- 6 Ağustos 2015
- 738
- 634
- 33
- 40
- Konu Sahibi cadi34cadi
-
evet hatta burda konumda vardı benım evden nasıl cıkıyorsunuz calısan anneler dıye ılk gunler bende cok zorlandım ama 10 aylık bıraktım calısmaya basladım 18 aylık oldugunda artık cok rahat el sallayarak gonderıyorduenı ama o 4 aylık süreçte aglasada benı giderken gormesını sagladım ona gıdecegımı soyledım anlattım hıc kaçarak çıkmadım evden o anneye guvenmemesıne neden oluyormus bir kaç ay sonra sıparıs vermeye baslıyorlar aksama oyuncak al çıkolata al dıye. :)Ben aslında 9 aydır çalışıyorum da 1 haftalık izin yaptım
Ondan tekrar iş başı bugün, belirtmeyi unutmuşum
Ama büyüdükçe daha zor oluyor ayrılması, anlıyor kuzucuk çünkü
Şimdi 14 ayı bitti. 5,5 aylıkken işe geri dönmüştüm
inşallah o gunlerı gormekde nasıp olur.aslında benım calısmam gecım derdınden cok sıgrta meselesı cunku gercekten çalışmazsam 15 yıl bosuna sıgırta ödenmış olacakAnnem calısması.
ben calısıyorum oglum 6 yasında oldu 1 yasından berı calısıyorum. Iyı fena aglaya zırlaya karşılıklı olarak bu günlere kadar geldik.
Keşke çalışmasam ve çalışmasaydım diyorum elbette ancak çalıştığım için maddi olarak istediği herşeye sahip oldu, manevi olarakta bi sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum zaten okula gidiyordu gündüz evde olduğu ve uyanık bensiz geçirdiği saat 2 veya 3 saat idi şuandada ilkokula gidiyor yine aynı durum.
Ama benim ona olan özlemim bitmedi malesef pişmanım keşke şartlar başka türlü olsaydı maddi olarak daha tatmin edici bir hayat yaşadığımızı ön görseydim çalışmazdım.
Ben çalışmasaydım eşimin maaşıyla çalışırdık kenara para atamazdık, isteği okula gidemez , evlencem derse büyüdüğünde durup düşünürdük.
Çalışmayı düşünüyorum bundan sonrada oğlumun yurt dışında okumasını istiyorum o zamana bende emekli olurum herhalde
Darısı başıma inşallahevet hatta burda konumda vardı benım evden nasıl cıkıyorsunuz calısan anneler dıye ılk gunler bende cok zorlandım ama 10 aylık bıraktım calısmaya basladım 18 aylık oldugunda artık cok rahat el sallayarak gonderıyorduenı ama o 4 aylık süreçte aglasada benı giderken gormesını sagladım ona gıdecegımı soyledım anlattım hıc kaçarak çıkmadım evden o anneye guvenmemesıne neden oluyormus bir kaç ay sonra sıparıs vermeye baslıyorlar aksama oyuncak al çıkolata al dıye. :)
Dışardan ödemede kolay değil 500 veya 600 tl gibi bişi duymuştum.inşallah o gunlerı gormekde nasıp olur.aslında benım calısmam gecım derdınden cok sıgrta meselesı cunku gercekten çalışmazsam 15 yıl bosuna sıgırta ödenmış olacak
aslında 10 yıl daha ödenmesı gerekıyor ama Allah kısmet ederse 5 yılı tamalayıp bırakmak kalan 5 yılıda emeklılık yasımı beklerken seneden 2,3 defa odeyerek bıtırebılırım dıye dusunuyorum.yanı ılk okula basladıgında çalışmam artık tamamen okuluyla cocugumla ılgılenırım dıye dusunuyorumDışardan ödemede kolay değil 500 veya 600 tl gibi bişi duymuştum.
Peki ne kadar daha ödenmesi gerekiyor
ben 9 yıldır çalışıyorum.anlamadan dınlemeden yorum yapmayın.Benım annem de 30 yaşına kadar çalışmış benı dogurmus dışardan odeyerek emekli oldu.Bende benım ıcın ısten ayrılan her sabah benı şarkılarla uyandıran unıversıte mezunu ,dısarıdan odeyıp emeklı olan bır annem oldugu ıcın cok mutluyumSacmaligin daniskasi benim annem ve benim cevremdeki yasitlarimin hepsini n annesi calisiyordu beni ananem buyuttu diger arkadaslarimi da ananne babanne buyuttu. Hic de oyle annemden falan sogumadim insanlarini icini kararrtmayin lutfen buyuk ihtimalle siz calismayan hayta calismak zor gelen kadinlardan birisiniz kusura bakmayin bu konuda edepli adapli olamayacagim. Kadin sadece para kazanmak icin calismaz. Konu sahibi ne diyor hem 15 yillik sgk am var onu yakmak istemiyorum sadece bu da degil calisan ureten kadinlar olmak lazim yattigi yerden buyuyen tek sey karpuz. Dedigim gibi annem calisiyordu ve suan o emekli miss gibi geciniyor kimseciklere muhtac degil istedigini alir istedigini yapar omru boyunca kimseye muhtac olmayan ayaklari yere sapasaglam basan dimdik duran bir kadin oldu bende boyle bir kadinin cocugu oldugum icin cok mutluyum.
