çalışan anne ile büyüyen varmı

Kardeşimle aramda 5 yaş var. Annem iş başladığında kardeşim ana sınıfına gidiyordu, bende ilkokula. Maddi zorunluluklar nedeniyle çalışmaya başladığı için onu asla suçlamadık. Maalesef bize bakacak dedemiz, ninemiz de yoktu. Evde birbirimize baktık. Komşularımız hayran kalırdı bize. Küçücük yaşta olgunlaşmak durumunda kaldık ama ben bunu kötü olarak değerlendirmedim hiç bir zaman. Kardeşim yazı yazmayı öğrendiğinde bana mektup yazmış ''sen benim küçük annemsin, bana sen baktın'' diye. Biz kardeş kardeşe başbaşa büyüdüğümüz için sanırım annesi çalışsa bile dedesi, ninesi tarafından büyütülen çocukları hep daha şanslı görürüm. Annem çok şükür emekli oldu, benim evladım olursa o benim çocuğuma bakacak. Maalesef ki hayat gittikçe zorlaşıyor ve çalışma hayatımızı ardımızda bırakıp her istediğimizi yapamıyoruz. Bu nedenle kendinizi sakın suçlamayın derim. Annesi çalışan ve küçücük yaşta kardeşine, bakan onun beslenme çantasını hazırlayan, ödevlerini yaptıran biri olarak söylüyorum bunları. Ama gönül ister tabi çocuklarımızı kendimiz büyütelim, her anlarına ortaklık edelim

Bazı üyeler olayı baya dramatikleştirmiş.
Benim annem de öğretmendi bizi anneannem büyüttü.
Ama keşke o da büyütmeseydi yanlış yönlendirmeleri yüzünden şu an abimin değişik bir karakteri var.
Bana göre daha zayıftır.Ben çok güçlüyüm her işimi kendim hallederim asla kimseye boyun eğmem.
Çağdaş kendi ayakları üzerinde duran annem olduğu için de ayrı bir gururluyum.
Öğrencileri aradıkça sordukça daha da bir gururlanıyorum.
Ben şu an evlensem çalışmayacağım desem annem babam saçımı başımı yolar büyük ihtimalle.
İlişkilerimizde süperdir.En yakın arkadaşımdır.Canım sıkılır kahve içmeye gideriz, alışverişe çıkarız, babamı almadan tatile gideriz, atlarız arabama kafamıza göre yani.
Hem artık ben onun annesi gibi oldum şu anda bana danışmadan bir şey yapmaz

Calisan bir annem oldugu, annemin isini soranlara gururla meslegini soyledigim icin her zaman mutlu oldum ve annemle gurur duydum. Kadin mutlaka calismali. Trilyoner olsa da...

Al bendende okdar
Benim yavrularımda anneanne dede,babaanne dede ikilisi ile büyüyor
İlk zamanlar alışma sürecimiz zor olsada çok iyi geçinip iyi etkinlikler yapıyorlar evde

Ben de çalışan anneyle büyüdüm. Dayımın eşi bakmıştı 7 yaşıma kadar. Eksiklik yaşamadım, aksine bana çok şey kattığını düşünüyorum. Sizin oğlunuzun anneannesi ve dedesi gibiydi diyebilirim. Bence doğru yapıyorsunuz. Çalışmaya devam edin.

Çok güzel konu olmuş ben de çalışan bir anneyim, annem çalışmadığı için nasıl olur ileride çokta bilemiyorum. Etrafımda annesi çalışmış bir arkadaşım var oğluna sen bak başkasına baktırma der durur. Arkadaşıma babaannesi bakmış ama hep anne eksikliği çekmiş. Benim oğluma da annem -babam-kardeşlerim bakıyor, kalabalık bir evde büyüyor yani, inşallah eksiklik yaşamaz diye dua ediyorum hep.

