Müsadenizle burada şunu söylemek istiyorum. Beni halam büyüttü diyorsunuz. Konu sahibinin çocuğunuda anneanne teyzeler büyütecek, onların terbiye ve değer yargilarini benimseyecek. Akşam 6 bucuga kadar çalışacak veya 6 buçukta evde olacakmış herhalde orasını kaçırdım, zaten yorgunlukla eve gel iki üç saat içinde yemek ye dus al işini gücünü yap çocukla ne kadar kaliteli vakit geciriliyor?? Ben haftada bı gün ise bir kaç ay gittim, yemin ederim eve geldiğimde feleğim şaşıyordu çocuklarla ilgilenemiyorum diye çok pis vicdan yaptim ben bu işten ne hayır görücem diye, saatli küçük bir iş olmasına rağmen bıraktım çıktım o işten.
Bir erkeğin en asli görevi ailesinin ihtiyaçlarını gidermek, insan neden babadan para istemesin ki? Mesela dinimizde işte kadın böyle ikilemlerde kalmasın çocuk bakımı ev işleri ve iş girdabında yorulmasin diye evin geçimi erkekte oluyor ki, az buz bir yük değil. Erkekten para istemekte bence ayıp bişey değil, bu bize dayatılan güya sözüm ona modern çağın yaşam tarzı. Ben kocamdan para istemicem ama çocuğumu henüz bebek iken ve benim sıcaklığını hissetmesi gerekirken başkasına birakicam, neden onun geleceğini düşünüyorum ve kocamdan para istemeyim diye. Cocuklarimizin ihtiyaçlarından tabiikide anne baba olarak mesuluz ama bırakalım da kendi gelecekleri için çocuklarımız kendileri cabalasinlar, herşeyi önlerine sunmayalim. Bu naçizane benim fikrim, ben bebeği olanı bırakın 2-3-4 yaşında çocuğu olupta sabahtan akşama kadar çalışan anne görmedim tanımadım. Herkes çocuğuma öncelik tanıyayım kafasında. "Besikteki" bebeği sabahtan akşama kadar bırakmak bağlanma açısında da hiç iyi değil bunu uzmanlara sorabilirsiniz, ne düşünürseniz düşünün. Konu sahibi bebeği emzirmek için sadece alıyorum yoksa anneannede veya uyuyor hep demiş. Bunada çok şaşırdım doğrusu, sizin çocuğunuz sizi benimsesin, gerek yok ki anneannede sizden çok bağlanmasina? Ama diyorum ya, ekonomik açıdan sıkıntıda iseniz ve eşinizin maaşı yetersiz ise veya siz yanlız yaşayan bir kadınsanız, çalışma isteğinizi anlayabilirim. Annenizde bakarım diyorsa bulunmaz bir fırsat elinize geçmiş demektir. Umarım bu yorumundan yobaz fikirli vs olduğum çıkartılmaz, ben yurtdışında dogudum büyüdüm buradaki insanlarında görüyorum cocuğa karar veren insan en az iki üç sene bekliyor, asla bebekten zamanı kismiyorlar. Hani konu modernlik ve ileri görüslu olmadan açılırsa diye değinim dedim.Burada yorumları okuyunca neredeyse herkes çalış demiş. Baya şaşırdım dogrusu. Belki burada yaşam daha rahattır ama kocadan para istememe kariyer yapma amaçlı bir bebek akşama kadar bırakılmamalı, en azından kreşe başlayana kadar