çalışan anne ile büyüyen varmı

Bende anneanne dedeyle buyudum
Annemin gelisini bekledigim saat suan evimde tam 17.00 a ayarlanmis sekilde duruyor
Cok sevilerek buyudum ama hic simarik bi cocuk olmadim
Dede anneanne teyze dayi kuzenlerle kalabalik komik bazen tartismalarin oldugu tipik bir karadeniz ailesiyle buyudum
İki evim varmis gibi hissettim her zaman
Annem memurdu 7 yasina gelene kadar calisti sonra dedemle anneannemin benimle ilgilenecek gucu kalmadi istifa etti
Disardan ssk odeyerek emekli oldu
Annemin calismasinin bana tek artisi aile buyuklerinden uzak buyumemek birde 1 adet daire

Gecen gun annemin yan komsusu cocugunu pazar aksamindan esiyle babaanneye yollamis cocuk dönüp dönüp anneye bakmis anne camda el salliyo
Annem iceri girmis cok aglamis
Kardesim soyledi bana
Ben kisa bir donem haftaici yatili olarak halamda kalmisim annem sadece haftasonu gorebilmis o donemi hatirladi sanirim
Meger annecimin yureginde ne izler kalmis
Hicbirinden haberim yoktu
Simdi annem 60 ben 34 kizim 10 yasinda
kendi kizima kendim baktim disardan oduyorum primlerimi
Anneannemle dedemi kaybetmenin acisi cok farkli oldu benim icin
Aklima geldikce icim aciyor
İmkan yoksa yapacak bisey yok ama varsa biraz sartlari zorlayip okul cagina kadar anne bakmasi taraftariyim

Annem çalışıyordu

Tek tanıdık olmayan şehirde yaşıyorduk

Ben ortaokula gidinceye kadar yarım gün çalıştı Öğretmendi

Başka konuya da yazdım ilkokuldan önceki sene bir süre evde yalnız kaldım yine işlkokulda öğleci olduğumda da sabah evde kaldım kahvaltımı edip okuluma gittim

Oğlum da 2 yaşından beri kreşe gidiyor ve ben bir gün bile pişman olmadım

Ben varım ama malesef komşu teyzelerin bakması ile büyüdüm. Keşke böyle dedem nenem olsa da baksaydı. Anneiz çalışırken insanlar haliyle kendi çocuklarını sizin yanınızda seviyor falan aklımdan gitmeyen şeyler var böyle. Mesela bende sırf Bu yüzden calışmıyorum. Ele bırakmamak adına. Ama anlattığıniz gibi dede ve nenesi olsa muhakkak bırakırçalışırım. Ben anneme hiç kızmadım. Aksine takdir ediyorum. 70 yaşına yakın suan ve babam evi bırakıp gitti. Annemin ekonomiközgürlüğü var ve hayatını çok rahat devam ettiriyor. Kimsenin yarın ne olacağı belli olmaz.

İlla kötü birşey yaşanacak diye değil. Çocuğunuz büyüyecek ve giderleri artacak. Sizde anne olarak katkıda bulunacaksınız. En olmadı priminizi doldurun

Benim annem ben 5 yasindayken emekli oldu.
5 sene az bir zaman dilimi esasinda, ben cok yasamadim annemin yoklugunu ama abim icin cok daha zordu.

Bize bir sure ananem, sonra halam, sonra da annemin bir ark bakti; bakan insanlar cok onemli, Allah'a sukur bize bakanlarin hepsi iyi insanlardi.

Hep annemle yatarmisim ve ben annemin yanimdan kalkip ise gittigi sabahlari su yasimda bile cok net hatirliyorum, belki anneme doyamadigim icin mi nedir 9-10 yasina kadar hep annemle yatmak isterdim.

Gel gelelim annem iyi ki calismis cunku bizim ihtiyacimiz vardi maddi olarak. Annem emekli oldu, cesitli yatirimlar yapti, o sayede abim de ben de hic bir seye ozenmeden ve icimizde ukte kalmadan buyuduk. Her zaman da derim 'annem iyi ki calismis, cabalamis'.

