- 18 Kasım 2014
- 2.238
- 5.903
- 168
- Konu Sahibi Duka Tesla
-
Ya bir de inssnlar işyerinde iş arkadaşlarıyla konuşnak zorunda hissediyorlar kendilerini.Ben de zırunda hissediyorum.Yoksa resmi bir ortam oluyır veya olağanın dışında kalmıl oluyorlat.E konuşunca da saçma konuşuluyor özelini açmak zorında kalıyorsun.Sahi iş arkadaşlarıyla ne konuşulur?ilaki özelini açmak zorunda kalıyorsun.
Bu kadar net kendini ifade edebilmiş bir kadının konusunun bile tartışmaya döndürülüp o yana bu yana sündürüldüğü yalnız ve güzel kk...
Tesla haklısın ama iticisin. Seninele ayni dusunmeyenlere alttan alta hakaret ediyorsun ilk mesajindan beri.
gerçekten ben de merak içindeyim acaba yeni yaşam formları bulabilecek miyiz.. çok heyecanlı.
Herkes ekonomi, siyaset konuşmasın ama kendi ve başka insanların hayatları dışında da bir şey konuşsun; sadece insanları değil durumları, fikirleri de tartışsın diyorum. Dünya sadece biz ve çevremizden ibaret değil.
Aslında kuyruklu yıldızda bir yaşam formu bulmaktan ziyade temel olarak amaç yapısındaki organik bileşikleri araştırıp dünyadakine benzer yapıların bulunup bulunmadığının keşfi. Kuyruklu yıldızın yapısında suyun varlığı önceden bilinen bir şey NASA daha önce bir kuyruklu yıldız patlattı hatta dünyada yaşamın bir kuyruklu yıldız çarpması sonrası başladığı teorileri de geliştirildi ancak üzerine ilk kez iniş yapılıyor, veri alınarak suyun hidrojenlerinin izotoplarının birbirine oranı dünyadakine benziyor mu incelemesi ilk kez yapılıyor. 10 yıllık yolculuğun, muhteşem fizik hesaplamaların ardından o sondanın oraya inip bunları yapabilmesi beni çok heyecanlandırıyor :)
Bir de 4,5 milyar yıl çok az bozulmaya maruz kalabilmiş eşsiz oluşumlardır kuyruklu yıldızlar, o kuyruklu yıldızdan veri toplamak 4,5 milyar yıl geriye gitmek gibi bir nevi. İnsan zekası hafife alınmayacak denli başarılı :)
Bu kuyruklu yıldız muhabbetinden hariç olarak söylediyseniz yeni yaşam formu bulabilecek miyiz diye pardon ben kendimi kaptırdım :) Evet ben de merakla bekliyorum, bu koca sonsuz uzayda yalnız olduğumuzu da hiç sanmıyorum.
"INTERSTELLAR" ı kaçırmamışsındır da ben yine hatırlatim dedim
"sinemasal orgazm keyfi" tabi ilgisi, merakı olana
:)
İzledim geçen hafta, rosetta konusu bu kadar gündemdeyken ayrı bir güzel oldu izlemek :) Onunla ilgili çok güzel bir eleştiri yazısı var evrim ağacı'nda, sanatsal değil de bilimsel açıdan yaklaşmış okumadıysan göz atmanı tavsiye ederim :)
bu ülkede müslüman bilimadamlarınca 1600 lü yıllarda kurulan rasathane kendini müslüman zanneden yobazlar tarafından "meleklerin bacakaralarını izliyor kafirler" diye kapatılmış. Hey gidi hey !
Felsefe bilimiyle ilgilenmeyen toplumlardan analitik düşünme, sorgulama, mantıksal çıkarım beklenmemeli haliyle.
Adamlar ilahiyat fakültelerinden bile kaldırmışlar felsefe derslerini. Amaç "düşünme sadece ben ne diyorsam ona biat et."
Bak ülke gündemine başımızdakiler bile bunca sorun varken hooopp cami ye bağlıyorlar mevzuları.
Her mahalleye kuran kursu açmak senin temel önceliğin olursa yada var olan okulları talep yokken imam hatiplere çevirirsen o nesilden düşünmeyi, sorgulamayı, pozitif bilimlere ilgiyi bekleyemezsin.
Ve sonuçta etrafta varoluşunu bile sorgulayamayan, dış dünyaya sadece magazinsel iplerle bağlı, çorak karakterler çıkar.
İlgi alanlarıda anca estetik, aşk dizileri, üfürükçü şaklaban hocalar, alışveriş yada evlendirme programları olur. Bu tip bir toplumla gelinebilecek seviye ortada ! Nerde muasır medeniyet nerde biz !
İktidarlar toplum mimarıdır bence. Ve batıdaki örnekler gibi kendi halkını bilimle, teknolojiyle, sanatla, edebiyatla nakış gibi işlemelidirki halk her açıdan bilgi, birikim, kültür vb . donanımlı olsun.
Tabi yukarıda saydığım konularla ilgilenen arkadaşlar hemen köpürmesin. Onlara İlber hocam gibi "cahilsiniz" asla demiyorum. Ama ortada bir gerçek var. Beyinide kullanmak şart !
