Calisan anne

Harikasınız kızlar güne bunları okuyarak başladım hazırım pazartesi işteyim ıns 😊 eşim hem çalışmamı isteyen ama ger ise bahane bulan biri bence istemiyor çalışmamı ama o sorumluluğu da tam olarak alamiyor beni de çok iyi tanıdığından vazgecircek yontemleri de cok iyi biliyor

Sizinki üç yaşına gelmiş bence artık işe dönmelisiniz,benim oğlum 11 aylık ücretsiz izindeyim,olması gereken zamanları birlikte geçirmişsiniz zaten.

Sizi anlıyorum ama artık o eskisi gibi durumlar yok. Çünkü birçok anne çalışıyor. Yani çocuğunuz bunu hissetmeyecek, aksine evde oturan anne artık garipsenir oldu. Şimdi linç yemiyeyim ama benim yaşadığım yerde öyle.
Bilmiyorum yaaa bende büyük şehirde yaşıyorum herkez çalışıyo ama ilginç bir psikolojiye girdim

Sizinki üç yaşına gelmiş bence artık işe dönmelisiniz,benim oğlum 11 aylık ücretsiz izindeyim,olması gereken zamanları birlikte geçirmişsiniz zaten.
Evet haklısınız ama çok pişmanım keşke daha önce başlasaydım şimdi çok bilinçli ve bana bağımlı bu beni daha çok üzüyo

Merhaba hanımlar
Pazartesi ise başlıyorum 3 yaşında oğlum var annem bakıcam içim cok rahattı iş ararken ama şuan da çok huzursuzum koskoca gün görmeden nasil durcam
Birde ben çalışqan bir annenin cocuguydum o döneme ait hatırladığım tek şey annemi çok özlerdim komşuların evde olup annemin çalışıyo olması ,okul pikniklerine gelen anneler, okul çıkışı gün yapan anneler var di okul çıkışı tüm çocuklar toplanır ben cezalı gibi eve giderdim , okulda gösterilere çıkardım annem yok hep çalışıyo bunları düşündükçe çok üzülüyorum aynısını çocuğuma yaşatmak
Oglum büyüdü diyorum evde kaliteli zaman geçiremiyorum ben ise başlayınca oda oyun grubuna gidicek ama ne bileyim çok üzgün ve aglamakliyim
Önemli olan çok zaman değil kaliteli zamandır unutmayın lütfen onunla oyununuzu gülüşmenizi kahkahanızı gezmelerinizi eksik etmediğiniz sürece her şey zamanla rayına oturacaktır emin olun. Hem oğlunuz artık kendi akranlarına onlarla paylaşımlara ihtiyacı olan bir yaşta. Siz mutlu olun ki yavrunuzu da mutlu edin.

Önemli olan çok zaman değil kaliteli zamandır unutmayın lütfen onunla oyununuzu gülüşmenizi kahkahanızı gezmelerinizi eksik etmediğiniz sürece her şey zamanla rayına oturacaktır emin olun. Hem oğlunuz artık kendi akranlarına onlarla paylaşımlara ihtiyacı olan bir yaşta. Siz mutlu olun ki yavrunuzu da mutlu edin.
Zaten evdeyken daha sabırsız bir anneye dönüştüm son zamanlarda iş aramamin bir sebebi de buydu şimdi gerçeğe dönüşünce ayrılık korkusu başladı sanırım büyüdüğünü kabul edemiyorum

