Çalışan bayanın evine yardımcı bayan alması hakkı değil mi?

Tabii ki hakkın. ..sonuçta keyfi değil ki öyle bile olsa kime ne? Merak etme zamanla çevre de eşinde alışır. ..Kendimden biliyorum:)

Ama senin eşinde karşı oyüzden yavaş yavaş alıştir. ..2 hafta da bir sonra hafta da 1 gibi...ve üzerinden nasıl bir yük kalktığını kendini artık daha dinç hissedebildigini evin hic olmazsa genel temizliği yükünün üzerinden kalktığını ve kendine de zaman ayirabildigini hissettir bence...

yalnız bayan evdeyken sen de dışarı cikamazsin tatlım. ..Yarım gün yaparsan ve sabaha alırsan ogleden sonrası sana kalır hem daha az para vermiş olursun...evin küçükse yarım gün yeter zaten büyükse de ona göre ayarlarsin. ..misal salonu kullanmıyor san oranın her hafta baştan aşağı temizlenip camı nin silinmesine gerek yok..gibi ayarlayabilirsiniz. ..hem de esin daha ılımlı olabilir daha az vereceği için. ..

ya tamam her hafta gelse bütün iş ona yaptırılır zaten de
kadının gelmediği hafta ben zaten süpürüp toz alıyosam geriye çokta birşey kalmıyor..

Mesela ben yatak odasına kesinlikle sokmam kadını mutfaktada dolap silip içini kafasına göre yerleştirmesini istemem tezgahıda aynı şekilde.. banyo desek hadi onun fayansını diyelim o yapar ama hergün kullanılan bir yer oldğu için kurulanması gerekiyor ki o da bana kalıyor..

E geriye bakıyorum ne kaldı salon misafir odası koridor ve balkon..
Bunlarında tozu alınır yerler süpürülür silinir (her hafta olarak düşünürsek)
Her dört haftada bir de yani ayda bir bu dediklerime cam silmek kapı silmek koltuk silmek eklenir ha birde her hafta olarak ütüyü eklersek.. Benim aklıma sadece bunlar geliyor

diğer şekilde mutfaktır nevresimdir yatak odasıdır bunlar bana kalıyor
aklımada gelmiyen birşey yok sanırım

eşimde bende öğretmenz haftalık almak istiyorum ben.cumartesi günlerim hep ev işleriyle geçiyor.eşim sadece evi süpürmeye yardım ediyor işin çoğu bitmiş sanıyor

Öğretmenlik yarım günlük bir iş ve tüm öğretmen arkadaşlarımın hafta içi 1 günü boş.

Bilemedim yani sağlık sorununuz varsa alın ama yoksa bence halledebilirsiniz kendiniz de.

Evet yaaa güvenilir insan bulmak zordur..
Bende mesela sizin gibi evde durmak istemem temizlik yaparken kadın..
Ben işimde gücümdeyken o da kendi işini yapsın isterim mesela ama güvenipte nasıl bırakılır ki evde tek başına

Hmm senin titizliklerin var o zaman. Valla işten o kadar yorgun dönüyorum ki yatak odama falan sokmam diyemem. Çok titiz de değilim bazen ev cidden 2 haftada 1 süprülüyor. O kadın benim elim ayağım Allah ona güç kuvvet versin diye dua ediyorum valla.

En başta ben misal anahtar vermek istemedim. Ama sonra alışıyorsun seviyorsun ve aileden biri gibi oluyor. Zaten alabileceği bir şey de yok evde. Hani televizyonu da yüklenip gidemez. Bir de bu işlerde tavsiye üzerine alıyorsun. Hani arkadaşlarına falan soruyorsun. Öyle hiç tanımadığın bir olmuyor. Başkalarına da gelen güvenilir biri oluyor. Bir yanlışı olursa direk bir sürü müşteri kaybeder valla.

Tam bilmiyorum yalan olmasin simdi ama kadinin hicbisey yapma zorunlulugu yoktur kocasinin ona yardimci alma zorunlulugu vardir. Tabi kadin isterse. Kadin kendi cocugunu bile emzirmek zorunda degildir ama egitmek zorundadir. Yine de siz arastirin en azindan kocaniza somut biseyler sunarsiniz

Çalışan bayanın en doğal hakkı, çalışmayanında hakkı eğer yıllık ince temizlik olacaksa ben mutlaka alırım çalışmazsam bile çünkü kendimi biliyorum bütün işleri bir günde yapmak istiyorum haliyle tek başıma yapamıyorum. Günlük 100 tl burda mesela.
Hiç acımam o paraya çünkü işleri yapıp hasta olunca doktor ilaçlar 100ü geçiyor ve sağlığım bozuluyor.
Iyi bir insan olunca yardımcınız neden olmasın.

oooo baya ciddi durumlar o zaman..
ne güzel siz bulmuşsunuz içinize sinen birisini darısı isteyenlere artık..

