Çalışacaksın,evine bakacaksın,bakımlı olacaksın, hemde anne olacaksın,

Çözümü söylüyorum; evlenmemek ve çocuk yapmamak!

bazende bu kosusturmacaya oyle alisiyoruz ki ,uzun suredir evde kalamiyordum iki gundur evdeyim boslukta gibiyim isim bitiyormu hayir

Bir de biz kadınlar erkeklerden çok evlenmek için bir an önce can atıyoruz bile bile lades resmen yaptığımız.

Daire başkanı ile müdürün çekişmeleri arasında kalıp yıpranmak evde tek erkeği idare etmekten daha zor...

Kocayı idare etmeyelim diye elin manyaklarıyla uğraşıyoruz,çocuğumuzdan ayrı kalıyoruz, evimize yabancı kalıyoruz, yıpranıyoruz, eziliyoruz..

Ama suç erkekte, tüm bunları bile bile eşini çalıştıran erkekte, psikolojik baskı yaparak (ekmek parasından başka para bırakmayan) eşini çalışmaya iten erkekte....

daha uzun yazmak isterdim ama maalesef güç kalmadı bugün bende, umarım derdimi anlatabilmişimdir.

bu böyleyse durumun ayrıyetten daha bir güçleşmiş..
iş yerindeki sıkıntıları idare etme olayları cidden zor..yorucu yıpratıcı..
takmamak gerek aslında işi hobi gibi yapmak lazım..ama bu şartlarda iş hobi olmaktan çıkıp zorunluk mecburiyet haline dönüşüyor..bu kasıyor belki de bizi..

Bu yazdıklarınızı neden sadece siz yapmak zorundaymışsınız gibi sahiplenmişsiniz sorunları?Bakımlı olmak :erkek de bakımlı olmalı,pis kokan ,kıllı tüylü,temizliğine ,giyimine kuşamına,saçına başına dikkat etmeyen bir erkeği eş olarak asla isteyemem,eşim bu yazdıklarıma dikkat etmek zorunda,ev işleri :yardımcı olmak da nedir?yani görev senin ama o da ucundan tutacak gönlü olursa,asla böyle bir durumu kabul edemem evimizde eşim de yaşıyor bende insan ev arkadaşıyla bile iş bölümü yapıyor,eşimlemi yapmayacağım!adil bir şekilde dağılım var bizim evde herkes en iyi yapabildiği işi yapar ikimizinde sevmediği işler olur onlarıda adil bir şekilde paylaşırız,hatta ikimizde yetişemediğimiz zamanlarda da yardımcı alıyoruz,aman para çıkmasın bizim canımız çıksın derdinde değiliz.hepsine ben nasıl yetişeyim,buna olanak varmıdır!çocuk bakımı: büyük sorumluluk benim üstümde,ama buna ben tamamen gönüllüyüm bunu bana kimse yüklemedi,iç güdüsel bişey olsa gerek ama buna rağmen her zaman yanımdadır her zaman.Bakıcımız da var,bu bir süreç çocuk büyüyecek o zamn işimiz daha rahat olacak elbet.Kendi bakımıma gelince,bu benim için asla zorundalık değildir,keyiftir,her hafta kuaförüme giderim,bakımımı yaptırırım,çalışıyorum zaman sıkıntısı oluyor elbet örneğin öğlen arası 1 saat bana yetiyor.Her şeye yetişmek gibi bir kaygım yok,top model gibi bakımlı olmak gibi de bir kaygım yok,ilk çocuğum daha önce bir annelik kursuna falan da gitmiş değilim,mükemmel anne olacağım diye de bir kaygım yok,elbette eksikler olacak yetişmeyen şeyler olacak ,bazan da evim pis olsun varsın,eşimden çocuğumdan kıymetli değil,her günde dört dörtlük sağlıklı yemek yemeyiverelim.Tüm bunları tek başıma mükemmel yapıcağım diye hayatımı harcayamam,bir emek vermişim meslek sahibi olmuşum niye çalışmayacakmışım.İster az kazanıyım ister çok,özsgüvenim oluyor,çalışmayı seviyorum..Bunlarda benim düşüncelerim ve uyguladıklaqrım.

