çalışan anneler !

4 aylik kizim var su an okullar kapali ama acildiginda ek gidaya gecmis olur muhtemelen bakiciya birakacagim. 1 yasindan once kresler almiyor. Hem de 2 yas oncesi krese adaptasyon zor olur diye dusunuyorum. En iyisi bakici

Bir mesleğiniz yok,eğitiminiz yok,tecrübeniz yok.Bu durumda çalışmayı nasıl bir şey hayal ediyorsunuz merak ettim açıkçası.Sabah süslenip evden çıkıp,öğle arası iş arkadaşlarınızla AVM.lerde kahve içip,akşam mağaza mağaza dolaşıp gezmeyi mi hayal ediyorsunuz ?

Şu an sizin yapacaginiz en hayırlı,en faydali iş bebeginizi bol bol emzirip,1. sınıf kizinizin dersleriyle,eğitimiyle yakindan ilgilenmek olmalı.Cocuklarinizin büyüdüğü ortamı temiz tutmak ve onlara yemekler hazırlamak,oynamak v.s. neden bu kadar rahatsız ediyor sizi ?

Benim babaannem küçük bir ilcede yasiyor. Iki kadin geldi evine. Sabah 8.30 dan 6 ya kadar 250 ser aldilar iyi para var demistim bende bu iste

Eve gelen bakıcılar sigorta istıyor derken :):)Kayıtdışımı çalışsalardı?Bu suç hanımefendi.Bı kelimenızden dolayı size yorum yapmayacağım.Bedavaya mı çalıştıracaksınız?

Çalışan annelere bakıcı desteği artırıldı - Haberler Çalışan annelere bakıcı desteği artırıldı @Haberturk aracılığıyla şu haberi bir araştır derim. İnşallah işine yarar.

Yani söylediklerinize göre aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık gibi.Çalış desek çalıştığınız kreşe veya bakıcıya gidecekmiş çalışma desek paraya ihtiyacınız varmış.Geriye ücretsiz bakacak birini bulmak kalıyor.Anneniz veya kvniz..O da olmuyorsa en iyisi çalışmayın kediniz bakın

Kucuk 3 yasina veya krese baslayana kadar calismazdim.
Cok sanslisiniz, cocugunuz ile bol bol vakit gecire bilirsiniz. Mecbur kizim 8aylik iken ise dondum. Sizde ki sans Bende olsaydi

Mesleğiniz yoksa aldığınız ücret çocuğun bakımına gider. Maddi anlamda pek bir getirisi olmaz. Ama aklıma evden de çalışabileceğiniz işler geldi. Ev yemekleri veya yaş pasta siparişleri alabilirsiniz mesela. İlk çevrenize duyurursunuz. Sonra sonra sosyal medyadan...

Eve gelen bakıcılar sigorta istıyor derken :):)Kayıtdışımı çalışsalardı?Bu suç hanımefendi.Bı kelimenızden dolayı size yorum yapmayacağım.Bedavaya mı çalıştıracaksınız?
Kadının durumu yok çözüm arıyor ne yapsın.Kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum.

En mantıklı çocuklarına kendin bakman
Ve o para ile idare etmek bakacak bir kv veya annen yoksa
İlerde de çalışma imkanınız mutlaka olacaktır
Sabırlı olun , herkes herşeyi elde edemez
Hem çocuğum büyüsün hem para kazanayım lüx bir istek şu zamanda çok geçerli bir mesleğiniz yok ise, çocuklarınızın yanında olmanız sizin hayrınıza,

Vasfiniz nedir bilmiyorum. Ise girseniz size 5-10 bin tl verecekler mi? Eger asgari ucretle calisacaksanjz. Aldiginizida bakiciya vermek mantikli geliyorsa gidip çalışın. Ama sirf ev hanimligindan sıkıldım diye çalışmak istiyorsaniz yapmayın. Toplumun gercekten anne baba sevgisini ilgisini sonuna kadar almis olan cocuklara, genclere ihtiyaci var. Ayrica ben calisam bir anneyim. Ancak ofis ortaminda calismam gerekirken is yerimle anlasma yapip maasimdam kesintiler yaptirarak evden home office olarak calisiyorum. Eger iş yerim boyle bir imkani sunmasaydi okudugum 2 universiteme, tecrubelerime ragmen isten ayrilip çocuğumla ilgilenecektim. Hele sizin kula baslayan bir cocugunuz var. Ve birde daha 1 yasinda bir bebek... Bilemiyorum bunu dusunmeniz bile iyi cesaret..Gecen hafta bir arkadasim sirf cocuguyla ilgilenemedigi bir anane bir babanne cocuk farkli ortamlarda karmasik bir sekilde büyüdüğü icin işinden istifa etti.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

Yaşınız kaç?Ben sizi çok iyi anladım.Siz kendi ayaklarınız üzerinde durmak istiyorsunuz.Keşke ikinci çocuğu düşünmeseydiniz ama olmuş artık.Sizin durumunuzda tek çocukla kalmanız mantıklı olurdu.Neyse..Haklısınız çünkü yarın ne olacağı belli olmaz.Bugün kocanız var yarın olmazsa ne yapacaksınız?En azından sigortanız yatar ve kendi emekliliğiniz olur.Tabii ki evde kocanızdan 3-5 kuruş almak istemeyebilirsiniz.Ama şimdi bebek çok küçük şimdilik çalışma planınızı erteleyin.Sonra işe girin çoçuğunuzu kreşe verin.Paranızın tamamı oraya gitse dahil sizin sigortanız yatar.Bu da geleceğe yatırım olur.

Aldılğınız parayı kreş ya da bakıcıya verdikten sonra çalışmanın anlamı var mı gerçekten merak ediyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…