bence ev için birikim yapın..araba iyi bir yatırım değil..şu an bizler için lüx..har ay 100 tl kasko ödüyoruz..kasko kredili arabada zorunlu ama kredisiz alsanızda kasko yaptırmamak risk gibi..komşunun arabasını kapının önünden çaldılar adam tansyon hastası oldu6 ay önce sattik arabayi :-(
Ama ne biliyim 200.000 verip ev alamayizda 20.000e bi araba alabiliriz diye umuyordum
Yav hic kimse bu degirmenin suyunu sormuyor... 5000 anneye ayda 1000 Tl kac para eder? Bu parayi devlet hangi kaynaklardan oder? Daha gecen sene Arinc secimlerden once "biz gidersek yeni gelen hukumet maaslari uc ay odeyemez' demisti. Batik bir ulke demektir bu.. Secimler yakin galiba, 5000 aile en az 10000 oy demek... Borclan yavrum, sat, farbrikalar ormanlar bittiyse, limanlar bittiyse askeriyenin kiyidaki el degmemis arazilerini sat, beton beton ustune yasamaya alisikiz artik... Tarlalari, zeytinlikleri sat, termik santralciler de para kazansin, sen de.. Tarim bitsin, koylu surunsun, onemli degil.. devletin mali deniz, yemeyen domuz..
Ne tesvigi be, rusvet gibi birsey bu, bal gibi de secim yatirimi. Izmirde iki arkadasim var, cocuk bakarak evlerine katkida bulunuyorlar, aldiklari para 650 lira, 1000 lirayi kim kaybetmis de kim bulmus? Memlekette milyonlarca calisan kadin var, 5000 calisan kadina vereceklermis, artik piyangodan kime cikarsa, ya da yandaslarin en mertebeli olanlarina, devede kulak bir sayida kadina yani... Tesvikmis... Laf ola beri gele.. Sanirsin ki butun calisan annelere verecekler..
Bir arkadasin da dedigi gibi sikiyorsa asgari ucreti adam etsinler, oyle uc bes azinlik faydalanacagina herkesin yuzu gulsun, icraat butun halk icin yapilir, bir kisim insana ayricalik taniyarak, devletin kasasindan milletin vergisini dagitarak degil..
Ama bunlarin baska turlu politikasi yok di mi? Suriyelisini getirir, sinavsiz universiteye sokar, cebine de maasini koyar, kimse de hesap soramaz. Hazine elinde, istedigine dagit, ne guzel memleket..
sence doğru olan adil olan asgari ücrete zam yapılması değilmi..bu işte haksızlık olur..kim seçecek bu kadınları..her kadın tek tek kontrol edilecekmi..bu iş haksızlıktan başka bir şey değil..asgari ücretle geçinen zaten dar gelirli,ihtiyaç sahibi..1500 yapsa ne olur ferahamı kavuşacak..yazık bu insanlara..saraylım 5000 kişi için bile,kaynağı nerden bulacaklar,satıp savacaklar kesin demişsin,şimdide sanki bütün çalışan anneleremi verecekler diyorsun...O zaman değirmenin suyunu sormayacakmısın ? Valla seni anlayanda beri gele !
