Çalışan bayanın evine yardımcı bayan alması hakkı değil mi?

Bence kesinlikle hakkı. Kadın çalışsın, kadın temizlik yapsın, kadın yemekler yapsın, kadın kocasıyla ilgilensin, kadın çocuklarıyla ilgilensin.. Mesela benim erkek arkadaşım şimdiden söylüyor benim elimden bir iş gelmez , sen de çalışcaksın diye senden bal dök yala temizlik bekleyemem gerektiği şekilde bir yardımcıya ayıracak bir paramız olmalı diye. Ama annemi düşünüyorum da nasıl yapmış onca sene bu şekilde diye düşünmeden edemiyorum.

Canım alırsın almazsın o senin kararındır, parada kazanıyorsun. Bu kimseyi ilgilendirmez ayda bir veya iki defa yeterli olur bence.. Bazı arkadaslarım haftada bir alıyor bazıları senede bir örneğin bahar temizliği yani illaki bağlamanda gerekmiyor.. Canın nasıl istiyorsa onu yapacaksın.

bence kadının asli görevi evi çekip çevirmek. ama yardım alır, ama kendi yapar..
sonuçta kaynayan bir yemek, bakımlı sağlıklı çocuklar ve güleryüzlü bir eş olmak önemli olan.

Amannn yardimcinin yemesi,icmesi, sofrasiyla ugrasana kadar yaparim kendim..ne var ev temizliginde bu kadar buyutulcek hic anlamamisimdir..calisirkende kendim yapiyordum, simdi kizim var evdeyim yine ben yapiyorum.bu benim dusumcem tabi..
Herkesin kendi tercihi tabiki de alinabilir kimse de karisamaz..al gitsin kimseye bisey soylemek zorunda degilsin..

bir arkadaş yardımcı alacağıma otururum evimde kendi işimi kendim yaparım demiş.
ben de işe gireyim de yardımcı alayım diyorum o derece.

Ben Üniversitesi mezunuyum ama ev hanımıyım 1oğlum var 2 yaşında çocuk bakmak çalışmaktan daha zor üstelik siz birde çalışıyorsunuz.Bende çok çok bunaldığımda çağırıyorum eşimin bile haberi olmuyor ailemin verdiği harçlıkla çağırıyorum dip köşe yapıyor bana 2.3 ay gidiyor tabi bende sürekli temizlik yapıyorum ailesine söylemeyin

Yahu kocanın akrabalarına anasına babasına ne senin evinin kimin temizlediğinden ?
Yapamıyorsan parasını verir yaptırırsın
Para senin ev senin
Kocan da olmaz diosa ver eline kovayı süpürgeyi sen kahveni iç o yapsın
Hangi şehirdesin 150 lira çok

Reactions: ZOE

Şu temizliğe gelen yardımcılardan mı bahsediyorsunuz? Benim anlamadığım, çalışıyorsanız harcayacağınız 200 liranın hesabını eşinize vermeniz mi gerekiyor? Ona sormanız bile gereksiz bence.

zorlaniyosaniz ve maddi durumunuz elverisli ise hic olmazsa ayda 1 kez genel temizlige alabilirsiniz..
cok yogunsaniz ve yetistiremiyosaniz haftalik da olablr belki..
ama devamli bi yardimci hem cok masrafli, hem de sigorta gerekir..
bi de filmlerdeki hzimetcili evler gbi olmadgndan yemek camasir yine sizin ugrasmaniz gerekecek

Çatlasınlar patlasınlar ben alıyorum ...
Çıkta memnunum kimseyede hesap veremem oku çalış çocuk yap birde temizlik olunca ömrün bitiyor

haftada bir iki gun icin ciddi kazanç lazim. kadina verdiginiz paranin kat ve katini kazanmaniz gerekiyor ki kâriniz olsun. ama iki haftada bir, ne bileyim buyuk temizliklerde almak falan bence cok dogal. hem calisicam hem yemek yapcam hem temizlik yapcam. kocam da oturdugu yerden eve temizlikci almak cok sacma diye soylenicek. eline tutustururum bezi alir siler yeri duvari.