Madem beni çalışmaya itiyor eve bana para bırakmıyor bende çalışırım ama o ayrılığı göze almış olsun ozaman madem kendi isteğim dışında mecburen çalışıcam o koca ne işe yarıyo ozaman ben dedim bebeğime ben bakıcam ben büyütücem çalışmıycam bizim dinimizde kadını çalışmaya zorlayamazsınız kadının kalesi evidir kadın kendini geliştirir iyi bir eş iyi bir anne olur çocuklarını eğitir erkek onu dünyevi şeylerden dolayı bırakamaz bırakın ayrılığı kızamaz bile çağın gereğine uygun onu giydirir ozamanın en iyi giyisileriyle ziynetleriyle helal yiyecekler yedirmekle bakmakla yükümlüdür sıkıntısını hanımına yansıtmaz eve gülerek girer hanımını selamlar ona hoş davranır ama şimdi bunlar yok erkekler ben sana bakıyorum ne kazanıyosunki sen ne iş yapıyosunki senin ne ihtiyacın olurki sanane benim paramdan diyolar her isteğimizde bizi çalışmaya zorlayan bu işte kendimizi güvene almak istememiz erkeklere güvenmiyo oluşumuz nezaman neyapacakları belli değil aldatsa çalışmyan bi kadın sesini nasıl çıkarsın burda bi konu okumuştum adam kıza kuaföre gidip bıyık aldıracak para vermiyordu eve bi kıvırcık almıyorduki salata yapsın boşanıcaktı kız biz allaha şükür okuyup çalışacak imkanlara sahibiz herzaman kendimde ayakta duracak gücü buluyorum allaha şükür heryerde namusumla iş bulurum diyorum ayrılsakta kadınlar hep eziliyor okusada okumasada mesleği olsada olmasada en basiti sen gece emzirirken erkek uyuyo sabah ikinizde işe gidiyosunuz bu adalet değil

valla kızlar onu bunu bilmemde, bi kadının herşeyden önceliği çalışmak olmalı
bugun canım ciğerim diyen yarın canın çıksın diyebilir, gençlikte işini sıkı tutmayan, kendini garantiye almayan orta yaşlılıkta, yaşlılıkta sürünebilir
bakımmış, yemekmiş, ev işiymiş bunların hiç önemi yok bence ekomomik özgürlüğün yanında
kimseye güvenmeyin değil benim dediğim, kendini garantiye alda sonra güven

Benim kayınvalidem hiç çalışmamış, görümcemde bekar ve 22 yaşında oda evde ama bana çalışacaksın diye baskı yapıyor.Tamam çalışayım o kadar dirsek çürüttük ama ben kendim istediğim için çalışmalıyım birileri istiyor diye değil.Şu an işimdende iş arkadaşlarım ve yöneticilerimdende çok ama çok memnunum ama çalışacaksın diye baskı yapan bir kayınvalidem olunca inatlaşmak istiyorum onunla Psikolojik bir durum tabi bu :) Tüm bunların dışında bakımlı ol, güzel ol, temizlik yap e bir kaç sene sonra çocuk olunca zor olacak.Allah tan evimi kendi annemin üst katında tuttum.

Valla bravo nasıl başardınız?

Kadın Olmak Gerçekten Kolay Değil :)) Ama Allahıma Çok Şükür Rahat Bir İşim Var Üstelik Evime Çok Yakın Akşam 6 Dedimmi Evimdeyim Zaten Evimiz Dağılmıyo Cumartesi Pazar Tatilim Cumartesi Temizlik Yapıyrum Pazar Eşimle Geziyoruz :) Çocuk? O Tabiki Yok Bu Yüzdende Yamayı Düşünmüyorum:)))

senin yerinde olmak isteyen çok kadın var bundan emin olabilirsin :)

Nişanlıyım..
Eve bir gidiyorum, yemek hazır, ortalık ak pak...
Annem sağolsun yapıyor...

