Calisan anne

Merhaba hanımlar
Pazartesi ise başlıyorum 3 yaşında oğlum var annem bakıcam içim cok rahattı iş ararken ama şuan da çok huzursuzum koskoca gün görmeden nasil durcam
Birde ben çalışqan bir annenin cocuguydum o döneme ait hatırladığım tek şey annemi çok özlerdim komşuların evde olup annemin çalışıyo olması ,okul pikniklerine gelen anneler, okul çıkışı gün yapan anneler var di okul çıkışı tüm çocuklar toplanır ben cezalı gibi eve giderdim , okulda gösterilere çıkardım annem yok hep çalışıyo bunları düşündükçe çok üzülüyorum aynısını çocuğuma yaşatmak
Oglum büyüdü diyorum evde kaliteli zaman geçiremiyorum ben ise başlayınca oda oyun grubuna gidicek ama ne bileyim çok üzgün ve aglamakliyim
Oğlum tam 24 aylıkken başladım işe.tupbebek tedavisi ve onun 2 Yaşına gelmesi derken 5 sene olmuştu kariyerimi birakali.allah nasip etti yeniden bıraktığım yerden başladım iş hayatina Ağustos ayında.ben de suçlu hissettim.ustelik kreşe başladı benim oğlan.2 sene hep evde ve beraberdik.4,5 aydır kreşte.cok faydası oldu.ben ise baslamanin mutluluğunu yaşıyorum o da kreşte mutlu maşallah.anneniz de bakacakmis ve 3 yaşında koca oğlan olmuş sizinki:) ben çalışmadan da olurdu bir şekilde geecinirdik.ama eve kapanma durumu beni mutsuz ediyordu ve çocugun sosyallesmesi ve farklı şeyler öğrenmeye başlaması gerekiyordu..karmaşık yazmış olabilirim uykulu bir şekilde.her ikiniz de yeni hayatınıza alışacak ve bundan memnun olacaksınız demeye geldim özellikle:) bu süreçte sormak istediğiniz birşey olursa yazın bana..zira yakın zamanda tüm hislerinizi yasadim

Merhaba hanımlar
Pazartesi ise başlıyorum 3 yaşında oğlum var annem bakıcam içim cok rahattı iş ararken ama şuan da çok huzursuzum koskoca gün görmeden nasil durcam
Birde ben çalışqan bir annenin cocuguydum o döneme ait hatırladığım tek şey annemi çok özlerdim komşuların evde olup annemin çalışıyo olması ,okul pikniklerine gelen anneler, okul çıkışı gün yapan anneler var di okul çıkışı tüm çocuklar toplanır ben cezalı gibi eve giderdim , okulda gösterilere çıkardım annem yok hep çalışıyo bunları düşündükçe çok üzülüyorum aynısını çocuğuma yaşatmak
Oglum büyüdü diyorum evde kaliteli zaman geçiremiyorum ben ise başlayınca oda oyun grubuna gidicek ama ne bileyim çok üzgün ve aglamakliyim
Oğlum tam 24 aylıkken başladım işe.tupbebek tedavisi ve onun 2 Yaşına gelmesi derken 5 sene olmuştu kariyerimi birakali.allah nasip etti yeniden bıraktığım yerden başladım iş hayatina Ağustos ayında.ben de suçlu hissettim.ustelik kreşe başladı benim oğlan.2 sene hep evde ve beraberdik.4,5 aydır kreşte.cok faydası oldu.ben ise baslamanin mutluluğunu yaşıyorum o da kreşte mutlu maşallah.anneniz de bakacakmis ve 3 yaşında koca oğlan olmuş sizinki:) ben çalışmadan da olurdu bir şekilde geecinirdik.ama eve kapanma durumu beni mutsuz ediyordu ve çocugun sosyallesmesi ve farklı şeyler öğrenmeye başlaması gerekiyordu..karmaşık yazmış olabilirim uykulu bir şekilde.her ikiniz de yeni hayatınıza alışacak ve bundan memnun olacaksınız demeye geldim özellikle:) bu süreçte sormak istediğiniz birşey olursa yazın bana..zira yakın zamanda tüm hislerinizi yasadim

Merhaba hanımlar

Merhaba hanımlar

Çocuk gelmiş 3 yaşına şimdi hem sizin hem de onun sosyalleşme zamanı, çalışan annelerin güçlü çocukları olur istatistikler söylüyor bunu ben değil, içinizi ferah tutun bi başlayın çok güzel olacak....

