• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anne olmak..

Maddi ihtiyacim yoksa bebegim kucukken asla onu birakip calismam. Kariyerim is pozisyonum umrumda olmaz okula baslasa evet calisirdim sonucta o eve geldikten 3 saat sonra da siz evde olacaksiniz
Onun okula gidecegi cagi beklersem beni kimse ise almaz.malesef kariyerimde hayallerimde biter. Bilgiyi okulda ogrendim ugrastim cabaladim diplomalar biriktirdim yorulmadan ordan ordaya sinavlara kostum.biraz karsiligini almak istiyorum. Cocugumda buna engel degil ona olan sevgim ilgim asla bitmez. Herseyi onun iyiligi icin yapiyorum. Az önce bir kirtasiyeye ugradim fotokopi icin. Orda oyuncak araba isteyen bir cocukla karsilastim annesi alamam cok pahali sen.para kolaymi kazaniliyo saniyosun baban nasil ugrasiyor yok param babana soyle sen cocukmusun ilkokula gidiyorsun vb. Soylemlerle cocugu kucuk dusurdu bence bu cocugu benim birakip ise gitmemden daha cok yaralar.ona maddi manevi yetmek istiyorum. Anne sen muhendissin neden okuyup calismadin demesin istiyorum. P.tesi gidince durumu paylasirim ☺️

4.5 aylık bebeğim var. Mühendislik mezunuyum. Evlendikten sonra çalışmamıştım. Şimdi bir arge firmasinda güzel pozisyonda iş görüşmesine gitmiştim kabul edildim. Açıkçası pek olmaz diye öylesine gittigim bir görüşmeydi.
Bebeğimin geleceği için çalışmayi cok istiyorum. Böyle kendimi geliştirebileceğim iş fırsatida her istediğimde bulamam
Ama gelin görün ki etrafımda "bebek çok küçük onu nasıl bırakır gidersin" diyenler oldu.
Bebeğime ananesi ve iki teyzesi çok güzel bakıyor bir yere giderken bırakıyorum. Çok seviyorlar benden daha güzel ilgileniyorlar. İşe başlarsam onlara bırakırım diye düşünüyorum onlarda zaten çok istiyor bakariz diyorlar.
Ama şimdi vicdan yapıyorum gerçekten bebegim kücük acaba onu birakir gidersem anne sevgisinden mahrum mu buyur. Yoklugumu hisseder mi aglarmi. Gunduzleri mama veriyorum sütüm az ama aksam 7den gece boyu emiyor, aksam 7den sonra mama kabul etmiyor hep emerek göğsümde uyuyor. Zaten ben işe başlasam akşam 7de evde olur emziririm diye düşünüyorum. Güzdüz de meme istedigi oluyor ama bi sekilde unutuyor.
İş güzel kendi mesleğim,kendimi geliştirip iyi pozisyonlara gelebilirim. Hafta ici 6.30da bitiyor haftasonu tatili var c.tesi pazar.
Çalışan annenin bebekleri büyüdüklerinde nasıl olur acaba anne yoklugunu hissetmismidir. Aklımla kalbim arasinda cok kaldim su an ve cok duygusallastim sanirim. Empati kursaniz siz yerimde olsaniz ne yapardiniz?

2 çocuk annesiyim, şu an biri 3,5 diğeri ise 6 yaşında.
Yıllarca çalıştım, en son pandemi öncesi işsiz kaldım.
Şu anda ev hanımıyım, ama hala bile diyorum keşke çalışsam diye.
Fakat benim artık bakacak kimsem yok tabii ki etrafımda. O yüzden çalışmayı düşünmüyorum.
Zaten büyük oğlum da ilk okul çağına geldi artık.

Size tavsiyem çalışın, işleyen demir paslanmaz.
Aynı zamanda da çocuğunuza maddi olarak en iyi şekilde desteği veriyor olacaksınız.
Nasıl bırakacaksın diyenlere de kulak asmayın, çalışmanızı da en iyi şekilde değerlendirip, çocuğunuz için sağlam bir geleceğin temellerini atın derim.
Kendinizi geliştirirken, evladınız için de geleceğini garanti altına alın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

2 çocuklu olup, çalışmış bir kadın olarak, çalıştığım günler için hiç pişmanlık duymadım.
Yeri geldi kayınvalidem, yeri geldi kendi annem destek oldu çocukların bakımında.
Fakat, iyi ki çalışıp çocuklarımı hiç birşeyden mahrum etmemişim diyorum her zaman.

3 aylıktı çocuğum başladığımda sürekli bakan annelerde de sabır denen bişey kalmıyor kimse inkar etmesin çalışmak maddi manevi avantaj.