Kendi paranızla yardımcı almanızda doğal hiçbirşey yok
İsterse sizin sülaleye ters olsun kimin haddine ki karışmak

Eşim yardımcı olmasaydı eğer kesinlikle ben de alırdım.
Hem ihtiyaç sahibi biri kazanır hem ben rahat ederdim.
Şimdilik ihtiyaç duymuyorum.
Ama zaten başkasının yaptığı temizlik çok içime sinmez sanırım.
Tanımam güvenmem şart..

hezeyanını anlayamamakta haksızım canım cunku ben de bekarken böyle dusunuyordum:)))bayagı bır guldurdun benı bu arada:))) hemen anlatayım.7 yıllık evlıyım 1bucuk ve 5 yasında 2 kızım var.sana 1 gunumun nasıl gectiğini anlatayım sen de bana yardımcı gerekıyor mu gerekmıyor mu karar ver.ne dersın?hafta ıcı sabah 6-7de kızlarımın aglama yada gulme,hasta ıseler salya sumuk oksurme seslerine uyanıyorum.kucugunu hemen kucakta emzırmeye baslarken buyugunu odasına goturup okul ıcın giydirip saclarını tarayıp model yapıyorum.kucugun emmesı bıtmısse ağlamasına bakmayıp buyuk kızımın cantasını hazırlayıp,bitmemış ödevi varsa yapıp,kucugun altını degiştiriyorum.ikisininde elını yuzunu yıkayıp,kucugu kucagıma alıp buyugu 150 mt ötedeki site cıkışına servıse verıp eve dönuyorum.lavabodakı akşam bulaşıklarını bır tarafa cekıp,ufaklığın kahvaltı tepsısını koyuyorum yumurta haşlayıp domates doğruyor peynır kesıyorum,bir taraftan da kapıcıya ekmek söyluyorum.ufak kızımın kahvaltısı,kaka yapması,giysı değişimi derken saat 9 oluyor.kahvaltılıklar kurumasın diye hızlıca dolaba koyarken zırt annem babam ya da esim arıyor,kapı ya da ev telefonu...hızım artıyor...çamaşır makinesını dolduruyorum,kızıma muzık acıp bilgisayarın basına geciyorum gunluk planlarımı cıkartıyorum.o arada buyuk kızımın sulu boya malzemesı,telefon su bilgisayar gıbı kazaya kurban gidecek nesneleri,toka cevız kabugu gibi akşamdan kalma bogazına kacabılecek maddeleri toparlıyorum.emzık ve biberonları yıkıyorum çunku yarımcıya hıjyen konusunda guvenmıyorum.2 kucuk çocuk olunca evde hergun ya da gun aşırı 2-3 makıne camaşır yıkamam gerekiyor.2.kez çamaşır atıp çıkarıyorum.bu arada kızım kahvaltı yapmamışsa eline peynır,pide,cevız,kek veriyorum,ben işleri hızlıca yaparken o da peşimde elindekini yiyor:) vc'ye girip elimi yuzumu yıkıyorum ya da abdestimi alıp uzerimi giyiniyorum,bebegin emzıgını ve suyunu verip okul çantamı planlarımı suyumu hazırlayıp bi kenara koyuyorum.bebegı tekrar emzırıyorum,biberonla su içerken bacaklarını da ıslatmış,hemen değiştiriyorum.dudukluye et,baklagil,ya da tavuk koyuyorum.bakıcım 11den sonra gelip bebegi alıyor.bana kalan yarım saatte dinleneyımmı,kıtap mı okuyayım,karmakarısık olan mutfagı mı toparlayayım,bi kahve sigara mı içeyim derken hiçbirini yapamayıp sacıma sekil verip,parfumumu sıkıp arabanın anahtarını kaptığım gibi terlikle dışarı çıkıyorum.dönup duduklunun altını kapatıyorum.ayakkabılarımı giyip tekrar fırlıyorum dışarı:)uyanış 6.00-derse giriş12.00 e haliyle bir yorgunluk basdonmesı...dörduncu vitese takıp doooğruca okulu buluyorum.saat 4e kadar onlarca cocugun bin turlu sorusuna cevap verdikten sonra eve gelip buyuk kızımı site kapısından alıp,bakıcıyı arıyorum ben geldim 1 saat ıcınde getirebilirsin,istersen kalsın diyorum:)) bu arada saat 13-17 arası gunde 4 saat evde yardımcı var.mesela dun perde siparısı verip,buyuk kızımın okul ıcın cektirdiği vesikalıkları almaya gıttım çarsıya,okuldan sonra.bu gun de ayakkabısı yoktu onu aldım.daha öncekı gun arkadaşım kahve içmeye geldı ben okuldan geldıkten sonra.okuldan dönunce mutlaka bışey oluyor,malum yemek saatı öncesı ve evdeki kalabalık öncesı saat:) hemen saat 5 oluyor( yardımcı kadın da, eve geliyor,ufak kızımın döke döke yediği yerleri temızlıyor.