Ev hanimlarini niye kotuliyim bende suan evdeyim? Aksine yok calisan guclu kadindir digerleri ezik vs genellemeside en sinir olduğum şeydir. Ezik, pasif olmak yada guclu olmak karakterle alakali birseydir. Ben suan calismiyorum diye ezik olup 3 ay sonra işe girdigim diye asiri ozgur, mukkemmel guclu kadin mi olucam? Ha bir cocugum olsaydi kisa bir ara vermek disinda isi birakmazdim oda onun gelecegi için. Anneme para vermektende korktugum yok. Sadece benim dahi verecegim paraya ihtiyaci olmadigi icin onun adina mutluyum gozum arkada degil.
Ama verdigim ornekteki gibi kadinlar var pasif elinde 5 kurusu yok koca desen dogru durust para vermiyor. Ne cocuguna bir faydasi oluyor ne kendine aksine birde cocuklarina muhtaç duruma geliyor. Herseyi onkardan bekliyor. Bunlarida gordu bu gozler. O yuzden ben annemle gurur duyarim tabiki

Öğretmen çocuğuyum, ilkokula başlayana kadar bakıcımız vardı, sonra kimse yoktu, okuldan sonra cebimize iğneli anahtarla kendimiz kapıyı açar, anne babamız gelene kadar evde beklerdik, ben hiçbir zararını görmedim. Herkesin hikayesi farklıdır ama benim annem hiçbir zaman çocuğuyla oynayan vakit geçiren biri olmadı, en azından benimle, hatta o evdeyken odamdan çıkmam yasak gibiydi. O yüzden tatili olmasını istemezdim bile :) Bence çocuğunuzla 7-24 beraber olmanız değil, 15 dk bile beraber olsanız KALİTELİ VAKİT geçirmeniz önemli. 5dk oynamanız, 5 dk sohbetini dinlemeniz, fazlalık muamelesi yapmamanız, hep yetersiz görmemeniz, sürekli hatayı onda bulmamanız yeterli. Zaten büyüdükçe çocuklar anne babayla değil, arkadaşlarıyla vakit geçirmek istiyor. Tüm vaktini annesiyle geçiren çocuklar da çok olgunlaşamıyor, ortayı bulmak lazım.
Çocuğum yok, ama olsa işimi bırakmayı düşünmem, evet çok zor, ama hayat da zor, hayata karşı hazırlıklı olmasını sürekli koruyup kollamaya tercih ederim, benim her zaman yanında olacağımın garantisi yok, dediğim gibi önemli olan biraraya gelindiğinde o vakti iyi değerlendirmek.

Ben duzenli calisan bir annenin cocugu degilim, ama annem genellikle babamin isyerinde olurdu biz de babaannede anneannede buyuduk.
Gecen gun kizimla oynarken bana, anne senin annen de seninle boyle oynar miydi? Diye sordu, bir an dusundum, butun anilarimi destim, ama annemle oyun oynadığım bir tek ani bile hatirlamadim. Belki de o yuzdendir annemi cok severim ama asla o muthis anne kiz iliskisini kuramadim.
Bir anne calissa da calismasa da, yorgun ya da hasta da olsa cocuguyla cocukca vakit geçireceği anlar yakalamali, gerisi bos.

o kadar küçük yaşı hatırlamıyorum elbette.
ama o dönem düzenli bir işte değil de daha dönemlik işlerde çalışmış annem, tam etkisi ne oldu bilemem.

ilkokul çağında ve lise çağında ise bazen ev hanımlığı yaptığı olsa da çoğu durumda vasıfsız işçi olduğu için uzun saatler evden ayrı kaldığı ya da vardiyeli çalıştığı oldu. Kardeşlerim vardı.
Babam da esnaf olduğu için o da eve geç gelirdi :)

Yani ilerleyen yaşlarda çok sıkıntısını çektim diyemem, ama dediğim gibi küçük yaşları zaten hatırlamıyorum.

ayrılsanız dısardan ssk prımı odesenız.Bence bır cocuk anne ıle byumelı.Ilerde sorun eder sıze karşı soğuk olur.Tanıdıgım butun cocuklar ılerde sorun ettı.
Eger ayrilirsam isten asla odenmez biliyorum ancak esimin maasiyla geciniriz oylece yazik olur 15 yilima

