cahilsin! abartıyor muyum?

bunun korkusu da yok değil, ama şu sınav geçmeden ne ben söyleyebilirim ne de o,
o hissediyorsa bile sınavımı etkiler düşüncesiyle açılmaz
tek isteği seneye aynı yere atanıp yanyana olmamız

Belki film izlemeyi sevmiyorsunuz illaki onu bilince mi kulturlu kendini geliştirmis oluyor insan.. ne kadar sacma ya iki kitap okuma ile cahillikten kurtulabilseydi insan kalkıp sana cok rahatlikla senin kirilabilecegini düşünmeden " ne kadar cahilsin yeeeaaaa" demezdi... o yuzden asil cahil şuan kendisi.. kendi nerenin paşasiymis sorsaydiniz...

internetten yabancı bir konu ile ilgili bilgi toplayın konuyu bir şekilde ona getirin onun haberinın olmayacagını düşündüğünüz bişi olsun konu ile ilgili herşeyi soyleyın onada sorun sende biliosun dimi bunu ya da nasıldı şu şoylemiydi cevap alamayınca ne kadar cahilsin die soyleyin snrada sorun nasıl bir durummuş... herşeyi bilmek zorunda deilsin sizin bilginizi beğenmiorsa yol orda...

Şİmdi her yönden bakınca çirkinde
Şöyle görmezden gelebilirim ''ya aşkım ya ne cahilsin yani'' gibi deme tarzında olabilir hani
Genede size gösterdiği özgüven saygı ve sevgisinde artıları çoksa pekte irdelemeyin can sıkmayın derim

belki o an şakaydı onun için, ama eski sevgilisinin okumuşluğuna o kadar değer verir ki bana cahil demesi o yüzden o kadar dokundu,,, belki bu durum olmasa bende güler geçerdim ya da bende ona takılırdım
bana verdiği değer çok fazla, daha iki gün önce bunu anlatmaya çalıştı fln, seviyor beni biliyorum, ama sadece dost olarak mı onu bilmiyorum

dost olarak derken anlamadım da !
Açarmısın ,sevgiliniz değilmi bu adam?
Ben mi yanlış okudum

Birde eski sevgili muhabbeti aranızda döner mi devamlı ?

dost olarak derken anlamadım da !
Açarmısın ,sevgiliniz değilmi bu adam?
Ben mi yanlış okudum

Birde eski sevgili muhabbeti aranızda döner mi devamlı ?
daha önce de yazdım sevgilim değil, ben onu seviyorum, ama yakınlığımız sevgili derecesinde hani sürekli iletişim konuşma hali,
eski sevgili muhabbeti bundan 6 8 ay önce fln dönerdi, o zman arkadaşlığın verdiği rahatlık vardı artık hiç açmıyor onun konusunu, çünkü benim hislerim olduğundan o muhabbet olunca geriliyorum tartışmaya varıyor konu, farketti sanırım hiç açmıyor

Bu adamla olduğun yıllar boyunca hep tetikte mi olacaksın? Bilinçaltında onun ilgi alanı olan her şeyi öğrenmeliyim diyerek mi yaşayacaksın?

Cahil demek ayrı konuyu bilmeyip ilgilenmemek ayrı. 'O zaman yanımda işin ne? Sen de ya kelimelerin anlamlarını bilmiyorsun ya da kelime dağarcığın zayıf o zaman' demedin mi?

Ben haberlerde çıkarsa görürüm filmin ödül aldığını aklımda kalmayabilir ne var bunda?

bir film ismi bilmemekle cahil olunuyorsa ben zır cahilim o zaman hiç aklımda tutamam
çok ayıp etmiş sevgiliniz ama sizde sanırım çok yüz vermişsiniz
eski sevgili öyle biriydi diye sizde öyle olmak zorunda değilsiniz istemediğiniz birisine dönüşmeyin dönüştürmesine de asla izin vermeyin.

bakıyorum şimdi, beni değiştirmeye mi çalışıyor yoksa'ya kadar düşünüyorum artık,
gözlem halindeyim bakalım

Ergence! Matrix' i izledikten sonra mı entel olmaya karar vermiş ?