Ya aslında birşey çalıp çırpacak diye değil de benim biraz takntım var açıkçası bazı konularda mesela mutfağı benim düzenlediğim şekilde ezberinde tutabiliyorsa yapsın hani elletmem demem neticede tencere tava işte ama benim kurduğum düzen önemli herşeyi yerli yerine koyacaksa eyvallah
Birde yatak odası afedersiniz çalıp donumu götürsede birşey olmaz ama özelimiz olduğu için açıp dolaplara göz atmasını geçtim kapıdan içeri girmesini dahi istemem biraz takığım bu konuda..
Ama nasip olurda sizin gibi güvenilir bir yardımcım olursa ileride neden olmasın tabi

Ben ayda bir ince temizlik için yardımcı alıyorum.

Her gün evimde yabancı bir insan olsa rahat edemem gibi geliyor bana ...

Ben evlendim evleneli iki haftada bir aliyorum ameliyat oldum bundan sonra sagligim icin agir is yapmamam gerekiyor zaten
Aldigim kisi ise ev kredisine girdikleri icin calisan biri birine katki yapmis oluyorum
Bize iki haftada bir yetiyor heleki cocuk kedi kopek olmayinca yeni esya ve cam acik oldugu icin onun tozu oluyor.
Yanliz bikac kisi denedim ben bugune kadar bu isler biraz dene yanil basta bi iki sefer yaninda duracaksin
Anahtar vermiyorum ben sabah ise gitmeden bekliyorum gelince cikiyorum sonra da isi bitince kapiyi cekip gidiyor
Oglen yemesi icin yemek birakiyorum duzgun birini buldugunuzda iletisiminizde duzgun olur guzelce yapilmasi gereken isleri soylersiniz olur biter
Ben mesela 2 haftada bir aldigimdan her geldiginde cam sildirmiyorum evde yememis icmemis cam yapmislar baska bi isimi soyluyorum

Bizde eşyaların yerleri değişiyor çoğu zaman ama takıntılı arkadaşlarım var onlar uyarıyor. Şu böyle olsu bu şöyle olsun falan diye. Ben de misal her şeyin bezi ayrı olacak takıntım var ama göz görmeyince gönül katlanıyor. Sormuyorum bütün her şeyin bezi ayrı mı diye. Ha tabi tutup da banyo da kullandığını mutfağa sokmuyor da çok detaylı düşünmüyorum geri kalanını. Takıntılı olanlar önceden konuşuyor ama ben cidden temiz eve geldiğimde her şeyi unutuyorum. İlk ayalar çıldırma noktasındaydım çünkü.

hem çalışıp hem ev işlerine yetişen bi de üstüne çocuk bakan anneler.. size söylenecek laf yok.. saygıyla egilirim
ben ilerde kesinlikle alırım yardımcı..

esiniz karsi cikiyorsa madem ikinizde calisiyorsunuz
zaten evde ne var ne yok ortak yapmaniz gerek
bunda daha mantikli birsey olamaz
eve yardimci alabilrisiniz duzenli olarak
hemde evde yemek bulasik gunluk isleride esinizle ortaklasa yapmalisiniz
istemiyorsa isi birakin yani
moden kölelik bu
baska sey degil
hem disarda calis hem evde neymis kadinin görevi
yok öyle

ben ev hanimiyim
yetisemiyorum
ayda bir aliyorum yardimci
ayrica esim yemek dahil bana hep yardim eder
evlilik budur

sürekli aynı kişi geldi mi ezberler zaten mutfaktakilerin yerlerini, bi de işini iyi yapanlar sana sormadan hiç bir şeyin yerini değiştirmez. benim yatak odama girer ama çekmecelerimi dolaplarımı elletmem. ütü yaparsa ya da çamaşır toplarsa ben alır yerleştiririm. yoksa tozunu alır siler süpürür camını kapısını siler rahatsız olmam yani.

nevresimi de değiştirirdi geldiğinde ama arada hafta içi bi tur da ben değiştiriyordum. bir hafta yatamıyorum aynı nevresimle tik gibi bi şey bendeki. üşenmesem her gün değiştiririm :/

ya bi de herkesin alışkanlıkları farklı kullanım alanları farklı kimine temizlikçi uyar kimine uymaz. ben çok titiz değilim ama benim de işini beğenmediğim çok bayan oldu. işin bi de o tarafı var. banyom duşakabin mesela o duşakabini fırçalamayan bayan geldi evime.

biraz da şans işi galiba.

dediğim gibi ben uzun süredir almıyorum eşimle hallediyoruz ama hamileliktir çocuktur almam gerekirse de alırım. işleri bi sıraya koyduktan sonra çok faydası oluyor yardımcının.

Çalışıyorum,şu an doğum iznindeyim.Haftada bir yardımcı geliyor ütü ve temizlik yapıyor.Maddi durumum elverili sürece alırım,bizim ailede kadınlar haftada veya iki haftada bir kadın alırlar,imkan varken alınmaması ve almaması için kadına baskı yapmak sadece eziyet,başka birşey değil.

