- 22 Ocak 2019
- 2.921
- 1.694
- 63
- Konu Sahibi alonedark18
-
evet aynen öyle demek istedim canım , herkes anlamak istediğini anlıyor ..ben masrafları ele alarak hesap kitap yapıyorum , arkadaş işi mesrulaştirmama kadar sacmaldiSigortasız bakıcı arıyorum dememiş ki.Onlara da sigorta yapmam lazım param kurtarmıyor demiş.
hele o sigorta ,o yaşlılık zamanlarıYaşınız kaç?Ben sizi çok iyi anladım.Siz kendi ayaklarınız üzerinde durmak istiyorsunuz.Keşke ikinci çocuğu düşünmeseydiniz ama olmuş artık.Sizin durumunuzda tek çocukla kalmanız mantıklı olurdu.Neyse..Haklısınız çünkü yarın ne olacağı belli olmaz.Bugün kocanız var yarın olmazsa ne yapacaksınız?En azından sigortanız yatar ve kendi emekliliğiniz olur.Tabii ki evde kocanızdan 3-5 kuruş almak istemeyebilirsiniz.Ama şimdi bebek çok küçük şimdilik çalışma planınızı erteleyin.Sonra işe girin çoçuğunuzu kreşe verin.Paranızın tamamı oraya gitse dahil sizin sigortanız yatar.Bu da geleceğe yatırım olur.
evet aynen öyle demek istedim canım , herkes anlamak istediğini anlıyor ..ben masrafları ele alarak hesap kitap yapıyorum , arkadaş işi mesrulaştirmama kadar sacmaldiSigortasız bakıcı arıyorum dememiş ki.Onlara da sigorta yapmam lazım param kurtarmıyor demiş.
hele o sigorta ,o yaşlılık zamanlarıYaşınız kaç?Ben sizi çok iyi anladım.Siz kendi ayaklarınız üzerinde durmak istiyorsunuz.Keşke ikinci çocuğu düşünmeseydiniz ama olmuş artık.Sizin durumunuzda tek çocukla kalmanız mantıklı olurdu.Neyse..Haklısınız çünkü yarın ne olacağı belli olmaz.Bugün kocanız var yarın olmazsa ne yapacaksınız?En azından sigortanız yatar ve kendi emekliliğiniz olur.Tabii ki evde kocanızdan 3-5 kuruş almak istemeyebilirsiniz.Ama şimdi bebek çok küçük şimdilik çalışma planınızı erteleyin.Sonra işe girin çoçuğunuzu kreşe verin.Paranızın tamamı oraya gitse dahil sizin sigortanız yatar.Bu da geleceğe yatırım olur.
Ankara İstanbul veya İzmir'de ikamet edenlere gecerliymis ..çok umitlenmistimÇalışan annelere bakıcı desteği artırıldı - Haberler Çalışan annelere bakıcı desteği artırıldı @Haberturk aracılığıyla şu haberi bir araştır derim. İnşallah işine yarar.
Ankara İstanbul veya İzmir'de ikamet edenlere gecerliymis ..çok umitlenmistimÇalışan annelere bakıcı desteği artırıldı - Haberler Çalışan annelere bakıcı desteği artırıldı @Haberturk aracılığıyla şu haberi bir araştır derim. İnşallah işine yarar.
Ankara İstanbul İzmir de ikamet edenler e veriliyormuş yardım canımÇalışan annelere bakıcı desteği artırıldı - Haberler Çalışan annelere bakıcı desteği artırıldı @Haberturk aracılığıyla şu haberi bir araştır derim. İnşallah işine yarar.
Ankara İstanbul İzmir de ikamet edenler e veriliyormuş yardım canımÇalışan annelere bakıcı desteği artırıldı - Haberler Çalışan annelere bakıcı desteği artırıldı @Haberturk aracılığıyla şu haberi bir araştır derim. İnşallah işine yarar.
İstanbul Ankara ve İzmir de ikamet edenlere veriliyormuş bakıcı desteği canimÇalışan annelere bakıcı desteği artırıldı - Haberler Çalışan annelere bakıcı desteği artırıldı @Haberturk aracılığıyla şu haberi bir araştır derim. İnşallah işine yarar.
öncelikle maddiyat ikincisinde maneviyat evet , her kadının gayet de hakkı bu , ben psikolojik olarak çalışırsam daha mutlu olacağımı düşünüyorum hem senelerdir evdeyim artık boğuluyorum hemde çocuklarıma istediklerini alabilmek beni mutlu edecek ...Ben herkese " çalışın " diyen bir kadınım kk' da ama siz çalışmayın. Sizin çalışma amacınız evden kurtulmak ben ev hayatından bıktığınızı düşünüyorum. Ben çalışan bir kadın olarak 2 yıl ücretsiz izin almıştım , yani çalışmamayı seçmiştim. Elbette bu sürecin maddi manevi etkileri olmuştu. Şu an mantıklı olan çalışmamak, kendinizi doldurmayın.
temizlik pek beceremiyorum canım ben fazla sevmiyorum ince temizlik yapmayı ..başka part time işlere bakmak istiyorum ...öyle ya insnain sevdiği işi yapması lazım:)Bence sizin için en iyi yöntem haftada birkaç gin gündelik temizliğe gitmek. Benim çevremde insanlar bulamıyorlar, 150 liradan başlıyor ama kimse yok, çalışanlar hep meşgul. Devamlı 'senin bildiğin biri var mı ya?' telefonları açılıyor.
