çalışan anneler !

eşim yüzünden ilkinde hicbisey yapamadım yok çocuğun kresde buyuyemez bilmem ne. ..şimdi de aynı şeyler yüzünden senelerim heba olsun istemiyorum ama bebeğim var işte çok çaresizim

altı aylık değil üç aylık olacak malesef öyle görünüyor ek gıdaya geçene kadar beklemeliyim en azından ve parttime bu durumda daha iyi olacak ..çünkü annem bütün gün cekemez bebek , zaten bakamam diyor .

Bence siz şu an lohusa depresyonundasınız. Ben de ilk bebekten sonra ücretsiz izin aldım 2 yıl bebeğim 15 aylıkken yeniden hamile kaldım bebeğim doğdu 1 ayı geçti. İlk günler çok zor geldi . Hayatım bitmiş gibi hissettim, iki yıl daha nasıl evde kalıcam diye ağladım zırladım, doğum iznim bitince başlarım işe diyordum süt iznim de olacak bakıcı buluruz annem de destek olurum demişti ki korona yeniden coştu. Bu şartlar altında ne kadar bunalmış olsam da çalışmayı düşünmüyorum, ki benim işim hazır kariyerim var, çalışmamak maddi olarak epey etkiliyor bizi ama bebekleri riske atamam. Ama sizin bunalımınızı bizzat yaşadığım için durumunuzu anlıyorum, ama geçici bu his. Bebeğiniz çok küçük, dışarda olmanız çok riskli. Korona olmasa yarı zamanlı bir işte çalışın derdim ama bu şartlar altında zor, hem zaten elinize de pek bir şey kalmayacakmış riske atmaya değmez. Gün içinde bir kaç saat bebeği annenize bırakıp kendinize zaman ayırın psikolojiniz düzelsin, bebek biraz büyüdükten şu korona normale döndükten sonra düşünürsünüz iş olaylarını, sağlıkla büyütün

kaç sene daha ev hanimligina katlanirim bilmiyorum
Bence bebek 1-2 yaşına girince düşün çalışma olayını
Anlıyorum Ev çok sıkıcı ama şu şartlarda çalışmakta çok mantıklı görünmüyor bana
Asgari ücret alırsınız çok çok
Kreşe 1500 verdikten sonra elde bir şey kalmayacak ki
Hem zaten virüs var ve kasiyerlik de öyle saatleri çok düzensiz çok yorulabilirsiniz.
Hem evde yorul hem işte yorul hem bebekle yorul o zor
Evden çağrı merkezi işleri oluyor
Onları düşünün belki o olabilir.

Eve kamera koyup bakıcı tutarım 6 aylık bebek kreşte perişan olur almazlar diyede biliyorum hatta ne kadar istiyor bakıcılar orada ilçelerde en fazla 1000 tl

Siz evde iki çocuk bunalmışsınız

Konuyu okuyunca hep çalışıyordunuz şimdi Doğum iznindediniz sandım

Maddi manevi çalışmam lazım vs deyince

Şu an şartlar çalışmaya uygun değil

Asgari ücret artı yol parası verdiğim bakıcı işten ayrılınca bunun dört katı maaş aldığım işten ayrılmak zorunda kaldım

Mesleğim yıllarımı verdiğim düzenim vardı vs

Zaten virüs var okullu ama okula gidemeyen çocuk artı bebek ile asgari ücret alıp sıfırdan iş bulup çalışılmaz zira onların bakım masrafı daha fazla

Eskiden çalıştığın işyeri olur ileride yükselevek olursun gerekirse aldığının tamamını bakıcıya verir çalışırsın ama şimdi olmaz

Şimdi mi dank etti, biraz geç olmuş ama imkansız değil. Yine de pembe hayaller kurmayın derim. Düşündüğünüz mesleklerin çalışma saatleri uzun ve şartları zor. Canınız çıkana kadar çalışıp kreş parasından sonra elde kalacak 500 lira için bebeğinizi bırakmaya değmez bence.

