Çalışacaksın,evine bakacaksın,bakımlı olacaksın, hemde anne olacaksın,

euphoria

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
36
0
296
Diğer
Kadın olmak ne kadar zor artık. Günümüz yaşam şartları kadına çok fazla rol yüklemeye başladı. Hem çalışıp para kazanacaksın (ki kendi ayakların üzerinde durabilesin), o kadar çalıştıktan sonra eve gelip ev işlerini yapacaksın (1 ya da 2 gün olan izninin bir kısmını da eve ayırmak zorundasın), eşinle ilgileneceksin. Bu arada kendine saygı duyman ve eşine daha hoş görünmen için bakımlı olacaksın, daha güzel görünmeye çalışacaksın ve bir de anne olup çocuğunla ilgileneceksin (ki bu başlı başına ayrı bir olgu). Bu dört bilinmeyenli denkleme kolay bir çözümü olan varmı ?

Merhaba.

Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım..Güncel diyet haberleri ile konunuzun ilişki yok malesef..Bu yüzden konunuz Bir Derdim Var başlığına taşınmıştır.

tek çaresi eşlerin sorumlulukları paylaşması. ama ülkemiz malesef henüz o kültür ve eğitim seviyesine ulaşmış değil. çünkü kadınlar bile henüz o düşünce yapısına gelemedi. belki bizim çocuklarımız görür belki torunlarımız..

bu denklemi çözebılcegmızı sanmıorm.Zaten dünyanın en zor mesleği çalışan ev kadınları olarak seçilmiş.yani herkes herşeyin farkında ama icraat yok..herkesin birbrnden beklentısı çok fazla,çogu zaman eşlerin bile..

nerede erkeklerin eşlerine yardım etmek... birde herşeyi yapmana rağmen kusur bulmaları yok mu asıl insanı canından bezdiren o...

eğer maddi sıkıntı söz konusu değilse bir yardımcı bulabilirsin en azından büyük işleri onunla halledebilirsin , evin her zaman düzenli olursa ev işlerine çok fazla zaman ayırman gerekmez ....planlı programlı olacaksın ....beni en çok sıkan zamanla yarışıyor olmak , dakikaların hatta saniyelerin önemi var ....yapılması gereken bir işimi amannnn şimdi canım istemiyor 1 saat sonra yaparım deme lüksüm pek olmuyor .mesela hafta içi genellikle pratik yemekler yapıyorum, ağır ve hazırlaması zaman alan yemekleri hafta sonuna saklıyorum . kuaföre gitmem gerektiğinde bazen öğle yemeğimden feragat edip öğle arası kuaför işini hallediyorum ..sabah evden çıkmadan ortalığı toparlıyorum , akşam eve geldiğimde rahat ediyorum vs.vs.vs.

Canım bu sorunun cevabını bulursan banada söyle olur muBebeğim olmadan önce işimden kalan zamanda kendime, eşime ve evime vakit ayırabiliyordum, bide üstüne gezer tozardık.9 aylık bir bebeğim var ücretsiz izne ayrıldım.İşe gitmediğim halde hiçbişeye yetişemiyorum, oğlum izin vermiyorBide işe başlasam nasıl olacak merak ediyorum.:44:Eşim de yardım ediyor ama nafileArtık dişimizi sıkacağız o biraz daha büyüyene kadar bu geçici bi süreç ve oğlum herşeye değer

Son düzenleme:
nerede erkeklerin eşlerine yardım etmek... birde herşeyi yapmana rağmen kusur bulmaları yok mu asıl insanı canından bezdiren o...
Ben demek şanslıyım o zaman.Yazık adam her işin ucundan tutuyor ve gıkı çıkmıyor:26:Akşam gelince ona ne kadar şanslı olduğumu ve onu ne kadar sevdiğimi bi daha söyliyeyim

sana katılıyoum bende çalışıyorum ve 22 aylık kızım var .çok yorucu tabiki ev iş yemek çocuk koca vs
fakat herşeyi planlı programlı yapınca işler yoluna giriyor ama bi fark var oda sürekli plan yapıp kendimize çok az hatta hiç zaman ayıramıyoz napalım böylede mutluyum çok şükür

Ben bekarım ben bile yetişemiyorumevlilerin işi gerçekten zor.Kadın olmak daha zor cidden,evde iş işte iş.Heryerde işş üff ya bu dünya işi ölene kadar hiç bitmeyecek sanırım

Son düzenleme:
alışıyorsun be zamanla.

Valla ben bazen boşlukta hissediyorum kendimi az koşturunca:82:
Eşinize görev verin. Siz ortalığı toplarken o da çamaşırları toparlasın. Bulaşık makinesini boşaltsın, pazara gitsin ne bileyim işte birşeyler yapsın.Oturmasın öyle kös kös.