Banada ananneanne ve dedem bakti, arada babaanneme de giderdim.... Taki anasinifuna baslayana kadar ondan sonrasindada okuldan sonra yine onlara giderdim, aksam annemler alirdi yada ben buyudukce kendim eve gitmeye basladim..
Asla kizmadim, neden evde yoklar demedim ki annemin gece nobetleride oluyordu...
Bence bir kadin calismali, esine evine cocugunun maddi anlamda ihtiyaclarina destek olmali, kendi ayaklari ustunde durmali ve bu nedenle hep takdir ettim annemi...
Sadece babam calissa idi bu kadar rahat bir cocukluk ve genclik gecirmezdim, yedigim onumde yemedigim arkamda her zaman maddi manevi destekleri oldu bana okurken evlenirken ev alirken ama tek maasla olmazdi annemin katkisi cok buyuktu..
Bende calisan anne olacagik cocuguma annemler bakacak ama asla isi birakmayo dusunmem hem zorunluluklar var hemde yarin ne olacagi belli olmaz...
Yani iyiki annem calismis hic keskem olmadi sevgisini hep hissettim onemli olan gereken ilgiyi gostermek evde olmak sart degil...

Sonucta bir maasi bir geliri var cekip gitse kendine yetebilir. Kartinin kocasinda olmas buna engel degil.

Merhaba canim
Annem ogretmen, ben 25 agustosta dogdum ve annem 15 eylulde ise baslamis dusun, 32 yil oncesi dogum izni falan yokmus o zamanlar, mecburen gitmis memuriyeti birakamayacagi icin
Bana bir yil anneannem bakmis, sonraki yil bakicim varmis,4 yasindan itibaren de babaannem bakmis 10 yasina kadar
Sonrasinda evde yalniz kaldim
Hic mutsuz olmadim hic olumsuz etkilenmedim
Annem benim herseyim, ne yaptiysa benim icin yapti, buyudum okudum sayesinde Allah razi olsun basimdan eksik etmesin

İşçi bir anne ve babanın evladıyım. Ben ve kardeşim arasında 1.5 yaş var. annemizin 1 gün dahi evde durduğunu görmedik. Hep babaanne ve dede ile büyüdük.İkimizi de üniversite okuttular, hiçbir şeye muhtaç olmadık çok şükür.

calısan annenın kızıyım annem estetısyen
bende anne oldum ve işi bıraktım
calısmak zorunda olanlara allah yardım etsın
bı cocuk anneyle buyumelı buyukler ne kadar ıyı olursa olsun cocugun anneye ve onun egıtımıne ıhtıyacı var o guven baska bırsey

Hem de ne çalışan anneydi ve bana da ananem baktı. Çok yoğundu işi. Yılda iki kere onbeş gün yurtdışındaki fuarlara giderdi o zaman cep telefonu da yoktu on beş gün sesini bile duyamazdım.
Ama merak etmeyin annemi hiç bir anneye hiç bir ev hanımına da değişmem. Belki benle sürekli ilgilenemedi büyüdüğümde çok şey kaçırdı. Ama bu kadar emeği benim için yaptığını hep bilirdim küçükken de. Akşam işten gelince güzel sofra kurardık beraber oturur sohbet ede ede yerdik. Arada bir sinema, pizzacı ve kitapçı yapardık. İstediğim bir kitabı alırdı. Baya ortaokula gidene kadar da her gece okurdu bana uyumadan bebekmişim gibi.
Yani çalışsa d o kısıtlı zamanında çok verimli ilgilenirdi benimle.
Kısacası sevgim de saygım da sonsuzdur. Emeklerini de iyi bilirim hatta daha da çok saygı duyarım hem yoğun çalıştı hem benle tam zamanlı ilgilendi hem de belki aklında endişeler kaldı ona rağmen ama daha da çok çabaladı. Bunlar onu gözümde daha da saygın hale getirdi.
Korkmayın ileride o da kıymetinizi bilecek benim gibi. Çalışan anne çocuğu olmak çok kötü bir şey değil. Üstelik ananemle de öyle özel bir ilişkim vardı ki tatlı sert şımartırdı beni, çok özlerim hala.

