Çalışan anneler

Tartıştığınız konudan çok bağımsız bir şey yazacağım. Bir insanın karakterini hem genetiği hem de yetiştirme tarzı belirler. Genetik için yapabilecek bir şey yok ama yetiştirme görevi genel olarak anne ve babada olduğu için, anne&baba olmak gayet de önemli sıfatlar. Sonuçta bir "insan" yetistiriyorlar ve yetiştirme sekline göre o insan bir katil de olabilir aşırı yardımsever bir insan da...

Bencede biraz fazla abartmişsınız.madem yetmeyeceğinizi düşünüyorsunuz o halde çalışmayın. Karar sizin.
Ona yanındayken bile yetememe duygusunu yaşıyorum. Çalışmam gerekiyor çünkü maddi olarak kendime yetemediğim için şuna mutsuzum. Ayrıca eşimin sezonluk bir işi var kışın maddi olarak destek gerekiyor

Aynen öyle; önemli olan onunla geçireceğiniz güzel zaman. Ha bir de annenizle geçirdiği vakte de müdahil olun. Mesela ben bazı günler oyunlarını belirlerdim." Bugun bununla oynayın çok eğleniyor ; siz de görun istedim. "( Kırılmamaları için) diye oyunlarını yönlendiriyorum. Yani çocuk anne yokken dursun yeter mantığından ziyade anneanneyle de gelişimini olumlu etkileyecek oyunlar oynasın mantığı işliyor. Tabii ki işten döndüğünüzde her şeyi boşverip ona odaklanmak zorunda hissediyorum.

Eş yardımcı , anne bakımda yeterli , e daha ne ...

Sizde part time Çalışın , hem yavrunuzla daha çok zaman geçirir , hem de eşinize maddiyat konusunda yardımcı olursunuz ...
Part-time çalıştığımda maddi olarak çok iyi bir durum oluşmuyor o sadece geliri 400-500 TLlik olan bir iş kışın dağa çok gider oluyor ve eşim yaz sezonunda daha çok kazanıyor kışa destek olmalıyım iki işte lazım ama sanırım olaya biraz daha rahat bakmalıyım. İnsan başarmak isterse her şeyi yapar snarım

Zaten bu siz bu düşünceyle pek de verimli olamazsınız. Takıntı haline getirmeyin bu kadar.

Dünyanın sonu da değil ise
bırakıp gitmek.Birakan bir sürü anne var çalışılmak zorunda hissediliyorsa başka çaresi yok bu durumu alisilacak bende 6 aylık çocuğumu bıraktım ise başladım.Bastan yapamam edemem diye düşünülürse zaten olmaz .

Ne kadar güzel bir düşünce bunu deneyeceğim mutlaka annem kesinlikle bana sorar zaten çünkü çok hassas olduğumu biliyor :) hatta kendimi yorduğum için kızıyor o daha çok küçük öyle yapmasan üzülmesen falan der sürekli :) ama annemle geçireceği zamanı planlamak önemli kesinlikle ki sanırım o zamana kadar baya düzen kurmuş oluruz inşallah her şey düzenli ve güzel olur

Tabii ki alışılacak insan anasının babasının ölümüne bile alışıyor neticede.Fakat dediğiniz gibi önce insanız ve doğal olarak üzülüp kaygı yaşıyoruz...

Bakın ben tam tersini söylemiyorum.Anne olmak kişilerin kendi tercihidir .Tabi ki çocuğu yetiştirecek olan onu dünyaya getiren ve gelmesinde yardımcı olan kişidir ama "anne olmak ","annelik" kavramları çok abartılıyor yaptıkları görev büyük ama bu benim değil onların tercihi .

Ben devlette öğretmenim. 5 aylıkken bıraktım maalesef bakıcıya. Bazı üyelerin de belirttiği gibi akşamdan ertesi gün ne yemesini istiyorsam yaptım bıraktım. Oyunlarını,oyuncaklarını günlük belirledim bakıcıya bildirdim.Eve döndüğümüzde hep babasıyla birlikte oyunlar oynadık,ilgilendik hiç boş bırakmadık. Şu an iki yaşında şükür sendrom falan yaşamıyoruz,inatçı be zor bir çocuk değil. Çalışmak zorundaysanız üstelik anneniz bakacakmış içiniz rahat olsun.

Heee siz anne olunca hürrem sultan triplerine girenlerden bahsediyorsunuz hahaha:)) o konuda haklısınız şımarıklık yapılacak bir şey değil bu. Ama konu sahibi öyle biri değil bence, sadece ilk görevi olan 'yetiştirme ve yetebilme' konusunda endişeli:)

Sanırım bu tarz yorumlar içimi açtı ya teşekkür ederim. Her şeyi planladıktan sonra sorun olmaz sanırım dediğiniz gibi iş dışındaki zamanlarsa kızıma ayrılacağı için elimizden geleni yapabiliriz onun için çalışmak zorundayım çalışmazsam maddi olarak zorlanırız ve bu bizi gerebilir sanki bebeğimin böyle bir ortamda yetişmesi çok daha kötü olur. En iyisi rahatlatıp onun için elimden geleni yapmam

Kesinlikle tek durumum bebeğimi bırakamam olmaz yapamam nayır nolamazzz değil bebeğimi yetiştirmeme engel mi olur ona yetebilir miyim durum m sadece bu

4.5 aylıktan bu yana çalışıyorum. Sabah 8 de çıkıp akşam 7 buçukta evdeyim.
1 yaşına kadar süt iznimi öğlen yemeği esnasında kullandım. Kv bakıyor.

Bebeğimin gelişiminde ve karakterinde hiç bir problem yok. Gayet de yetebiliyorum..
Hatta üreten bir kadın olduğum ve çocuğumun geleceğini inşa ettiğim için kendimi daha becerikli hissediyorum..

Evet konu sahibi için tam olarak aynı şeyi düşünmüyorum ama yani çok zorlanilacak bir durum değil ,anne olmaya karar verdiğimizde bu aşamaları düşündük bebeğimizi bırakmayı göze aldık :) hal böyleyken ayrılamam yetemem düşüncesi olmamalı ,olumsuzluk düşünülmemeli

Çalışma saatleri benzer aslında sizinle peki 7 buçuktan sonra bebeğinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz yani ne gibi şeylerle geçiyor zaman

Annem hayatta olsa ben de iznim bitince gönül rahatlığı ile işe dönerdim. Benden iyi bakıp benim de istediğim yetiştireceğine inanıyorum çünkü.
Şimdi işe biraz ara vermeyi düşünüyorum

O Zaman diğer işe gir yani part time olanı getirisi az olanı yapma

Temel liseye gideyim az çalışayım demişsiniz de branşınızı merak ettim

Zira temel lise ve az çalışmayı hiç aynı cümlede duymamıştım daha önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…