Eşine dostuna yay,varsa tanıdıkları gidersin.
Eşine dostuna yatmaktan utanirsan armut.com var. Bak linkini de paylastim. Burada profil ve fiyat olurstur, yakınlardaki kişilere teklif ver.
Ayda çok değil, 5 gün çalışsan cebine en az yediyuzeli lira para girer. Üstelik yol parasını çıkınca sana bir masrafı da olmaz (devamlı gidilen işlerde sık sık kıyafet alman gerekir,kadın çorabı gerekir,her gün metrobüse binmek,yemek sipariş etmek gerekir...yani görünmeyen çok fazla gideri var)
Hem tanindikca o ona önerir, müşteri kitlen genişler.
Hem de annen haftada birkaç gün bebeğe bakar yani, rica etsen. Yakınmış da zaten. Bebeğinden çok zaman calmamis olursun...
Ayrıca geçen böyle bir konuya da yazmıştım, insanlar utanıyor bu meslekten falan ama hiç öyle bir şey değil. Çoğu meslekten daha kazançlı. Benim normalde meslek sahibi,tatillere otellere giden,iyi bir hayatı olan arkadaşım bebeğiyle bosanirken şehir değiştirdi falan...iş bulamayınca yaşadığı sitede gundelige basladi, ara ara. Bir şekilde idare etti kendini, o zamanlardan kurtuldu. Şimdi yine mesleğiyle ilgili bir işte calisiyor. O dönem yaptığı iş de ona zor zamanlarda yardımcı oldu.
Böyle de dusunebilirsin
Söylediğinizi söyledim.evet aynen öyle demek istedim canım , herkes anlamak istediğini anlıyor ..ben masrafları ele alarak hesap kitap yapıyorum , arkadaş işi mesrulaştirmama kadar sacmaldi
evet canım acı ama doğru karar bu , farkındayım , bebeğim ve çocuğum için seviniyorum yanlarindayim ama onlara bakan annelerinin de psikolojik olarak kendini daha mutlu aktif enerjik hissetmesini isterdim ki on Lara daha verimli olabilsinBebeğiniz çok küçük, üstelik pandemi dönemindeyiz, şu an kreş ve bakıcı gibi çözümler tehlikeli
Biraz daha sabredin, hem şu pandemi hafiflesin hem de bebeğiniz biraz büyüsün, yazık kıyamam çok ufak size ihtiyacı var, en azından üç yaşına kadar sizinle büyümeli. Şu durumda alacağınız maaş iki çocukla çalışmanın yorgunluğuna da değmez, büyük kısmı çocuk bakımı gidecek, elime bin lira kalsa yeter diye düşünüyorsunuz ama çok hırpalanacaksınız, biri bebek iki çocukla çalışmak kolay değil, eşinizde pek yükü paylaşacak gibi durmuyor, biraz daha sabretmeniz lazım
eş sesli gibi düşünün arkadaşım , niye uzatiyorsun ...anlamiyormusun söylediğim şeyde bunu kastettim diye söylüyorum okumuyormusun ...Söylediğinizi söyledim.
bulabilsem keşkeBebeğinizden ziyade 1. Sınıfa başlayan çocuğunuzun size daha çok ihtiyacı olacak bu yıl. Tam zamanlı iş yerine yarı zamanlı işlere bakabilirsiniz. Yarım gün, haftada en fazla üç gün gibi. Sizin de biraz toparlanmaya ihtiyacınız var. Bana kalırsa evde kalın da maddi olarak çok sıkılmışsınız madem, bu şekilde işler düşünebilirsiniz.