Çalışan anne çocuğuydum bende. Kendi açımdan konuşacak olursam; iyi ki de çalışmış, evet çok özlüyordum, izin günlerini iple çekiyordum annemin. Fotoğraflarını öpüp öpüp ağlardım gündüzleri. Arkadaşlarımın anneleri sokakta oynarken yemek yedirmek ya da uyutmak için çağırdığında ve ya zorla alıp götürdüğünde, kabak gibi yalnız kalırdım sokakta, arkalarından baka kalırdım ve anlam veremezdim eve gitmemek için salya sümük ağlamalarına. " Ne güzel işte, anneleri evde. Benimde annem evde olsaydı da, beni çağırsaydı "hadi kızım yemek yaptım gel" diye, koşa koşa gitmez miydim hiç " derdim içimden. Yani duygusal bir çocuksanız özellikle, duyulan özlem tek eksi yanı diyebilirim. Artılarıysa kendi işimizi kendimiz görmeyi, hanım evladı olmamayı öğrendik. Evde tehlikeli yaramazlıklar yapmadık hiç, çünki sonuçlarıyla biz uğraşacaktık herkesten önce. Dağıttığımızı toplardık. Kardeşimle sokakta da bir birimize göz kulak olmayı öğrendik. Tanımadığımız insanlarla konuşmayacak kadar korkak, evde tek başımıza kalabilecek kadar cesurduk. Arkandan seni sürekli kollayan biri olmadığını bildiğin için, kendini korumayı, temkinli olmayı daha erken yaşta öğreniyorsun. Zırlak, ağlak, mızmız bir çocuk olmuyorsun her şeyden önce. Daha erken olgunlaşıyorsun, çünki yaşıtlarının aksine mantığını daha çok çalıştırmak zorundasın ve vücudunu da, çünki her şey önüne gelmiyor. Hatırlıyorum ilk okula başladığımız gün neredeyse tüm sınıf annesine sarılıp " anneee beni bırakma annee" diye cırlak cırlak ağlarken, ben gülüyordum sadece, hepsi benimle yaşıt o çocuklar bana bebek gibi görünmüşlerdi çünki. Maddi olarak tabi ki daha rahatsınız, daha güzel oyuncaklara, giysilere sahipsiniz arkadaşlarınızın pek çoğundan. Bu da bir çocuk için büyük bir artı. Anneniz daha sosyal, daha güzel giyiniyor, daha aktif, daha bakımlı, daha karizmatik, daha özgür, ve maalesef geceleri daha yorgun :) Ama bir de annenizden bir şey istediğinizde " babana sorayım " yerine " maaşımı alayımda bir düşünürüz" demesi yok mu, işte o büyük bir sevinç veriyordu:)

Anneler açısından baktığımdaysa; evet ev hanımlarına oranla daha yorgun, yoğun olursunuz. Ama çocukla çok zaman geçirmek değil, kaliteli zaman geçirmek önemli. Annemin hafta sonu tatildi ve o kadar planlı, pratikti ki evi mis gibi yapar, üzerine de bizim canımız ne istiyorsa onu yapar, bizi hiç ihmal etmezdi. Ve her işi de elinde yapıyordu düşünün.
Şimdi diyorum ki, annem kendini bu kadar yıpratmasaymış, bu kadar fedakar olnmasaymış, daha mı iyi olurdu acaba... Onun tırnağı olamayacak kişiler daha rahat ediyor. Annemin ise kıymeti neredeyse kimse tarafından bilinmedi, bilinmedi. İnşaallah bundan sonra rahat eder canım annem. Hiç suçlamadım asla. Bir şeyleri başaramadıysak, yapamadıysak bu bizim suçumuz, anneciğimin değil.

