- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
Arkadaşlar ayrı konu açmak istemedim. Derdim asla öğretmenler değil onun için sorumu lütfen yukarıdaki tartışmadan ayrı tutun. Tek merak ettiğim şey olması gereken ne ise onu yapmak. Ben avukatım eşimle birlikte ofisimiz var ve çocuğumuz kreşe gidiyor. Yargıda da malum bütün duruşmalar ertelendi icralar arabuluculuk vs tamamen durduruldu. Yani şuan bize gelir kapısı yok nisan sonuna kadar o da şimdilik nisan sonu. 2 çalışanım var 2 haftadır yıllık izinlerini kullanıyorlar toplu taşıma kullandıkları için gelmelerine hergün kalabalığa maruz kalmalarına gönlümüz el vermedi, iş de olmadığı için biz de ofisi kapattık zaten evden idre ediyoruz. Bu hafta da kısa çalışma ödeneğine başvurup kapalı olacağımız nisan sonuna kadar işçileirn mağdur olmamasını sağlayacağız çünkü tam maaş vermemize imkan yok. Sorum şu şimdi kreş ücreti...
Çocuğum bu ay sadece 4 gün gitmiş oldu kreşe. Virüs çıkmadan önce zaten bu ay başı gitmeyecekti ve kreşle de önceden konuşmuştuk bu ay ben 1/4 eksik yatıracaktım ücreti. Ama gel gelelim şimdi 4 gün için 3 haftalık ücret yatırmış olacağım. Hadi bubay yatırdım diyelim gelecek ay nasıl olacak? Sizlerin kreşlerinde uygulama nasıl? Veya kreş öğretmenleri varsa onlara da sorum olması gereken nedir?
Kreş sahiplerini çok iyi anlıyorjm onların da kiraları çalışan maaşları işliyor bizler ödemezsek mağdur olacaklar ancak ben de şuan onlarla aynı mağduriyeti yaşıyorum ve onların mağduriyetini gidereyim derken kendim daha da çıkmaza gireceğim.
Biz krese 15inden 15ine ödeme yapiyoruz. Bu ay ödemedik. Almadigim hizmet icin ödeme yapmak mantikli gelmedi.
Ogretmenlerin maasi icin kisa odenege başvurusunlar.
Is yeri kiralari var evet ama girisimcilik bu tarz riskleri de iceriyor. Hesaplayip girmislerdir bu ise.
Ben is kursam is kurmaya cok elverisli bir meslegim ve deneyimim var. Ama hic cesaret edemedim cunku ulkemizin ekonomisine guvenmedim. Bir cok arkadaşım benim yarim kadar deneyimliyken is kurdular. (Meslegimiz ascilik) ben bir kazanirken onlar 3 kazandi. Simdi zordalar. Tabi ki allah yardimcilari olsun. Onlar cok kazanmak icin, emir altinda olmamak icin riskli yola girmeyi goze aldilar. Simdi tepetaklak olmayi da kabullenmeleri gerekiyor.
Hatta bir cogu gelirini yanlis beyan edip sgkya düştükten ödeme yapmis. Suan ciddi ciddi dusunuyorlar.
Ben evde calisan temizlikci hanıma bu ay tam verecegim. Bir dahaki ay vermeyecegim. Sigortasini odedim hep. Kizi muhasebeci. Kisa odenek basvurusu yapicakmis biliyormus surecleri. Benim yapacagim bir sey olursa soyleyin dedim. Sigortasini yapmamis olsaydim mağdur etmemek icin ilerleyen aylarinkini de öderdim.