Kesinlikle katılıyorum, ev hanımlığı zor zanaat, belki de en zor iş diyebilirim.
Çalışma hayatında yıllarca bulunmuş biri olarak, ev hanımlığı ağır bir meslek.
Deneyimlemeden anlamıyor insan.

Mesela küçükken benim annem evhanimiydi
Bizde gec olmusuz 12yilsonra
3kiziz annem bize aşırı bağlı
Hayatini bize adamis
Anneliigi zirvesinde yaşamış birkadin
Ama ben ona üzülüyorum sosyallik siifir
Tam asosyal bir kadin
Omrunu de 3kiza harcadığı icin beklentisi asıri fazla
Evlendik hala nerdeyse 7 24bizle yasamak istiyor hep gelelim istiyor
Bizsiz hayat düşünemiyor
Ben omrumu size verdim mantığında
Ama buda bizi bunaltiyor
Kirmadan dökmeden ayarlamaya calisiyoruz
AMA ÇOK ZOR
93lu kardeşim diyorki keske annem çalışsaydı az sosyal olsaydi bize bukadar bagimli olmasaydı diyor
Yani oyuzden su daha iyi su daha kötu
Bu kisiden kisiye gore degisir
Ama cocuklara bağımlı olmak da cok fena

Yazan oldu mu bilmiyorum, başlangıçta yarım gün çalışmanıza izin verilmez mi acaba? Böylelikle bebeğiniz de yavaş yavaş alışır gündüz evde olmamanıza. Siz de kendinizi tartmış olursunuz

Onun okula gidecegi cagi beklersem beni kimse ise almaz.malesef kariyerimde hayallerimde biter. Bilgiyi okulda ogrendim ugrastim cabaladim diplomalar biriktirdim yorulmadan ordan ordaya sinavlara kostum.biraz karsiligini almak istiyorum. Cocugumda buna engel degil ona olan sevgim ilgim asla bitmez. Herseyi onun iyiligi icin yapiyorum. Az önce bir kirtasiyeye ugradim fotokopi icin. Orda oyuncak araba isteyen bir cocukla karsilastim annesi alamam cok pahali sen.para kolaymi kazaniliyo saniyosun baban nasil ugrasiyor yok param babana soyle sen cocukmusun ilkokula gidiyorsun vb. Soylemlerle cocugu kucuk dusurdu bence bu cocugu benim birakip ise gitmemden daha cok yaralar.ona maddi manevi yetmek istiyorum. Anne sen muhendissin neden okuyup calismadin demesin istiyorum. P.tesi gidince durumu paylasirim ☺
Nasil birakiyorsun diyenler ev hanimlaridir ben sanmiyorumki calisan birisi bunu soylemez. Calisinca cocuguna daha iyu bir gelecek saglayabilirsin o buyucek senden birsey istediginde alabilme imkanin onun gozundeki mutluluk..bazen esim bisi istediginde alamam diyor oglum annem alirki bana dedigindeki sevinci😊 su an cok kucuk ve hicbirsey anlamaz zaren ve buyuyene kadarda alismis olucak ayrica benim gibi sanslisin sende ne guzel annen bakicak anneaneden babanneden kim daha iyo bakarki cani onlarinda. Icin rahat olsun kardesim calis bak burda birsuru bosanan arkadaslar var geliri yok bosanamayan arkadaslar var. Yarin ne olucagi bellimi allahim korusun da esinede birsey olabilir. Kim bakicak o yawruya sen tabiki. Elinde meslegin isin varsa icin rahat olur. Yarin bisey olsa burdakiler o zamanda vay efendim nie cocuk baktin evde durdun calismadin der. Sen ne bakion onlara 😂

Nasil birakiyorsun diyenler ev hanimlaridir ben sanmiyorumki calisan birisi bunu soylemez. Calisinca cocuguna daha iyu bir gelecek saglayabilirsin o buyucek senden birsey istediginde alabilme imkanin onun gozundeki mutluluk..bazen esim bisi istediginde alamam diyor oglum annem alirki bana dedigindeki sevinci😊 su an cok kucuk ve hicbirsey anlamaz zaren ve buyuyene kadarda alismis olucak ayrica benim gibi sanslisin sende ne guzel annen bakicak anneaneden babanneden kim daha iyo bakarki cani onlarinda. Icin rahat olsun kardesim calis bak burda birsuru bosanan arkadaslar var geliri yok bosanamayan arkadaslar var. Yarin ne olucagi bellimi allahim korusun da esinede birsey olabilir. Kim bakicak o yawruya sen tabiki. Elinde meslegin isin varsa icin rahat olur. Yarin bisey olsa burdakiler o zamanda vay efendim nie cocuk baktin evde durdun calismadin der. Sen ne bakion onlara 😂
Doğru haklisiniz. Su an kucuk ihtiyaci sadece karnini doyurmak ve uyumak. Ananesi zaten bitiyor ona. Gozum arkada kalmaz. Tabiki aklim onda olucak ama en azindan guvendigim ellerde diye teselli bulucam. Biraz buyuse ayrilmam daha zor olucak surekli birbirmize bagimli olmakta istemiyorum
Evde otursam bile krese gondermek isterim yasitlariyla sosyallessin isterim

