çalışan anne olmak ya da çocuğunu kendin büyütmek..

ne yapmalıyım?

• Ankete Katılan
    135
  • Anket Kapalı .

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
merhaba kızlar

ben atanamayan bir öğretmenim.okurken nişanlandım, mezun olunca evlendim, önceler ücretli çalıştım ama oğlum olunca ayrıldım.şimdi oğlum 5. aya girdi ve temmuzda yine kpss var...

yanlış anlamayın, durumu anlatmak için yazıyorum, 2 ev, araba, maddi durumumuz iyi...çalışmama bu açıdan gerek yok. eşim de ' sen evi temiz tut, çocuğumuzu iyi yetiştir para isteyen yok'diyor.

amaaaaaaaaaaaa

öğrenim kredisi borcumu eşim ödüyor(9bin kadar)ve yukardaki cümlesi bir tartışma sırasında çok rahat'borcunu bile ödüyorum'a dönüşebiliyor...
ailem o kadar okuttu, onlara hiç maddi destek olamadım. üniversitedeki kardeşime bile eşim harçlık yolluyor.
çevremde herkes 'emeklerin boşa mı gidecek, kocanın eline mi bakacaksın?' gibi yorumlar yapıyor.
ve maalesef sosyal açıdan "öğretmenim" demekle "çalışmıyorum" demek farkediyor...

amaaaaa

atanınca 4 yıl yer değiştirmeyeceğine dair sözleşme imzalanıyor. yani eşimden uzağa atanırsam 4 yıl ayrıyız ve benle gelebilecek kimsem yok..annem de kayınvalidem de gelemez.
oğlumu bakıcıya vermek istemiyorum.onun her şeyiyle ben ilgilenmek istiyorum.
bir yandan da yazıyorum ve başımı kaşıyacak vaktim yok...bir de çalışsam ne olur bilemiyorum..
oğlum 2 yaşına gelince kardeş yapmak istiyoruz...

bir de eşimle kendi annem' tüm arkadaşların atandı. çalış, atan ama gitme. çalışmamak kendi tercihin olsun, ezilmezsin' diyorlar..

siz ne dersiniz?

çevrendekilere katılıyorum.boşuna mı okudun bu zamana kadar?ailen boşuna mı emek verdi?
maddi durumunuz ne kadar iyi olursa olsun,yarının ne getireceğini kimse bilemez.hiç hoşolmayan bir örnek ama kuzeim 3. çocuğuna 7 aylık hamileyken eşini kalp krizinden kaybetti.eşi de çok iyi kazanıyordu,malı da var ama şu an keşke o zamanlarda bir iş sahibi olsaymışım diyor,eşi çok destekliyordu çünkü.şu an çocuklardan başını kaldırıp çalışacak gücü de yok.
4 yıl aynı yerde kalma zorunluluğu yeni mi geldi?ben de öğretmenim ve hiç böyle bir şey duymadım.atandığın yıl 1 sene eş özründen faydalanamıyorsun sadece.bildiğim kadarıyla son zamanlarda herhangi bir değişiklik yapılmadı bu konuda.
branşını yazmamışsın,eğer atanma şansı biraz yüksek olan bir bölümse hiç vakit kybetme.öğretmen kontenjanları hr geçen gün biraz daha doluyor,puanlar biraz daha yükseliyor.belki bölümünde 5 yıl sonra hiç açık kalmayacak!!

Son düzenleme:
atanıp da gitmemenin sana ne gibi bir katkısı olacak ben onu anlamadım? hakkın saklı falan tutulmuyor,atanacak kadar puan alabilrsen kesinlikle değerlendir.puanın 2 sene geçrliliğini korur,bu süre içinde tercih yapabilirsin ama 3. yılı beklersen her şey başa döner,tekrar sınava girmek zorunda kalırsın.bu işi küçümseme,kpss bu kadar basit değil.
biraz da özlük haklarını araştrmanı tavsiye ederim,sanırım eksik bildiğin yerler var ve bunlar da kafanı karıştırıyor.

ben ne olursa olsun öğrencilik yıllarından verilen emeklerin oşa çıkmaması için bayanların çalışmasından yanayım.
çocuk tabiki çok önemli ama annelik bu zorlukları gögüslemek demek oluyo.
benim arkadaşım ağrıda çalışıo kocası aydında çocuklar ankarada annesinde 2 yıl bu şekilde yaşadılar..
ama ne olursa olsun işini yap zorluğuna rağmen çalış arkadaşım...