Normalde çalışan kadınları destekliyorum ama sizin durumunuzun neresinden tutsak elinizde kalıyor. Mesleğiniz maaşınız yüksek olda bakıcı derdim ama oda yok asgari ücret alıp bakıcıya verecekseniz boşuna o ana kuzusunu bırakıp gitmeyin. Biraz büyüsün öyle çalışın. Zaten şu dönemde ekmek aslanın midesinde mesleği olmayana iş kapısı çok zor işveren işçi çıkarmaya bakıyor ekonomi çöktü.1.sinifa giden çocuğunuz varsa , yeni dogan bebeğiniz varsa ve siz çalışmak istiyorsanız ne yaparsınız bu çocuklar konusun da....bakacak kimse de yoksa ....yeni doğan altı aylık falan olunca kreş için çok küçük degilmi ..en çok istediğim çok güvendiğim birisi hergun gelip evde kendi ortamınızda baksın...bunun için nasıl çareler ararsınız...çok da para istiyorlar eve gelen bakicilar dahil...ki eşim asla istemiyor böyle şeyleri kimseye emanet edemem bebeğimi diyor ..bak işte sen boşver işi diyor ..ama ben çalışmak zorundayım maddi manevi çok ihtiyacımız.var. .yani demem o ki bu şartlarda siz olsaydiniz nasıl çalışırsınız ,cocuklarin düzeni konusunda nasıl bir yol izlerdiniz...buarada bir kreşe sordum fiyatı binbesyuz ben zaten çalışsam ne alirimki öyle mesleğimde yok ...eve gelen bakicilar sigorta bile istiyorlar yani o daha masraflı gibi ....akıllı kk kadinlri bana bı yol gösterin lütfen ..
dizimi kırıp ucbes kuruşla oturmalı miyim yoksa bı çılgınlik yapıp ise mi girmeliyim
evet canım acı ama doğru karar bu , farkındayım , bebeğim ve çocuğum için seviniyorum yanlarindayim ama onlara bakan annelerinin de psikolojik olarak kendini daha mutlu aktif enerjik hissetmesini isterdim ki on Lara daha verimli olabilsinmaddi manevi
Söylediklerinizin hepsi doğru ama zamanlama yanlış. Size sıralamayı sunayım, eğitim, kariyer , evlilik , çocuk... mecbur muyum bu sıralamaya diyebilirsiniz , ama öteki türlüsü çok ama çok zor oluyor. ben de 2 ile 3 yer değiştirdi çok zorlandım. 29 yaşında mesleğe başladım, 30 yaşında anne oldum. sizde sıralama tamamen karışık.. 3 aylık bebek ağzı süt kokuyor, standart bir kariyerde tam maaş yarım gün çalışma hayatınız olurdu analık izninden sonra.ama sizde olamayacak, biraz sakin olun. çalışın elbette bence de çalışmak çok güzel ama böyle dandun olmaz. evdeyken eğitim kısmına yönelin mesela ? lise mezunuysanız 2 veya 4 yıllık ünv bitin dışardan.öncelikle maddiyat ikincisinde maneviyat evet , her kadının gayet de hakkı bu , ben psikolojik olarak çalışırsam daha mutlu olacağımı düşünüyorum hem senelerdir evdeyim artık boğuluyorum hemde çocuklarıma istediklerini alabilmek beni mutlu edecek ...
şimdi şöyleLütfen yanlış anlama fakat tam da bu vakit mi Sigortan akĺına geldi ..Okula başlayan ve kesinlikle ebeveyn desteği olmadan çalışamayacak bir çocuk artı 2 aylık bir bebek..
Biraz sabredip onların toparlanmasını bekleyebilirsin..Sana ihtiyaçları var ..
Onlarla ilgilenirken evden örgü, oya vb.. birşeyler yapıp satabilirsin..
evet zamanlama yanlış ,planlar karışık..haklısınız ....çare arıyorum işte annem deseki sıkma canını altı aylık olana kadar sık dişini yaparsın biseler ...kimseden umudum yok eşim desen asla kreşe vermem çocuğu dedikçe benim carelerim gideceğim yollarım kapandıSöylediklerinizin hepsi doğru ama zamanlama yanlış. Size sıralamayı sunayım, eğitim, kariyer , evlilik , çocuk... mecbur muyum bu sıralamaya diyebilirsiniz , ama öteki türlüsü çok ama çok zor oluyor. ben de 2 ile 3 yer değiştirdi çok zorlandım. 29 yaşında mesleğe başladım, 30 yaşında anne oldum. sizde sıralama tamamen karışık.. 3 aylık bebek ağzı süt kokuyor, standart bir kariyerde tam maaş yarım gün çalışma hayatınız olurdu analık izninden sonra.ama sizde olamayacak, biraz sakin olun. çalışın elbette bence de çalışmak çok güzel ama böyle dandun olmaz. evdeyken eğitim kısmına yönelin mesela ? lise mezunuysanız 2 veya 4 yıllık ünv bitin dışardan.
doğrudur ya ..ama emek olmdan yemek olmuyor ...denemek görmek yaşamak lazım...bide ay başında helalinden o parayı kazanmak hissi çok güzel degilmi yaSatis temsilciligi,kasiyerlik yaparak kendinizi enerjik hissedeceginizi dusunuyor mysunuz? Bir cok bekar arkadasim eve ayaklarini suruyerek geliyor ki evde 2 cocugunuz olacak.Bir de onlara yetmeye calisacaksiniz.Calismayi nasil hayal ediyorsunuz anlayamadim.Belki hic calismadiginiz icin cok romantik bakiyorsunuz.Elinize alacaginiz 3-5 kurusun sizi daima kamcilayacagini saniyorsunuz ama ı ıhh yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?