- Konu Sahibi turkmengelini
-
bende öğretmenim 4.yılım sanırım özlük haklarını bilmiyorsun atanmak kolay değil istedikten sonra zor da değil 4 ay uykumdan fedakarlık yaptım tabi ozaman bekardım 2008de 95 puanla evime en yakın okula atandım Allaha şükür.Atandıktan ve stajerliğin kalktıktan sonra doğum yaparsan 2 yıl ücretsiz izin hakkın oluyor müdür yardımcılığı sınavına girdiğim için yönetmeliklere vakıfım kolay gelsin
herkese merhabalar..
konu sahibi arkadaşım ilk sana ceva vermek istedim.ben de okul rehber öğretmeniyim.. eşimle evliliğimizin ilk bir yılı ayrıydık ve birbirimize neredeyse hiç alışamadan ayrıldık.. o zamanlar bebeğimiz yoktu... kesinlikle 4 yıl boyunca çok zorlanırsınç... heleki eşiyle yaşamaya alışmış biri olarak ayrı kalmak sana çok zor gelecektir.. zaten çocuğa bakacak anne yokmuş eee bakıcı da istemem diyorsun..hani yazmışsın ya borçlarını bile ödüyorum diyor eşim diye.. bunu maddi dururmumuz iyi senin borçlarını bile ödeyebiliyorum anlamında mı diyor yoksa senin borçlarını bile ben ödüyoum diye yüzüne vurarak mı diyor.. ki kavga sırasında kötü niyetle söyleiş olsa bile eşin normalde nasıldır çalışmadığın için seni ezebilecek biri mi???23 nisan tatili sebebiyle de 4 gün evdeydim ve farkkettim ki evde kaldığım zaman oğluma hiç sinirlenmiyorum..çocuğa bağırmıyorum.. bence imkanların iyiymiş çalışmasan da olabilir..asla çalışmasan bile boşuna okuduğunu düşünme... nüiversite hayatının sana kattığı yüzlerce güzellik deneyim ve genel kültür var.. ve bunlar çocuğunu yetiştirirken sana avantaj olarak yansıyacaktır..istersen kpss ye gir iyi bi puan al ve sadece eşinin olduğu yani şu an yaşadığınız yerleri yaz...
çalışan anne ve çalışmayan anne arasındaki farka gelince de bence önemli olan okumaktan ziyade kendini yetiştirebilmesi insanın.. kendi ilkokul ya da orta okul mezunu olup da çocuklarını okutan ve en önemlisi ahlak edep sahibi yapan onlarca anne gördüm.. buna karşılık çocuğuna haber vermeden evden giden çocuğunu sattlerce kapıda bekleten öğretmenler doktorlar gördüm.. bennim gördüklerim istisnanın dışında sayıca epey fazla olan örnekler..hepimiz çocuk büyütebiliriz ama acaba yetiştirebilecek miyiz!!!![/QUOTE
bende calısıyorum ama cogunluk calısan bayanı sankı ınsan olarakta ev hanımından üstün görmüş ev hanımlarını küçümsemiş tabiri caızse .
okuyup bı yerlere gelmekte bazen burun büyütüyor bence herkeste olmasada
bence ne yap ne et çalış.
ben çalışan anne çocuğu olarak büyüdüm. kardeşimle aramda 1.5 yaş var üstelik. onu ben büyüttüm resmen.
ama kesinlikle annesi ev hanımı olan çocuklardan daha olgundum, daha cesurdum...
onlar evde kalmaya korkarlardı, ben hep yalnızdım. yemek yapmaktan anlamazlardı 10 yaşımdan beri bir şeyler yapıyorum...
ve kesinlikle kendime çok güvenli büyüdüm.
üstelik koca parası yemek için mi okudun. paraya ihtiyacın yoksa da bırak çalış biriktir. birikimin olsun. onca vize&final zahmetlerini oturup çocuk büyütmek için mi yaşadın...
merhaba kızlar
ben atanamayan bir öğretmenim.okurken nişanlandım, mezun olunca evlendim, önceler ücretli çalıştım ama oğlum olunca ayrıldım.şimdi oğlum 5. aya girdi ve temmuzda yine kpss var...
yanlış anlamayın, durumu anlatmak için yazıyorum, 2 ev, araba, maddi durumumuz iyi...çalışmama bu açıdan gerek yok. eşim de ' sen evi temiz tut, çocuğumuzu iyi yetiştir para isteyen yok'diyor.
amaaaaaaaaaaaa
öğrenim kredisi borcumu eşim ödüyor(9bin kadar)ve yukardaki cümlesi bir tartışma sırasında çok rahat'borcunu bile ödüyorum'a dönüşebiliyor...
ailem o kadar okuttu, onlara hiç maddi destek olamadım. üniversitedeki kardeşime bile eşim harçlık yolluyor.
çevremde herkes 'emeklerin boşa mı gidecek, kocanın eline mi bakacaksın?' gibi yorumlar yapıyor.
ve maalesef sosyal açıdan "öğretmenim" demekle "çalışmıyorum" demek farkediyor...
amaaaaa
atanınca 4 yıl yer değiştirmeyeceğine dair sözleşme imzalanıyor. yani eşimden uzağa atanırsam 4 yıl ayrıyız ve benle gelebilecek kimsem yok..annem de kayınvalidem de gelemez.
oğlumu bakıcıya vermek istemiyorum.onun her şeyiyle ben ilgilenmek istiyorum.
bir yandan da yazıyorum ve başımı kaşıyacak vaktim yok...bir de çalışsam ne olur bilemiyorum..
oğlum 2 yaşına gelince kardeş yapmak istiyoruz...
bir de eşimle kendi annem' tüm arkadaşların atandı. çalış, atan ama gitme. çalışmamak kendi tercihin olsun, ezilmezsin' diyorlar..
siz ne dersiniz?
cocuk büyütmek kötü bişey miyanı kıyaslama yapılıyoda bazen ucu cok baska yerlere gdııyo bence arkadaslar oturarak cocuk büyütülmüyo ayrıca
Annem bizleri büyütmek için öğretmenlik mesleğinden istifa etti.
Yani başkalarının çocuklarını eğitmektense kendi çocuklarını
eğitmeyi seçti.Annem gibi devlet işini çocukları için bırakan fedakar pekçok anne var.
İşte bu annelerin hepsiyle gurur duyuyorum.
Sizin olayınızda güzel olan böyle bir seçime maruz kalmamışsınız.
Zaten hali hazırda devlet işinde de çalışmıyorsunuz.
Çalışan birinin bırakmasına karar vermesi çok daha zor.
Ben size memurluk değil de; basit ve kolay bir iş yapın derim.
Bir yerde part time çalışmaya ne dersiniz?
Hem daha çok zamanınız, hem de az biraz kazancınız olurdu.
Bence herkes de mutlu olurdu.
Kpss de başka yere atanırsanız; bu felaket olur.
Evli olan bir kadın bunu eşine yapmamalı.
Çocuk da babasını göremez o zaman.
merhaba arkadaşım; ben de 21 haftalık gebeyim; ve özel sektörde çalışıyorum; işe ara verip vermeme konusun da çok kararsızım; ilk bebeğim olduğu için yanın da olmak istiyorum
merhabalarrr.bende çok kararsız bir dönemdeyim.güzel bi işim var.asla bırakmak istemiyorum.ama çocuk hayalim okadar ağır basıyorki.sürekli aklımda.eşimin baskısı da cabası tabi.da çok istiyor. pöffff çıkamadım içinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?