çalışan anne ile büyüyen varmı

Valla çocuklar biraz büyüdükden sonra, akılları bir şeylere ermeye başladığında iyiki çalışmışsın anne diyorlar. Çünkü çalışan annenin çocuğuna sunduğu imkanla, ev hanımı olup tek maaşlı ailelerin sunduğu imkan aynı olmuyor. Sevginide daha çok vermeye çalışıyorsun. Çünkü çalışan anne çocuğuna karşı kendini suçlu hissettiği için ilgisini ve sevgisini daha çok gösteriyor. Bence hem kendin, hem çocuğun için çalımalısın.

Ben varım annemi tabiki suçlamadım çünkü annem benimle çok ilgilenir kucağından indirmez sürekli öperdi ama galiba annem kendini suçladı... Kardeşimde bende biraz zorluklar çektik. Başka çocuklar olunca ne kadar sevselerde azarlama dışlama ayrımcılık oluyo malesef ama başka çocuk yoksa babaneyle geçirilen günler tatlı bi anı olarak kalıyo

Ilk onuldan onceki senemi yani 5 yada 6 yasinda yanliz kaldin vallahi sasirdim
Evet ama tüm gün değil

Annem erken giderdi babam daha geç giderdi bazı günler arada bir kaç saat olurdu bazen arada gelirdi babam ya da boş günler de vardı

Öyle gelişkin komşu ilişkisi vs de yoktu ayrıca

Ilerleyen yıllarda okuldan gelirdim kapıyı açmaya gücüm yetmezse yan komşu açardı

Ben degil de esimin annesi calisan bi kadindi.Esim pek bahsetmez ama en belirgin tavri benim calismama karsi olmasidir mesela.Cocuklarla birlikte ol,kapiyi calinca sen ac yeter bana der hep...

Kızım doğduğunda bir süre çalışmaya ara verdim. 3 yaşında kreşe verdim, ben de dersanede çok az ders yükü ile öğretmenliğe devam ettim. Kızımla geçirdiğim her saniye için şükür ediyorum. Çok güzel zamanlardı. O küçük suratı, hareketleri sabah keyiflerimiz, parka gitmelerimiz yıllar sonra hep aklımda. Ama ben anneliği çok seviyorum. Bazı anneler vardır hep evde ama çocuklara sinir olurlar hiç ilgilenmezler. İşini bırakma bence ama zaten yaptığın gibi her boş saniyeni çocuğunla geçir.

Benim dusuncem su yonde.bir anne mutsuzsa kimseyi mutlu edemez.mutlu olmasi icin calismak istiyorsa calismali.
Sirf fedakar olacagim diye calismazsa o zaman icinde hep bir mutsuzluk olur.eksik yasanti olur.cocuguna gerekli mutluluguda veremez.

Benim annem hemsireligi kazanmis ki o zamanlar hemen devlete girebiliyormus.babam la kucuk yasta evlenmis.hala icinde uhtedir.hemsireleri goruce imrenir..keske annem meslegini yapsaydi diyorum.onu mutlu gormek beni iki kat mutlu ederdi canim annem benim..ölürüm onun yoluna ben..

Ben çalışan anneyle büyüdüm. Yılın belli zamanları babannem ve dedemle kalıyordum. Bu nedenle onlara aşırı düşkünüm .
Annemin sürekli işte olması beraber geçirdiğimiz vakitlerin kısıtlı olması bizim ilişkimizi çok olumsuz etkiledi. Aramızda diğer anne kızlar gibi bir samimiyet yok . Uzağım ona karşı birşeyimi anlatmam paylaşmam. Yeni yeni yakın davranmaya çalışıyorum çünkü vicdan yapıyorum.

Aynı durumdayım
Konuyu ben açsam bu kadar olurdu yani
Pazartesi iş başı yapacağım, hem kızım hem benim için çok zor olacak..
İnsan kendini çok sorguluyor,çocuk olunca öncelikler değişebiliyor.
Tek tek okuyayım yorumları, bi daha konu açıp sormayayım milletin zamanını çalmayayım

Benim kızımda 14 aylık ama son saatler iyice sabırsızlanıyormuş

Evet bunun icin elimden.geleni yapiyorum oglumu 6 da aliyorum annemden ve 10 a kadar sadece dikkatimi ona vermeye calisiyorum tv kesinlikle acmiyorum oynuyorum konusuyorum onunla kaloteli zaman gecirmek icin cabaliorum.kisaca
Benim daha beter 8 de evde oluyoruz maalesef