Ben kurusunun bile hesabini sorarim. Parayi sokaktan toplamiyor bu millet.. Iktidarin gorevi vatandasina esit sartlar sunmak, esit haklardan faydalanmak, esit olarak herkesin refahini arttirmak. Yok efendim o doguda yasiyor, onun kacak elektrigine ses etmeyelim batidakinden misli aliriz odenmis olur, yok bu calisan anne az aliyor, berikinden fazla vergi alir onun acigini kapatiriz, iki zeytinlik bir liman daha satar acigi kapariz hikayelerine karnim tok. Butun calisan annelere veremez, hatta o 5000 anneye bile veremez. Kim onlar? Hangi secilmisler? Milyonlarin yaninda ne hukumleri var? Ne ayricaliklari var? Tesvik boyle mi yapilir? Diyelim ki sen Anadolunun fakir bir koyunde ogretmensin, 70 kisilik bir sinifin var. Ogrencilerin birine bir kitap parasi veriyorsun, simdi herkesi kitap okumaya tesvik mi etmis sayiliyorsun? Bu ulkede 37 milyon kadin var hanim, bunlarin da %25 ten fazlasi calisiyor, yani 7 milyon kadin... 5000 nedir ki? Ayrimciligin, adaletsizligin son halkasi. Hic bir inandiriciligi da yok, ama tabi siz RTEnin agzindan cikan herseye inandiginiz icin size cok anlam ifade ediyor olabilir tabii..saraylım 5000 kişi için bile,kaynağı nerden bulacaklar,satıp savacaklar kesin demişsin,şimdide sanki bütün çalışan anneleremi verecekler diyorsun...O zaman değirmenin suyunu sormayacakmısın ? Valla seni anlayanda beri gele !
kesinlikle haklısın..5000 anneye verilemez..haksızlık..onun sıkıntısı diğer sıkıntı çekenden dahamı fazla..teşvik değil ayırım..bu insanlar kura ilemi seçilecek kim seçecek..içinden 2..3 tanesi bile yandaşına verse yardımı bunun vebalini kim taşıyacak..teşfikmiş..külahıma anlatsınlar..ünüversite mezunu asgari ücretle markette orda burda çalışıyor adam gibi zam yapsınlar asgari ücretlereBen kurusunun bile hesabini sorarim. Parayi sokaktan toplamiyor bu millet.. Iktidarin gorevi vatandasina esit sartlar sunmak, esit haklardan faydalanmak, esit olarak herkesin refahini arttirmak. Yok efendim o doguda yasiyor, onun kacak elektrigine ses etmeyelim batidakinden misli aliriz odenmis olur, yok bu calisan anne az aliyor, berikinden fazla vergi alir onun acigini kapatiriz, iki zeytinlik bir liman daha satar acigi kapariz hikayelerine karnim tok. Butun calisan annelere veremez, hatta o 5000 anneye bile veremez. Kim onlar? Hangi secilmisler? Milyonlarin yaninda ne hukumleri var? Ne ayricaliklari var? Tesvik boyle mi yapilir? Diyelim ki sen Anadolunun fakir bir koyunde ogretmensin, 70 kisilik bir sinifin var. Ogrencilerin birine bir kitap parasi veriyorsun, simdi herkesi kitap okumaya tesvik mi etmis sayiliyorsun? Bu ulkede 37 milyon kadin var hanim, bunlarin da %25 ten fazlasi calisiyor, yani 7 milyon kadin... 5000 nedir ki? Ayrimciligin, adaletsizligin son halkasi. Hic bir inandiriciligi da yok, ama tabi siz RTEnin agzindan cikan herseye inandiginiz icin size cok anlam ifade ediyor olabilir tabii..
Müslümanım diyen herkes senin gibi düşünebilse,lafla olmuyor dindarlık..Ben kurusunun bile hesabini sorarim. Parayi sokaktan toplamiyor bu millet.. Iktidarin gorevi vatandasina esit sartlar sunmak, esit haklardan faydalanmak, esit olarak herkesin refahini arttirmak. Yok efendim o doguda yasiyor, onun kacak elektrigine ses etmeyelim batidakinden misli aliriz odenmis olur, yok bu calisan anne az aliyor, berikinden fazla vergi alir onun acigini kapatiriz, iki zeytinlik bir liman daha satar acigi kapariz hikayelerine karnim tok. Butun calisan annelere veremez, hatta o 5000 anneye bile veremez. Kim onlar? Hangi secilmisler? Milyonlarin yaninda ne hukumleri var? Ne ayricaliklari var? Tesvik boyle mi yapilir? Diyelim ki sen Anadolunun fakir bir koyunde ogretmensin, 70 kisilik bir sinifin var. Ogrencilerin birine bir kitap parasi veriyorsun, simdi herkesi kitap okumaya tesvik mi etmis sayiliyorsun? Bu ulkede 37 milyon kadin var hanim, bunlarin da %25 ten fazlasi calisiyor, yani 7 milyon kadin... 5000 nedir ki? Ayrimciligin, adaletsizligin son halkasi. Hic bir inandiriciligi da yok, ama tabi siz RTEnin agzindan cikan herseye inandiginiz icin size cok anlam ifade ediyor olabilir tabii..
