- 29 Mayıs 2013
- 2.887
- 5.066
- 358
Çok özür dilerim ama şu düşünceyi anlayamıyorum gerçekten. Ne demek eşim nasıl bakacak! Siz nasıl bakıyorsunuz? Kayinvalideniz eşinizden farklı ne yapabilir?inanın eşim nasıl bakacak bilmiyorum muhtemelen kayınvalide bakacak ama o da türlü dertler
Yani kendi görüşümü söyleyeyim. Bebeğimi komşuya emanet edeceğime, bana eziyet eden bir kadın olsa dahi, babaannesine bırakmayı tercih ederim.Merhaba kendi annem şehirdışında komşum bakar evet ancak babanne komşudan önce geliyor babaannemizi çiğneyip komşuya veremeyiz
Canım kv zaten durmadan görüşmek isteyen birisi daha önceki konularımı belki görmüşsündür bizde kalıyorlardı durmadan ne kadar samimi olmak istemediysem o kadar samimi oldum bu zamana kadar sen onum evine mi bırakıyorsun akşam orda mı yiyorsunuz ben orda yemek istemiyorum hemen çocgıumu alıp eve geçmek istiyorum ama gel gör ki illa yemekte yeriz çayda içeriz istemediğim ne varsa başıma geliyorBenim oğlum şuan 15 aylık yeni işe başladım kv bakıyor sabah bırakıp akşam alıyorum kv senin kv gibi uyuz oluyorum ama mecburen sesim çıkmıyor. Onun dışında artık çalıştıpın için eskisi gibi akşam oturması muhabbeti olmuyor hafta bir gün yemek yiyip saat 21 olmadan kalkıyoruz. Komşuna güveniyorsun soğuğu yolu bahane edip ına da bırakabilirsin ama kv daha mantıklı baksa da bakmasa o gereksiz harekleri olacak en azından güvenilir kafan rahat olur
Haklısınız tabii ama komşu da baksa babanne de baksa bunlar gündüz bakacaklar ama eşim gece bakacak ve ertesi gün işe gidecekKomşu ya da el insanı bakıyor da eşiniz öz baba mı bakamıyor bebeğe.
Allah korusun size bisey olsa kim bakacak çocuğa baba bostan korkuluğu mu yuvaya mı düşecek bu çocuk.
Eşinizi rahata alıştırmayın baksın.
Yarım gün hakkım bitiyor artık tüm güne geçecek hakkım bebeğim 9 aylık olacakBen de sağlıkcyım .yarım gün çalışma şansınız yok mu
Evet ona bırakıyorum akşam yemek falan yemiyorum sadece pazartesi günleri onda yiyoruz diğer günler ütüm var çamaşırım var başım ağrıyor diye alıp çıkıyorum. Ama benim eşimde evde durmak ister öbür türlü yemeğe kalsan çocukla yine sen vakit geçiremezsin ki çocuk evini de tanısın bilsin.Canım kv zaten durmadan görüşmek isteyen birisi daha önceki konularımı belki görmüşsündür bizde kalıyorlardı durmadan ne kadar samimi olmak istemediysem o kadar samimi oldum bu zamana kadar sen onum evine mi bırakıyorsun akşam orda mı yiyorsunuz ben orda yemek istemiyorum hemen çocgıumu alıp eve geçmek istiyorum ama gel gör ki illa yemekte yeriz çayda içeriz istemediğim ne varsa başıma geliyor
Anladım canım bakalım biz ne yapacağız olmazsa dur diyor eşim kreşe gönderene kadar ama çok kararsızım hayırlısı olsunEvet ona bırakıyorum akşam yemek falan yemiyorum sadece pazartesi günleri onda yiyoruz diğer günler ütüm var çamaşırım var başım ağrıyor diye alıp çıkıyorum. Ama benim eşimde evde durmak ister öbür türlü yemeğe kalsan çocukla yine sen vakit geçiremezsin ki çocuk evini de tanısın bilsin.
Canım haklısın ama babanne varken komşuya bırakmak doğru olur mu sence bakalım yaşına doğruniyicr karar vereceğiz inşallahNeden nöbetsiz çalışmak ve bakıcı olarak komşuyu ayarlamak yok seçeneklerde?
Babaanneyi çiğnemek yok burda, yıllarca anneanneye çocuk bıraktık, tabii ki aileden birinin bakmasının verdiği güven çok ayrı, ama çocuğu almak bırakmak da çok zor.
"Anne bizde bakmak ister misin?/Hayır siz çocuğu getirin./Bizim için çok zor, evde bakılsın istiyoruz, o zaman komşuyla konuşalım."
Komşu konusunda içiniz rahatsa onunla anlaşın.
Nöbet tutmak istememin sebebi eşim veya ben mutlaka yanımda kalacağız ikimizden biri o yüzden yoksa istememEşiniz baksa dahi neden illa nöbet. Normal mesai yapmama sebebiniz ne?
Çok ufak daha bence nöbetsiz çalışma hakkınızı kullanın
Nöbet tutmayın bence. Gündüz babaanne baksın siz isteyken. Akşam da ailece evde olursunuz. Gece durmaz o yaşta çocuk. Siz de yıpranırsınız. Nöbetten gelince uyumak istersiniz ama uyuyacak ortam olmayacak çocuktan.Merhaba kızlar aklım kafam çok karışık lütfen bana yardımcı olun. Bebeğim 9. Ayına girecek 1 yaşından sonra işe başlamayı düşünüyordum sağlıkçıyım 2 yaşına kadar nöbet tutmama imkanım var eşim gündüz çalışıyor 18-19 arası geliyor. Sorunum şu ki biz eşimle şöyle düşünmüştük ben dilekçe yazarak kendi isteğimle nöbet tutacaktım nöbete giderken komşuma emanet edecektim yavrumu eşim gelince de alıp o gece bakacak ertesi gün ben gelince işe gidecekti bu çok kafamıza yatmıştı ancak şu an eşimin bakabileceğini düşünmüyoruz çünkü çok küçük bebeğimiz 1 yaşında da yine küçücük olacak gece uyumazsa emmek isterse nasıl olacak eşim başa çıkabilecek mi bilmiyorum eşimin de gözü korktu. İş yerim evime bir dakika mesafede. Kayınvalidem bakarım diyor ama hergün ona bebeğimi götüreceğim bize gelip bakmaz işten çıkınca eşim ben alır getiririm diyor ama eşim geç geliyor ben gidip aldım diyelim nasıl olacak bilmiyorum kayınvalidem bakar bakmasına ama onunda bilmiş havaları en çok beni seviyor beni istiyor havaları zaten sürekli görüşüyoruz bebek dolayısı ile daha çok görüşeceğiz onun bıkkınlığı kreşe veremem çok küçük komşuma emanet etsem babamme varken oma vermek te olur mu bilmiyorum çok aklımız karıştı bize akıl verir misiniz
Zor durumlarda bakar ama sürekli sürekli ben nöbete gittikçe tek başıma bakamayabilirim diyor
Eşiniz olsa da olmasa da ben nöbetsiz çalışma hakkım varsa kullanırdım. Yani neden illa nöbet kısmını anlamadım. Nöbetsiz de çalışma hakkınız var eşinizin işi olsun olmasın yararlanın.Nöbet tutmak istememin sebebi eşim veya ben mutlaka yanımda kalacağız ikimizden biri o yüzden yoksa istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?