Herkese Merhaba,
Ergenlik dönemimde Bridget Jones'un Günüğü filmini izlediğimden beri kendime en güzelinden bir defter alıp kararlarımı hedeflerimi yazıp diyete başlıyorum fakat ufak kaçamaklar ve bıkmalar sonucu maksimum 2 hafta sonra bir bakmışım unutmuşum gitmiş güzelim defter ziyan olmuş.. ve şu anda hiç olmadığım kadar kiloluyum. Bu durum motivasyonumu, kendime güvenimi ve kişisel huzurumu çok etkiliyor. Çevremde karar verip zayıflayan benden çok daha vahim durumdayken şu anda benim hedefimi bile çoktan geçen insanları gördükçe iyice gaza gelmiş ve hırs yapmış durumdayım.
Bugün itibari ile diyete başlamış durumdayım sabah işe gelirken her zaman yaptığım gibi poğaça alıp 3 şekerli çay içmek yerine 1 kase nestle nesfit mısır gevreği yedim yarım yağlı süt ile birlikte. Öğlende bir kase mercimek çorbası ve küçük tabak zeytinyağlı yedim. 1 şekerli çay içtim. (çayı kahveyi şekersiz içebilen insanları tebrik ediyorum inşallah bende alışacağım)
Akşam iş çıkışı spora gideceğim. İşten çıkmadan yarım saat önce 5-5.30 gibi sıkma portakal suyu + kepek ekmeğine tost yemeyi düşünüyorum.
Spor çıkışı eve gittiğimde 1 adet havuç 1 adet mandalina yiyebilirim.
Spor olarak 20 dk yürüyüş 20 dk bisiklet 10 dk moonwalk + 20 dk yüzme olarak başlamayı hedefliyorum. Başlangıç olarak güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum.
Yorgunluk hissini üzerimden atmak için ne yapabilirim? İlk gün baş ağrısı ve halsizlik yaptı açıkcası.
Çalışan ve basma kalıp diyet programları bana göre değil ama dikkatte etmek istiyorum diyen bayanları bana katılmaya davet ediyorum. Birlikte alternatif öğün fikirleri ve çözümler bulabiliriz.
90 kiloyum - Hedefim 1 Ocak'ta 85 kilo olmak. 1 Mayısta ise 70 kilo olmak.
Herkese başarılar :)