Doğru haklisiniz. Su an kucuk ihtiyaci sadece karnini doyurmak ve uyumak. Ananesi zaten bitiyor ona. Gozum arkada kalmaz. Tabiki aklim onda olucak ama en azindan guvendigim ellerde diye teselli bulucam. Biraz buyuse ayrilmam daha zor olucak surekli birbirmize bagimli olmakta istemiyorum
Evde otursam bile krese gondermek isterim yasitlariyla sosyallessin isterim
Ben öncesinde çalışmayıp bebek doğurunca işe başlayanları anlamıyorum. 1,5-2 yaşında olsa olabilir ama 4,5 aylık henüz çok küçük ayrıca corona var bu riske girmeye değer mi? Ki olmaz diye başvurup kabul edilmişsiniz ileride yine başka fırsatlar çıkacaktır karşınıza.
4 senedir iş kovaladim firsat cikmadi
Belkide bu cocugumun şansi geri tepmek istemem

2 aylık bir bebek annesi olarak zor bir karar olsa da intibam şu yönde iş kolay bulunmuyor olmalı mesleğinizde ve bence çalışın. ama istediğim zaman aynı koşulda işi zaten ben bulurum önümüzdeki 1-2 sene de maddi bir ihtiyaç duymam diyorsanız çalışmayın. ama bence bebek bakmak daha zor çalışmaktan. hem çalışıp hem gece bakmak çok uykusuzluk demek mi onu da kaldırabilir misiniz bilemiyorum denemekten zarar gelmez bence deneyin.

Anneannesine bağlanacaktır zaten bebeğiniz o baktığı için yani psikolojik bir sıkıntısı olmaz inşalal merak etmeyin . Sizin de mesleğiniz nöbetli bir meslek değil akşamları yanındasınız. Bi zaman sonra zaten anlayacak ben güvenecek sizin her akşam geldiğinizi kavrayacaktır. Bu şekilde akşamları ben haftasonu hasret giderirsiniz. Yani iş fırsatını kaçırmayın derim

Onun okula gidecegi cagi beklersem beni kimse ise almaz.malesef kariyerimde hayallerimde biter. Bilgiyi okulda ogrendim ugrastim cabaladim diplomalar biriktirdim yorulmadan ordan ordaya sinavlara kostum.biraz karsiligini almak istiyorum. Cocugumda buna engel degil ona olan sevgim ilgim asla bitmez. Herseyi onun iyiligi icin yapiyorum. Az önce bir kirtasiyeye ugradim fotokopi icin. Orda oyuncak araba isteyen bir cocukla karsilastim annesi alamam cok pahali sen.para kolaymi kazaniliyo saniyosun baban nasil ugrasiyor yok param babana soyle sen cocukmusun ilkokula gidiyorsun vb. Soylemlerle cocugu kucuk dusurdu bence bu cocugu benim birakip ise gitmemden daha cok yaralar.ona maddi manevi yetmek istiyorum. Anne sen muhendissin neden okuyup calismadin demesin istiyorum. P.tesi gidince durumu paylasirim ☺
Kaldı ki şu an tek çocuklusunuz, kırtasiyede karşılaştığınız da belli ki tek çocuk, birkaç seneye kalmadan 2. bebeğiniz olursa masraflar ikiye katlanacak, çift maaş bile tam olarak yeterli değilken tek maaş 4 insana hiçbir zaman yetmez, bir yanda çocuklarınıza yetememezlik, bir yanda maaşıyla her şeye yetişmeye çalışan eşinizin sıkıntıları, maddi sorunlar olunca ne anne çocuk ilişkisi ne evlilik ilişkisi sağlıklı olmuyor ne yazık ki.

Anne değilim ama çevreden gozlemim çalışan annelerin çocuklarına maddi, manevi daha faydalı oldukları yönünde.
Ekonomik şartlar her geçen gün zorlaşıyor. Pandemi şartlarında mesleginizle ilgili iyi bir fırsatı kaçırmayın en azından deneyin bana göre
sizin gelir elde etmeniz aynı zamanda çocuğunuz için iyi bir birikim yapma fırsatı.
daha iyi bir eğitim almasini, daha çok yer görmesini, daha sosyal olmasını sağlayabilirsiniz.