ayrıca adam gıbı oku dısarıdan odesın dıyorum.bellı anne egıtımı almadıgın saygısız bır ınsan olmandanSacmaligin daniskasi benim annem ve benim cevremdeki yasitlarimin hepsini n annesi calisiyordu beni ananem buyuttu diger arkadaslarimi da ananne babanne buyuttu. Hic de oyle annemden falan sogumadim insanlarini icini kararrtmayin lutfen buyuk ihtimalle siz calismayan hayta calismak zor gelen kadinlardan birisiniz kusura bakmayin bu konuda edepli adapli olamayacagim. Kadin sadece para kazanmak icin calismaz. Konu sahibi ne diyor hem 15 yillik sgk am var onu yakmak istemiyorum sadece bu da degil calisan ureten kadinlar olmak lazim yattigi yerden buyuyen tek sey karpuz. Dedigim gibi annem calisiyordu ve suan o emekli miss gibi geciniyor kimseciklere muhtac degil istedigini alir istedigini yapar omru boyunca kimseye muhtac olmayan ayaklari yere sapasaglam basan dimdik duran bir kadin oldu bende boyle bir kadinin cocugu oldugum icin cok mutluyum.
Yaşınız kaçaslında 10 yıl daha ödenmesı gerekıyor ama Allah kısmet ederse 5 yılı tamalayıp bırakmak kalan 5 yılıda emeklılık yasımı beklerken seneden 2,3 defa odeyerek bıtırebılırım dıye dusunuyorum.yanı ılk okula basladıgında çalışmam artık tamamen okuluyla cocugumla ılgılenırım dıye dusunuyorum
evet hepımız aynı durumdayız oğlum her sabah 6,30 da uyandıgı ıcın cuma gecesi 2 ye kadar o uyurken butun ıslerımı bıtırdım.sadece o uyumadan once 15 dakıkada evi süpürdümki geri kalan işlerimi sessizce yapabileyim hafta sonu temızlıkle ugrasmayayım dıye.ama o sucluluk duygusu oluyor ısteBen de çalışan anneyim ve psikolojisi çok berbat bir şey.
Şöyle ki bu pazar saat 6:50 de gözümü açtım. 7:10 da kalktım ayağa ki yemek vs işlerimi halledip kızımın zamanından çalmayayım diye. O bana "anne parka gidelim" deyince "işim var" dememek için. Yeri geliyor banyo bile yapamıyorum.
Yine de sağlık olsun her şey olur kesinlikle.
Tek çocugum var 30 yaşındayımYaşınız kaç
Diğer çocuk büyüktü sanırım
arkadaslar calısıyorum oğlum 2 yaşında annanesi ve dedesi bakıyor tek torun olduğu ıcın yere göğe koyamadan buyutuyorlar sağolsunlar.sevgileri yedirmeleri uykuları herşeyi dört dörtlük.eğitimi,eğitici oyuncakları akşama kadar onu yetiştirmek için ugrasıyorlar ve çokda güzel yetiştiriyorlar kuralları falan var yani öyle şımarta şımarta da değil.
aksamlarıda alıp oglumu evıme gıdıyorum ama 10 gün izine çıktım işten ve oğlumla zaman gecırdım evde ve neler kaçırdığımda gözüme gözüme girdi tabiri caizse.10 gün sonra ayrılmak onu yenıdenbırakmak banada zor geldı oğlumada neyse onuda atlattık eskı düzene döndük.
Ama ben simdi kendimi kötü hissediyorum aslında çalışamk zorunda değilim ama 15 yıllık ssk geçmişim var evde olursam da kesinlikle ödenmeyecek biliyorum eşimin maaşıylada geçiniriz ama kenara köşeye bisey atamayız acil bir masraf çıksa sıkıntıya gireriz.
annesi çalışan ve o şekilde büyüyen arkladaslar varmı burda onlar ne hissettiler ileriki yaşamlarında annelerini suçladılarmı hayatlarında eksileri artıları ne oldu
çalışan annelerden çok annesi çalışan ve öyle büyüyen bir arkadastan fikir istiyorum
Ne guzel anlatmıssınız tesekkur ederım bende dusununce evet boyle olmalı dıyorum ama başka bır agızdan duyunca daha etkılı oluyor :)Kim ne derse desin artik hersey parayla oluyor turkiyede, iyi egitim parayla iyi saglik hizmeti parayla, kendiniz demissiniz esimin maasiyla geciniriz ama birikim yapamayiz diye, cocugunuz hic olmazsa dede ve babanneyle sevgi ile buyutuluyor bir yabancinin elinde buyumuyor yani bence cok sansli bir cocugunuz var. Onun gelecegini dusunun belki bir kardes yapacaksiniz ileride siz calismazsaniz ikinci cocuk da olmaz bu anlattiginiz sekilde. Ikinci cocuk olmasa bile oglunuzun gelecegi egitimi universitesi bunlarin hepsine para gerekecek. Emin olun ileride universiteye gittiginde bunu daha iyi anlayacaksiniz. Hayat sartlari onu gerektiriyor ha oteki turlu bir secim yaparsanizda onun sonuclariyla yasarsiniz bence cocugunuz sizi yargilamaz sonucta ne karara alirsaniz alin onun iyiligini dusundugunuz icin aliyorsunuz.