Bende çalışan anne kızıyım.iliskimizde bir kopukluk yok asla buna inanmıyorum ama 22 yaşında annem emekli olduğunda evde onunla vakit gecirmenin ne demek olduğunu,bu durumun bende nasıl bi eksiklik olusturdugunu anladım..Biz abimle kendi kendimize büyüdük bakan yoktu.Eve geldigimde sıcak yeni pismis bi yemek bulamadığın sana kapıyı acan gulen bir yüz goremediginde annem yanimda olsa diyorsun..Suan emekli maaşıyla rahat annem ama keske cocukkende olsaydi yanimda

1 haftalık iznim bitti
Kuzucuk iyice anneci olmuştu ki
Yine annenesine bırakıp geldim
Bugün fenalardayım ama çaktırmıyorum

Özetlersek genel durumda bır rahatsızlık yok gıbı aslında oğlumdada bır rahatsızlık sezmıyorum ama benımkı gelecek kaygısından oldu bıraz sanırım.
iş bası yaptıgınız ılk gunler zor gecıyor ben ılk hafta kesınlıkle ayrılmaya karar vermıstım iş yerimlede konustum sagolsunlar kolaylık sagladılar aksamları 1 saat erken cıkıyorum ve artık cumartesı gunlerı calısmıyorum bunların sayesınde annemın çalışmalısın çocugu merak etme gül gibi bakarız tek torunumuz demeleriyle devam ettim.ama ilk hafta zor geçeçek ılk ısten eve dönüş ıkıncı ucuncu sabah bırakıs zorlayacak mutlaka.

1 haftalık iznim bitti
Kuzucuk iyice anneci olmuştu ki
Yine annenesine bırakıp geldim
Bugün fenalardayım ama çaktırmıyorum
ahh ahh o ılk gunler zor gecıyor ama Allah kolaylıgınıda verıyolar benımkı cumartesı sabah kalktı anane dede dıyor gıdıcez sanıyor hemen bir oyun hamuru operasyonuyla gıtmeyecegımızı anlatmıs oldum :)

evet bende oyle hısettım sımdı sanırım bıraz tıkanıklıklar oluyor ama ılerıde anlayacagını bende umut ettım vallahı okuduklarımdan sonra.genel durum evde tek kalan cocuklar sorun olmus sanırım ama benım oyle bır durumumda olmayınca rahatladım vallahı

Ben aslında 9 aydır çalışıyorum da 1 haftalık izin yaptım
Ondan tekrar iş başı bugün, belirtmeyi unutmuşum
Ama büyüdükçe daha zor oluyor ayrılması, anlıyor kuzucuk çünkü
Şimdi 14 ayı bitti. 5,5 aylıkken işe geri dönmüştüm

Annem calısması.
ben calısıyorum oglum 6 yasında oldu 1 yasından berı calısıyorum. Iyı fena aglaya zırlaya karşılıklı olarak bu günlere kadar geldik.
Keşke çalışmasam ve çalışmasaydım diyorum elbette ancak çalıştığım için maddi olarak istediği herşeye sahip oldu, manevi olarakta bi sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum zaten okula gidiyordu gündüz evde olduğu ve uyanık bensiz geçirdiği saat 2 veya 3 saat idi şuandada ilkokula gidiyor yine aynı durum.

Ama benim ona olan özlemim bitmedi malesef pişmanım keşke şartlar başka türlü olsaydı maddi olarak daha tatmin edici bir hayat yaşadığımızı ön görseydim çalışmazdım.
Ben çalışmasaydım eşimin maaşıyla çalışırdık kenara para atamazdık, isteği okula gidemez , evlencem derse büyüdüğünde durup düşünürdük.
Çalışmayı düşünüyorum bundan sonrada oğlumun yurt dışında okumasını istiyorum o zamana bende emekli olurum herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…