Eee artik boyle oldu.. En iyi kul hakki yiyen en buyuk musluman.. Butun alkislar ona.. Haa... onlara Bakara mukara deyip Kuranla dalga gecmek de serbest bu arada.. En yuksek mertebelere getirmek de bu milletten... Catlayin, patlayin diyerekten hem de..Müslümanım diyen herkes senin gibi düşünebilse,lafla olmuyor dindarlık..
Bak dusduru, aklin var, fikrin var, caninin istedigine inan canim. Benim neye karsi oldugum apacik ortada, senin neyi savundugun da... Ortak bir noktada bulusmamiz imkansiz seninle, bosver... Ama bu lafimi da unutma, yanlis hesap Bagdattan donermis, sen de birgun gelirsin lafima.hem 5000 aileyi beğenmiyorsun,hem kaynak yok satıp savacaklar diyorsun...hem onu bile veremezler deyip,hem seçim yatırımı diyorsun.çarşı herşeye karşı yani !
ülkemde olan her iyileştirme beni mutlu eder,o bir çocuğun kitap okumasıda bir şeydir.70 ine birden alamıyor diye hiç kimse faydalanmasınmı ?
Hem madem hiç veremeyecek zaten,madem seçim yatırımı,bütün çalışan kadınlar faydalansın denirdi o zaman niye 5000 densin.hem 7 milyon kadın en az 14 milyon oy
yok başka bir konuda saraylımın kadınların,eğitim,iş alanından uzaklaştırılmak istendiğini savunduğu yorumuna beğeni yapmışsında,buradada bu yorumunu okuyunca kafam karıştı
Canim benim bu hukumetin tek derdi para. :) mevcut ekonomik duzende kadinlarin calismasi gayet de islerine geliyor.onlarin basinda bin tane ekonomist var danisman var. Az bucuk ekonomi kitabi okuyan bile kadinin tuketici konumunda kalmasinin ulke icin kotu oldugunu bilir. Akp geldigi ilk gunden beri amaci cash. Ekonomik duzeni degistirdi adamlar. Din min yalan yani. Dini oy toplamak icin kullaniyolar. Onlar gelmeden once neoliberal ekonomi bu kadar icimize islememisti. Turkiyeye bunlarin girmesi ecevit gibi adamlarla zordu. O yuzden kriz yasadik ya.
Dindar kesimin derdi basortulu kadinin okumasi calismasi degildi hicbir zaman. Basortulu kadinlarin okumak icin baslarini aciyor olmasindan rahatsizdilar. Burda bile karsilasmiyo muyuz. Kadinin calismasinin zararlari konusuluyor devamli. Simdi akp bunlarin agzina bal caliyo iste. Mest oluyor bu adamlar basortulu bacim basortulu bacimlari duydukca. Kadin calismasin dendikce. Ama gercek hayat oyle degil iste. Kadini calismak zorunda birakan sistem ortada.
hmm işte saraylım,hükümetin tek derdinin uzun vadede kadınları eve kapatmak olduğunu savunmuştu,para değil yani,senin dediğinin tam tersini...odamı oltaya geldi yanineyse....