Bana kalirsada suanda bu tereddutu cocugunuzun ilerideki hislerinden cok suanki yasadiginiz hislerin yuzunde yasiyorsunuz.
Emeklilikde cok onemli ayrica ileride kimseye muhtac olmamak icin yaslilik doneminizde cocuklarinizla mutlu mesut yasamak icinde onemli. Burdaki konularin bircogu kv , kp anne baba bakimiyla alakali.
Gecenlerde bir hanim surekli babasiyla alakali konular aciyordu, kendi evliydi ailesine kit kanaat geciniyordu kis gunu babasinin dogru duzgun evi yoktu falan..
Yani bunlar hep yokluktan parasizliktan ileri geliyor, hem kendinizi hem cocugunuzu dusunun ve isi birakmayin, ilerde az da olsa bir emekli maasiniz olsun elinizde, ne gencliginizde cocugunuzu birseyden eksik mahrum birakmak zorunda kalmayin nede yasliliginizda onlara yuk muhtac olmayin.
kisacasi isi birakmayin
arkadaslar calısıyorum oğlum 2 yaşında annanesi ve dedesi bakıyor tek torun olduğu ıcın yere göğe koyamadan buyutuyorlar sağolsunlar.sevgileri yedirmeleri uykuları herşeyi dört dörtlük.eğitimi,eğitici oyuncakları akşama kadar onu yetiştirmek için ugrasıyorlar ve çokda güzel yetiştiriyorlar kuralları falan var yani öyle şımarta şımarta da değil.
aksamlarıda alıp oglumu evıme gıdıyorum ama 10 gün izine çıktım işten ve oğlumla zaman gecırdım evde ve neler kaçırdığımda gözüme gözüme girdi tabiri caizse.10 gün sonra ayrılmak onu yenıdenbırakmak banada zor geldı oğlumada neyse onuda atlattık eskı düzene döndük.
Ama ben simdi kendimi kötü hissediyorum aslında çalışamk zorunda değilim ama 15 yıllık ssk geçmişim var evde olursam da kesinlikle ödenmeyecek biliyorum eşimin maaşıylada geçiniriz ama kenara köşeye bisey atamayız acil bir masraf çıksa sıkıntıya gireriz.
annesi çalışan ve o şekilde büyüyen arkladaslar varmı burda onlar ne hissettiler ileriki yaşamlarında annelerini suçladılarmı hayatlarında eksileri artıları ne oldu
çalışan annelerden çok annesi çalışan ve öyle büyüyen bir arkadastan fikir istiyorum
Başkasının yorumuyla karıştırdım sanırımTek çocugum var 30 yaşındayım
Adam gibi okumam imkansiz cunku karsinizda bir kadin var. Ben sizin anneyle kopukluk olur demenize sacmalik dedim. Herkesin aldigi egitim ortada.ayrıca adam gıbı oku dısarıdan odesın dıyorum.bellı anne egıtımı almadıgın saygısız bır ınsan olmandan
Hiç de bişey olmaz. Tek fark büyük annesi ile dedesini de ilerde sizin kadar çok sevecek olması.arkadaslar calısıyorum oğlum 2 yaşında annanesi ve dedesi bakıyor tek torun olduğu ıcın yere göğe koyamadan buyutuyorlar sağolsunlar.sevgileri yedirmeleri uykuları herşeyi dört dörtlük.eğitimi,eğitici oyuncakları akşama kadar onu yetiştirmek için ugrasıyorlar ve çokda güzel yetiştiriyorlar kuralları falan var yani öyle şımarta şımarta da değil.
Benım bebegımde kolıktı ılk 4 ay ne çektım bır ben bılırım yanı okadar zorduki aksam hava kararmaya başladıgı an kıyamet kopar ve gece yarısına kadar bıtmezdi.bazen o saati ayarlar ve uykuda olmasını sağlamaya çalışırdım.ikinciyi kesinlikle düşünüyorum ama 3 yıl sonra falan ınsallah yaş 35 olmadan olsun ıstıyorum hem doğum ızınlerı falanda var işimede gelir 5 yıllık süreçden gider bari :)Başkasının yorumuyla karıştırdım sanırım
Bende 1987 liyim 14 aylık kızım var
Kolik bi bebekti çok fenaydı ve ikinciyi düşünemiyorum bu yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?