Başka bir konuya da yazmıştım sizin konunuzada benzer şeyler yazacağım. Çalışan annelere daha fazla haklar verilmeli, ayrıcalıklar tanınmalı. En büyük sorun bu bence. Kadın hangi birine yetişsin evinemi, çocuğunamı, eşinemi, işinemi kaldı ki kendisinemi ? Malesef hala eksiğiz bazı konularda gibi geliyor. Ben kadınlar illa çalışması veya çalışmaması gerekir diye bakmıyorum olaya.. ikisi birden olunca bir taraf muhakkak aksıyor bu bir gerçek. Bir çocuğun eğitimini kesinlikle annesinin vermesi gerektiğini, annenin çocuk üzerinde pasif kalmaması gerektiğini düşünmekteyim. Çalışıyorsa çocuğuyla normalden iki kat fazla ilgilenmesi gerekiyor ki buda olamıyor çoğu zaman. Çin malı gibi ortalarda büyümesinin doğru olmadığını, bir anneye bir kv ye bir kreşe... eğitimi karman çorman oluyor huyu değişebiliyor, sizi tam benimseyemiyor, anne kim baba kim anneanne babaanne hepsi birbirine karışıyor, tutarsızlıklar da çocukları çok etkiliyor vs. ve en çok annesine ihtiyacı var bunu bende sizin gibi çalışan bir annenin çocuğu olarak söylüyorum. Yaşadıklarınızın aynılarını yaşadım. Büyüdüğünüz zaman bile anne eksikliğini hissediyorsunuz, kendinizi tamamlanmış hissedemiyorsunuz bazen. Çalışmak zorunda olanlara zaten sözüm olamaz ki zorunlu değilse bile mesleğini yapmak isteyebilir, ruhen, psikolojik açıdan iyi geliyor olabilir gayet normal. Anne de bir insan. Gayet hobileri olabilir, çalışabilir... fakat bilinçsiz bir toplumuz hala ne yazık ki kadının yükü fazla, her şey kadından bekleniyor. Bu durumda kadın illa bir yerden fedakarlık yapmak zorunda kalan oluyor. Başta eşler yardımcı olmalı ve devlet bu konuda daha çok haklar tanımalı diye düşünüyorum. Diyeceksiniz ki devlet kurumlarında bazı hakları oluyor vs peki özelde çalışan ne yapsın ? Ya da normal bir işte işte...

Oğlunuz bebek değil artık sosyal bir çevrenin içinde olması gerekiyor.ayrıca siz qnnesiz çalıştığı için üzülmüşsunuz ya eminim sınıfın çogu da size diğer kadınlarda annenize oznmistir.çalışmak üretmek kazanmak her zaman en iyisidir 15 yıllık bir sınıf öğretmeni olarak gözlemim çalışan annelerin çocukları okula daha çabuk uyum sağlıyorlar

Valla o dediğiniz taş çatlasa 9 10 yaşına kadar oluyor. Sonra o ayakkabı şu kıyafet şu kurs bu oyuncak derken gün yapan anneden ziyade para kazanan anneye ihtiyacı oluyor çocukların. Geniş vadede düşünün. Üstelik anneniz bakacakmış birlikte kaliteli zaman geçirdiğiniz takdirde hiç üzülecek bi şey yok.

Bu kadar dramatize etmemek lazım sonuçta hersey onlar için. Benim de kızım 3 yaşında ve ben ise başlayacağım yarım gün kreş yarım gün bakıcı bakacak mecbur kimsem yok çünkü. Maddi durumunuz iyiyse çalışmayın demis bazı arkadaşlar gönül isterdi ki öyle olsun. Ama ekonominin durumu malum yarın eşinize ne olacağı belli değil iyi bir okul bile dünya para. Evet herşey para değil sma çok şey para. 3 yaşına getirmişsiniz ne güzel. İmkanınız bu kadarsa yapacak birşey yok. Sadece alıştırma için 2 şer saat anneniz ile babada bırarak önce yarım gün sonra tam güne alişırıl başlasaniz birden birakmaktanok daha iyi olurdu. Allah sağlık sıhhat versin tek derdimiz bu olsun.