Sizinle ayni durumda bir tanidigim var. Eline kalan para yok, sadece sigortasinin yatmasini kar olarak dusunup calisiyor. Bence mantikli davraniyor. Secim sizin,siz bilirsiniz

Kreşe para kazandırmak için çalışmış gibi olacaksınız, işin de bir gideri olacak emin olun(giyim, yemek, yol gibi) , ayrıca çamaşır bulaşık yemek temizlik işleri evde devam da edecek, zannetmeyin ki işe başlayınca kolaylanacak...

Bence bütün bunların planı siz 2.cocuga hamile kalmadan önce yapılmalıydı.
Maalesef insanımızda kervan yolda düzülür bakış açısı var her işimiz plansız.
Bence bebek 1 yaşından küçükse evde çocuğa bakın

Kullanıcı adınızı değiştirmişsiniz veya yeni hesap açmışsınız. Sizin 2.çocuğunuz istemeden olmuştu, kız diye üzülmüştünüz erkek istiyordunuz. Geçen yıl hamileyken de böyle çalışmak istiyorum ev hanımı olmak istemiyorum falan diyordunuz. Diğer konularınıza bakınca bence siz bir uzmandan psikolojik yardım alın.

Yorumlarınızı okudum meslek yok tecrübe yok çalışmak dediğiniz şey o kadar kolay değil hele sizin gibi ev sorumluğu olan çocukları olan kadın için hiç kolay değil işten gelip birde ev işleri yapacaksınız bakıcı tutsanız iki çocuk üstünden fiyat ister lise diploması yoksa iş bulmakta zor birde kafanızda asgari alırım en az düşünmeyin çoğu işveren 1500 2000 milyar arasında ücret veriyor sizin yapmanız şey beklemek bebeğiniz büyümesini onu en az 3 yaşını beklemek..

Sizin yerinizde ben olsam böyle bir ortamda sonunu düşünmeden hamile kalmazdım öncelikle. Hadi kaldım diyelim doğurmazdım. O yüzden sizi anlayamıyorum kusura bakmayın. Bu durumda başka çareniz yok mecbur evde oturup çocuğunuza siz bakacaksınız, daha çok küçük. Biraz daha büyük olsa bakıcı veya kreş önerisine tamam ama daha emen bebeği güvenmediğiniz bir yabancıya emanet etmeniz büyük risk. Katlanmak istemediğiniz ev hanımlığına daha bir süre daha katlanmak zorundasınız. . Zaten bir diğer takıldığım nokta aktif bir iş hayatınız yokmuş ki ortada

kaç sene daha ev hanimligina katlanirim bilmiyorum
Daha önce çalıştınız mı ilk defa mı çalışacaksınız. Eğer ilk defa başlayacaksanız eşiniz o yüzden istemiyordur. Daha önce çalışmayıp küçük bebek varken istediğinizden dolayı. Ben kızım 3 aylıkken oğlumda da 6 aylıkken başladım.

Yazdığınız yorumları şimdi okudum.Daha önce hiç çalışmamışsınız şimdi ev işleri ve bebek yordu herhalde bir kaçış olarak görüyorsunuz çalışmayı . Ama başlarsanız daha çok zorlanacaksınız. Gece uykusuz kalıp sabah işe gideceksiniz gelince de ev işleri ,yemek, bebek, çocuğun ödevi sizi bekliyor olacak Eğer gerçekten çalışmak istiyorsanız bebeğiniz tuvaleti öğrendikten sonra başlarsınız. Sizin için daha rahat olur

Yüksek geliri olan bir iş yapmaayacaksan 6 aylık bebeği bırakıp çalışıcam diye diretmenin anlamı yok. Evde biletler üretip satabilirsin. Yakınlarda bebeğine/çocuğuna bakıcı arayan biri varsa, iki bebekle idare edebilirim diyorsan çocuk bakabilirsin

Bence konu sahibi bunalmış, evden kaçmaya yer arıyor ama çalışmaya başlayınca hem ev hem işle uğraşacak, daha fazla yük. Evin işlerine sihirli bir el dokunmayacak sonuçta. Neyse elden kalan 500 liraya da iki üç gün temizlikçi tutar. O ayı sıfır parayla bitirir.

Sizi duyandabu cocuklari zorla karniniza koyup dogurttular sanir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…