Sadece fikirlerinizi öğrenmek istiyorum! büyüdüğüm çevrede pek çalışan bayan yoktu,eşimin çevresinde de bu yüzden yardımcı bayan fikri tuhaf geliyordu boşa giden para gibi. şimdi evliyim
1 yıldı, çalışıyorum bebekte istiyoruz eşim sıcak bakmıyor ama ben ısındım bu fikre. hakkım değil mi bu?
sana bir kk klasiği ile cevap veriyorum evlenince anlarsın
şaka bi yana evde iş bitmiyor ya, kadın geldi evin tozunu aldı, koltukları sildi, balkonu yıkadı, evi süpürdü, banyoyu tuvaleti temizledi, yerleri sildi derken zaten baya zaman geçiyor. geri kalan zamanda ütüdür, buzdolabıdır, kapılardır bi yerleri sırasıyla temizliyor.
ben zaten evde çok büyük pislik (inşaat artığı vb) ya da çocuk yoksa iki haftaya bir tam gün değil de haftalık yarım gün alınmasını tavsiye ederim. hiç bir şey yapmana gerek kalmaz o zaman. normal temizliği yapar kalan zamanında da ufak tefek işleri yapar. cam falan silinecekse belki ayda iki ayda bir tam gün alınabilir.
eşimde bende öğretmenz haftalık almak istiyorum ben.cumartesi günlerim hep ev işleriyle geçiyor.eşim sadece evi süpürmeye yardım ediyor işin çoğu bitmiş sanıyor
2 haftada bir alıyorum ben ve baya iş kalıyor. Cam kapı sanırım bir sefer siliyor bir sefer silmiyor. Ev büyük sadece silip süpürmesi yarım gün. Tuvalet banyo fayanslarını falan ben yapmıyorum. Onları da o yapıyor. Bir sefer cam silerse sanırım diğer sefer dolapları siliyor (banyo mutfak). Ve tabi ki ütü. Bizim sadece t-shirt falan oluyor. 2 haftada pek ütü yapmıyoruz.
Geldiğinde hatta ihtiyaç görürse nevresimleri değiştirip yıkıyor. Perdeler kirlendiyse onlaru yıkıyor. Yani düzenli tuttuğun biri olunca yapacak iş çok. Keşke haftada bir gelse. Ama günleri müsait değil. Bu zamanda bu sektörde adam bulmak zor. Kara borsa resmen.
ya tamam her hafta gelse bütün iş ona yaptırılır zaten de
kadının gelmediği hafta ben zaten süpürüp toz alıyosam geriye çokta birşey kalmıyor..
Mesela ben yatak odasına kesinlikle sokmam kadını mutfaktada dolap silip içini kafasına göre yerleştirmesini istemem tezgahıda aynı şekilde.. banyo desek hadi onun fayansını diyelim o yapar ama hergün kullanılan bir yer oldğu için kurulanması gerekiyor ki o da bana kalıyor..
E geriye bakıyorum ne kaldı salon misafir odası koridor ve balkon..
Bunlarında tozu alınır yerler süpürülür silinir (her hafta olarak düşünürsek)
Her dört haftada bir de yani ayda bir bu dediklerime cam silmek kapı silmek koltuk silmek eklenir ha birde her hafta olarak ütüyü eklersek.. Benim aklıma sadece bunlar geliyor
diğer şekilde mutfaktır nevresimdir yatak odasıdır bunlar bana kalıyor
aklımada gelmiyen birşey yok sanırım
Evet yaaa güvenilir insan bulmak zordur..
Bende mesela sizin gibi evde durmak istemem temizlik yaparken kadın..
Ben işimde gücümdeyken o da kendi işini yapsın isterim mesela ama güvenipte nasıl bırakılır ki evde tek başına
En başta ben misal anahtar vermek istemedim. Ama sonra alışıyorsun seviyorsun ve aileden biri gibi oluyor. Zaten alabileceği bir şey de yok evde. Hani televizyonu da yüklenip gidemez. Bir de bu işlerde tavsiye üzerine alıyorsun. Hani arkadaşlarına falan soruyorsun. Öyle hiç tanımadığın bir olmuyor. Başkalarına da gelen güvenilir biri oluyor. Bir yanlışı olursa direk bir sürü müşteri kaybeder valla.
oooo baya ciddi durumlar o zaman..
ne güzel siz bulmuşsunuz içinize sinen birisini darısı isteyenlere artık..
Ya aslında birşey çalıp çırpacak diye değil de benim biraz takntım var açıkçası bazı konularda mesela mutfağı benim düzenlediğim şekilde ezberinde tutabiliyorsa yapsınhani elletmem demem neticede tencere tava işte ama benim kurduğum düzen önemli herşeyi yerli yerine koyacaksa eyvallah
Birde yatak odası afedersiniz çalıp donumu götürsede birşey olmaz ama özelimiz olduğu için açıp dolaplara göz atmasını geçtim kapıdan içeri girmesini dahi istemembiraz takığım bu konuda..
Ama nasip olurda sizin gibi güvenilir bir yardımcım olursa ileride neden olmasın tabi
ya tamam her hafta gelse bütün iş ona yaptırılır zaten de
kadının gelmediği hafta ben zaten süpürüp toz alıyosam geriye çokta birşey kalmıyor..
Mesela ben yatak odasına kesinlikle sokmam kadını mutfaktada dolap silip içini kafasına göre yerleştirmesini istemem tezgahıda aynı şekilde.. banyo desek hadi onun fayansını diyelim o yapar ama hergün kullanılan bir yer oldğu için kurulanması gerekiyor ki o da bana kalıyor..
E geriye bakıyorum ne kaldı salon misafir odası koridor ve balkon..
Bunlarında tozu alınır yerler süpürülür silinir (her hafta olarak düşünürsek)
Her dört haftada bir de yani ayda bir bu dediklerime cam silmek kapı silmek koltuk silmek eklenir ha birde her hafta olarak ütüyü eklersek.. Benim aklıma sadece bunlar geliyor
diğer şekilde mutfaktır nevresimdir yatak odasıdır bunlar bana kalıyor
aklımada gelmiyen birşey yok sanırım
Öğretmenlik yarım günlük bir iş ve tüm öğretmen arkadaşlarımın hafta içi 1 günü boş.
Bilemedim yani sağlık sorununuz varsa alın ama yoksa bence halledebilirsiniz kendiniz de.
bencehem çalışıp hem ev işlerine yetişen bi de üstüne çocuk bakan anneler.. size söylenecek laf yok.. saygıyla egilirim
ben ilerde kesinlikle alırım yardımcı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?