çalışan anneler !

Çalışmak istemek neden?
Hadi istiyosan madem neden bebek yaptın? Nerden tutsan elinde kalan konu yavrulara acıdım

Elinize bin lira falan kalmaz. Kreşe giden çocuğun masrafı sadece kreş parası olmuyor. Hem büyükle ilgilenip hem küçüğe bakacak bir bakıcı bulamazsınız, bulduğunuz da yüksek fiyat ister. Anneniz bakabilirse onun yanına belki birini tutabilirsiniz daha uygun olma ihtimali var o şekilde.

Bilmiyorum ama sana üzüldüm durumlar kötü anlaşılan bence çalış ayda 100 tl verebiliyorsa bu çok çok az

Kızım sen iyi misin ,iki tane bebeğin var sen gidip çalışacaksın.En basiti gideceksen bir markete sabah 8.30 dan gece 22.00 a kadar çalışacaksın.Aldigin paranın yarıdan faxlasi gidecek ve sen ne bebeklerinin büyüdüğünü nede sevgini verebileceksin.Kusura bakmada keyfinden ne yapacağını bilemeyenlerdensin galiba.Baska bir kadina bebeklerimi nasıl vereyim.Senin su an en güzel günlerin.Gule oynaya bebeklerinle ilgilen.Evini topla et.Al bir kitap oku.Yap kendine bir kahve film izle.Yani bu simariklik ne anlamıyorum.Bide daha ne kadar katlanicam diyorsun bu durumu.Cok kızdım bu haline inan bana.En mutlu olduğum yer evimin içinde evlatlarımla geçirdiğim zaman

kaç sene daha ev hanimligina katlanirim bilmiyorum
Kariyer sahibi kadınlar bebekleri için işlerini bırakıyor, siz kasiyerlik yapmak için daha 6 aylık olan bebeği bırakmayı düşünmeyin. Olacak iş değil, bakıcıya bebek baktırmayı kolay mı sanıyorsunuz?
Ayrıca elinize bin lira falan kalmaz o işler hiç öyle olmuyor. Sizin bile sırf çalıştığınız için tonla masrafınız olacak, yol parası, yemek parası, kıyafet, kişisel bakım... bunlar için vazgeçeceğiniz şeylere değecek bir para olmaz elinizde. Birkaç yıl daha sabredin

Ben herkese " çalışın " diyen bir kadınım kk' da ama siz çalışmayın. Sizin çalışma amacınız evden kurtulmak ben ev hayatından bıktığınızı düşünüyorum. Ben çalışan bir kadın olarak 2 yıl ücretsiz izin almıştım , yani çalışmamayı seçmiştim. Elbette bu sürecin maddi manevi etkileri olmuştu. Şu an mantıklı olan çalışmamak, kendinizi doldurmayın.

kaç sene daha ev hanimligina katlanirim bilmiyorum

Bebeğiniz çok küçük, üstelik pandemi dönemindeyiz, şu an kreş ve bakıcı gibi çözümler tehlikeli
Biraz daha sabredin, hem şu pandemi hafiflesin hem de bebeğiniz biraz büyüsün, yazık kıyamam çok ufak size ihtiyacı var, en azından üç yaşına kadar sizinle büyümeli. Şu durumda alacağınız maaş iki çocukla çalışmanın yorgunluğuna da değmez, büyük kısmı çocuk bakımı gidecek, elime bin lira kalsa yeter diye düşünüyorsunuz ama çok hırpalanacaksınız, biri bebek iki çocukla çalışmak kolay değil, eşinizde pek yükü paylaşacak gibi durmuyor, biraz daha sabretmeniz lazım

Ben seni çok iyi anlıyorum. Bence bu konuda kendinde güç buluyorsan denemeye değer. Denedin olmadı mı o zaman tekrar eve dönersin. Kimse sana niye yapamadın niye eve döndün demez.

İki çocuğunuz da kız mı?

Ev hanımı olmaktan bıktığınız için çalışmak istiyorsunuz da, dışarda çalışınca da evin işini yine siz yapacaksınız. 2 kat fazla yorulacaksınız. Aldığınız para da bakıcılara gidecek. Ne anlamı var? Bazı insanlara rahat batıyor mu ne.

