çalışan anne ile büyüyen varmı

beni babannem büyüttü. nur içinde yatsın annemi aratmadı bana. çok sevgi solu bir kadındı. benim acaip isteklerimi bile hep hoş karşılardı.hiç unutmuyorum gecenin bi yarısı annemleri uyandırıp beni babanneme bırakın diye ağlaaya ağlaya sonunda kendimi babanneme bıraktırmıştım. sonra gece tekrar uyanıp babanne bana patlıcan yemeği yap demiştim de üşenmedi sabahın 3ünde bana patlıcan yemeği yapmıştı ben de yemiştim:) öyle nazımı çekerdi. abimi de beni de çok severdi. sanki kendi yavrusu gibi. gel gelelim annemi çok özlerdim. annem nerde diye hep sorardım ağlardım bazen annem gelsin ille diye. daha okula başlamadan annemi iş numarasından arayıp sitem ediyordum. bana dişini sık biraz akşama gelicem derdi avutmaya çalışırdı. ben ağlaya ağlaya telefonu kapatırdım. tabi akşam gelirdi.ama onu şuan daha iyi anlayabiliyorum yorgun argın benle oynayacak vakit geçirecek hali kalmazdı. babam da zaten oyun filan oynamazdı bizle. babanne sevgisiyle dolduruyorduk tabi bu boşluğun yerini. annem ben 9 yaşımdayken emekli oldu. ama o zaman da zaten kocaman olmuştum. çocuk annesini en çok küçükken istiyor bence. tabi şartlar mecburiyete sürüklüyor yeterince ilgilenemiyorsun çocuğunla çalışıyorsan. ama size asla çalışmayın oturun çocuğunuza bakın demem. çünkü bi kadın olarak çalışma hayatında sosyal hayatta varolmanız çalışmadığı için maddi özgürlüğü olmayan, ezilen tüm hemcinslerimize örnek olmalı. evinize tıkılıp çocuk bakıp yemek yapan bir anneden başka hiçbirşey olamamış bi insan olmanızı hiç istemem.

evet bende okuduğum kadarıyla burdaki arkadasları sanırım buyukanne ve buyukbabayla buyuyen cocuklar genellıkle mutluyduk dıyorlar onların yerı ayrı dıyorlar.bakıcı ve komşuların buyuttugu cocuklarda bıraz eksıklıkler oluyor galıba genellersek.

benım maaşım aslında daha cok extra seylerde yada bırıkım amaclı kullanılıyor evin geçimini gıyımdı cocugun gıderlerı doktor masraflarımız falan esım karsılıyor.az bısey kredımız var onları ben oduyorum zaten bıtmek uzere oda aslında geçimde sorun olmaz ama dedıgım gıbı extra bısey oldugunda sıkıntıya düşeriz hafta sonu gezmelerımız azalır belkı tatil çıtamız bıraz düşer ve bırıkım şansımız olmaz ama eşim geçimimizi karsılayabılır cok sukur

Allah kolaylık versın aslında ılk günler cok zor oluyor her an pes edıp ıstıfayı basıp gidecek kıvamda oluyorsun ılk 3 haftadan sonra daha alışıyorsun

Ben kreşe gidenleri de merak ediyorum, kızımı yakın zamanda kreşe vermeyi düşünüyorum. Umarım mutlu çocuklarımız olur her daim...

ayy okudukça fena oldum özledığını bılıyorum tabıkı ama kelımelere dokulmüş halını duymak huzunlendırdı benı.
evde oturan bır kadın olmayı hiç istemıyorum ama konusmaya basladıkca dahada zorlayacak gıbı benımkıde

Ben kreşe gidenleri de merak ediyorum, kızımı yakın zamanda kreşe vermeyi düşünüyorum. Umarım mutlu çocuklarımız olur her daim...
kreş için yaş önemli bence kendını ıfade edemeyen cocugu kreşe vermemek gerekıyor eger mecburıyet yoksa tabi

eşim sen bilirsin ama her haftasonu gezmeyi sürekli alışveriş yapmayı ve tatili unut diyor yani zorunlu ihtiyaçlarımız olur ama ne sosyal hayat ne gezme ne kıyafete para kalır. güzel bi anaokuluna gondermek ıstesem gonderemem bile. ama eşim daha cok kazansa lüks sayılablcek ıhtıyaclarımızıda karsılayabılse calısmazdım ben.

ben henüz anne değilim. o yüzden şuan yavrunuzun penceresinden bi manzara göstermiş gibi oldum. ama annesi çalışan, büyümüş, kendisi de çalışan evli bi kadın olarak size şunu söyleyebilrim annemi çoook ama çook seviyorum iyiki de çalışmış, emekli olmuş,güçlü bi kadın olmuş.
bizim evin tüm mali konularını annem halleder(kendisi muhasebeci) babamın maaş kartı dahi annemde durur:) o yüzden ben de annem gibi sağlam duruşlu bi kadın oldum. ezilmiş bi anne modeli olsaydı karşımda çok daha farklı bi insan olurdum.
bi de çalışan annesi olunca insanın şöyle bi artısı oluyor; örneğin çalışmayan bir anne çocuğu için haddinden fazla şey yapıyor, gelişimine müsade etmiyor(bizim kültürümüzde var sanırım)ama anne çalışınca sizin için herşeyi yapamıyor.