Çalışmıyorum, büyük çocuğumu 3 yaşında kreşe vermek için gün saydım resmen!
Şimdi küçüğü 2 buçuk yaşında vereceğim, bir ayı kaldı.
Çocuklar eve tıkılı, hiç hiç güzel bir hayat değil.
Düşünün, ben çalışmıyorum ve vicdanen onlar için en iyisini yaptığımı oğlum kreşe başlayınca anladım.
Konuşması, motor becerileri, öğrenmesi, akranlarıyla çok güzel vakit geçirmesi falan bir kenara, artık biliyor ki küçükler kendi aralarında yeni şeyler öğrenmeli çünkü büyümenin ilk kuralı, onları yapabilmek.

Benim annem hiç dışarıda çalışmadı. Ama sorun bakalım "birebir ne kadar etkinlik yaptınız, acele acele yemek yedirmek dışında ne kadar karşında oturup sadece seninle ilgilendi?" diye. Hiç hatırlamam. O da evde full mesai yapardı. Hep işi vardı veya komşuları gelir onlarla ilgilenirdi..
Neyseki dışarıda oynayabilen çocuklardık. Ki dışarıya gözetimsiz çıkmamız yine 6-7 yaşı bulmuştur.
Yani evdeki anneyle de bir şekilde büyüdük değil mi?

Sizin annenizin çalışma şartları çok katıymış. Şimdiki anneler daha çok dikkat ediyor çocuğuyla etkili zaman geçirmek için..

Mesela ben bugün evdeyim. Hem oynayıp hem ev işiyle ilgileniyorum. Ortasını bulmaya çalışıyorum. Bazı günler hiç bir iş yapmayıp onunla oynuyorum veya geziyorum. Çalışmasam da 7/24 etkinlik yapmak mümkün değil bir defa.
Dışarıda büyüyen bir çocuğun aksine herşeyi önce okulda öğrenmeye başlıyorlar. Sosyalleşmeye ihtiyaçları var. Bence kreşe verin daha iyi..

Oğlum 3 yaşında yarım gün başladı. Bu sene böyle olacak. İyi ki de eşime uyup bekletmemişim. Kv bakıyordu ama arkadaş arıyordu. Evde hapis gibiydi. Babaannesi yetemiyordu..

Hiç vicdan azabı duymayın hayatınızı kazanın. Bu çocuğunuzun geleceği için daha önemli..

Evet haklısınız ama çok pişmanım keşke daha önce başlasaydım şimdi çok bilinçli ve bana bağımlı bu beni daha çok üzüyo

Kızımı altı aylıkken bıraktım kayınvalideye,zaman zaman çok keyifli yolladı beni zaman zaman gitmemi istemedi ki ben uzun saatler ayrı kalmadım. Maksimum dört beş saat ayrı kaldık. Bu her yaşta oluyor küçükken daha rahat diye birşey yok bana göre. Şuan hiç tekrar çalışan anne olmayı gözüm almıyor mesela. İnş sizin gibi üç yaşına kadar yanında kalabilirim. Şimdilik en büyük isteğim bu 🙂

Şimdi annelerin çoğu çalışıyor tek kalmaz hem maddi olarak ona da faydası olacak

3 çocuklu en küçüğü 6 aylık olan anne olarak çalışın diyorum çocuğunuz tam kreş yaşına gelmiş zaten canınızı sıkacak bir durum yok tabiki düzen değiştiği için bir sizinde onunda adaptasyon süreci olacak . Allah yolunuzu açık etsin.

Şimdi buraya "alisir bosver" yazanlar olacak ama daha once de demistim, eger ciddi bir maddi probleminiz yoksa lutfen calismayin. Size yüreğime dokunan bir durumdan bahsetmek istiyorum;

