- 31 Ağustos 2015
- 33
- 43
- 88
- 33
- Konu Sahibi Kimimkiben82
-
Okutmadigimizi nereden biliyorsunuz? Yanimizda misiniz? Sizinle birlikte mi yasiyoruz hayirdir bu pesin hukum?
Iste bakin herkesin fikri baska oluyor, para harcama konusu gelirle alakali birsey, ne kadar geliriniz varsa o kadar da gideriniz oluyor esimin aylik geliri 10 bin civari, ben su an bebekten dolayi calismiyorum, bebekten once calisirken de maasim en son 2500liraydi ki esim maasima elini surmezdi ev ihtiyaclarina harcattirmazdi kesinlikle, ben bekarliktsn bu yana birikim yaptim 100 gram civarinda altinim ve 20 bin liralik arabam vardi evlendigimde
Benim sacimda boya yok ,sacim kendiliginden luleli zaten kuafore gerek yok sac kurutma makinasi bile kullanmam sadece agda yaptiririm ayda bir 50 lira
Haftada bir gun mutlaka annemi disari cikaririm kiyafet alirim hosuna giden seyleri alirim ozel harcama ivir zivira param gider ki yemek yerim annemle disarida sarap iceriz birlikte kahve falan iceriz bu da ayda 400
Kendi kiyafetlerim hep markadir ve az alirim bunlar da 300 falan tutar aylik ortalamaya vurdugumuzda
Arabamin benzinini saymadim,Esim alir bana aldirtmaz
Kozmetik kremdir makyaj malzemesidir en iyisini alirim marka kullanirim toptan alirim yillik olarak bunu da aylik ortalamaya vurursak 50 lira diyelim hepsi bu kadar
Ben zımbırtı sevmem ev aksesuarı yani ( : sonra bi de temizlerken onla uğraş ya da çocuk varsa düşürsün dursun çok gereksiz geliyoaynen, ev ne oluyor bir yıgın esya sonra, tabak canak gıysı çöplüğü hem israf hem boşuna tüketim emeğe de günah , tüketim toplumu olduk resmen tamam sermaye dönsün ama bu kadar almakla sonumuz nereye gidecek bunca aç açık varken neyse konu uzar.
Bunu ben bile yapamam sanırım ( :
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-duygular-ve-hayatin-icinden.28/create-threadKızlar burada sayfa Nasıl açıyorsunuz ? Yardımcı olabilir misiniz bulamadım ...
Aynen dışarı yasak :))Bunu ben bile yapamam sanırım ( :
Cimri değilimdir ama tutumlu olmayı da severim ama sene de 5 şeyde çok az be
Dışarı yemeğe gitsen sözünü çiğnedin demek herhalde, zorunlu şeyler hariç diyo çünkü
İşteyiz her öğlen dışarda yiyoruz ilk dakikadan kaybettim ben o zaman ( :Aynen dışarı yasak :))
Bu ablamız, neden almıyorum? başlığı altında şöyle açıklamış, neden almadığını :İşteyiz her öğlen dışarda yiyoruz ilk dakikadan kaybettim ben o zaman ( :
Çok haklıBu ablamız, neden almıyorum? başlığı altında şöyle açıklamış, neden almadığını :
Kendimi bazen alışveriş yaparak mutlu olan bir insan olarak görüyorum; fakat sadece alırken ve ondan sonraki birkaç saat içinde, sonrasında pişmanlık geliyor. Evim alıp da kullanmadığım şeyler dolu ( dolu derken kendime göre dolu). Bunun sebebinin mülkiyet arzusu olduğunu düşünüyorum, mülkiyet edinmek ise ölümlü olmakla başa çıkmanın yolu sanırım.
Almayla ilgili psikolojik süreçlerin yanı sıra son yıllarda dünyadaki üretim ve tüketimin artışı, binaya, mala, reklama boğulmamızın da gözden kaçırılmayacak boyutta olması bu kararda etken. Alışveriş merkezleri, pazarlar, Tahtakale, Merter saçma sapan formlar alarak alıcılara sunulmuş yığınlarca plastik, kağıt, kumaş, metal, tahtayla dolu. 3 ay sonra gitsen onların yerine yenilerinin geldiğini görürsün. Bunların hepsi satılıyor mu, satılmayanlar nereye gidiyor, bunlar uzaydan mı geliyor? Bunlar üretilirken dünyada birçok şey tüketiliyor. Çin ürettikçe bütün dünya tüketiyoruz, etrafta flyerlar, poşetler, paket kağıtları, t-shirtler, plastik çatal bıçaklar uçuşuyor.
Bütün bunlarla mücadele etmek en azından dahil olmamak için bütüncül bir yaklaşım gerekiyor elbet. Ben henüz bu noktaya varabilmiş biri değilim ama yavaş yavaş kendimi açarak, birilerinden duyarak, düşünerek uyanabilirim sanıyorum. Ayrıca bir sürü sosyo- politik, bilimsel, ekolojik bilgi ve yaklaşım varsa da ben pek bilmiyorum o nedenle bunları yorumlayamayacağım, ancak copy-paste yapıp paylaşabilirim.
