Çalışan anneler

cimcime eses

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
12.770
121
413
İstanbul
Merhabalar 4,5 ve 5,5 yaşında iki oğlum var. Ben yeni işe girdim. Çocuklar eylülde okula başlayacaklar. Özel bir kreş olacak. Büyük oğlumu devlete vermek istiyorum ama saatleri uymuyor bana. Devlette eğitimi daha iyi olur diye düşünüyorum. Seneye de nasipse 1. sınıfa başlayacak. Kreş saatlerimizde sıkıntı yok ama bulunduğumuz şehirde yalnızız. Oğlum okul dönüşü ne yapacak şimdiden endişe ediyorum. Bulunduğu şehirde yalnız olan aileler çocuklarını nereye emanet ettiler? Bu sene devlete versem nasıl olur sizce?

Bir komşunuz yok mu, bakmak için değil ama göz kulak olur siz gelene kadar mesela..
Böyle bir imkan da yoksa tek başına idare edebilecek kadar büyük değil bence...
belki bu sene özel kreşe verip seneye de bulunduğunuz şehirde bir abla ayarlarsınız üniversite ögrencisi falan, günde bir kaç saat akşam üstü gelir, siz gelene kadar.. küçükte devlet anaokuluna o zaman gidebilir...

Bulunduğum şehire yeni yerleştik. 2 ay oldu kapımızı çalan olmadı. Henüz kimseyi tanımıyorum. Bu sene kreş daha mantıklı olacak galiba. Ablaya vereceğim parayı kreşe veririm hem de iki kardeş bir arada olur. Sadece merak ediyorum. Yabancı bir şehire giden aileler çocuklarının okul sonrasını nasıl ayarladılar?

bir komşumuz var hatta ikiz kızları var
kreşe gidiyorlar
her akşam üstü saat 5 gibi bir baıkıcı ablaları var gelip kapıyı açıyor kızları servisten alıyor anneleri de 6.30-7 gibi geliyor o vakte kadar beraber vakit geçiriyorlar
sonra abla gidiyor.
sizde böyle saatlik birini ayarlayabilirsiniz

Sadece dönüş zamanları için birini ayarlayabilirsiniz. Bütçe de çok olmaz.

Ancak, bence özele verin. Birini bulamazsanız kendi başlarına idare edecek yaşta değiller.

Ben hep özel kreşe verdim canım, devletin kreşi yarım gündü. Ayrıca özel kreşin öğretmeni ve eğitiminden daha memnun kaldım.

Bence aktivitesi bol olan bi özelokul tercih edeceksiniz ve çocuk ders bitiminde okulda aktivitelere kalıp devam edecek. Bwnim çevremdeki bi çok anne bu şekilde yapıyor

Elbette evde tek başlarına bırakamam.
Sadece öneri arıyorum. Malum kimseye güvenilmiyor.
Evime çok yakın bir kreş var, bırakması da kolay olur. Fakat çocuklar ilk kez okula gidecekler. Tecrübeli değilim bu hususta.
Üstelik çalışıyorum. Bol aktiviteli bir kreş tek çocuk için 1000tl istiyor o da benim bütçemi aşıyor. Üstelik servis ücreti olacak. Neyse bu sene yakındaki kreşe vereyim, seneye Allah kerimdir.

Şuan ki kreşimiz sabah 7:30 akşam 18:30 çalışıyor, saatleri de uygun. Sadece devlet kreşleri dahamı iyi olur sorusu var kafamda. Bir de maddi anlamda daha uygunlar. Çocuklarım ve bütçem için en iyi olanı seçmek durumundayım. Maaşım çok iyi olsa hiç düşünmem en iyisine gönderirim

Büyük şehirde işten geç çıkan anne babalar yardımcı ayarlıyor

Örneğin yardımcı 3-4 gibi geliyor ortalığı toplayıp yemek yapıyor çocuk 5 gibi geliyor karşılıyor sofra vs ayarlıyor anne ya da baba gelince de gidiyor