anladığım kadarıyla sende diyorsunki hükümet,muhafazakar seçmene böyle bir imaj çizip aslında arka planda kadınlar üzerinden de para kazanmayı amaçlıyor...böylece hem seçmeni kaybetmiyor,hem kadınları çalıştırmış oluyor.İyide akp.ye oy veren seçmenin çoğunun,bu durumdan,bu söylemlerden mest olacağını nerden çıkardınız.Ben akp seçmeni olarak,kadınların okutulmaması çalıştırılmaması fikrinden rahatsızlık duyuyorum mesela.Burada kadınların çalışmaması gerektiğini söyleyenler sanıyormusunuzki hep akp.li. Yani oyveren yüzde elli seçmenin çoğu bunu istemiyor emin olun.Her görüşte uçlar vardır,ama genellenemez.Akp.nin yaptığını sandığınız taktik,bal çalmanın aksine olsa olsa oy kaybettirir.
açıkta kalan kadınlar 5000 değil ama..ne zaman pazara çıksam bir sürü kadın çocukları olan yanında para istiyorlar..bir kesime yardım etmek Müslümanlığa sığmaz..dediğin şey teşvik değil asla..halk fakir halk eğtimsiz,doğum kontrolünü bile tam bilmeyenler var..30 tlnin biraz daha üstüne çıkılabilirdi neden çıkılmasın..herşey çok pahalı kazandığımızın 100 de 40 ı vergiye gidiyor.devlet okadar aciz değil..Dediğim gibi şimdilik küçük bir kesimi bile kapsasa,yapılan iyileştirme beni mutlu eder.Ya hep ya hiç mantığını doğru bulmuyorum.Bunun yerine asgari ücret artmıyor, çünkü amaç kadınları teşfik etmek...Asgari ücreti tatmin edici seviyelere yükseltmekte ,bugünün şartlarıyla çok mümkün görünmüyor.tarım sebebiyle açıkta kalan kadınlar istihdam edilmek istense bunun yolu bakıcı yardımımı olurdu bilemiyorum.
Siyasilerin hepsi ağzına birşeyleri dolamıyormu,dinden başka malzeme tercih edenlerde varkiAma sadece din söylemiyle bu kadar oy alsa Erbakan alırdı heralde.Yani tek sebep bu değil esasında.
Neyse,şeriat getirilip,kadınların eve kapatılmak istendiğini düşünmüyormuşsun,o yorumdaki beğenini yanlış anlamışım demekki.Bunun için alıntıladım kusura bakma,sohbetin için teşekkürler...
bu gün şeriatın ne demek olduğunu bilmeden şeriat isteyen kapalı hatunlar var..kız erkek ayrı eğtim ayrı teneffüs deniyor..insanlara bu tarz fikirleri aşılayan hükümet..Dediğim gibi şimdilik küçük bir kesimi bile kapsasa,yapılan iyileştirme beni mutlu eder.Ya hep ya hiç mantığını doğru bulmuyorum.Bunun yerine asgari ücret artmıyor, çünkü amaç kadınları teşfik etmek...Asgari ücreti tatmin edici seviyelere yükseltmekte ,bugünün şartlarıyla çok mümkün görünmüyor.tarım sebebiyle açıkta kalan kadınlar istihdam edilmek istense bunun yolu bakıcı yardımımı olurdu bilemiyorum.
Siyasilerin hepsi ağzına birşeyleri dolamıyormu,dinden başka malzeme tercih edenlerde varkiAma sadece din söylemiyle bu kadar oy alsa Erbakan alırdı heralde.Yani tek sebep bu değil esasında.
Neyse,şeriat getirilip,kadınların eve kapatılmak istendiğini düşünmüyormuşsun,o yorumdaki beğenini yanlış anlamışım demekki.Bunun için alıntıladım kusura bakma,sohbetin için teşekkürler...
memur ... devlete dayadığı için demişti bir arkadaş:))kocası memurmuş,tüp bebek yardımı alamıyordu..neden çalışan memurlara yok bu yardımmmmmmm ne kaaa sacma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?