çalışan anne ile büyüyen varmı

evet hatta burda konumda vardı benım evden nasıl cıkıyorsunuz calısan anneler dıye ılk gunler bende cok zorlandım ama 10 aylık bıraktım calısmaya basladım 18 aylık oldugunda artık cok rahat el sallayarak gonderıyorduenı ama o 4 aylık süreçte aglasada benı giderken gormesını sagladım ona gıdecegımı soyledım anlattım hıc kaçarak çıkmadım evden o anneye guvenmemesıne neden oluyormus bir kaç ay sonra sıparıs vermeye baslıyorlar aksama oyuncak al çıkolata al dıye. :)

inşallah o gunlerı gormekde nasıp olur.aslında benım calısmam gecım derdınden cok sıgrta meselesı cunku gercekten çalışmazsam 15 yıl bosuna sıgırta ödenmış olacak

Darısı başıma inşallah
İzin kullansam bi dert kullanmasam bi dert
Hani 1 hafta beraber olunca sonra işe dönünce, tepe taklak mı oluyo acaba diyorum herşey..?

inşallah o gunlerı gormekde nasıp olur.aslında benım calısmam gecım derdınden cok sıgrta meselesı cunku gercekten çalışmazsam 15 yıl bosuna sıgırta ödenmış olacak
Dışardan ödemede kolay değil 500 veya 600 tl gibi bişi duymuştum.
Peki ne kadar daha ödenmesi gerekiyor

aslında evet başa dönmese bile cocuk anlayamıyor henuz kucuk oldugu ıcın ben ızın gunlerımdede annemi çagırdım hep alışkanlıgı bıtmesın dıye ama yınede ılk gun zorlandık
hatta sabah uyandık ananeye gıttık 1 saat falan olmus uyanalı ben ıse gıtmeyeyım dıye yastıgı almıs gelmıs elimi tutmus eee eee dıyor hanı aslında eger onu uyutmak ıcın yatarsam gıtmıcem sanıyor bunları yaşamakda zor oluyor ama hersey geleceklerı ıcın.

Dışardan ödemede kolay değil 500 veya 600 tl gibi bişi duymuştum.
Peki ne kadar daha ödenmesi gerekiyor
aslında 10 yıl daha ödenmesı gerekıyor ama Allah kısmet ederse 5 yılı tamalayıp bırakmak kalan 5 yılıda emeklılık yasımı beklerken seneden 2,3 defa odeyerek bıtırebılırım dıye dusunuyorum.yanı ılk okula basladıgında çalışmam artık tamamen okuluyla cocugumla ılgılenırım dıye dusunuyorum

Ben de çalışan anneyim ve psikolojisi çok berbat bir şey.
Şöyle ki bu pazar saat 6:50 de gözümü açtım. 7:10 da kalktım ayağa ki yemek vs işlerimi halledip kızımın zamanından çalmayayım diye. O bana "anne parka gidelim" deyince "işim var" dememek için. Yeri geliyor banyo bile yapamıyorum.
Yine de sağlık olsun her şey olur kesinlikle.

ben 9 yıldır çalışıyorum.anlamadan dınlemeden yorum yapmayın.Benım annem de 30 yaşına kadar çalışmış benı dogurmus dışardan odeyerek emekli oldu.Bende benım ıcın ısten ayrılan her sabah benı şarkılarla uyandıran unıversıte mezunu ,dısarıdan odeyıp emeklı olan bır annem oldugu ıcın cok mutluyum

ayrıca adam gıbı oku dısarıdan odesın dıyorum.bellı anne egıtımı almadıgın saygısız bır ınsan olmandan

Yaşınız kaç
Diğer çocuk büyüktü sanırım

evet hepımız aynı durumdayız oğlum her sabah 6,30 da uyandıgı ıcın cuma gecesi 2 ye kadar o uyurken butun ıslerımı bıtırdım.sadece o uyumadan once 15 dakıkada evi süpürdümki geri kalan işlerimi sessizce yapabileyim hafta sonu temızlıkle ugrasmayayım dıye.ama o sucluluk duygusu oluyor ıste

Kim ne derse desin artik hersey parayla oluyor turkiyede, iyi egitim parayla iyi saglik hizmeti parayla, kendiniz demissiniz esimin maasiyla geciniriz ama birikim yapamayiz diye, cocugunuz hic olmazsa dede ve babanneyle sevgi ile buyutuluyor bir yabancinin elinde buyumuyor yani bence cok sansli bir cocugunuz var. Onun gelecegini dusunun belki bir kardes yapacaksiniz ileride siz calismazsaniz ikinci cocuk da olmaz bu anlattiginiz sekilde. Ikinci cocuk olmasa bile oglunuzun gelecegi egitimi universitesi bunlarin hepsine para gerekecek. Emin olun ileride universiteye gittiginde bunu daha iyi anlayacaksiniz. Hayat sartlari onu gerektiriyor ha oteki turlu bir secim yaparsanizda onun sonuclariyla yasarsiniz bence cocugunuz sizi yargilamaz sonucta ne karara alirsaniz alin onun iyiligini dusundugunuz icin aliyorsunuz.
Bana kalirsada suanda bu tereddutu cocugunuzun ilerideki hislerinden cok suanki yasadiginiz hislerin yuzunde yasiyorsunuz.
Emeklilikde cok onemli ayrica ileride kimseye muhtac olmamak icin yaslilik doneminizde cocuklarinizla mutlu mesut yasamak icinde onemli. Burdaki konularin bircogu kv , kp anne baba bakimiyla alakali.
Gecenlerde bir hanim surekli babasiyla alakali konular aciyordu, kendi evliydi ailesine kit kanaat geciniyordu kis gunu babasinin dogru duzgun evi yoktu falan..
Yani bunlar hep yokluktan parasizliktan ileri geliyor, hem kendinizi hem cocugunuzu dusunun ve isi birakmayin, ilerde az da olsa bir emekli maasiniz olsun elinizde, ne gencliginizde cocugunuzu birseyden eksik mahrum birakmak zorunda kalmayin nede yasliliginizda onlara yuk muhtac olmayin.
kisacasi isi birakmayin