Vay dedemin bale pabucu! Uzayda yaşamın olup olmaması meselesine kadar gidecek bir mesele uç örnek olmuş ya konuda pes efendim, pes!
Millet uzaydan öz çekim yapar, biz ağaç keseriz, millet uzayda araştırma çalışmaları yapar biz de sarayın maliyetini tartışır, siyasetin en diplerine gömülürüz. Bekleyin efendim bekleyin bu gidişle, bu kadar çok çalışmayla, Türkçe dünya dili olur, Türkiye'de medeniyet merkezi! Eee tabi yersen
Üyenin biri yabancı kelimeyi eleştirmiş, Türkçe öğretmenliği öğrencisi olarak cevap vereyim, bir dili nasıl kısıtlarsın biliyor musun üyeciğim? Bilimi, teknolojiyi kısıtlayarak! Dile özgürlük, teknolojiye, buluşa, icada destek ve ilgiyle gelir. Ama biz 18. yüzyıldan beri ne bulduk, ne icat ettik de adını biz koyalım? E adamlar bulmuş, adını da onlar koymuş, e maalesef sen kelime karşılığını bulana kadar dilimize yerleşiyor, sonra da Türkçe neden kirleniyor, bik bik bik... Türkçeye bir şey olduğu yok, olan bize oluyor esasen.Evet bir de kendimizi lider ülke falan sanmamız komik gerçekten :)
Üyenin biri yabancı kelimeyi eleştirmiş, Türkçe öğretmenliği öğrencisi olarak cevap vereyim, bir dili nasıl kısıtlarsın biliyor musun üyeciğim? Bilimi, teknolojiyi kısıtlayarak! Dile özgürlük, teknolojiye, buluşa, icada destek ve ilgiyle gelir. Ama biz 18. yüzyıldan beri ne bulduk, ne icat ettik de adını biz koyalım? E adamlar bulmuş, adını da onlar koymuş, e maalesef sen kelime karşılığını bulana kadar dilimize yerleşiyor, sonra da Türkçe neden kirleniyor, bik bik bik... Türkçeye bir şey olduğu yok, olan bize oluyor esasen.
İşin normali aslında senin yaptığın şey. Fakat insanlara göre bizim yaptığımız düşündüğümüz şeyler boş geliyor. Bu kuyruklu yıldız olayı cidden müthiş bir şey. Sınıfta tek bir kimsenin lafını ettiğini duymadım. Ama geçenlerde Çağla Şikel in memesi mi ne açılmış bir hafta boyunca onu konuştular. Ben bunu anlayamıyorum ya. Cidden insan nasıl böyle cahil olabilir aklım almıyor.
Şöyle bir durum var. Yabancıların dizilerinde yaptıkları esprilerin bile içinde az genel kültür-bilim karışık mesajlar var. Bizim dizilerde de töre, erken yaşta kız evlendirmesi, ihtiraslı aşk bilmem ne. Gide gide televizyondaki diziler Latin dizilerinden daha komplolu olmaya başladı.Ben de Çağla Şikel kuyruklu yıldızdan daha fazla ilgiyi nasıl çekiyor onu anlamıyorum bence kuyruklu yıldız daha güzel :) hani konuya yabancı olanlara böyle ev hanımları için bilim tadında belgeseller de var aslında. İnsan nasıl magazin içinde bu denli boğulup evrenin ve hayatın sunduğu güzellikleri merak etmez, araştırmaz anlayamıyorum.
Ad hominem ilk kez duydugum bi terimdi. Merak edip baktim da, bu dupeduz turk olmanin bi gostergesiymis megersem. Biz bunu o kadar cok yapariz ki... Hatta yapmadan duramayiz. Belden asagi vurmak deyimi uyuyor bence. Bu kullanilabilir onun yerine.Katılıyorum size, çok doğru bir bakış açısı yakalamışsınız. Türkiye ve Türkçe o kadar geriden geliyor ki yeni bir buluş ya da kavram dilimize kazandırılmadan zaten yabancı haliyle yerleşiyor. Bir teknolojiyi araştırırken sadece Türkçe kaynaklara bakarsanız zamanın gerisinde kalırsınız
Bu arada yazarın bahsettiği yabancı kavram ad hominem Türkçe tek ya da iki kelime ile nasıl ifade edilir bilmiyorum. İfade edebilen varsa ben de öğrenmek isterim.
Üyenin biri yabancı kelimeyi eleştirmiş, Türkçe öğretmenliği öğrencisi olarak cevap vereyim, bir dili nasıl kısıtlarsın biliyor musun üyeciğim? Bilimi, teknolojiyi kısıtlayarak! Dile özgürlük, teknolojiye, buluşa, icada destek ve ilgiyle gelir. Ama biz 18. yüzyıldan beri ne bulduk, ne icat ettik de adını biz koyalım? E adamlar bulmuş, adını da onlar koymuş, e maalesef sen kelime karşılığını bulana kadar dilimize yerleşiyor, sonra da Türkçe neden kirleniyor, bik bik bik... Türkçeye bir şey olduğu yok, olan bize oluyor esasen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?