İşe ilk başladığımda annemle beraber kaldık. Ben tüm gün çalışıp eve geliyordum. Annem bütün gün evdeydi. Eve geldiğimde ev tertemiz, yemek hazır, soba yanmış oda sıcacık karşılandım. Bu şekilde çalışmak o kadar kolay bir şey ki. Erkekler kadınları yıllarca "para kazanıyoruz, bir de gelip evde iş mi yapacağız" diye çok temiz kandırmış. ( Madencilik, hamallık gibi çok ağır işleri tenzih ederim) Ev işi en ağır işlerden biridir. Bırakın çalışanı, çalışmayan bir kadının bile evin tüm işlerini yapması, çocuklar ile ilgilenmesi çok ağır bir yükümlülüktür.

Evlilik ortaklıktır, çalışmak ortak, ev işi ortak, çocuk bakımı ortak. Bunlara yetişilemiyorsa yardımcı tutmak tabii ki gereklidir. Maddi durum yeterli değilse tüm işler ve sorumluluklar ortak olarak bölüşülmelidir.

Tüm işleri kadına yükleyip, sonra "bu kadın da pek bi bakımsız, bana da ilgisiz, hem de çok yaşlandı" diye bahaneler bulan erkeklerin yeni arayışlara girmesi de pek muhtemeldir.

Öğretmenlik yarım günlük bir iş ve tüm öğretmen arkadaşlarımın hafta içi 1 günü boş.

Bilemedim yani sağlık sorununuz varsa alın ama yoksa bence halledebilirsiniz kendiniz de.
hem çalışıp hem ev işlerine yetişen bi de üstüne çocuk bakan anneler.. size söylenecek laf yok.. saygıyla egilirim
ben ilerde kesinlikle alırım yardımcı..
bence
Calisan, anne olan ve ev islerini yapan ustune ustluk sosyal hayati olan bir kadin ya bazilarini eksiksiz yapamaz ya kronik hadtaliga yakalanir ya da ben cok gucsuzum.
ben ilk evlendigimde full calisiuordum yardima nadir geliyordu yardimci.
gebe oldum ayda bir bazen iki haftada bir geldi ancak ev kucuktu o zamanlar. Dogumla birlikte tasindim haftada bire dustu falan derken
suan uc gun yardimcimiz var
ben yemek yapip masa kurup toplayip makineye yerlestiriyorum. Zaten iki bcocuk bakimi yedir icir banyo yaptir oyna sev.. parks gotur ayrica misafirler oluyor falan. Tabi arada camasir makinesini doldur bosalt vs oluyor ams birsey dokulmedikce sil supur yapmam( mutfagi siler supururum bir tek) utu cok cok nadir yaparim. Oteki isleri de hic yapmam. Su an cocuklarim kucuk. Annelik ve es olma gorevi dahs onemli. Zaten ev isini de ustlensrm kim tesekkur edecek?
ben imkani olan kadinin yardimci almasini madraf olarak gormuyorum. Hz.haticenin de yardimcilari varmis.

Evlenmeden öncede çok ev işi yapmazdım, Tıp fakültesi çok ağırdı mütemadiyen ders çalışırdım...sonra işe başladım 11 gece nöbet tutuyordum yani eve çok az uğruyordum zavallı annem yüzümü zor görürdü ki ev işi yaptırsın...evlendim aynı tempo çalışmaya devam ettim..ben bekarken anneme temizliğe gelen kız banada gelmeye başladı...artık zaten arkadaşım oldu...bir dönem gebeliğimin sonuna doğru tam gün yardımcı aldık bir yıl bana ev işi yaptı bende ikizlere baktım , bu arada bebeklerede yardım ediyordu...sonra şimdiki bakıcımız geldi saolsun kızlardan kalan vaktinde ütümü yapar evi toparlar ama yine haftada yarım gün aynı arkadaşım gelir temizler siler süpürür ben Cuma akşamı temiz eve gelirim haftasonunu kızlarıma ve eşime ayırırım... Ama mesela benimde olmazsa olmazım yemeğimi her zaman kendim yapmışımdır...halada öyle kızlarımın günlük öğününden bizim yiyeceğimiz yemeğe kadar herşeyi kendim hazırlarım....vel hasıl çok işi yapmadım ama elimden gelir zorda kalırsam çokta güzel yaparım...bence burda çalışan çalışmayan olarak ayırmak doğru değil her bayan maddi durumu el veriyorsa almalı kendini fazla yıpratmamalı diye düşünüyorum zira yaptığımız işler için kimse bizi takdir etmiyor aksine bunlar yıllarca tabulaşmış ve kadının asli görevi olarak empoze edilmiş. Tabi ki temizlikçiye vereceği parayı fuzüli gören arkadaşların düşüncesine de saygım sonsuz kendi içine sinerek yapıyordur o ayrı ama benim şahsi düşüncem maddi olarak zorlamıyorsa bence belli sıklıkta ama rutin olarak alınması iyidir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…