Kendime hiç öyle misyon yüklemeye çalışmadım...
Öyle fır dönerim zır yaparım mantığında olamadım hiç, olamam da...
Allah'a şükür bir mesleğim var elimde...
Çalışıyorum yıllardır ama evlenene kadar...
İhtiyac halinde evelallah taşı sıkarım suyuna da koyarım ortaya...

Fakat ÇALIŞMAK (yani bir fiil aynı işi yapmak) (malumunuz çalışıyor sayılmak için illa ofis, büro olması lazım ya !!!) benım yapıma aykırı...
Narinim ben...
Gelemem öyle sıkıntılara...
Sabahın kör ayazında düş yollara, iş yerinde 216543218 kişinin stresini çek, aldığın para 1000 tl bıle olamasın, bi de akşam eve gel yemek yap, kocayı pohpohla, çocuk yap büyüt devam edemiycem sanırım...
Herkesın yapısı farklı işte...
Ben de evde olayım, erkenden yemegımı ayarlayım, ruh halıme gore evımı paklayım, sonra da hobi çalışmalarına gömüleyim...

Kadın olmak zaten yeterince zor...
Ne diyim, inşallah herkes istediği gibi bir hayat sürebilir, inşallah...

bende iyice bunaldım valla bu yüzden. 8-5 çalışıyorum 1 yaşında oğlum var üstelik eşim çok çok dağınık (çorap bi yerde .pantolon başka yerde,dolap, çekmece kapatma huyu yok,aldığı birşeyi katiyen yerine koymaz, dağınık kısacası). bana yardımı geçtim kendi artıklarını toplasa büyük yardım sayıcam ama o da yok.söylesem büyük kavga çıkıyor.surat asmalar filan ben sabrettikçe işler hep bana kalıyor. hayat iş ev çocuk arasında geçip gidiyor. bu arada eşime nasıl bişeyler yaptırabilirim fikirlere açığımmmmmmmmm

Son düzenleme:

Canım ne güzel anlatmışsın aynen bende senin gibi narin bi insanım çalışma hayatını hiç sevmiyorum ama ihtiyacdan dolayı bi müddet idare etmek zorundayım :S Bi bayan evinde olmalı eviyle ilgilenmeli varsa çocuguyla ilgilenmeli diye düşünüyorum. Bi bayanın üstüne birden fazla sorumluluk yükleniyor erkeklerden daha fazla yoruluyoruz ama yaratılış olarak bayanların yapısına aykırı bu durum.

ah canım...İşte kadınlar kendi düşmanlarını yaratıyor ,bir kadının büyütüğü yetiştirdiği bir erkek diğer kadının canına okuyor...
kayınvalidemin taktir ettiğim ender özelliklerinden biri 3 erkek çocuğunu da kendi işlerini yapacak şekilde yetiştirmiş,asla odalarını toplamadım ,asla kahvaltılarını hazırlamadım diye övünerek anlatır,çocuklar kalkardı sabah okula gitmek için kahvaltıyı hazırlar ,yapar hatta bana bile masayı hazır bırakır giderlerdi diye övünerek anlatır.
YAni bu saatten sonra eşine bişeyler öğretmen seni yıpratacaktır,aynen bahsettiğin şeyleri yaşayan bir arkadaşım var yani eşi evde misafir gibi yaşıyor,çok gücüne gidiyor ama söyleyince de kavga çıkıyormuş,bilemiyorumki nasıl yola getirirsin,yine de tatlı dille söylemek lazım, tatlı tatlı ben de çok yoruluyorum ,biraz biraz yüreklendirerek belki alıştırabilirsin,bişeyin ucundan tuttuğunda kendisini öv, çok memnun olduğunu dile getir,umarım en kısa zamanda isediğin gibi davranan bir eşin olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…