Evet bende şimdi iyi ki çalışmış diyorum çok mutluyum onun adına hatta üniversitede falan baya iyi durumdaydım ama cocuklug8mu hatırladıkca aynı şeyleri oğlumun yaşama ihtimali korkutuyo beni
Eskilerde biraz daha zordu çalışma hayatı.sosyal yan haklar sınırlıydı .ben özel bankada çalışıyorum 6 aydir.bankacilik zor stresli yoğundur vs. Klasik.ise yeni girmeme ragmen yanında olmam gereken özel durumlarda çocuğumun yanında olabildim.ve hayat zor.zaman ne getirir belli olmaz.bir kadın her zaman ayaklari üzerinde durabilmeli.benim de annem calissaydi keske.mesela babam öldükten sonra 7 nüfus 1 emekli maaşıyla kalakaldik.2 ablam üniversite öğrencisiydi bir ablam üniversiteye hazırlanıyordu ben de ortaokuldaydim mesela.uzun uzun süreler ekonomik kriz zamanlarında yaşam mücadelesi verdik:)

Anne değilim çocuğum yok. Olsaydı çalışırdım bu kadar üzülmezdim.. Onun geleceği için çalışıyorsunuz. Eğitimi için para lazım Gıda için para lazım. Giyecek için para lazım. Çocuğun istekleri olacak para lazım.. Keyif için çalışmıyorsunuz evladınıza iyi bir gelecek için çırpınıyorsunuz özeti bu...

Eğer çocuğunuz ev hanımı olan annelerin çoğunlukta olan bir okula giderse üzülür herkesin annesi yanında benimki niye yok diye. Benim kızım da 27 aylıkken kreşe başladı annesi babası gelen alıp çocuğu gidiyor kimse kimin kimi aldığını görmüyor bile.

Benim annem de çalıştı yıllarca şimdi emekli hayatın tadını çıkarıyor. Kızım hastalanıp okula gidemediği zaman gelip torununa bakıyor. Artık tek maaşla yaşanmıyor... Alışacaksınız.

Hiç üzülme, ben her zaman kadının çalışmasından yanayım. Hem kendisi hem de çocukları için. Dünyanın binbir türlü hali var. Ne sıkıntılar okuyoruz bu forumda. Çoğu arkadaş, kendi ayakları üzerinde duramadığı için kendisine uygulanan psikolojik ve fiziksel şiddete göz yummak zorunda kalıyor maalesef. Eline böyle bir imkan geçmişken değerlendir. İlk zamanlar biraz zor olur, aklın çocuğunda kalır. Ama zamanla ikiniz de alışırsınız. Çocuklar, kendi akranlarıyla daha iyi vakit geçiriyorlar. İşten gelince de birlikte doya doya zaman geçirirsiniz.

Kizim 3 yasinda haril haril is ariyorum bulmusken baslayin ara verip is arayinca tekrar bulmasi zor. Yani daha kucuk imkaniniz varsa biraz bekleyin demisler de bi daha is bulman bu kadar kolay olmayabilir. Ben de calisan annenin cocuguydum ayrica anneni erken kaybettim bak ne guzel oyun grubu anneanne. Benim o da yok kucuk kuzum Sabah 7.30 aksam 6.30 kresge kalacak

Son düzenleme:
Oyun grubunada gideceğine göre artı şansı var...onun şuan en mutlu olacağı şeylerden biri...kesinlikle dayanın sabredin zamanla bu rutine alışırsıniz ,ben bu duyguya yenik düşüp çalışmadım 6 senedir başındayım hiç ayrılmadık şimdi o okulunda mutlu ben hala evde iş bulamayan ve hamile bir halle psikolojim altüst ..calissaydim çocuğuma daha verimli anne olurdum

Ben de çalışıyorum ama çalısmasam da 3 yasında cocugumu krese verırım haftanın belli günleri. Şimdi kayınvalidem bakıyor ama seneye kreşe vereceğim. Siz de demişsiniz kaliteli zaman geçirmesi için kreşin faydalı olacağını düşünüyorum.