örneğin bir anımı anlatayım. okula başladığım ilk gün öğretmen küçük boy çizgili deftere bir sayfa düz çizgi çekme ödevi vermişti. akşam gelince anneme söyledim. geçtik masanın başına. ben sol elime alıyorum o sağ elime almamı söylüyor. sola alıyorum yoruluyorum sağa alıyorum zaten beceremiyorum(solak olduğumu ertesi gün öğrendik). annem de bıktı. yeter yapma bırak dedi. 2 satır çizebildim anca.ertesi gün okula gittim.öğretmen ödevleri kontrol etti. 45 kişilik sınıfta iki kişi ödev yapmamış biri de benim. bizi tahtaya çıkardı.ben direkt tek ayağımı kaldırdım. öğretmen bana indir ayağını utanın diye çıkardım sizi tahtaya dedi. tabi ben rezil oldum. annem de bana hiç bi zaman ödevlerimde aman aman yardımcı olmadı. ve ben 2 haftada okumayı öğrendim. sonrasında da hep başarılı bir öğrenci oldum. dünyanın en başarılı insanı olmasam da sorumluluklarımı almak zorunda olduğumu öğrendim. örneğin ikokula başladığımda banyomu kendim yapar dolabımı valizimi hep kendim düzenlerdim. ilkokul 4 te otobüse binip okula giderdim.iki yokuş çıkardım hergün sırtımda çantayla. kendi eksikliklerimi kendim görmeyi öğrendim.ailem maddi olarak hep destek oldu bana ama zorla itelemediler arkamdan. siz de özellikle kızınız varsa ona bu vasıfları kazandırın. üzülmeyin yanında olamadığınıza bi de bu pencereden bakın. özgüveni yüksek size benzeyen bir çocuk yetiştireceğiniz için sevinin:)
ailem eminim benimle gurur duyuyordur. iyi bir üniversiteden mezun oldum mühendis oldum çalışıyorum,yüksek lisansıma devam ediyorum ailemi kurdum.para kazanıyorum. kimseye muhtaç değilim. ve ben de ailemle ve annemle gurur duyuyorum. sizin çocuğunuz da eminim çalışan bir annesi olduğu için onun için yapılan fedakarlıklar için sizinle gurur duyacaktır. yeter ki kıymet bilen bir çocuğunuz olsun.

oğlum 3 aylıkken vermek zorunda kaldım bakıcıya çok seviyor Allahı var ama ben her sabah isteksizce veriyorum çocuğumu.

Ben varım. Kah bakıcı abla kah anneanne kah babaanne baktı bana. Annemi çok özlediğimi hatırlıyorum, her akşam camda beklediğimi. Ve annem öyle büyük suçluluk duydu ki erken yaşta emekli oldu benimle zaman geçirebilmek için.

kim kolay dediki sıpayı akşam aldığımda gülüşü beni bitiriyor anlıyor ya... daha 6 aylık
bende 6 aylıkken başladım işe ilk hafta işten geldiğimde hiç gülmüyodu bana. bunalıma girmiştim. sonra düzeldi. şimdi beni camdan görünce el saalayıp öpücük atıyo. 13 aylık. içim eriyo düşündükçe

devlet işi bulmasa direkt istifa edecem

yazınız ve anınız için öncelıkle cok tesekkurler ama ınsallah kısmet olursa zaten oglum okula basladıgında sıgorta pırımım dolmus olacak acıkcası o zamana kadarda gereklı bırıkımımı yapmıs olurum ve calısmaya devam etmem dıye dusunuyorum en azından okul cıkısında bahcede onu bekleyebılmek ıcın bıle olsa.
ama dedıklerınızde dogrugercekten 2 yasında oğlum çok şukur çok sosyal bır cocuk annemın evıde kalabalık oldugundan belkıde herkezle ayrı bır ıletısımı var hepımızle oynamak ıstedıgı oyunlar farklı bunlarıda gorunce sevınıyorum cunku benımle olsa evde sadece anne aksamları baba arada sıtradada ev gezmesi ama sımdı baya sosyal bır ara yarım gun krese bıle vermeyı dusundum ama burdakı arkadaslarında destegıyle kendını tam olarak ıfade edemeden vermekden vazgectım.

ah o ilk günler ben oturup bazen hafta sonları videoya alırım hala hafta ıcı seğredeyım aralarda dıye :)

kreş için yaş önemli bence kendını ıfade edemeyen cocugu kreşe vermemek gerekıyor eger mecburıyet yoksa tabi

Haklısınız, inanın bu sözler ama işe gitmek zorunda anneyi yaralıyor, çünkü anne de biliyor kreş için erken olduğunu ama mecburiyetler var işte... Siz böyle söyleyince ben kendimi daha kötü hissediyorum, olumlu örnekler beni motive ediyor...Bakıcılara güvenemiyorum dolayısıyla kreşten başka şansım yok... İnanın ben de çok düşündüm, doluya koydum olmadı boşa koydum dolmadı, mecburen veriyorum yoksa ben istemez miyim bebeğim aile ortamında büyüsün..

Önce sizi sonra da annenizi tebrik ederim.. Böyle şeyler duymak beni çok motive ediyor. SAbahtan beri kreş bakıyorum, bazı yazılanlar beni çok etkiledi, oturdum bilgisayar başında ağladım, daha yeni yeni kendime geliyorum, umarım benim kızım da sizin gibi mutlu bir çocuk olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…