ben de öğretmenim kızım 6 aylık olunca işime geri döndüm, önceleri 2 yıl ücretsiz izne ayrılmayı bile düşünüyordum ama maddi sebeplerden dolayı işe dönmek zorunda kaldım ev aldık ve kredi ödüyoruz her neyse...
iyi ki de dönmüşüm, 6 ay evin içinde hapis gibi kendime bile bakamaz olmuştum banyoya bile giresim gelmiyordu artık ki benim eşim gezmeyi falan çok sever sık sık dışarı çıkarır bizi böyle olduğu halde psikolojik bunalıma girmiştim, şu an kızım 9 aylık olmak üzere ve ben 2. dönem başından beri çalışıyorum, elime para geçyor mu? hayır, para yatar yatmaz krediye kesiliyor ama benim kendime güvenim arttı, kendime bakmaya başladım, girdiğim ortamlarda daha fazla muhabbet etmeye başladım, üstelik sadece 3 gün okula gidiyorum branş öğretmeniyim ve ek ders almadım müdürüm de derslerimi 3 güne sığdırdı bu da bana yetiyor.
ayrıca atandıın yerde 4 yıl çalışmak zorunda da değilsin stajyerliğin kalkınca yani 1 yıl sonra eş durumu atamasıyla kocanın çalıştığı ile dönebilirsin.eğer annen kayınvalden yanındaysa, çocuğunu elaleme teslim etmiyeceksen bence kesinlikle çalış sınava gir ve kazan inşallah...çalışan annenin yetiştirdiği çocuk bile diğer çocuklardan farklı oluyor bence...

canım kesinlikle çalışmandan yanayım.. maddi özgürlükten ziyade.. evde oturup ezilmezsin.. ben muhasebeciyim düzgün bir firmada çalışmadığım için mecbur ayrıldım sonra da hamile kaldım.. şimdi de koca eline bakıyorum ve bu durum beni çok rahatsız ediyor.. oğlum 3 yaşına gelsin kreşe verip çalışmaya düşünüyorum tekrar..
şükür eşim her ihtiyacımızı karşılıyor ama ezile büzüle para istemek bana göre değil..
hem bak ne güzel mesleğin var.. annenin babanın emeği.. senin çabaların boşa gitmesine izin verme.. çocuklar büyüyecek bir gün.. ama ozaman da iş için belki geç olur.. insan belli bir süre sonra evde durmaktan kafayı yiyor.. ( ben öyleyim mesela) eşimi oğlumu çok seviyorum ama.. bir motonluk çöktü... öyle de gidiyor...

tabikde calısmalısın. kpss olmasa bile dersne kolaj özel ders verebilirsin. 4 sene bosunamı okudun . eğer cocuguna bakacak birisi varsa durma calıs. ben baslayamadım işe cunki bakan yok

ne gibi farklı oluyor merak ettim

türkçe öğretmeniyim canım.

evet o şart yeni geldi.son tercihlerde imzaladık...eşim de çalışmamı desteklyor aslında...

yukarıda yazdım evdeki halimle çalışan halimi, pek çok ev hanımında da bu şekilde olduğunu düşünüyorum, ve ben bunların yetiştireceği çocuklar arasında sosyallik ve kendine güven açısından farkların mutlaka olabilecğini düşünüyorum.istisnalar vardır elbette,

ÇALIŞAN ANNE VE ÇOCUĞA ETKİLERİ - zenci - Blogcu.com
ALIAN ANNENN OCUU DAHA ZGVENL!

bu sitelerde her iki durumunda avantajından ve dezavantajından bahsedilmiş, eğer okursanız aradaki farkı anlarsınız, eğer siz istisnasanız söylediklerimi umursamayın..

kızlar, kayınvalidem de annem de gelemez..,

öğretmen arkadaşlar, bakanımız sağolsun bu uygulamayı yeni başlattı.4 yıl hiç bir şekilde yer değiştiremiyorsun.

türkçe öğretmeniyim canım.

evet o şart yeni geldi.son tercihlerde imzaladık...eşim de çalışmamı desteklyor aslında...
öyle bir şart olduğunu bilmiyordum ben 2009 atamasıyım bizde yoktu, kötü olmuş cidden, yine de 4 yıl idare edilebilir öğretmenin tatili çok arada eşiniz gelir yazları ve sömestir de siz gidersiniz birşeyler yapılabilir...

bir de şöyle düşünüyorum;

eğer çalışmaz, atanamazsam 4 yıl bu şekilde geçecek ve ben hala atanamamış olacağım. evde iyice paslanacağım...ama atanırsam 4 yıl sonra bir araya gelmiş olacağız.

kendi annem de evlenince çalışmaktan vazgeçmiş...sonrası çocuklar, ev...şimdi emekli olmuştu çalışsaydı ve bin pişman. hatta babam bile "keşke o zaman destek olsaydım" diyor...

yine de oğlum o kadar küçük ki...yakınlardan bakacak kimse de olmayınca insan düşünüyor işte..

bu arada türkçe 89da kalmışken kpssyi küçümsemek kimin haddine!!!!!!!!!!!!!!!

