istesede çalışacak istemesede çalışacak çalışmazsa nasıl geçinecek..bu tarz önyargılar oluşmasını kendileri sağlıyor ama bunlar gündem değiştirmek için yapılıyor bana kalırsa..ev kredisi ödemek için kızını çalıştıran evlenmesine engel olan aileler var..Hani bu hükümet kadinlarin calismasini istemiyordu
2 kiz cocugum varistesede çalışacak istemesede çalışacak çalışmazsa nasıl geçinecek..bu tarz önyargılar oluşmasını kendileri sağlıyor ama bunlar gündem değiştirmek için yapılıyor bana kalırsa..ev kredisi ödemek için kızını çalıştıran evlenmesine engel olan aileler var..
Elbette ki guzel uygulama. Eve giren 6.000 lira havadan gelmiyor, o kadınlar ne fedakarlık ne özverilerle eve para getiriyor, devlet de karşılığında bakıcı parası veriyor. Ev hanımına neden bakıcı parası verilsin ki? Ha eğer kasıt bebek için çalışan çalışmayan tüm kadınlara maddi destek ise o zaman arkanızdayım. Ama o düşüncede iseniz meramınızı yanlış anlattınız sanırım. Bir de herkes sizin kuzeniniz ve eşi gibi değil, çoğu karı koca asgari ücrete çalışıyor. O 5.000 kişi bu çiftlerden seçilir diye düşünüyorum. Hükümete güveniniz vardır herhalde. :)Anlamak istediginiz gibi anlamayin
Ben eve giren 6000 tl den bahsettim
kimsenin kazancinda parasinda gözümüz yok Allah daha cok versin herkese
ihtiyaci olan icinse güzel uygulama
Ayrica ben haberi cocuga tesvik etmek icin anladim...
3. Cocugu tesvik icin 1000 tl yi ev hanimlarina verselerde dogurmam
2 cocugumun gelecegini hazirlasam bana yeter
şu anki şartlarda evin kendine ait değilse 2000 tl ile 4 kişi geçinemezsin..biz 3 kişilik aileyiz eşim oğlum ve ben.araba kredisi,eşimin sigortası,oğlanın yuvası 1 tl tutuyor..diğer masraflar..sosyalik yaşayan çok az kesim var halkın büyük bir bölümü bizim gibi...sonrada diyorlarki halk kendini ezik hissetmesin..halk için daha fazla şeyler yapılmalı..2 kiz cocugum var
Okuyabildikleri yere kadar okuyacak is sahibide olacak calisacakta insallah
cok gecinse maddi sıkıntı cekmese bile kendi ayaklari üstünde duracak..zaman ne gösterir bilemeyiz
benim en büyük hatam önüme her imkan sunuldugu halde okuyup calismamak oldu :-(
inşallah hayırlısıyla evatların iyi bir yerlere gelirler...2 kiz cocugum var
cok gecinse maddi sıkıntı cekmese bile kendi ayaklari üstünde duracak..zaman ne gösterir bilemeyiz
size imkan sunulmuş.bana v kızkardeşime sunulmadı maalesef2 kiz cocugum var
neden asgari ücreti öngörüldüğü gibi 1800 yapmıyorlarKarı koca ikisi de asgari ücretle çalışıyorsa verilebilir. Yani atıyorum asgari ücret 1000 tl desek, iki kişi eve 2000 getirecekse versinler 1000tl yardım. Eve 2500 gelecekse 600-700, 3000 için 300-400tl... vs kademe kademe azalsın. 3600 ve üstü de avcunu yalasın.
Tabi bana göre aslında hiç yapılmaması gerekir ama bu hale geldikten sonra kısır döngüye girdi işler.
neden asgari ücreti öngörüldüğü gibi 1800 yapmıyorlar
haklısın..Ben nereden bileyim :)
Yigenimde eside bütün okuyup meslegini eline almislarda aldiklari parayi sonuna kadar hakediyor...oralara kolay gelmediler..dirsek cürüttüler ve yattiklari yerden kazanmiyorlarElbetteki guzel uygulama. Eve giren 6.000 lira havadan gelmiyor, o kadınlar ne fedakarlık ne özverilerle eve para getiriyor, devlet de karşılığında bakıcı parası veriyor. Ev hanımına neden bakıcı parası verilsin ki? Ha eğer kasıt bebek için çalışan çalışmayan tüm kadınlara maddi destek ise o zaman arkanızdayım. Ama o düşüncede iseniz meramınızı yanlış anlattınız sanırım. Bir de herkes sizin kuzeniniz ve eşi gibi değil, çoğu karı koca asgari ücrete çalışıyor. O 5.000 kişi bu çiftlerden seçilir diye düşünüyorum. Hükümete güveniniz vardır herhalde. :)
Babamin evinde oturuyoruzşu anki şartlarda evin kendine ait değilse 2000 tl ile 4 kişi geçinemezsin..biz 3 kişilik aileyiz eşim oğlum ve ben.araba kredisi,eşimin sigortası,oğlanın yuvası 1 tl tutuyor..diğer masraflar..sosyalik yaşayan çok az kesim var halkın büyük bir bölümü bizim gibi...sonrada diyorlarki halk kendini ezik hissetmesin..halk için daha fazla şeyler yapılmalı..
