çalışan anneler !

Sigortasız bakıcı arıyorum dememiş ki.Onlara da sigorta yapmam lazım param kurtarmıyor demiş.
evet aynen öyle demek istedim canım , herkes anlamak istediğini anlıyor ..ben masrafları ele alarak hesap kitap yapıyorum , arkadaş işi mesrulaştirmama kadar sacmaldi
hele o sigorta ,o yaşlılık zamanları onları düşündükçe büyük bir korku alıyor içimi...eşime ilerde bişey olsa yaşlanınca kimsem olmasa maassiz nasıl yaşanır ....bari sigorta için çalışayım diyorum ...ama çaresizim bebeğim iki aylık öbürü hayatın başında ve bana çok ihtiyacı var..hadi diyelim büyüğü bı sekilde hallettik...emen bebeğim annemi ikna edemiyorum bakamam deyip kesip atıyor ...bende minnet etmek istemiyorum daha fazla ....cocuma da içim acıyor 1 yaşı beklesem 1 yaş bile kreş için çok küçük sanki ....ama biyerden feragat etmem lazım keşke tek çocukla kalsaydım madem şartlar el vermiyor keşke daha dikkatli olsaydım ikinci çocuk için

Sigortasız bakıcı arıyorum dememiş ki.Onlara da sigorta yapmam lazım param kurtarmıyor demiş.
evet aynen öyle demek istedim canım , herkes anlamak istediğini anlıyor ..ben masrafları ele alarak hesap kitap yapıyorum , arkadaş işi mesrulaştirmama kadar sacmaldi
hele o sigorta ,o yaşlılık zamanları onları düşündükçe büyük bir korku alıyor içimi...eşime ilerde bişey olsa yaşlanınca kimsem olmasa maassiz nasıl yaşanır ....bari sigorta için çalışayım diyorum ...ama çaresizim bebeğim iki aylık öbürü hayatın başında ve bana çok ihtiyacı var..hadi diyelim büyüğü bı sekilde hallettik...emen bebeğim annemi ikna edemiyorum bakamam deyip kesip atıyor ...bende minnet etmek istemiyorum daha fazla ....cocuma da içim acıyor 1 yaşı beklesem 1 yaş bile kreş için çok küçük sanki ....ama biyerden feragat etmem lazım keşke tek çocukla kalsaydım madem şartlar el vermiyor keşke daha dikkatli olsaydım ikinci çocuk için

Ben mesleği olan her kadının çalışması taraftarıyım.ben öğretmenim 2 çocuğum var 2 si de 4 aylıkken çalışmaya başladım.yarım gün çalışıyordum ve annem de kvdem de uygundu ve baktılar hiç sıkıntım olmadı.ama sizin şartlarınızı düşününce çalışmalısınız diyemiyorum.öncelikle bir mesleğim yok demişsiniz.o zaman en iyi ihtimalle asgari ücretle çalışcaksınız.bakacak kimse de yokmuş bu durumda kreş ya da bakıcı düşünceksiniz.maddi olarak çok faydası olmayacağı gibi bir de salgın zamanı büyük sıkıntı krese göndermek ya da bakıcı olayı.çocuklarınız büyüyünce düşünebilirsiniz belki maddi destek için.evden yapabileceğiniz birşeyler bulursanız belki bazı masraflarınızı cıkarırsınız en azından.el beceriniz falan varsa

Ankara İstanbul veya İzmir'de ikamet edenlere gecerliymis ..çok umitlenmistim

Ankara İstanbul İzmir de ikamet edenler e veriliyormuş yardım canım

Ankara İstanbul İzmir de ikamet edenler e veriliyormuş yardım canım
İstanbul Ankara ve İzmir de ikamet edenlere veriliyormuş bakıcı desteği canim

öncelikle maddiyat ikincisinde maneviyat evet , her kadının gayet de hakkı bu , ben psikolojik olarak çalışırsam daha mutlu olacağımı düşünüyorum hem senelerdir evdeyim artık boğuluyorum hemde çocuklarıma istediklerini alabilmek beni mutlu edecek ...

temizlik pek beceremiyorum canım ben fazla sevmiyorum ince temizlik yapmayı ..başka part time işlere bakmak istiyorum ...öyle ya insnain sevdiği işi yapması lazım:)

evet canım acı ama doğru karar bu , farkındayım , bebeğim ve çocuğum için seviniyorum yanlarindayim ama onlara bakan annelerinin de psikolojik olarak kendini daha mutlu aktif enerjik hissetmesini isterdim ki on Lara daha verimli olabilsin maddi manevi

bulabilsem keşke
kariyere bakıyorum pek yok başvuru yaptım olanlara hiç dönüş olmuyor

Normalde çalışan kadınları destekliyorum ama sizin durumunuzun neresinden tutsak elinizde kalıyor. Mesleğiniz maaşınız yüksek olda bakıcı derdim ama oda yok asgari ücret alıp bakıcıya verecekseniz boşuna o ana kuzusunu bırakıp gitmeyin. Biraz büyüsün öyle çalışın. Zaten şu dönemde ekmek aslanın midesinde mesleği olmayana iş kapısı çok zor işveren işçi çıkarmaya bakıyor ekonomi çöktü.