4.5 aylık bebeğim var. Mühendislik mezunuyum. Evlendikten sonra çalışmamıştım. Şimdi bir arge firmasinda güzel pozisyonda iş görüşmesine gitmiştim kabul edildim. Açıkçası pek olmaz diye öylesine gittigim bir görüşmeydi.
Bebeğimin geleceği için çalışmayi cok istiyorum. Böyle kendimi geliştirebileceğim iş fırsatida her istediğimde bulamam
Ama gelin görün ki etrafımda "bebek çok küçük onu nasıl bırakır gidersin" diyenler oldu.
Bebeğime ananesi ve iki teyzesi çok güzel bakıyor bir yere giderken bırakıyorum. Çok seviyorlar benden daha güzel ilgileniyorlar. İşe başlarsam onlara bırakırım diye düşünüyorum onlarda zaten çok istiyor bakariz diyorlar.
Ama şimdi vicdan yapıyorum gerçekten bebegim kücük acaba onu birakir gidersem anne sevgisinden mahrum mu buyur. Yoklugumu hisseder mi aglarmi. Gunduzleri mama veriyorum sütüm az ama aksam 7den gece boyu emiyor, aksam 7den sonra mama kabul etmiyor hep emerek göğsümde uyuyor. Zaten ben işe başlasam akşam 7de evde olur emziririm diye düşünüyorum. Güzdüz de meme istedigi oluyor ama bi sekilde unutuyor.
İş güzel kendi mesleğim,kendimi geliştirip iyi pozisyonlara gelebilirim. Hafta ici 6.30da bitiyor haftasonu tatili var c.tesi pazar.
Çalışan annenin bebekleri büyüdüklerinde nasıl olur acaba anne yoklugunu hissetmismidir. Aklımla kalbim arasinda cok kaldim su an ve cok duygusallastim sanirim. Empati kursaniz siz yerimde olsaniz ne yapardiniz?
3.5 aylıktı oğlum başladığımda. Vicdan yapsam da çok mutlu bir bebek oldu.
Bu arada hala süt izni kullanabileceğinizi unutmayın.
Bunu talep edin ve mesaide erken çıkın.
Sevgiler

Ben sıradan bir iş bulmadım
İyi bir maas ve kendi meslegimi yapabilcegim kendimi gelistirebilecegim bir is.
İs bulmak ha deyince olmuyor malesef 4 senelik mezunum markette bile calistim is bulamadigim icin. 2 yasindan sonra ise bulmaya kalksam hem yasim geregi hemde tecrube yok is bulmam cok cok zor olucak. Bir emek verip okudum karsiligini almakta en dogal hakkim. Calismak istedgim icin yargilanmak da istemiyorum acikcasi
İş arayisim hep vardi su an olan bir sey degil.
Sizi yargılamak kimsenin haddine değil.
Ben sadece zamanlamayla ilgili bir yorum yaptım.
Hayat da sizin, bebek de, karar da.
Herkes fikrini, kendi doğrusunu yazıyor.
Ben de 20 yaşında oğlu olan, oğlu üç yaşına gelene kadar mesleğine ara vermiş ve
20 küsur yıldır, sahada, sayısız okul öncesi dönemdeki çocukla ve aileleriyle muhatap olmuş biri olarak yorum yaptım.
Umarım aileniz için en doğru kararı alırsınız.
Bebeğinizi sağlıkla ve sevgiyle büyütün.

Kesinlikle katılıyorum, ev hanımlığı zor zanaat, belki de en zor iş diyebilirim.
Çalışma hayatında yıllarca bulunmuş biri olarak, ev hanımlığı ağır bir meslek.
Deneyimlemeden anlamıyor insan.
Evet akşam nasıl oluyor anlamıyosun helede bide zorsa çocuğun hiçbir işin yetişmediği gibi pertin çıkmış oluyor üstüne gecede sık uyanıyorsa evlere şenlik :)))

Katiliyorum calisam bir bayanim evliym suan bile cok zorlaniyorum cocugum olursa calismayi dusunmuyorm varsin birkac sey eksik olsn ama huzurlu olaym
Her kadın bu zorluğun altından kalkamaz. Herkesin harcı degil. Çalışıp eşinden ayrılıp çocuguna bakan kadınlar var. Erkeklerin yaptıgı işleri yapan azimli kadınlar var. O yüzden zor degil, bünye meselesi..Böyle kadınların hayatlarını okudukça, benim hayatım da neymiş ki diyorum dört elle sarılıyorum.

Back
X