Bu yola baş koymadan önce belli süreçler geçirdim. Kullanmadığım kıyafetleri ihtiyacı olanlara vermek, çöpleri ayırmak, garagesale düzenleyip satmak, takas pazarı yapıp değiş tokuş yapmak gibi. Şimdi düşününce evimdeki mobilyaların çoğunu da birilerinden aldım ya da sokakta buldum. Fakat verdikçe almanın yolunun açıldığını da gördüm, eşyan azaldıkça yenilerini almayı hak görüyorsun. Sen aldıkça 3. köprü yapılıyor, HES ler yapılıyor, alışveriş merkezleri yapılıyor, almaya devam ettikçe bunların yapılmasına itiraz etmen samimiyetsizleşiyor. Bunun için almaman gerekiyor. Sahip oldukların azalınca hayatın çoğalıyor.
Umarım bu bir yıl boyunca başka farkındalıklar geliştirir, birkaç insana örnek olur ve satın almamayı bir yıla değil bütün hayatıma yayabilirim.
şampuan konusu da ilginçmişÇok haklı
Katılıyorum
Onun kadar olmasa da bende kendimce az öz alışverişler yapıyorum
Aynen canim hic kimse ac degil, koca koca kadinlar her bayram donlarina varana kadar yeni kiyafet aliyor goruyorum,carsilar pazarlar avmler dolu agzina kadar,caddelerde trafik girla, herkesin altinda ozel araba var ,aciz diye aglanmalari bence arsizliktan. Gercekten yardima muhtac insanlar aglanmiyor sukrediyor oturuyor naapsinlarBen kimsenin aç olduğunu düşünmüyorum herkes halinden memnun bence, keyifler gıcır
800 bana çok ama geliri 30 bin olan adama devede kulak o yüzden garip gelmiyo
Ben aynı sebeple olmasa daşampuan konusu da ilginçmiş
;
Saçlarım yağlı, gün aşırı yıkamazsam kahkülleri alnına yapışan biriyim. Sağdan soldan karşıma çıkan, denk gelip de okumadığım "no poo" diye bir akımla ilgili yazılar vardı, almamayla başlayan süreçte bu yöntemi araştırmaya karar verdim. Şampuanların içindeki kimyasallarla saçımızdaki yağ düzenini bozduğunu ve aslında şampuanlamasak saçımızın yağlanmayacağına dair bir görüş var, bu kimyasallar temizlik malzemelerine katılan kimyasallardan ve saç derisini tamamen bozuyor. Dünyada milyonlarca ( bir yerde 15 milyon diye okudum) insanın uyuladığı "no poo" yöntemi, saçı karbonatlı suyla yıkayıp sirkeli suyla durulayarak saçı temizlemek. Sonuçta saçların daha sağlıklı ve daha gür olduğu iddia ediliyor. Henüz bu yöntemi uygulamaya geçmedim ama üç haftadır saç yıkma sıklığımı azalttım, ayrıca durulama suyuna elma sirkesi katıyorum. İlk hafta 3 günde bire, bu hafta da 5 günde bire indirdim. Üç haftada etkisini gösterdi, şu an 4. gündeyim mesela ve saçlarım hiç de o kadar yağlı değil. Saçını az yıkamaya başlayan birkaç arkadaşım daha saçlarının daha sağlıklı olduğunu ve daha az yağlandığını söylüyorlar. Bir süre böyle gidip yağ dengesini oturttuktan sonra şampuansız yıkamayı denemeyi düşünüyorum.
Bununla ilgili çok yazı var "no poo" ya da şampuansız diye ararsanız çıkıyor,
Canim super topic acmissin bak ne guzel fikir ediniyoruz birbirimizdenNemlendiricisi, toniği, göz altı kremi, fondöteni, allığı, ne bileyim rimeli, kalemi, deodorsntı, temizleme jeli ...bunlardan biri bitiyor diğer ay başka biri. Ama tabi uzun dönem kullanılan ürünler var. Ama mutlaka ay içinde bir şey bitiyor :) buna kıyafet ayakkabı lazer kuaför eklenince harcanan miktar fazla oluyor
hem doğal hem de reklam taktikleri bunlar ya,Ben aynı sebeple olmasa da
Kk dan bi arkadaşın doğal sabunlarından almaya başladım
Fakat onu sadece vücut için kullanıyorum
Saçlarımda boya olduğu için birden sadece doğal sabuna geçemem
Şu an dalinle yıkanıyorum, sertleşme yaptı tabi diğerleri gibi olmadığı için. Ama olsun 'daha az zararlı bir ürün'
Ha deyince olmuyor bazı şeyler, yavaş yavaş bende doğal yöntemlerle yaşamımı sürdürmek istiyorum
Kanser bu yüzden arttı gençler, ben sağlık açısından biraz biraz bırakmaya çalışıyorum eski kullandığım ürünleri
Okutun demis ya, okuttugumu bilse okutun demezdi herhalde degil mi? Ben de acikladim okuttugumu,Size okutmuyorsunuz demiyor ki ,
Allah işte kimine vermez , kiminede .... .
Kullandığınız ürünü bilmiyorum ama içindekiler kısmında alüminyum yazıyorsa onu da tercih etmeseniz iyi olurCanim super topic acmissin bak ne guzel fikir ediniyoruz birbirimizden
Aklima geldi gecen ay anneme roll on alir misin bana diye para verdim tek bir marka kullaniyorum o da her yerde satilmiyor malum ben de evden cikamiyorum fazla bebis kucuk diye, tanesi 25 liradan 2 tane roll on aldirdim ama neredeyse bir yil yetet bana
Insanlar 3liraliktan kullaniyor ben memnun kalmadigim icin onlardan alamiyorum aradaki fark bundan kaynaklaniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?