mesela pahalıya aldığınız eşya nasıl ki daha kıymetli ve vazgeçilmezse
Size maddi manevi yatırım yapılmışsa daha kıymetli ve vazgeçilmez oluyorsunuz
Mesela bir insanın hatasını affettiğinizde ona manevi yatırım yapmış oluyorusunuz verilen emekler çabalar vs vs. manevi yatırım demek.
Hepsi karşı tarafın değerini daha da artırıyor ve vazgeçilmesini zorlaştırıyor. Bu kadar uğraştım bırakamam moduna giriliyor.
O yüzden yatırım yapan değil yatırım yapılan olmak lazım.

Elazi'a" koy gibi"diyip durma!cahilligini bu kadar ortalara dokme!simarik ,kaprisli birisin belli de bilgisizligini bari goze sokma!ha sunu da soyleyeyim;ankarada yasayan biri icin Elazig fazlasiyla kafidir
Elazığ merkez değil köyü Allh Allah dzgün okumadan msj atmışsın

Pinti adam hic cekilmez ama sen de gelinlige bu kadar vereceğine eve harcasan daha mantıklı değil mi? Ben olsam eşyadan kismazdım yani. Calisiyor musun bilmiyorum ki bu onemli ayrinti.Kimseden birşey beklememek en büyük lüks.

Ben 1 kere giyilcek, modelini kimse hatirlamicak bile olsa istedigim olsun istedim. 3,750 benim gelinligimde kiralik 3.250 olur dediler ben slklik yapip satin aldim evlendigimizden beri 1dugunde birde gecen yildonumumuzde giymisdim daha da gyemem. Yani 1kefe giyilcek bile olsa istedigimden neden az olsun? Cok iyi yapmissin tavrinii koymakla. Neden az para dye digerini seceyim? Hayir secemem yarin birgun gerile gerile oglumuzu evlendirdik diyecekler. Bari adam akilli olsun.
Nisanlinida kiniyorum gercekten. İnsan hayir der mi?

Elazığ merkez değil köyü Allh Allah dzgün okumadan msj atmışsın
köy gibi biryerde yaşıycam görevinden dolayı ankaradan kalkıp elazığa gitcem tek isteğim bu sizcede abartıyormyum 6 bin maaş alıyor
Ben dikkatliyimdir !1000 düşün 1 soyle
Yazdığını bir daha oku!
Bir dahada böyle hassas konularda dikkat et yazdiklarina

Çok sıkıcısın bu kafayla devam edersen evliliğindede çok sorun yaşarsın.. Tel açmamalar değerimi öğrensinler bla bla.. Ne yazıklar bunlar anlık etki eden ve evlendikten sonra çok etkisi kalmayan tripler kimse çekmez.. Yazık 4500 gelinliğe vermek bende on kere taşındım tayin gördük ama 14 yıldır aynı beyaz eşyayı kullanıyorum mantığınız yanlış eşyayı iyisini alın

Makul olup problem çıkarmayınca genel olarak pek kıymetiniz bilinmiyor yukarda bi arkadaş yazmış maddi manevi yatırım diye çok doğru,ve evet sizin için bu kadar önemliyse almalı,aldırın,kaybetmenin ne demek olduğunu hissetsin. Bana da çok özenmişlerdi evlenirken hakketten her istediğim alınmıştı çünkü eşimin babası yaptı düğünü o zaman bişe begenirken fiyatına bakmıyorduk,şimdi ne alırsak biz ödediğimiz için kırk kere gezdiğimiz için eşimin de doğal olarak eski cömertliği kalmadı

Gelinliğin resmini çekip yada internetten o modeli aratıp başka gelinlikçiye uygun fiyata diktirebilirsiniz ama bana kalırsa bir gelinlik için çok yüksek fiyat değmez bence o kadar paraya. Sizin yerinizde olsam eşyalarıma daha fazla harcama yapardım. Mesela çamaşır makinesini en az 9 kg alırdım çünkü battaniye yastık gibi eşyalar sığmıyor öteki türlü, kirlenince yıkaması eziyet oluyor. Bulaşık makinesini 4-5 program alırdım, kısa programı çok işe yarıyor. Evlilik paketindeki eşyalarda o kadar kaliteli durmuyor. Eğer 2-3 sene kullanırım sonra değiştiririm hepsini diyorsanız başka.

Ben 5 yıl önce 1000 tl verdim gelinliğe hala aciyorum o para şimdi ki aklım olsa güzel beyaz şık bir elbise bile giyebilirdim ki siz 3.500 tl olanı begenmiyosunuz
Pişman olursun bence ileride

Yaklaşık 4 sene önce Ankara’da 1500 TL’ye diktirdik gelinliğimi. Eşimin ailesinin maddi imkanı vardı ne istersen alırız dediler sağolsunlar. Ama ben çok para verdirmek istemedim. Avuç kadar bi dükkandı diktirdiği yer en ucuz fiyatı orası vermişti. Herşey istediğim gibi olmadı ama içimde de birşey kalmadı. Elindekinin iyi yanlarını görüp mutlu olmak önemli olan. Şimdiki aklım olsa düğünle yemekle uğraşmaz nikah yapar geçerdim

Bacım Allah eş adayınıza sabır versin çok fenasınız çok hastahaneden fotoyu duruma koyup telefonu açmamak değerimi görücem bakalım diye adamı delirticeksiniz yani ah kadınlar ya . Şuraya yazıyorum bir sene sürer sürmez adamın saçlarına beyazlar düşer

İyi de düğünde herşey aman olmuşken tek seferde oluyor mantığında olursa karun dayanmaz. Şimdi nişanlınızın bir tek maaşı var eee belli ki herşeyi ona göre yetirmeye çalışıyor. 4500 e gelinlik de fazla gelmiş. Bu gelinliğin duvağı ayrı satılıyor ayakkabısı gelin çiçeği arabası düğün Salonu 10 binlik bile olsa ev eşyası ee beyaz eşya. Bunların hepsi ilk defa olan şeyler. Bu Arada sizin gibi çok gördüm eşya kavgası yüzünden ben evlilik arifesinde evlilikten dönen. İstediğiniz buysa bilemem

Gitmeyin o zaman,zorla mı?
Gayet isteyerek güle oynaya evleniyorken bunu bir lütufmuş gibi dillendirmek ne kadar ayıp!
Ve evet abartıyorsunuz.ille de o olsun diyorsanız,kendiniz verin üstünü.
Bir kere giyilecek birşey,hem abartmamak lazım,hem de tekrarı olmayacak diye içinize sinmesi lazım.Haklısınız belki.ama böylesi abartmak da sizi şımarık yapar sadece,kesin haklı yapmaz.

Bence abartmiyorsun. Günümüz şartlarında 4.500 lira para o kadar da abartı değil çok mok diyenlere de aldırma ona bakarsak bazı insanlar 10.000 dolara gelinlik diktirip bir gece sonra çöpe atıyor

Bir anlık şeyler yerine ömürlük şeylere önem veriyorum ben.
Açıkçası fazladan vereceğim 1000lirayla başka istediğim bir şeyi alırım ya da ileride olacak bebeğim için kenarı koyarım.
4.500. Kuş mu kondurcaklarmış ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…