Ay icimi ferahlattin vallahi Allah razi olsun

Evet bunun icin elimden.geleni yapiyorum oglumu 6 da aliyorum annemden ve 10 a kadar sadece dikkatimi ona vermeye calisiyorum tv kesinlikle acmiyorum oynuyorum konusuyorum onunla kaloteli zaman gecirmek icin cabaliorum.kisaca

benim eşimin annesi çalışıyormuş haliyle babaanne ve dedeyle büyümüş ..şöyle diyebilirimki kişiden kişiye değişen bi durum arkadaşım var calışıyo öğlen aralarında koşa koşa yanına gider akşam işten çıkar cıkmaz oyalanmadan çocuğunun yanına koşar her işiyle ilgilenir ama kv demden ne doğru dürüst bi kahvaltı ne de yemek görmüş eşim bi düzen yokmuş annesi işten eve gelince gezmeye gidermiş akraba ziyareti bilmem ne sürekli çocukluğundan yakınır bigün çocuğumuz olursa benim de çalışmama karşı maddi anlamdada bi rahatlık yok valla cok savurgan bi insan olduğu için doğru dürüst maddi gücü de yok ...demem o ki kişiden kişiye değişebilecek bi durum ...eşim annesine hiç düşkün değildir ..babaannesini daha çok sever

Evet dogru ama endiseleniyorum uzaklasirmiyiz diye asla anneme anne dedirtmedim onlara dede annane diyor ve biliyor buyukannewi oldugu ayrimi yapmasini sagladik cok sukur

Var tabi ki olmaz mı? Bunun bu kadar memleket meselesi yapılmasını hiç bir zaman anlamadım. Babamın çalışması ne kadar normalse annemin çalışması da o kadar normaldi benim için. Ne sevgiden mahrum kaldım ne ilgiden. Hiç de uzulmedim, annem neden gidiyor demedim. Öyle sorunlu falan da değilim çok şükür. Annesi çalışmayan birçok çocuktan daha basariliydim, duzenliydim, tertipliydim. Beni hiçbir şekilde olumsuz etkilemedi. Aksine anneme babama bağımlı olmamayı öğrendim , tek başıma bir birey olduğumu daha çabuk idrak ettim.

Aman ne gezmesi disimi fircalasam.banyo.yapsam seviniyorum vallahi 6 dan 10 a kadar oglumdan baska bisey yok.bana yemegi bile 10 da yapipda esime hazirladigim olur yanii eger onceki gunden yoksa

Benim annem de çalışıyordu.
Ben çok memnundum durumdan. Her ortamda daha güçlü bir duruş kazandiriyor bence. Öyle ilgisizlik Sevgisizlik vb hiç hissetmedim. Annem çalışan kadın olduğu için gurur bile duyardim.

Ilk onuldan onceki senemi yani 5 yada 6 yasinda yanliz kaldin vallahi sasirdim

uff ne cok dert ediyorsunuz ya. daha kadinlar hazmedemezken calismayi erkeklerin is hayatinda bizleri benimsememesi cok normal.

o kadar yanlis bir konu acmissiniz ki. simdi annesi calismayan ama calismasini isteyen var mi diye bir konu acsaniz orayada hem olumlu hem olumsuz cevaplar gelecektir.

cocuklar canimiz herseyimiz ancak zaten cocugun iki yasinda ve anane babanne dede anne baba daha dogrusu ev belirli bir yaştan sonra cocuga yetmiyor. cunku cocuklar artik sokakta yasitlariyla oynayamiyor ve 2-3 yasindan sonra sosyallesmesi ve gunumuz sartlarina uygun yetisebilmesi icin kres destegi sart. cevremde krese giden cocuklar o kadar fark ediliyor ki. krese verip pisman olan hic duymadim aksine keske erken verseydik diyorlar ve ikinci cocugu daha erken veriyorlar. sen bence cocugunu krese ver tabi iyi hir krese. gozun arkada kalmasin. cocuklar bulundukları ortama bizden daha kolay uyum sagliyor.

Ogrenmek istedigim.calisan annelerin cocuklari ne hissederdi ama siz konuyu cok.yanlis anlamissiniz konumda calisamalimiyim doye bir soru yok sadece buyudugunde nelerle karsilasabilirum diye ogrwnmeye calistim.
Ayrica cocugumuda 4 yasina kadar calissamda calismasamda krese vermeyi dusunmuyorum yakin zamanda oyle bir ikilemde kaldim ama kendini ifade edeneyen ve heleki tam.olarak konusmayan cocgun krese vedilmeyecegi kanaatine vardim.mecbur olmadikca tabi

siz uzuluyorsunuz diye soylemistim.
aslinda aksine tam olarakta konusamayan ve kendini ifade edemeyen cocuklari krese vermeliyizki konusmalari ve ifadeleri gelissin. benim kizim konusmadigi icin gel. pediatri uzmani tavsiyesiyle verdik ve acayip faydalaniyorum. neyse ben fikrimi söyledim. siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…