Bizim komsumuz calisan bir anne. Cok tatli, hemen hemen sizinkinin yasinda bir oglu var. Ona Halasi bakiyor. Halasi onu yazin oynamasi icin asagi indiriyordu. Birgun annem goruyor bizim kapiciyi gorunce cocuk o kadar mutlu oluyormuski. Annem sebebini sormus, halasi "kapicinin geldigi saatlerde anne babasi geliyor, o yuzden onu gorunce cok mutlu oluyor" demisti.. cok uzulmustum. Konunuz bana onu hatirlatti. Hayirlisi olsun hakkinizda.
Olayı bu kadar dramatik hale getirmeyin lütfen. Kadınlar özellikle de okumuş kadınlar çalışmalı lütfen destek olalım köstek değil. Bebeklerimiz çok kıymetli ama onlara kaliteli iyi bir gelecek sunabilmek için ve kendi ruh sağlığımız için çalışmamız lazım üretmemiz lazım. Bebeklerimiz bir gün büyüyüp önce üniversiteye sonra sonra evlenip kendi kanatlarıyla uçacaklar ozaman çalışmayan hanımların elinde ne kalıyor? Gelinin ya da kızının evine burnunu sokan her şeye karışan kayınvalideler haline geliyor kadınlarımız.

Benim annem hiç dışarıda çalışmadı. Ama sorun bakalım "birebir ne kadar etkinlik yaptınız, acele acele yemek yedirmek dışında ne kadar karşında oturup sadece seninle ilgilendi?" diye. Hiç hatırlamam. O da evde full mesai yapardı. Hep işi vardı veya komşuları gelir onlarla ilgilenirdi..
Neyseki dışarıda oynayabilen çocuklardık. Ki dışarıya gözetimsiz çıkmamız yine 6-7 yaşı bulmuştur.
Yani evdeki anneyle de bir şekilde büyüdük değil mi?

Sizin annenizin çalışma şartları çok katıymış. Şimdiki anneler daha çok dikkat ediyor çocuğuyla etkili zaman geçirmek için..

Mesela ben bugün evdeyim. Hem oynayıp hem ev işiyle ilgileniyorum. Ortasını bulmaya çalışıyorum. Bazı günler hiç bir iş yapmayıp onunla oynuyorum veya geziyorum. Çalışmasam da 7/24 etkinlik yapmak mümkün değil bir defa.
Dışarıda büyüyen bir çocuğun aksine herşeyi önce okulda öğrenmeye başlıyorlar. Sosyalleşmeye ihtiyaçları var. Bence kreşe verin daha iyi..

Oğlum 3 yaşında yarım gün başladı. Bu sene böyle olacak. İyi ki de eşime uyup bekletmemişim. Kv bakıyordu ama arkadaş arıyordu. Evde hapis gibiydi. Babaannesi yetemiyordu..

Hiç vicdan azabı duymayın hayatınızı kazanın. Bu çocuğunuzun geleceği için daha önemli..
Katılıyorum. Sanki anne evde olunca tüm gün çocukla ilgilenebiliyor mu ki? Ayrıca çocuğa da yazık olur, sürekli anneyle evde...

Olayı bu kadar dramatik hale getirmeyin lütfen. Kadınlar özellikle de okumuş kadınlar çalışmalı lütfen destek olalım köstek değil. Bebeklerimiz çok kıymetli ama onlara kaliteli iyi bir gelecek sunabilmek için ve kendi ruh sağlığımız için çalışmamız lazım üretmemiz lazım. Bebeklerimiz bir gün büyüyüp önce üniversiteye sonra sonra evlenip kendi kanatlarıyla uçacaklar ozaman çalışmayan hanımların elinde ne kalıyor? Gelinin ya da kızının evine burnunu sokan her şeye karışan kayınvalideler haline geliyor kadınlarımız.
Ayrıca bu konuyla ilgisi pek yok belki ama neden çocuk olunca sadece kadın çalışmayı veya çalışmamayı düşünüyor? Neden bir erkek bunu düşünmüyor? Çocuk onun da çocuğu değil mi? Kadınlara bu kadar yük binmesine o kadar sinirleniyorum, canım sıkılıyor ki anlatamam. Bence her kadın muhakkak çalışmalı. Çünkü çalışmayan birçok kadın, çocuklar büyüyüp gidince, ee bir de kocadan ayrılmışsa öyle kalakalıyor. Benim çevremde gördüğüm bu, yoksa genellemiyorum. Yanlış anlaşılmasın.