Ben ikizlerim de 27 aylıkken okula döndüm. 3 de bazen de dörtte çıkıyorum.. el sallayarak ayrıldılar benden..

Oğlum da 9 aylıkken döndüm.Az ders saatim vardi..buna rağmen kreşe kadar ayrılmalarımiz hep problemliydi.

Sizin içinde oğlunuz için de uygun vakitt İnşallah hayırlı olur

Bebeği 9 aylık olunca çalışacak bir anne olarak sormak istiyorum. Dünya üzerinde ne zaman bir anne evladıyla 10 15 sene diz dize büyüdü ? Kadınlar eskiden de tarlaya giderlerken nenelere bırakıp öyle giderlermiş güneş batınca gelirlermiş. Çocukla "çok" vakit geçirmek değil "kaliteli" vakit geçirmek önemli bence. Tüm gün evdeyim şu an kızımla çok vakit geçiriyorum ama oyun, etkinlik vs. kısıtlı zamanlar.
.
Ha birde arkadaşım 3.5 yaşındaki kızını bu sene yarım gün kreşe verdi evde sıkılıyor diye. Sonra çocuk anne burası çok güzel bir sürü arkadaş var seninle akşamları oynayalım diyip tam gün gitmek istemiş. Özgür ve özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmek çok önemli.

Ben de kızım 3.5 yaşındayken işe başladım iyi ki dönmüşüm iş hayatına. Başlarda zor oluyor ben de ilk iki üç hafta çok zorlandım vicdan yaptım başladığım hafta ateşlendi hastalandı çünkü. Ama hem onlara iyi örnek olmak hem de maddi bağımsızlığımız için kadınların çalışması taraftarıyım ben. İş bulmuşken bence vazgeçmeyin bir deneyin inşallah her şey gönlünüzce olur.

Mecbur değilim ama çalışmalıyım ( eşimle sorunlarımız var ) bende hiç unutmam
Okuldaydım bi gun tabi biz çocukken eve kendimiz giderdik ama yağmurlu günlerde herkezin annesi şemsiyeyi kaptığı gibi okul çıkışında beklerdi ben ıslana ıslana eve giderdim yine o gunlerin birinde o annelerin içinde kendi annemi görünce çılgına dönmüş gibi sevinmiştim meger ramazan 1. Gunuymus saat 4 de cikmis isten iste bunlari hatirlamak uykumu kaciriyo

O eskide kaldı. Aynı şeyleri yasatacaksiniz diye düşünmeyin.

Ilk zamanların verdiği duygusal anlar bunlar, yenilmeyin.

Bak eşimle sorunlarım var diyorsunuz , Ne olacağı belli olmuyor. En güzel evlilikler bile bir anda bozulabiliyor.

Eğer bir gün Evde durumlar bozulursa çok güçlü bir anne olarak çıkacaksınız evladinizin karşısına.

Çalışmayıp çocuğunuzu kendinizin buyuttugunu farzedelim ve bir gün çalışmaya ihtiyacinizin olduğunu ; calisamazsiniz.

Hem yaş faktörü devreye girecek hem eskimiş iş baglantilariniz ve bilgileriniz Hiçbir ise yaramayacak.

Akşam geldiğinizde çocuğunuza kaliteli geçireceğiniz o bir kaç saat aklında kalır hep , Merak etmeyin.

Merak etmeyin zamanla alışacaksınız.Benim kızım da 1 yaşına girecek ve mart da işe başlayacağım.onlar için çalışıyoruz. onlara daha iyi bir gelecek vermek için.Ve tabi ki kendimiz için de .Bu devirde tek maaşla geçinmek imkansız bisey.Bunlari düşünün ve rahatlayın.

Ve bence çocuk küçükken ise başlamak daha sağlıklı çünkü büyüdükçe size alışıyor tanıyor ve ayrılınca çocuk da çok üzülüyor l.Ama küçük olunca alışıyor bu duruma ve anneye bağımlı olmuyor.

Sizi anlıyorum ama artık o eskisi gibi durumlar yok. Çünkü birçok anne çalışıyor. Yani çocuğunuz bunu hissetmeyecek, aksine evde oturan anne artık garipsenir oldu. Şimdi linç yemiyeyim ama benim yaşadığım yerde öyle.

Back
X