Çağa ben uyamiyormuyum?

ilya89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2018
169
130
53
35
Merhaba arkadaslar,

Acikcasi burdakiler okadar guzel elestiri yapiyor ki insani yerin dibine sokanlarda var :) Dusundum konuyu acsam mi diye ama dusuncelerinizi merak ettim....

Bilgisayarlar, akilli telefonlar, tabletler derken teknolojin arasinda kayboldumuz bu gunlerde arkadasliklarda sanal ortamda kurulur oldu. Ben Hollanda da dogdum buyudum ve burda arkadaslik siteleri dogal karsilaniyor. ‘Simdi kadinlarkulubu uyeler bu kiz sacmalamaya basliyor diye duyar gibiyim”

Bunun asosyalle alakasi Yok. Sosyal insanim, sosyal aktiveteler yaparim arkadas cevrem buyuk. Cogu kisi arkadaslarimdan arkadaslik sitelerine uye bekar olanlar ha :))) Bana da diyorlar uye ol af edersin kafami agritiyorlar ne kaybedersin ki Hatta istedini seciyorsun begeniyorsun sanki manavdan meyva mi aliyorum . Kafami kurcaliyor olsam mi olmasam mi, herkez massalah uye. ..Ne kaybederim ki diye de dusunuyorum Merak ettim acikcasi Yabanci dizilerde de goruruz misal tinder :) Ama diyelim ki ciddi ciddi hoslandin bulusdun vs vs ben dusunurum Bu Adam kac kisiyle daha boyle flort etti ki ben guvenemem ki :) Bu dusunce yanlis mi? Sonuc olarak disari ciktinda da flort edersin cafe de barda sporda alisverisde vs vs. Yada ben bu caga ayak uyduramiyorum...Tanidim herkezin uyeli mi olur bu arkadas sitelerine (dating site). Siz ne dusunuyorsunuz Bu arkadaslik siteleri hakkinda?

Bence hiç girme o toplara gerek yok. Hem kendin söylemişsin güvensiz olacağını. Güven olmadan zaten olmaz. Boşuna uğraşma :)

Yani tatlim senin dogup buyudugun ulkede bende dogup buyudum. Yani o ulkede ozellike Turk bir delikanliyla tanismak istiyorsan, ciddi bir caba sarfetmen gerektigini biliyorum haha. Tinder degil ama instamessage'e girmisligim var mesela. Orda 10 kisiyle konusuyosan 1 tanesi normal bir erkek oluyor, veya uyuyor sana/kriterlerine. Bunu goz onunde bulundurursan, hayal kirikligi yasamazsin bence.
Bana prensip olarak gercekten uymuyor dersen, ozaman oldscool takil. Yeni evliyim ve esimle tatilde karsimda etiyle kemigiyle duran bir kisi olarak tanidim tanistim:))

gonlunce olsun hersey! X.

bence sana aman üye ol nolcak diye gaz vermemizi bekliyor gibisin :)

bunun çağ ile alakası yok aslında, tamamen beklenti ve bakış açısı ile alakalı. eskiden de gazeteye ilan verilmiyor muydu mesela... hani ordan tanışıp flört ettiğin birinin başkaları ile flört edeceği konusunda güven sorunu yaşayacaksan bulaşma derim. ama şu var. aldatılan herkes kocasını netten bulmuyor sonuçta, arkadaş çevresinden tanıştığımız insanlara da güvenemez olduk.

kıssadan hisse sen ne istiyorsan o.

Hollandayi bilemiyorum ama ben burada yani Türkiyede uye olmazdim. Tanıştığım adam bobregimi alsa ya da taciz etse ne isi var sitede, bulusmaya gitmeseydi derlerdi.

Eminim cogu insan benzer yorumu yapar cunku burada insanlar genel olarak dusuk guven seviyesinde yaşıyor

Ben büyük tepki verenlere şaşırıyorum
Kendinizi korumaya alıp kendi istediğiniz yerde buluşmak ve kimliğini de kontrol etmek kaydı ile istediğiniz yere üye olabilir arkadaş edinebilirsiniz. Hic bir sakınca yok.

Hiç iyi Şeyler düşünmüyorum . Ne gerek var . Zaten sosyal insan etrafındaki kişilerle tanışır . O tip sitelere üye olan kişiler nedense bana günlük hayatında Dikiş tutturamamış kişiler gibi geliyor .

Canlı canlı görmediğim biri için vaktimi harcamazdım. Önce yüzyüze görmem lazım. Ses tonu , mimikleri , garsonlara davranışları mesela.... bunlara göre görüşmeye devam ederim ben

Sacmalamis arkadaşların uzak dur bence
Ne gerek var üye olmaya nasıl ne olduğunu bilmeden neyle kasmrsilasacaksin belli değil kimbilir hangi kızı kadını tuzağına düşürme derdindeler

Bana göre o siteler asosyal , çekingen , kötü niyetli, gönül eğlendirmek amaçlı (artık hangisi ise o niyetle girenlerle) doludur.

hollanda da büyümüşsün ama hala bizdensin bacım. dating tinder amacı belli genelde. yani bu tarz ilişkiler bizde hoş karşılanmıyor.
ama bana sorarsan keşke daha çok asimile olsaydın

Türkiye için olsa aman uzak dur derim.

Ama arkadaşımın yeğenide Pragda yaşıyor:Kız aarkadaşıyla öyle bir sitede tanışmış ve anlattıkları hiç korkunç

değildi.Orası Avrupa adamın bir kadınla yatağını paylaşmak için 40 yalana ihtiyacı yok.Yanına gidip senden

hoşlandım demesi yeterli.Niye dalevere çevirsin.

Tinder i genelde sevgilisi olup gecelik iliski arayanlar kullaniyor. Mesela su an da online bi platformdayiz burada edinilen dostluklar var. Birbirine guvenen insanlar var bunun gibi karsi cinsin de oldugu seviyeli platformlardan insanlarla tanisilabilir ama sirf iliski bulmak icin girilen uygulamalar tehlikeli geliyor gozume.

Tinder tarzı uygulamalar günübirlik ilişki için kullanıluyor, hatta meet&f*ck deniyor bunlara. Yani ciddi bi ilişkim olsun, daha önce kimlerle buluşmuş etmiş kontrolümde olsun diyorsanız böyle uygulamalar pek uygun değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…