- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
- 408
- Konu Sahibi cadi34cadi
-
Ben varım ama malesef komşu teyzelerin bakması ile büyüdüm. Keşke böyle dedem nenem olsa da baksaydı. Anneiz çalışırken insanlar haliyle kendi çocuklarını sizin yanınızda seviyor falan aklımdan gitmeyen şeyler var böyle. Mesela bende sırf Bu yüzden calışmıyorum. Ele bırakmamak adına. Ama anlattığıniz gibi dede ve nenesi olsa muhakkak bırakırçalışırım. Ben anneme hiç kızmadım. Aksine takdir ediyorum. 70 yaşına yakın suan ve babam evi bırakıp gitti. Annemin ekonomiközgürlüğü var ve hayatını çok rahat devam ettiriyor. Kimsenin yarın ne olacağı belli olmaz.arkadaslar calısıyorum oğlum 2 yaşında annanesi ve dedesi bakıyor tek torun olduğu ıcın yere göğe koyamadan buyutuyorlar sağolsunlar.sevgileri yedirmeleri uykuları herşeyi dört dörtlük.eğitimi,eğitici oyuncakları akşama kadar onu yetiştirmek için ugrasıyorlar ve çokda güzel yetiştiriyorlar kuralları falan var yani öyle şımarta şımarta da değil.
aksamlarıda alıp oglumu evıme gıdıyorum ama 10 gün izine çıktım işten ve oğlumla zaman gecırdım evde ve neler kaçırdığımda gözüme gözüme girdi tabiri caizse.10 gün sonra ayrılmak onu yenıdenbırakmak banada zor geldı oğlumada neyse onuda atlattık eskı düzene döndük.
Ama ben simdi kendimi kötü hissediyorum aslında çalışamk zorunda değilim ama 15 yıllık ssk geçmişim var evde olursam da kesinlikle ödenmeyecek biliyorum eşimin maaşıylada geçiniriz ama kenara köşeye bisey atamayız acil bir masraf çıksa sıkıntıya gireriz.
annesi çalışan ve o şekilde büyüyen arkladaslar varmı burda onlar ne hissettiler ileriki yaşamlarında annelerini suçladılarmı hayatlarında eksileri artıları ne oldu
çalışan annelerden çok annesi çalışan ve öyle büyüyen bir arkadastan fikir istiyorum
Benim annem ben 5 yasindayken emekli oldu.arkadaslar calısıyorum oğlum 2 yaşında annanesi ve dedesi bakıyor tek torun olduğu ıcın yere göğe koyamadan buyutuyorlar sağolsunlar.sevgileri yedirmeleri uykuları herşeyi dört dörtlük.eğitimi,eğitici oyuncakları akşama kadar onu yetiştirmek için ugrasıyorlar ve çokda güzel yetiştiriyorlar kuralları falan var yani öyle şımarta şımarta da değil.
aksamlarıda alıp oglumu evıme gıdıyorum ama 10 gün izine çıktım işten ve oğlumla zaman gecırdım evde ve neler kaçırdığımda gözüme gözüme girdi tabiri caizse.10 gün sonra ayrılmak onu yenıdenbırakmak banada zor geldı oğlumada neyse onuda atlattık eskı düzene döndük.
Ama ben simdi kendimi kötü hissediyorum aslında çalışamk zorunda değilim ama 15 yıllık ssk geçmişim var evde olursam da kesinlikle ödenmeyecek biliyorum eşimin maaşıylada geçiniriz ama kenara köşeye bisey atamayız acil bir masraf çıksa sıkıntıya gireriz.
annesi çalışan ve o şekilde büyüyen arkladaslar varmı burda onlar ne hissettiler ileriki yaşamlarında annelerini suçladılarmı hayatlarında eksileri artıları ne oldu
çalışan annelerden çok annesi çalışan ve öyle büyüyen bir arkadastan fikir istiyorum
anneniz iyi ki çalışıyor yoksa para istiyeceğinden baya korkmuşssunuz annem ev hanımı 1 kere bile bana para verin demedi yüzde doksan da böyledir yüz de on istisna arkadaş tarışma konusu bile açmamış hemen ev hanımlarını kötülemişsiniz
Eger ayrilirsam isten asla odenmez biliyorum ancak esimin maasiyla geciniriz oylece yazik olur 15 yilimaayrılsanız dısardan ssk prımı odesenız.Bence bır cocuk anne ıle byumelı.Ilerde sorun eder sıze karşı soğuk olur.Tanıdıgım butun cocuklar ılerde sorun ettı.
Ay icimi ferahlattin vallahi Allah razi olsunBenim annemde çalıştı anneannem dedem baktılar banada hiç korkma hiç bir eksiklikle büyümedim.Artıları ne dersen anneannrmi dedemi çok seviyorum çok düşkünüm onlara çok eğlenceli geçerdi günlerim oyunlar oynardık gezer dolaşırdık dedemle çiçek dikerdik.İkiside emekli öğretmenler bana bir şeyler öğretirlerdi.Şimdi benim bebeğimede annem bakıyor.Evet oğlumdan ayrılık banada zor geliyor ama bizim için böyle olmak zorunda ben oğlum için çalışıyorum herşeyi daha güzel yapabilmek için.Kendini kötü hissetme ne olur evlatlarımız anneanne ve dedeleriyle güle oynaya büyüyücekler.