Aman ne gezmesi disimi fircalasam.banyo.yapsam seviniyorum vallahi 6 dan 10 a kadar oglumdan baska bisey yok.bana yemegi bile 10 da yapipda esime hazirladigim olur yanii eger onceki gunden yoksa
Bende öyleyim önceliğim kızım, zaten akşama kadar beni bekliyor minik kuzum

C cadi34cadi tebrik ederim canım harika bi konu açmışsın. Ve cevap yazan herkese teker teker teşekkür ederim. Bende çalışıyorum biri 13 ,biri 1.5 yaşında. Bunları okumak rahatlattı sanki. Şimdi sizlansalarda büyüyünce idrak edecekler demek ki diye umut oldu bana

Ondan şimdide bu kadar cevvalsin maşallah ( :
İnsan 7 sinde neyse 70 inde de odur diye boşa dememişler

Bende hep ilerde kızım ne düşünecek acaba diye içimden geçiriyordum
Konu açmak aklıma gelmemişti
Hele şu 10 gün izindeyim Pazartesi iş başı yapınca ikimizi de zorlayacak diyordum
Çalışmayı çok seviyorum bırakmayı hiç düşünmem diyordum, itiraf edeyim anne olduktan acaba dediğim zamanlar oldu
Bugün de o acaba dediğim günlerden biriydi, bu konu iyi geldi

ayrılsanız dısardan ssk prımı odesenız.Bence bır cocuk anne ıle byumelı.Ilerde sorun eder sıze karşı soğuk olur.Tanıdıgım butun cocuklar ılerde sorun ettı.
Sacmaligin daniskasi benim annem ve benim cevremdeki yasitlarimin hepsini n annesi calisiyordu beni ananem buyuttu diger arkadaslarimi da ananne babanne buyuttu. Hic de oyle annemden falan sogumadim insanlarini icini kararrtmayin lutfen buyuk ihtimalle siz calismayan hayta calismak zor gelen kadinlardan birisiniz kusura bakmayin bu konuda edepli adapli olamayacagim. Kadin sadece para kazanmak icin calismaz. Konu sahibi ne diyor hem 15 yillik sgk am var onu yakmak istemiyorum sadece bu da degil calisan ureten kadinlar olmak lazim yattigi yerden buyuyen tek sey karpuz. Dedigim gibi annem calisiyordu ve suan o emekli miss gibi geciniyor kimseciklere muhtac degil istedigini alir istedigini yapar omru boyunca kimseye muhtac olmayan ayaklari yere sapasaglam basan dimdik duran bir kadin oldu bende boyle bir kadinin cocugu oldugum icin cok mutluyum.

Son paragrafta tanittigin kadunlardan bu forumda o kadar çok var ki. Dayak yiyen ama ekonomik ozgurlugu olmadigi icin bosanamayan ya da aldatilan ama maddiyat yuzunden katlanan. Ama nedense is calisma konusuna gelince hele ki anneysen hemen onlar iyi anne calisanlar kotu anne oluuor. Nefret ediyorum bundan
Asil cocugunu o sartlara mahkum edip evde oturanlar sorgulanmali.

Ama çalıştığı halde maaş kartını kocasına veren kadınlar da var
Çalışanlar şöyle çalışmayanlar böyle demek yanlış
Karakter çok önemli, kendine değer veren mutsuzsa rest çekebilen ev hanımları da var

Ben çalışıyorum ama kategorilere ayrılmaya karşıyım.

yeni nesil annelerde - anne adaylarinda calismanin neden travma oldugunu anlayamadim, anlayamiyorum. cocugunuz icin yapacaginiz en buyuk fedakarlik saci supurge etmek ve yillar sonra bunun diyetini - talepli talepsiz - beklemek olmamali. cocugunuza saglayacaginiz fayda guclu, dimdik bir anne modeli ona sunabilmek olmali.

cok guclu bir anne ile buyudum; orduya dalsa, girdigi gibi cikabilecek bir anne ile...
cocuguma da oyle bir anne olma niyazi ve temennisiyle kavustum.
ezcumle, annemle gurur duydum; duydugum gururun bana hissedilmesi umuduyla anne oldum.

Benn.
İyi ki çalışmış,hayatı daha iyi öğrenmiş. Biz de onunla beraber hayatın zorluklarını gördük.Kendimizi hazırladık.Çok da bağımlı veya duygusal olmadığım için hiiçç sorun olmadı.
Sonuçta hayat böyle,elin ekmek tutuyorsa eskilerin tabiriyle güçlüsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…