Mecbur değilim ama çalışmalıyım ( eşimle sorunlarımız var ) bende hiç unutmam
Okuldaydım bi gun tabi biz çocukken eve kendimiz giderdik ama yağmurlu günlerde herkezin annesi şemsiyeyi kaptığı gibi okul çıkışında beklerdi ben ıslana ıslana eve giderdim yine o gunlerin birinde o annelerin içinde kendi annemi görünce çılgına dönmüş gibi sevinmiştim meger ramazan 1. Gunuymus saat 4 de cikmis isten iste bunlari hatirlamak uykumu kaciriyo
Anneniz mecburmus,calismis. Siz de mecbursunuz calisacaksiniz. Kucukken yasadiklarinizi kendinize cok dramatize ediyorsunuz. Anneniz sizi sever,ilgilenir miydi?Onemli olan o. Siz icinizde o gunleri atlatamamissiniz ayni seyleri cocugunuzun yasayacagini dusunuyorsunuz. Her cocuk farklidir. Erkek cocugu kiz cocugundan da genellikle farklidir. Okulda egleniyorsa erkek cocugu bu detaylara takilmaz cogunlukla. Oglum oryantasyonun 4.gununde okuldan eve gelmek istemedi. Ilk gun ise goz yasi, bana yapisma ile gecti. Cocuklar bizlerden cok cabuk degisikliklere adapte olabiliyorlar. Hele gunumuz folik asit cocuklari. Okuldan yana iciniz eminse kendi uzuntulerinizi,kaygilarinizi cocugunuza yansitmayin. Her seyi anliyorlar.

Merhaba hanımlar
Pazartesi ise başlıyorum 3 yaşında oğlum var annem bakıcam içim cok rahattı iş ararken ama şuan da çok huzursuzum koskoca gün görmeden nasil durcam
Birde ben çalışqan bir annenin cocuguydum o döneme ait hatırladığım tek şey annemi çok özlerdim komşuların evde olup annemin çalışıyo olması ,okul pikniklerine gelen anneler, okul çıkışı gün yapan anneler var di okul çıkışı tüm çocuklar toplanır ben cezalı gibi eve giderdim , okulda gösterilere çıkardım annem yok hep çalışıyo bunları düşündükçe çok üzülüyorum aynısını çocuğuma yaşatmak
Oglum büyüdü diyorum evde kaliteli zaman geçiremiyorum ben ise başlayınca oda oyun grubuna gidicek ama ne bileyim çok üzgün ve aglamakliyim

3 yaşındaki çocuk için kreş en güzeli
Evde sizinle beraber dursa sıkılacak yaşa gelmiş artık
Sosyalleşmesi, arkadaş ortamına girmes için zamanı gelmiş.
3 aylık değil sonuçta
Ben büyük kızımı 2,5 yaşında kreşe vermiştim ozamanlar çalışmiyordum bile. Küçüğünüde aynı şekilde 2,5 yaşında göndermiştim. Hep faydasını gördüm. Bende çalışan annenin çocuğuyum. Hiç bir dezavantajını yaşamadım, ozamanlar içimde kalan tek şey arkadaşlarım beslenmesinde mis gibi kokan tost getirirlerdi, annem ise vardiyalı çalıştığı ve gece biz yatarken işe gittiği için tost yapıp çantama koysa bile ben okula gidene kadar buz gibi olurdu o güzel kokusu kalmazdı. Birtek bunu hatırlıyorum. Onuda haftasonu veya akşamları mis kokan tost yaparak telafi ederdi annem 😇
Çalışmak iyidir, güzeldir. Vazgeçmeyin

Back
X