:)) arkadaşın mesajına ne gibi fark oluyor .. sorusuna kısmen ben cevap vermek isterim.. en azından çevremi gözlemliyerek..
3 görümcem var pırlanta gibiler severim onları.. ama hayatlarını düşününce.. allahım ben böyle yaşayamam diyorum..
evlenmeden önce 3-5 sene çalışmışlar paraları annelerine vermişler.. evlenince de koca biryere götürürse anca öyle çıkarlar.. 2şer çocuk evde.. caddeye çıksalar hangi otobüs.. dolmuşla nereye gideceklerini bilmezler.. kısaca biraz asosyelleşiyor insan evde dura dura.. üst sokaktaki markete gitmek için bile kocaya haber veriliyor..
şu anda 32-35 yaşlarındalar.. ama 50 yaşlarına gelince tipik mahalle kadınları olacaklarına eminim..
onlar ankarada 1996dan beri oturuyor.. ben 2007den beri.. ve onlar daha anıtkabire bile gitmemişler.. neden çünkü birinin götürmesi gerekiyor.. cümlelerim birbirine girdi :)))
bana göre mesela çalışan anneden ziyade.. kreşte yetişen çocuklar çok daha sosyal ve atılgan ... her çalışan annenin çocuğu kreşe gitmiyor.. anneane yada babaanne bakıyor.. çocuklar ozaman şımarık ve inat bişiy oluyorlar.. benim düşüncem böyle.. lütfen kimse alınmasın.. fikir paylaşmak için burdayız

kız sen aralık annesiydin değil mi??
anlaman lazım beni...nereye atanacağım, oğluma nasıl bakacağım?...

annem çanakkalede..diyor ki,"atan, bana bırakın torunuma ben bakarım" ama ilk atama %99 doğuya çıkar-derece yapmadıysan-...annem de gelemez, 2 kardeşim daha var evde...

merhaba bende çalışan bir anneyim 15 aylık kızım var,birgün ananesi bir gün babanesi bakıyor çok şükür içim rahat teslim ediyorum kızımı fakat kendi işimizi yaptığımız için eve dönüş saatlerimiz biraz geç,sabah 8 buçukta çıkıp akşam 8 buçukta eve giriyoruz ve bu dönem için benimde bu yoğunlukta çalışmam gerekiyor,o yüzden ben öğretmen annelere çok özeniyorum gerçekten rahatlar saatler bakımından,bende öğretmen olsaydım keşke bu günleri hesaplayarak,kızımı her ne kadar içim rahat bıtaksamda günde 2 saat görmek beni çok üzüyor,bu arada haftanın çoğunlukla 6 bazen de 7 günü çalıştığımı da ekleyeyim,diyeceğim o ki öğretmenseniz bence çalışın

öğretmenlik gerçekten rahat o açıdan..hele müdür de anlayışlı olursa benim gibi branş öğretmenleri haftanın bir kaç günü bile çalışabiliyor..

bazen insan doğruyu görmek ve karar vermek için biraz desteğe ihtiyaç duyuyor..iyi ki varsınız..bu başlıktan bana destek olmaya, fikirlerinizi paylaşmaya devam ederseniz çok mutlu olurum..

aralık topiğinde gördüm linki zaten :))
çalış bacım çalış.. "borcunu bile ben ödüyorum" cümlesini kurdurtma!!!
masum meleklerimizi nekadar sevsekte.. (katı gelecek biraz ama)
bir gün dönüpte "anne iyi ki evde oturup bana bakmışsın" demiyecekler.. senin çalışman yavrun için daha hayırlı olur..
mesleğiniz nedir sorusuna.. "öğretmenim" diyebilmelisin gururla...
ben şu anda ev hanımıyım diyince sanki yerin dibine giriyorum gibime geliyor..
kimse yanlış anlamasın.. 4 duvar arasında durmak bana göre değil pek..

bende keısnlıkle ogretmen odlugunz ıcın calısın derım basta zorluk cekersınzı ama ılerde rahat olur egerkı ıs saatlerı daha yogun bı ıs soyleseydenız calısmayın derdım her ne kadar calısmanın anne cocuk ve aıle üzerinde olumlu etklılerı olsada olumsuz olanları da göz ardı etmeyın derım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…