- 22 Ocak 2019
- 2.921
- 1.694
- 63
- Konu Sahibi alonedark18
-
eşim yüzünden ilkinde hicbisey yapamadım yok çocuğun kresde buyuyemez bilmem ne. ..şimdi de aynı şeyler yüzünden senelerim heba olsun istemiyorum ama bebeğim var işte çok çaresizimNiye evlendiniz madem derdiniz kariyerdi?
Niye anne oldunuz?
Hadi ikisini de isteyerek yaptınız. Çocuğunuz 3 yaşındayken işe girebilirdiniz.
Noldu da tam 2. bebeğin size ihtiyacı varken evden kaçmaya çalışıyorsunuz?
altı aylık değil üç aylık olacakSizinki bir hayal bana gore. Meslek yok iki cocuk biri daha 6 aylik. Bu durumda bin lira bana kalir diye 6 aylik bebegi bakiciya vermek cok mantiksiz hele bu virus doneminde birinci sinifa gidenin de su anda size daha cok ihtiyaci var. Bir iki yil daha ufagi buyutun kres yasina gelsin anca ozaman calisabilirsiniz gibi görünüyor
Yerel gazetelere de bakabilirsiniz. Kariyer, secret hepsine bakın tabi.parttime daha iyi olur ama nasul bulucam kariyerden falan bulabilirmiyimki
Bence bebek 1-2 yaşına girince düşün çalışma olayınıkaç sene daha ev hanimligina katlanirim bilmiyorum
Eve kamera koyup bakıcı tutarım 6 aylık bebek kreşte perişan olur almazlar diyede biliyorum hatta ne kadar istiyor bakıcılar orada ilçelerde en fazla 1000 tl1.sinifa giden çocuğunuz varsa , yeni dogan bebeğiniz varsa ve siz çalışmak istiyorsanız ne yaparsınız bu çocuklar konusun da....bakacak kimse de yoksa ....yeni doğan altı aylık falan olunca kreş için çok küçük degilmi ..en çok istediğim çok güvendiğim birisi hergun gelip evde kendi ortamınızda baksın...bunun için nasıl çareler ararsınız...çok da para istiyorlar eve gelen bakicilar dahil...ki eşim asla istemiyor böyle şeyleri kimseye emanet edemem bebeğimi diyor ..bak işte sen boşver işi diyor ..ama ben çalışmak zorundayım maddi manevi çok ihtiyacımız.var. .yani demem o ki bu şartlarda siz olsaydiniz nasıl çalışırsınız ,cocuklarin düzeni konusunda nasıl bir yol izlerdiniz...buarada bir kreşe sordum fiyatı binbesyuz ben zaten çalışsam ne alirimki öyle mesleğimde yok ...eve gelen bakicilar sigorta bile istiyorlar yani o daha masraflı gibi ....akıllı kk kadinlri bana bı yol gösterin lütfen ..
dizimi kırıp ucbes kuruşla oturmalı miyim yoksa bı çılgınlik yapıp ise mi girmeliyim
evet tabiki isteyecekler ben sadece masrafları ele alaraktan yazdım onu...benim alacağım maaş belli diyerek..en az ne işe onu verirler çünkü mesleğim yokya satış danismani olurum yada kasiyer falan ki onlrda bile tecrübem yok
Şimdi mi dank etti, biraz geç olmuş ama imkansız değil. Yine de pembe hayaller kurmayın derim. Düşündüğünüz mesleklerin çalışma saatleri uzun ve şartları zor. Canınız çıkana kadar çalışıp kreş parasından sonra elde kalacak 500 lira için bebeğinizi bırakmaya değmez bence.aslında mantıklı ...kreş parasını verdikten sonra elime ne kalırsa kâr ..dediğiniz sebeplerden ötürü ....ben artık evde yemek pişiren temizlik yapan kocasından üç beş kuruş bekleyen bir kadın olmak istemiyorumve zorla bunu yasiyorum .....
Kreşe para kazandırmak için çalışmış gibi olacaksınız, işin de bir gideri olacak emin olun(giyim, yemek, yol gibi) , ayrıca çamaşır bulaşık yemek temizlik işleri evde devam da edecek, zannetmeyin ki işe başlayınca kolaylanacak...aslında mantıklı ...kreş parasını verdikten sonra elime ne kalırsa kâr ..dediğiniz sebeplerden ötürü ....ben artık evde yemek pişiren temizlik yapan kocasından üç beş kuruş bekleyen bir kadın olmak istemiyorumve zorla bunu yasiyorum .....
Bence bütün bunların planı siz 2.cocuga hamile kalmadan önce yapılmalıydı.1.sinifa giden çocuğunuz varsa , yeni dogan bebeğiniz varsa ve siz çalışmak istiyorsanız ne yaparsınız bu çocuklar konusun da....bakacak kimse de yoksa ....yeni doğan altı aylık falan olunca kreş için çok küçük degilmi ..en çok istediğim çok güvendiğim birisi hergun gelip evde kendi ortamınızda baksın...bunun için nasıl çareler ararsınız...çok da para istiyorlar eve gelen bakicilar dahil...ki eşim asla istemiyor böyle şeyleri kimseye emanet edemem bebeğimi diyor ..bak işte sen boşver işi diyor ..ama ben çalışmak zorundayım maddi manevi çok ihtiyacımız.var. .yani demem o ki bu şartlarda siz olsaydiniz nasıl çalışırsınız ,cocuklarin düzeni konusunda nasıl bir yol izlerdiniz...buarada bir kreşe sordum fiyatı binbesyuz ben zaten çalışsam ne alirimki öyle mesleğimde yok ...eve gelen bakicilar sigorta bile istiyorlar yani o daha masraflı gibi ....akıllı kk kadinlri bana bı yol gösterin lütfen ..
dizimi kırıp ucbes kuruşla oturmalı miyim yoksa bı çılgınlik yapıp ise mi girmeliyim
Daha önce çalıştınız mı ilk defa mı çalışacaksınız. Eğer ilk defa başlayacaksanız eşiniz o yüzden istemiyordur. Daha önce çalışmayıp küçük bebek varken istediğinizden dolayı. Ben kızım 3 aylıkken oğlumda da 6 aylıkken başladım.kaç sene daha ev hanimligina katlanirim bilmiyorum
Bence konu sahibi bunalmış, evden kaçmaya yer arıyor ama çalışmaya başlayınca hem ev hem işle uğraşacak, daha fazla yük. Evin işlerine sihirli bir el dokunmayacak sonuçta. Neyse elden kalan 500 liraya da iki üç gün temizlikçi tutar. O ayı sıfır parayla bitirir.Sizin yerinizde ben olsam böyle bir ortamda sonunu düşünmeden hamile kalmazdım öncelikle. Hadi kaldım diyelim doğurmazdım. O yüzden sizi anlayamıyorum kusura bakmayın. Bu durumda başka çareniz yok mecbur evde oturup çocuğunuza siz bakacaksınız, daha çok küçük. Biraz daha büyük olsa bakıcı veya kreş önerisine tamam ama daha emen bebeği güvenmediğiniz bir yabancıya emanet etmeniz büyük risk. Katlanmak istemediğiniz ev hanımlığına daha bir süre daha katlanmak zorundasınız. . Zaten bir diğer takıldığım nokta aktif bir iş hayatınız yokmuş ki ortada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?