Bu zaten daha proje aşamasında. 1.000 gibi bir meblağ vereceklerini hiç mi hiç sanmıyorum. Tasarıda zaten hep yüksekten atar siyasetçiler. Bakın siyasetçiler diyorum AKP için konuşmuyorum sadece. Siyasetin ya da belki de dünyada varolan siyasetin fıtratında var göz boyamak. Yardım dahi olmayabilir. Yasa tasarıları hep oluyor zaten, 10larca 100lerce. Bunun pek bir anlamı yok anlayacağınız. Yürürlüğe girerse de 1.000 TL olacağını hiç mi hiç sanmıyorum. O bebek parasından önce de çok iyi hatırlıyorum böyle gözümüz boyanmıştı. Neler umut edilmişti. Sonuç? :)Yigenimde eside bütün okuyup meslegini eline almislarda aldiklari parayi sonuna kadar hakediyor...oralara kolay gelmediler..dirsek cürüttüler ve yattiklari yerden kazanmiyorlar
calismadim para kazanmadim
benim ve cocuklarimin tek sansi bakiciya birakmak zorunda kalmadim kendim baktim
ayda 1000 tl ile ev gecindirmek zorunda olan aileler var..
1 maas parasini devletin calisanlara vermesi abes geldi
Bi akrabam cocuk bakiyor
tek cocuga 500 tlye.bakiyordu 2. Cocugu Oldugu icin kadinin, ikisine 800 tlye bakiyor
Kücük kizim 21 aylik
dogum yapinca 30 tl cocuk parasi 80 tl süt parasi aldik
bozdur bozdur harcadik..ne cok para
ayda 1000 tl nin yaninda devede kulak
calisan kadina versin devlet
erkekte calisiyor..evde bakacagi nufus artinca onlarda ayda belli bir miktar yardim yapsin
hukumete güveniyorum diyemiycem
akp 'liyim..ama bu her yaptigini destekliyorum anlamina gelmiyor
Ayni fabrikada isciler
esim sirf 1993 ten sonra ise girdigi icin ayni isi yaptiklari halde nerdeyse 900-1000 tl maas farki var arada
önce o adaletsizlik kaldirilsin..esitlik olsun..
suan benim calismaya ihtiyacim var
ama kucuk cocugum var..meslegim yok ne is yapabilirim..hicbisey
belki cocuk bakarim bakici parasi 1000 tl alirim :-(
Amin insallahinşallah hayırlısıyla evatların iyi bir yerlere gelirler...
amin..inşallah..Amin insallah
Allah emeklerini ve emeklerimizi bosa cikarmasin
araba almayı önermiyorum arkadaşım..benim eşim emlakçı ondan aldık..ama vergisi kaskosu..bir çocuğun masrafını geçer..iş için olmasa asla almazdım..çocukluğum arabalarda geçmedi sonuçta:)Babamin evinde oturuyoruz
Yinede yetmiyor yetismiyor
Bide kira odeseydik napardik
ev almak hayal..kemerleri sıkarsak araba alabiliriz belki
HaklisinizBu zaten daha proje aşamasında. 1.000 gibi bir meblağ vereceklerini hiç mi hiç sanmıyorum. Tasarıda zaten hep yüksekten atar siyasetçiler. Bakın siyasetçiler diyorum AKP için konuşmuyorum sadece. Siyasetin ya da belki de dünyada varolan siyasetin fıtratında var göz boyamak. Yardım dahi olmayabilir. Yasa tasarıları hep oluyor zaten, 10larca 100lerce. Bunun pek bir anlamı yok anlayacağınız. Yürürlüğe girerse de 1.000 TL olacağını hiç mi hiç sanmıyorum. O bebek parasından önce de çok iyi hatırlıyorum böyle gözümüz boyanmıştı. Neler umut edilmişti. Sonuç? :)
6 ay önce sattik arabayi :-(amin..inşallah..
araba almayı önermiyorum arkadaşım..benim eşim emlakçı ondan aldık..ama vergisi kaskosu..bir çocuğun masrafını geçer..iş için olmasa asla almazdım..çocukluğum arabalarda geçmedi sonuçta:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?