Kadın olmak ne kadar zor artık. Günümüz yaşam şartları kadına çok fazla rol yüklemeye başladı. Hem çalışıp para kazanacaksın (ki kendi ayakların üzerinde durabilesin), o kadar çalıştıktan sonra eve gelip ev işlerini yapacaksın (1 ya da 2 gün olan izninin bir kısmını da eve ayırmak zorundasın), eşinle ilgileneceksin. Bu arada kendine saygı duyman ve eşine daha hoş görünmen için bakımlı olacaksın, daha güzel görünmeye çalışacaksın ve bir de anne olup çocuğunla ilgileneceksin (ki bu başlı başına ayrı bir olgu). Bu dört bilinmeyenli denkleme kolay bir çözümü olan varmı ?
inan bu hesabı çok yaptım bende..aldığım maaş1600 ek dersim yok gibi birşey..hiç saymayayım:)
kızımı kreşle veriyorum yol parası veriyorum derken bana ne kalıyor ki..
memurum bu hep böyle gitmeyecek diyorum..öyle tutuyorum kendimi..yoksaki akıl mantık işi değil:)
üstüne birde hakikaten hani diyoruz ya kadınlar artık özgür para kazanıyor bilmem ne...kızacaksınız bana ama kapitalist sistemin bir yalanı geliyor bana artık...çalışan kadın eve bakan kadın çocuk bakan kadın...erkek ise sadece çalışır o kadar:) ne anladım ben...üstüne de hemen yaşlanırız böyle:)
Daire başkanı ile müdürün çekişmeleri arasında kalıp yıpranmak evde tek erkeği idare etmekten daha zor...
Kocayı idare etmeyelim diye elin manyaklarıyla uğraşıyoruz,çocuğumuzdan ayrı kalıyoruz, evimize yabancı kalıyoruz, yıpranıyoruz, eziliyoruz..
Ama suç erkekte, tüm bunları bile bile eşini çalıştıran erkekte, psikolojik baskı yaparak (ekmek parasından başka para bırakmayan) eşini çalışmaya iten erkekte....
daha uzun yazmak isterdim ama maalesef güç kalmadı bugün bende, umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Daire başkanı ile müdürün çekişmeleri arasında kalıp yıpranmak evde tek erkeği idare etmekten daha zor...
Kocayı idare etmeyelim diye elin manyaklarıyla uğraşıyoruz,çocuğumuzdan ayrı kalıyoruz, evimize yabancı kalıyoruz, yıpranıyoruz, eziliyoruz..
Ama suç erkekte, tüm bunları bile bile eşini çalıştıran erkekte, psikolojik baskı yaparak (ekmek parasından başka para bırakmayan) eşini çalışmaya iten erkekte....
daha uzun yazmak isterdim ama maalesef güç kalmadı bugün bende, umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Benim kayınvalidem hiç çalışmamış, görümcemde bekar ve 22 yaşında oda evde ama bana çalışacaksın diye baskı yapıyor.Tamam çalışayım o kadar dirsek çürüttük ama ben kendim istediğim için çalışmalıyım birileri istiyor diye değil.Şu an işimdende iş arkadaşlarım ve yöneticilerimdende çok ama çok memnunum ama çalışacaksın diye baskı yapan bir kayınvalidem olunca inatlaşmak istiyorum onunlaPsikolojik bir durum tabi bu :) Tüm bunların dışında bakımlı ol, güzel ol, temizlik yap e bir kaç sene sonra çocuk olunca zor olacak.Allah tan evimi kendi annemin üst katında tuttum.
Kadın Olmak Gerçekten Kolay Değil :)) Ama Allahıma Çok Şükür Rahat Bir İşim Var Üstelik Evime Çok Yakın Akşam 6 Dedimmi Evimdeyim Zaten Evimiz Dağılmıyo Cumartesi Pazar Tatilim Cumartesi Temizlik Yapıyrum Pazar Eşimle Geziyoruz :) Çocuk? O Tabiki Yok Bu Yüzdende Yamayı Düşünmüyorum:)))
senin yerinde olmak isteyen çok kadın var bundan emin olabilirsin :)
Nişanlıyım..
Eve bir gidiyorum, yemek hazır, ortalık ak pak...
Annem sağolsun yapıyor...
Kendime hiç öyle misyon yüklemeye çalışmadım...
Öyle fır dönerim zır yaparım mantığında olamadım hiç, olamam da...
Allah'a şükür bir mesleğim var elimde...
Çalışıyorum yıllardır ama evlenene kadar...
İhtiyac halinde evelallah taşı sıkarım suyuna da koyarım ortaya...
Fakat ÇALIŞMAK (yani bir fiil aynı işi yapmak) (malumunuz çalışıyor sayılmak için illa ofis, büro olması lazım ya !!!) benım yapıma aykırı...
Narinim ben...
Gelemem öyle sıkıntılara...
Sabahın kör ayazında düş yollara, iş yerinde 216543218 kişinin stresini çek, aldığın para 1000 tl bıle olamasın, bi de akşam eve gel yemek yap, kocayı pohpohla, çocuk yap büyütdevam edemiycem sanırım...
Herkesın yapısı farklı işte...
Ben de evde olayım, erkenden yemegımı ayarlayım, ruh halıme gore evımı paklayım, sonra da hobi çalışmalarına gömüleyim...
Kadın olmak zaten yeterince zor...
Ne diyim, inşallah herkes istediği gibi bir hayat sürebilir, inşallah...
Kocama göre bu meziyetlerin hiçbirine sahip değilim
ah canım...İşte kadınlar kendi düşmanlarını yaratıyor ,bir kadının büyütüğü yetiştirdiği bir erkek diğer kadının canına okuyor...bende iyice bunaldım valla bu yüzden. 8-5 çalışıyorum 1 yaşında oğlum var üstelik eşim çok çok dağınık (çorap bi yerde .pantolon başka yerde,dolap, çekmece kapatma huyu yok,aldığı birşeyi katiyen yerine koymaz, dağınık kısacası). bana yardımı geçtim kendi artıklarını toplasa büyük yardım sayıcam ama o da yok.söylesem büyük kavga çıkıyor.surat asmalar filan ben sabrettikçe işler hep bana kalıyor. hayat iş ev çocuk arasında geçip gidiyor. bu arada eşime nasıl bişeyler yaptırabilirim fikirlere açığımmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?