Siz cocuk bakın. Maddi destek olur size kendi cocuklarınızla beraber kendi evinizde.

Bebeğinizden ziyade 1. Sınıfa başlayan çocuğunuzun size daha çok ihtiyacı olacak bu yıl. Tam zamanlı iş yerine yarı zamanlı işlere bakabilirsiniz. Yarım gün, haftada en fazla üç gün gibi. Sizin de biraz toparlanmaya ihtiyacınız var. Bana kalırsa evde kalın da maddi olarak çok sıkılmışsınız madem, bu şekilde işler düşünebilirsiniz.

Sizinki bir hayal bana gore. Meslek yok iki cocuk biri daha 6 aylik. Bu durumda bin lira bana kalir diye 6 aylik bebegi bakiciya vermek cok mantiksiz hele bu virus doneminde birinci sinifa gidenin de su anda size daha cok ihtiyaci var. Bir iki yil daha ufagi buyutun kres yasina gelsin anca ozaman calisabilirsiniz gibi görünüyor

Bilmiyorum ama sana üzüldüm durumlar kötü anlaşılan bence çalış ayda 100 tl verebiliyorsa bu çok çok az
işte çocuklar için çare arıyorum canım büyüğü hadi okul çıkışı anneanneye geçse iki aylık bebeğim var o nasıl olacak ....ne yapsam bütün imkanları zorlamka istiyorum bu sefer...çünkü büyük kızım buyuy ne kadar da tek derdim çalışmak di..büyüdü ikinci oldu hiç ise giremeden .. bunun da büyümesini bekleyemem biterim çıldırırim..geçen anneme dedim anne bebeğe bak da ben çalışayım nolur dedim yok ben bakamam bebek falan dedi. ne denir ki haklı..kimse bakmak zorunda değil

Eğer çevreniz genişse ( ya da genişletin) organik ürünler satabilir, el açma mantı, börek de yapabilirsiniz. Yan komşum üreticisinden 20ye aldı 25e sattı falan derken iki sene sonrasında dükkan açacak yakında.

Niye evlendiniz madem derdiniz kariyerdi?
Niye anne oldunuz?
Hadi ikisini de isteyerek yaptınız. Çocuğunuz 3 yaşındayken işe girebilirdiniz.
Noldu da tam 2. bebeğin size ihtiyacı varken evden kaçmaya çalışıyorsunuz?

parttime daha iyi olur ama nasul bulucam kariyerden falan bulabilirmiyimki

Bence sizin için en iyi yöntem haftada birkaç gin gündelik temizliğe gitmek. Benim çevremde insanlar bulamıyorlar, 150 liradan başlıyor ama kimse yok, çalışanlar hep meşgul. Devamlı 'senin bildiğin biri var mı ya?' telefonları açılıyor.
Eşine dostuna yay,varsa tanıdıkları gidersin.
Eşine dostuna yatmaktan utanirsan armut.com var. Bak linkini de paylastim. Burada profil ve fiyat olurstur, yakınlardaki kişilere teklif ver.
Ayda çok değil, 5 gün çalışsan cebine en az yediyuzeli lira para girer. Üstelik yol parasını çıkınca sana bir masrafı da olmaz (devamlı gidilen işlerde sık sık kıyafet alman gerekir,kadın çorabı gerekir,her gün metrobüse binmek,yemek sipariş etmek gerekir...yani görünmeyen çok fazla gideri var)
Hem tanindikca o ona önerir, müşteri kitlen genişler.
Hem de annen haftada birkaç gün bebeğe bakar yani, rica etsen. Yakınmış da zaten. Bebeğinden çok zaman calmamis olursun...
Ayrıca geçen böyle bir konuya da yazmıştım, insanlar utanıyor bu meslekten falan ama hiç öyle bir şey değil. Çoğu meslekten daha kazançlı. Benim normalde meslek sahibi,tatillere otellere giden,iyi bir hayatı olan arkadaşım bebeğiyle bosanirken şehir değiştirdi falan...iş bulamayınca yaşadığı sitede gundelige basladi, ara ara. Bir şekilde idare etti kendini, o zamanlardan kurtuldu. Şimdi yine mesleğiyle ilgili bir işte calisiyor. O dönem yaptığı iş de ona zor zamanlarda yardımcı oldu.
Böyle de dusunebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…