Siz akşam kaçta evdesiniz

Kreş açısından devlet okulu daha iyi olur demek pek gerçekçi olmaz iyi kreş de vardır evet devlet okulundakiler üni mezunu ama onların imkanı kısıtlı

Tuvalete gidecek zamanları bile yok tek öğretmen stajyerler yahut bakıcı teyzeler oluyor

Üni mezunu öğretmeni olan uzun saatlerde farklı aktiviteler olan özel kreşler de var

Devlet ilkokulu tam gün deniyor ama 9-3,5 şeklinde burada bu da çoğu yerde çalışma saatine uymuyor

Bu nedenle akşam 5 te işten çıkanlar özel okula verip çıkışta alıyor daha geç çıkanlar da bakıcı organize ediyor

devlete vereyim uygun olsun diyorsunuz ama bakıcı parası da eklenecek onu da düşünün. çocuğu okuldan alıp her gün bir kaç saat oyalayacak yemeini yedirecek birini bulmak bile öyle çok ucuz bir şey değil. tabii yaşadığınız şehri bilmiyorum. belki bir üni öğrencisi bulabilirsiniz ama benim aklım kalırdı şahsen çocuklarımda. başkası alacak edecek yollarda olacaklar. sonra evde beraber olacaklar. benolsam şartlarımı zorlar bol aktiviteli iş çıkışımda kendim gidip alabileceğim özel kreş seçerdim.

merhaba benimde 9 ve 5.5. yaşında 2 çocuğum var...kızım devletin kreşine gidiyor ve sabah 9 akşam 4 ..oğlumda 3te geliyor eve..benim kimsem var ama umursamıyorlar çocukların durumunu ..ben komşumla anlaştım sağolsun servis eve gelince servisten alıyor eve çıkarıyor ..birde yemek yapıyor bana ..bende akşam 6 buçukta evde oluyorum..aylık 700 tl ödüyorum bu şekilde ..Allah razı olsun diyorum komşumdan çünkü çocuklarım onu çok seviyorlar.
annem yakın ama dediğim gibi hayır yok kimseden

bence ikisini de devlete verin yarım gün. yarım gün de bakıcı ayarlayın. yani okula sabah gitsinler öğleden sonra bakıcı da dursunlar. hem çocuklar büyük maşallah her şeyi anlatırlar. hem de bakıcı yemeğini falan yapar ortalığı toparlar. zira çocuklar çok küçük değiller.

Birini tutmak mesele değilde. Gözüm arkada kalır diye çekiniyorum

Binanın çoğu çalışıyor. Öyle bir teyzemiz olsa belki bırakabilirim ama genç kız çok amatör olur diye çekiniyorum.
Sanırım kreşi ayarlayacağım yine.
Devlet teşvik veriyormuş arkadaşlar şartları nedir bilen varmı?
Birde kreşimiz iki çocuk için max 1300 olacak bu fiyat normal değilmi?

Devletin kreşinin daha iyi eğitim verdiği kanısına nerden vardınız ki. Evet teşvik veriyor anaokulu yaşına yalnız ikiniz de çalışıyorsanız size çıkmaz teşvik. Yine de başvurun tabi okul sizi yönlendirir bu konuda. Yalnız bildiğim kadarıyla ni süresi var başvurunun geçirmeyin onu

bende sunu anlamıyorum yemek yapar ortalıgı toparlar yaa tek cocuguma iyi baksında yemegi kalsın
ben yaparım cocuklarıma öteki gün ısıtsın yedirsin aman tek iyi baksında yemek memek istemiyom
ben bakan yardımcıyada yaparım yemek yesin içsinler güzelce otursunlar:))

İyi de çocuklar Bebek değil ki

Sonuçta yardımcı yemek yaparken onlar oynayacak yaşta

Yemeği yardımcı yapacak ki anneye çocukları ile geçirecek daha çok Zaman kalacak

Çocuklara iyi bakılsın tabii ama ben evde iken nasıl çocukla ilgilenip yemek de yapıyor çamaşır bulaşık da hallediyorsam yardımcı da onu yapacak anneye de çocuklar ile geçirecek Zaman kalacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…