Ben şunu hiç anlamıyorum.

Ortalama bir kadın 1500 TL maaş alsın..

Çocuğu bakıcıya ver, 800'den aşağı değil...

Eve temizlikçi çağır, aylık 300'den aşağı değil...

İşe gidiyorsun yol parası 200'den aşağı değil..

1500-1300=200 TL için mi bütün bunlar...

Çalışmak istemeyen eşine psikolojik baskı uygulayan erkeklerin hiç aklı yok valla...

Ben erkek olaydım asla eşimi çalıştırmaz, üstüne maaşa bağlardım...

bence de eşinizden yardım isteyeceksniz öncelikle, ev ikinizin evi, birlikte yapacaksınız ne iş varsa. pratik yemekler yapılacak bir arkadaşın da dediği gibi, bu işin reçetesi yok diye düşünüyorum, içinizden nasıl geliyorsa, öyle davranın. fazlası elinizden gelmiyor demektir zaten. hayat mutlu olmak için yaşanır, mutlu olmak için evlenilir, çocuk yapılır, o yüzden huzurlu olduğunuz yere kadar çalışın demek geliyor içimden :))))

ben de böyle düşünüyorum,ama 3bn 5bn gibi rakamlar alıyosanız durum değişir ki bence bu rakamları alan kişi sayısı çok azdır.İlla çalışmak gerekiosa da hem bakıcı parası vermemek hem de daha güvende olduğunu bilmek açısından anneanne ya da babaannenin bakması taraftarıyım.

çözümü var, dört dörtlük kadın olmaya çalışmamak

aman ben karıma dört dörtlük koca olayım diye yana yakıla dönen bi adam görüyor muyuz, hayır

hep kadınların başının altından çıkıyo bunlar

Son düzenleme:
en ıyı anne
guzel bır es
tıtız ev hanımı
hayırlı ve becerıklı gelın
bır de masraf yaptırmadıgı gıbı hem kendı hem de aıle masraflarını karsılayabılecek potansıyelde ıs kadını
pehhhhh
hepsı de olmayıverelım canım
bunların hepsını bır arada ısteyen koca adayı
en samımı baba
bakımlı ve kıbar es
ev ıslerınde durtmeden yardımcı
ve malı acıdan yeterlı olsun oyle cıksın karsıma

elbet bır yerlerden patlak verıyoruz
hersey dortdortluk degıl
olmadıgı yere de takılmamayı ogrenıyor ınsan
tabıı eslerın yardımı olmadan asla
hepsının ustunden tek basıma gelebılecek potansıyelım olsa bıle yapmam ben
o kadar rahata alıstırmamak lazım kocaları

Öncelikle çalışan bayanın eşi yardım etmemeli tam tersine eşiyle birlikte iş bölümü yapmalı. Çünkü yardım nedir mesela? Ben bütün yemeği filan hazırlarım adam bir sofra kurar bu yardım olur kusura bakmasınlar da bütün yemeği ben yaptıktan sonra sofrayı da kurarım yani. Mühim olan eşler arasında iş bölümü yapmak bir gün yemeği ben yapabiliyorsam bir başka günde benim kadar olmasa da o da karnımızı doyuracak bir şeyler pişirebilmeli. Ben ütü yaparken o da temizlik yapabilmeli. çocuk olunca da ya annelerden ya bakıcıdan yardımın yanı sıra erkekler de bebeğin sorumluluğunu biraz olsun alsalar kadınlar hem bebeklerine hem kendileri hem de eşlerine çok güzel vakit ayırabilirler yani. Akıllı bir erkek eşinin kendine de kaliteli bir zaman ayırmasını istiyorsa hem ev işi hem bebek konusunda yardım eder ki işler çabuk bitsin eşim yorulmasın kalan zamanı da biz değerlendirelim diye. Yoksa hiç bir erkeğin söylenmeye hakkı yok karım çok bakımsız hiç bir işe yetieşmiyor filan diye bence.

inan bu hesabı çok yaptım bende..aldığım maaş1600 ek dersim yok gibi birşey..hiç saymayayım:)
kızımı kreşle veriyorum yol parası veriyorum derken bana ne kalıyor ki..
memurum bu hep böyle gitmeyecek diyorum..öyle tutuyorum kendimi..yoksaki akıl mantık işi değil:)
üstüne birde hakikaten hani diyoruz ya kadınlar artık özgür para kazanıyor bilmem ne...kızacaksınız bana ama kapitalist sistemin bir yalanı geliyor bana artık...çalışan kadın eve bakan kadın çocuk bakan kadın...erkek ise sadece çalışır o kadar:) ne anladım ben...üstüne de hemen yaşlanırız böyle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…