Satis temsilciligi,kasiyerlik yaparak kendinizi enerjik hissedeceginizi dusunuyor mysunuz? Bir cok bekar arkadasim eve ayaklarini suruyerek geliyor ki evde 2 cocugunuz olacak.Bir de onlara yetmeye calisacaksiniz.Calismayi nasil hayal ediyorsunuz anlayamadim.Belki hic calismadiginiz icin cok romantik bakiyorsunuz.Elinize alacaginiz 3-5 kurusun sizi daima kamcilayacagini saniyorsunuz ama ı ıhh yani.

Lütfen yanlış anlama fakat tam da bu vakit mi Sigortan akĺına geldi ..Okula başlayan ve kesinlikle ebeveyn desteği olmadan çalışamayacak bir çocuk artı 2 aylık bir bebek..

Biraz sabredip onların toparlanmasını bekleyebilirsin..Sana ihtiyaçları var ..

Onlarla ilgilenirken evden örgü, oya vb.. birşeyler yapıp satabilirsin..

Söylediklerinizin hepsi doğru ama zamanlama yanlış. Size sıralamayı sunayım, eğitim, kariyer , evlilik , çocuk... mecbur muyum bu sıralamaya diyebilirsiniz , ama öteki türlüsü çok ama çok zor oluyor. ben de 2 ile 3 yer değiştirdi çok zorlandım. 29 yaşında mesleğe başladım, 30 yaşında anne oldum. sizde sıralama tamamen karışık.. 3 aylık bebek ağzı süt kokuyor, standart bir kariyerde tam maaş yarım gün çalışma hayatınız olurdu analık izninden sonra.ama sizde olamayacak, biraz sakin olun. çalışın elbette bence de çalışmak çok güzel ama böyle dandun olmaz. evdeyken eğitim kısmına yönelin mesela ? lise mezunuysanız 2 veya 4 yıllık ünv bitin dışardan.

şimdi şöyle
tabiki şimdi aklıma gelmedi hep vardı bu koeku icimdi ilk cocigu büyütüp yasayacaktim ondan sonrasını...sonra ikinci kazayla olunca şimdi daha da korkuya düştüm eyvah diyorum ben şimdi hiç calisamicam ve gelecek kaygısı asıl şimdi başladı ...çünkü seneler senesi eve mecbur yeniden kapanicam.hissi var , yasiyorumda bunu...hiç evden çıkamadan ikinci için şimdi nerden baksan en kotu üç yıl daha ev hayatı ..sanki üç yıl daha uzatılmış hapis cezası gibi.. yanlış anlaşılmasın çocuklarımı çok seviyorum onlara bakmak onlarla vakit geçirmek çok güzel ama birde çalışmak kazancını kendin kazanmak eşinden para beklememek gerçeği var

evet zamanlama yanlış ,planlar karışık..haklısınız ....çare arıyorum işte annem deseki sıkma canını altı aylık olana kadar sık dişini yaparsın biseler ...kimseden umudum yok eşim desen asla kreşe vermem çocuğu dedikçe benim carelerim gideceğim yollarım kapandı gerçekten çaresizim...evden okumak ,onu da düşünüyorum aslında AÖF den güzel bir bölüm okumak istiyorum ..bilginiz varmı sınavlar nezaman ? .
insanların portresini çizip de para kazandım bı ara ..okadar mutlu ediyordu ki beni ..nasıl özgüvenim gelmişti ...şimdi bebekten dolayı yapamıyorum..boş durmadım ev hayatı boyunca , saç kestim kaş aldım portre çizdim makyaj yaptım ufak tefek biseler kazandım ...devamı gelmiyor ama ben isterdim ki sürekli olsun part time de raziyim

Yerinizde olsam evde yapilacak isler araştırırım(instagramda dolandiricilar var dikkat)

Evden pasta borek çörek satmak gibi

doğrudur ya ..ama emek olmdan yemek olmuyor ...denemek görmek yaşamak lazım...bide ay başında helalinden o parayı kazanmak hissi çok güzel degilmi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…