Evet bunun icin elimden.geleni yapiyorum oglumu 6 da aliyorum annemden ve 10 a kadar sadece dikkatimi ona vermeye calisiyorum tv kesinlikle acmiyorum oynuyorum konusuyorum onunla kaloteli zaman gecirmek icin cabaliorum.kisacaBenim annem öğretmen.
Hemde işini çok severek yapan bir öğretmen.
İlk gak guk dediğimde veya ilk adımımı attığım sırada yanımda mıydı yoksa okulda mıydı bilemiyorum. Çünkü sevgisinin eksikliğini bugüne dek bir kere bile hissetmedim.
Net düşüncem, annem çalışan ve aydın bir Türk kadını olduğu için kendisiyle gurur duyduğumdur.
Kısacası, Kaliteli bir beyine ve yeteneğe sahip bir anne, Çocuğu ile (o kısıtlı sürelerde bile) kaliteli Zaman geçirebilir ve o derece iyi yetiştirebilir.
Çalışarak çocuğunuza daha fazla değer katabilirsiniz.
Evet dogru ama endiseleniyorum uzaklasirmiyiz diye asla anneme anne dedirtmedim onlara dede annane diyor ve biliyor buyukannewi oldugu ayrimi yapmasini sagladik cok sukurben ve abim de babaanne ve halayla büyüdük
abim daha çok babaannemi ve halamı sever
ben annemi dünyalara değişmem herşeyimdir
yani ne denir ki
siz işten kalan vakti onunla dolu dolu geçirir sevginizi hissettirirseniz neden size öfke duysun ki neticede siz onun geleceği için çırpınıyorsunuz bi yerde
Aman ne gezmesi disimi fircalasam.banyo.yapsam seviniyorum vallahi 6 dan 10 a kadar oglumdan baska bisey yok.bana yemegi bile 10 da yapipda esime hazirladigim olur yanii eger onceki gunden yoksabenim eşimin annesi çalışıyormuş haliyle babaanne ve dedeyle büyümüş ..şöyle diyebilirimki kişiden kişiye değişen bi durum arkadaşım var calışıyo öğlen aralarında koşa koşa yanına gider akşam işten çıkar cıkmaz oyalanmadan yanına koşar her işiyle ilgilenir ama kv demden ne doğru dürüst bi kahvaltı ne de yemek görmüş eşim bi düzen yokmuş annesi işten eve gelince gezmeye gidermiş akraba ziyareti bilmem ne sürekli çocukluğundan yakınır bigün çocuğumuz olursa benim de çalışmama karşı maddi anlamdada bi rahatlık yok valla cok savurgan bi insan olduğu için doğru dürüst maddi gücü de yok ...demem o ki kişiden kişiye değişebilecek bi durum ...eşim annesine hiç düşkün değildir ..babaannesini daha çok sever
Ilk onuldan onceki senemi yani 5 yada 6 yasinda yanliz kaldin vallahi sasirdimAnnem çalışıyordu
Tek tanıdık olmayan şehirde yaşıyorduk
Ben ortaokula gidinceye kadar yarım gün çalıştı Öğretmendi
Başka konuya da yazdım ilkokuldan önceki sene bir süre evde yalnız kaldım yine işlkokulda öğleci olduğumda da sabah evde kaldım kahvaltımı edip okuluma gittim
Oğlum da 2 yaşından beri kreşe gidiyor ve ben bir gün bile pişman olmadım
Ogrenmek istedigim.calisan annelerin cocuklari ne hissederdi ama siz konuyu cok.yanlis anlamissiniz konumda calisamalimiyim doye bir soru yok sadece buyudugunde nelerle karsilasabilirum diye ogrwnmeye calistim.uff ne cok dert ediyorsunuz ya. daha kadinlar hazmedemezken calismayi erkeklerin is hayatinda bizleri benimsememesi cok normal.
o kadar yanlis bir konu acmissiniz ki. simdi annesi calismayan ama calismasini isteyen var mi diye bir konu acsaniz orayada hem olumlu hem olumsuz cevaplar gelecektir.
cocuklar canimiz herseyimiz ancak zaten cocugun iki yasinda ve anane babanne dede anne baba daha dogrusu ev belirli bir yaştan sonra cocuga yetmiyor. cunku cocuklar artik sokakta yasitlariyla oynayamiyor ve 2-3 yasindan sonra sosyallesmesi ve gunumuz sartlarina uygun yetisebilmesi icin kres destegi sart. cevremde krese giden cocuklar o kadar fark ediliyor ki. krese verip pisman olan hic duymadim aksine keske erken verseydik diyorlar ve ikinci cocugu daha erken veriyorlar. sen bence cocugunu krese ver tabi iyi hir krese. gozun arkada kalmasin. cocuklar bulundukları ortama bizden daha kolay uyum sagliyor.
siz uzuluyorsunuz diye soylemistim.Ogrenmek istedigim.calisan annelerin cocuklari ne hissederdi ama siz konuyu cok.yanlis anlamissiniz konumda calisamalimiyim doye bir soru yok sadece buyudugunde nelerle karsilasabilirum diye ogrwnmeye calistim.
Ayrica cocugumuda 4 yasina kadar calissamda calismasamda krese vermeyi dusunmuyorum yakin zamanda oyle bir ikilemde kaldim ama kendini ifade edeneyen ve heleki tam.olarak konusmayan cocgun krese vedilmeyecegi kanaatine vardim.mecbur olmadikca tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?