Cahillik ilgisizlikmiymiş ?? Cok sasirdim ilk defa duyuyorum... Ne alakasi var ilgisizligin cahillikle ??? Bence kendisi cok daha fazla cahil...

10 tane film ödül ismi bilmekle 20 tane yabanci roman okumakla odtü bitirip yüksek lisans yapmakla doktora bitirmekle KÜLTÜRLÜ OLUNMUYOR....

Bir insan kendisini gelistirmedigi süre cahil kaliyor malesef.. Seninkide kendisini gelistiremeyenlerden, Kültürlü insan karsisindaki insani ezmeye calismaz , cahilsin gibi ithamlarda bulunmaz, bir konuda eksikligini gördügünde tamamlayip öğretici olmaya calisir seninki yapmadan bozmuş...

Cokta agir olmus bence buyutmemissin yerinde tepki vermissin ben olsam bende bozulurdum....

cahillikle ne alaka filmi bilmeseniz nolacak sanki.. saçmalamış

Görüstügun adam cok cahilmiş güncel filmleri takip etmeyi kültür sanıyor etmeyeni de cahil hey Allahım ya

bence sizin değerli olduğunuzu söylüyor ama davranışlarıyla bunu göstermiyor, yani siz biraz fazla yüz vermişsiniz, insan yakın olduğu kişilerden çekinmemeli belki, ama kırmaktan korkmalı , kırılmışsınız sonuçta telafi etmek yerine tripli muamelesi yapıyor. ayrıca eski sevgilisiyle kıyas yapıyor olmanız sizi o psikolojiye onun soktuğunu gösterir, daha sevgili değilken böyleyse ilerisi yaş olur bu ilişkinin, saygı duymuyorsa duyması gerektiğini öğretin, öğrenemeyecekse uzak durun

Film isimlerini bilmemek cahillik mi oluyormuş? Komik gerçekten. Ona bakarsak benim de İran sineması dışında pek film kültürüm yoktur. Ama İran sinemasını yönetmenlerini iyi bilirim çünkü ilgimi çekiyor.
Hepimiz ilgimiz olmayan alanlara uzmanlık alanımız dışındakilere cahilizdir zaten, bu da çok normal. İnsan algısı hafızası kapasitesi sınırlı ama bilgi sınırsızdır.
Asıl cahillik bilmediği şeylerin farkında olmamak, önyargılı olmak, analitik ve eleştirel düşüncenin gelişmemiş olmasıdır. Yoksa istediği kadar okusun yazsın çizsin.
Önceki sevgilisine de böyle malumatfuruşluk yapıyorsa ayrılmaları normal.

Seni tanımıyorum ama belli ki naif bir kızsın, sevdim ben seni.
Ne olur kendini kötü hissettiren herkesten uzak dur bu süreçte
Aynı yoldan geçtim yüksek net yapsam çekemeyip kulp bulan üzülen, düşük yapsam bilemesem sevinen biriydi
Bu senin hayatın bir daha geri gelmeyecek belki de şuan elindeki şansın
Hiç birşeye kafanı takma kimseyi düşünme yoluna bak ve kazan
Cahillik ne bir filmle ne de başka şeyle ölçülemez
Nice doktorlar hiç olmadık sorularda eleniyor. o zaman onlar mal mı?
Hiç bilemeyeceği en eski yada en yeni güncellerden bulup ona sor. ama dakikalar sonra cevap verirse bilki netten araklıyor :) sende o ara lafı bir güzel geçir ve yol ver. özgüven sorunu olan insanlardan uzak kal...

"Cahillik Türk Dil Kurumu'na göre 'Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan' demek. İlgisizlik demek değil. Cahil ne demek ben biliyorum, sen bilmiyorsun. Ne kadar cahilsin" deyin.

Bu arada diğer anlamları: 1) Öğrenim görmemiş, okumamış. 2) Deneysiz, genç, toy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…