Çalışan bayanın evine yardımcı bayan alması hakkı değil mi?

Karar verdimm EVLENMİYORUMM
Şaka şaka...

Allah yavrularınızı size bağışlasın öncelikle eşinize okurken bile kızdımm
Çocuklu ev zor yaa tahmin edebiliyorumm ama ben iki kişiyken henüz ne iş birikir ki bukadar diye dediydim
İşiniz yine iyiymiş aslında günde sadece 4 saat...
Benim full + nöbetlerim olacak anne kv artık kim varsa hepsi yardım etçek yani öyle zannediyorum
Bakalım vakti zamanı gelince nasıl çıkacaz işin içinden

Çocuk yapmakla ilgili endişelerimde ne kadar haklı olduğumu anladım sayenizde, teşekkür ederim. Sizin de Allah yardımcınız olsun..

çalışan çalışmayan bütün bayanların hakkıdır bence imkanlar el veriyorsa ,
ev kadını yardımcı alamaz gibi bir algı var toplumda yada gereksiz görülüyor ama bence yanlış
yaşadığım yerde alabileceğim biri yok olsa hemen alırım çok zorlanıyorum çünkü

Tr de olacagim kimse umrumda olmadan hem de duzenli bir sekilde yardimci bayan tutardim. Soyle eve geldigimde mis gibi temizlik ve yeni pismis yemek kokulari esliginde Kafam rahat, kendim rahat koltuguma oturmak gibisi var mi? Zaten ozellikle hamilelikte cok zorlandim. Gel gor ki yurtdisindayim, burda bu isler cok pahali ve yabancilarin temizligine pek guvenmiyorum, bizim Turk yemeklerini de yapamaz zaten.

Ben acikcasi ev hanimi olanlarin yardimci almasini garip buluyorum. Misal bizim komsu her hafta aliyo tek yaptirdigi da supurge toz az utu cocugu da buyuk.
Ben sanirim evlendigimde sirf cam ve utu icin yardimci isterim onda da cocugum oldugunda. Acikcasi obur turlu gereksiz buluyorum.

Ek olarak bizim semtte en son 120tlydi gunlukler kendim yaparim daha iyi: p

Çalışmayanların bile evinde devamlı yardımcı varken çalışanın mı hakkı yok?? Benim tanıdığım kocasını öyle bir avucunun içine almış ki , maddi durumları çok iyi olmadığı halde karısı yorulmasın beli ağrımasın diye adam kendi diyordu yardımcı al diye ve kadın çalışmıyor.

Bu biraz da alışkanlık meselesi. Kimisi imkanı olduğu halde almıyor. Paraya kıyamıyor. Ama ben başkası da sebeplenmiş olur diye düşünüyorum.

Kocanla tartışma bile bu konuyu. Çok yoruluyorum, sana daha çok vakit ayırmak istiyorum de:))

Ben haftada bir yarım gün alıyorum. Genel temizlik ve ütü yapıyor. Ayda 240 tl. Ben çalışmıyorum ama hele çalışan için çok büyük para değil bence.

Arkadaşım da bebeği olunca her hafta tam gün alıyor artık. Bebek için işi bıraktı. Ayda 400 tl verdiklerini duyunca kv, kp rin gözleri yerinden fırlamış :) çünkü alışmamışlar. Maddiyatla da çok ilgili bu. Kocası 8000-9000 tl maaş alıyor. Temizlikçi almış çok mu???

Tek tek soluksuz okudum. Işin cok zor. 1 cocuk yapmaya karar verdim.

Bi an daraldım :) ama eşinizde hiç bir işin ucundan tutmuyor oh ne ala dünya

Ben ŞOK Başka sözcük bulamıyor ve sizi ayakta alkışlıyorum Yalnız o baba ne babası affınıza sığınarak soruyorum ?

Çalışan çalışmayan herkesin hakkıdır bu. Sonuçta bir hizmet ve isteyen alır bu hizmeti.

Ben şok. Ben iptal. Ben wefad.

okurken yoruldum kolay gelsin :)

Heyyy maşallahhh!!! Kendime biyonik kadın derdim, işten arta kalan kısıtlı zamanlarımda evde yapabildiklerimden ötürü... Ama şu yazdıklarınızdan sonra kendimden utandım. Devede kulakmışım! Vallahi Rabbim size güç kuvvet versin,maşallahınız var. Allah nazardan sakınsın :) Saygılaaarrrr sunuyorum :)

Size bir değil iki yardimci lazım Allah kolaylıklar versin. Tam çocuk yapmaya ikna olur gibiydim yazdıklarınızı okudum yine hevesim kaçtı

esinize sifon cekme aliskanligi kazandirsaniz iyi olur. tuvalet temizlemek neyse de ayip yani boku icinde tuvaleti oyle bekletmek. bence sorun calisan kadin olmaniz anne olmaniz falan degil, sifonu cekmekten aciz olan bir adamla evli olmaniz.

o gün eve gittiğimde çocuğumun dolabını komple karışmış olarak buldum. Bazı oyuncaklarının parçalarını bulamadım bile. Yardımcı bayan oğluyla geldi temizliğe benim için sorun değildi bu durum ama dolaplarımın karıştırılması ve hiç bir şeyin yerine konmaması beni çok rahatsız etti. Bir daha bu şekilde dolaplar karıştırılmasın uyarıma alındı muhtemelen ve bir daha gelmedi. Temizliğe birini bulmak da kolay değil tam gün 120 lira alıyorlar ve nerdeyse her gün dolu oluyorlar. Genelleme yapmak istemiyorum ama benim karşılaştıklarım hep havalanmış burnundan kıl aldırmayan kadınlardı. İyi birini bulabilirsem 15 günde bir çağıracağım inşallah.

ben çalışıyorum ayda bir alıyorum genel temizlik için çünkü ben normal süpürme silme yemek yapma çamaşır bulaşık işlerine ancak yetişebiliyorum. Onun dışında sürekli gelen birine şuan bebeğim olmadığı içn ihtiyaç duymuyorum ama bebeğim doğduktan sonra çok zorlanırsam sanırım haftada 1 alabilirim buda çalışan bir bayan olarak ennn doğal hakkım kimseyede söz hakkı vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…