Ne guzel anlatmıssınız tesekkur ederım bende dusununce evet boyle olmalı dıyorum ama başka bır agızdan duyunca daha etkılı oluyor :)
işi bırakmayı düşünmuyorumda acaba hatamı edıyorum dıye korkmustum ama gordugum kadarıyla bakıcı ve kendı kendıne kalan cocuklar dısında sorun yasanmamıs bakıcı hıc dusunmedım zaten ya anane ya ben dedım.cok sukurkı annemde lise babam unıversıte mezunu ınsanlar annem hıc calısmamıs ama benı cok teşvık ettı yanı demek ıstedıgım cocugu tv karsına oturtupda gunu bıtırmeye calısmıyolar hatta yenı konustum mandallarla renklerı ogrenmeye calısıyolarmıs :) fıkırlerıde güzel .
yorumunuz bana ıyı geldı sagolun

Şu an 9 aylık hamileyim ve yeni atandım bebek için heyecanlı olduğum kadar işe başlıcağım içinde heyecanlıyım. Bebek 5 6 aylık olduktan sonra işe baslamayı dusunuyorum . İşe girebilmek için o kadar sınavlarla ugrastım ve uzun sürdü ve bebeğim sansıyla geldi hamile oldugum dönemde atanabildim. Bazen bebege haksızlık eder miyim diye cok düşünüyorum ama calısamadıgım zamanlarda evde otururken çok mutsuz oldugumu da biliyorum. Ben mutlu olursam hem işe hem de bebege daha verimli olabilirim gibi geliyor. Yasayıp göreceğim.

Çalışan bir annenin kızı olarak büyüdüm. Bana da anneannem ve dedem baktı. Ben bu konuda hiç rahatsızlık duymadım açıkçası, aksine hep annemle gurur duydum. İlkokulda falan "benim annem çalışıyor" demeyi resmen hava atmak için kullanıyordum. Hep kendime onu örnek aldım, bağımsızlığı, her sabah yaptığı bakımı,makyajı, hayatı yaşarken ki planlı tavırları. Bende onun gibiyim şimdi, bağımsız, özgüvenli, her sabah fönünü çekip, makyajını yapıp kendine bakan bir kadın, evine eşine ,çocuklarına zaman ayıran, evi her daim temiz, ocağında her daim yemeği olan bir kadın oldum. Belki de ,kendime örnek aldığım kişi annem olduğu için "bence bir kadın kesinlikle çalışmalı"....Bu fikir bende oldukça sabit diyebilirim. Benimde şuan 18 aylık bir kızım var, anneannesi ve babaannesi dönüşümlü bakıyor.

ayrıca adam gıbı oku dısarıdan odesın dıyorum.bellı anne egıtımı almadıgın saygısız bır ınsan olmandan
Adam gibi okumam imkansiz cunku karsinizda bir kadin var. Ben sizin anneyle kopukluk olur demenize sacmalik dedim. Herkesin aldigi egitim ortada.

Hiç de bişey olmaz. Tek fark büyük annesi ile dedesini de ilerde sizin kadar çok sevecek olması.
Beni anneannem büyüttü. Hatta annemle babam onlardan çok uzakta oturduğu için hafta içi bile anneannemle kalıyodum. Çok küçükken anneanneme anne diyomuşum. Annem beni alıp evimize götürüceği zamanlarda falan "Verme beni gönderme anne" diye de ağlıyomuşum. Bu çok ileri boyutta bir bağlılık takdir edersiniz ki. Hele anneyi tanımamak bilmemek..
Ama buna rağmen biraz büyüyünce aklım erince annemle haftasonlarımız daha güzel geçmeye başladı birsürü güzel şeyler yaptık. Hafta içi de uzun uzun telefonda konuşurduk. Akşam eve geldiğinde ben herşeyimi anlatırdım anneme o da beni hep dinlerdi. Sorular sorardı sohbet ederdik. Saçma sapan okul olaylarımı, arkadaş hikayelerimi bile çok ilgili dinlerdi :) Annemi sonsuz seviyorum ve şimdi bile azıcık bi yerlere gitse gözüm görmese özlüyorum. Eksikliğini Allah göstermesin. Yani hiçbir sıkıntı olmayacak merak etme canım vicdanını rahat tut lütfen. Sen onun için çalışıyorsun. Bunu büyüdüğümüzde anlıyoruz
Ama şu bi gerçek, benim 2 tane annem var. İkisinin de sevgisi bir ayıramam :)

Başkasının yorumuyla karıştırdım sanırım
Bende 1987 liyim 14 aylık kızım var
Kolik bi bebekti çok fenaydı ve ikinciyi düşünemiyorum bu yüzden
Benım bebegımde kolıktı ılk 4 ay ne çektım bır ben bılırım yanı okadar zorduki aksam hava kararmaya başladıgı an kıyamet kopar ve gece yarısına kadar bıtmezdi.bazen o saati ayarlar ve uykuda olmasını sağlamaya çalışırdım.ikinciyi kesinlikle düşünüyorum ama 3 yıl sonra falan ınsallah yaş 35 olmadan olsun ıstıyorum hem doğum ızınlerı falanda var işimede gelir 5 yıllık süreçden gider bari :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…