çamaşırları seriyor.bulaşıkları yıkayıp yerleştiriyor,eşimin sifonu cekmeden gittiği vc'yı temızlıyor.mutfak lavabosunu temızlıyor.bir gun fayansları,bir gun yer silmeyi,bir gun camaşırları katlayıp utulemeyı yerleştirmeyı,süpürme ve mutfak temızlığı yanında yapıyor.tum gun çalışmıyor,bayagı dınlenecek zamanı kalıyor.çay ıcıp kahvaltı yapacak zamanı bulduguna göre 2 gunde 1 mercımek ya da yayla çorbası yapıyor.arada perde yıkayıp asıyor,bazen dolap içlerini silip geri yerleştiriyor,bazen acık renklı halılarımı koltuklarımı sılıyor,her gun mutfak balkonunu yıkıyor.çunku akşam kızlar terliksız balkona çıkıyorlar.saat 5e 5 kala giyinmeye baslıyor.o sırada buyuk kızım muhtemelen arkadası ıle acıktığını acıklıyor,doğru mutfaga gidip yemek meyve pasta ne bulursam koyuyorum önlerine.begenmeyıp ortalığa sacıyorlar bazen,bazen 1 tabak dahaaaa.bazen kızım arkadasında oluyor,saat5te eve dönerken alıyorum onu da.saat 6 ya kadar uzerimi degişip ellerimi ayaklarımı yıkayıp,ufaklığı emzırıp,salata ayran yemek hazırlıyorum.esim gelmiş ve uzanmış oluyor.ayaklarını ellerini yıkayıp çocuklarla bıraz sohbet etmesını ıstıyorum.sankı robota söylermış gibi,eger umursarsa yapıyor yoksa bagırıyorum cunku oda cok kokuyor.bagırdıgımı duyan cocuklar gerilip aglamaya baslıyor.esime bu kadar sevgisiz ve ilgisiz bir baba nasıl olabildiğini sorarken çocuklar da acıktık ya da uykuuu dıye pacama sarılıyorlar.uyumasınlar dıye muzık açıp sohbet ederken bir yandan yemegı hazırlıyorum ve esimden bıberon ve suyu sakince! rica ediyorum 7ye kadar yemek ,çerez cıkolata derken mutfak tezgahı alıp basını gidiyor gene.kirli çamaşırlarını değiştirip cızgı film açıyorum kıtabımı bilgisayarımı alıp mutfaga geciyorum.bellllki bakarım diye ama bir bagırış çağırışşşş ufak kızım buyugun sacını çekiyor sopayla kafasına vuruyor ve yan çekyatta yatan esimden her zamankı gibi ne ilgi ne ugraş! sadece bir horrrrrrr sesi benım kitap aşkı kaldı mı geceye neyse çocuklarıma acıyıp onlarla bir yarım saat ilgilenmeye çalışıyorum buyuk kızımın saclarını bırakıp kucugun bezını degiştiriyorum,öğretmenının gönderdiği notu okuyup bugunku ruh halıni anlamaya calışıyorum.ufaklığı gözlemlıyorum,bugun mutlu muydu mızmızmıydı,arada bakıcıyla görusuyorum ne yedi kaka kaç kez yaptı vs diye.saat 8den sonra yataga giriyoruz.en gec 10 gibi uyumuş oluyorlar ve ben elimi kolumu koyacak yer bulamıyorum:)) ,işte o noktada eşim çıkageliyor ve soru şu; '' canım çocuklar uyudu mu?''onu hiç umursamadan vcye gidip rahatlıyorum,bilgisayarımı açıyorum kadınlar kulübüme giriyorum haberleri okuyorum.yarınkı esyalarımı çantama koyup oturmaodasına geçiyorum.yerdekı sofrada duran meyve cerezi kaldırıp mutfaga göturuyor ve yardımcıdan kalan çayın altını acıp tırnaklarımı kesiyor ıc camaşırlarımı değiştiryorum çoraplarımı giyip tvnın basına geçiyorum.bu arada mutfagın balkonuna bi göz attığımda tencere tava ve bılımum mutfak eşyalarımın yarısının ve oyuncakların bir kısmının balkonda olduğunu görup,onları kaldırıyorum.bir sigara yakıp eskı çayla ıcıyorum... 1 tane daha...kalan yemegi buzdolabına koyup,kalan kararmış elmaları tıkınıp vcye gidiyorum.emzırdıgım ıcın cok su içiyorum,ondan:)mutfaktan dönerken dışarı ayakkabılarını içerde görüp onları dışarı koyuyorum,çıkmışken kapıdakı ayakkabıları düzeltiyorum.geri döndüğümde eşimin yerdeki bilgisayarını kaldırıp ve kızımın çıkardığı kirlileri kirliye atıyorum.suyumu ıcıp bilgisayarıma bakıyorum kiiiii saat 12 ye geliyor.doğru banyoya girip dişlerimi fırcalayacakken ıngaaaaaaaaaa sesiyle irkilip bebği emzıp yatırıyorum.geri vc'ye dönup tam cısımı yapacakken anneeeeaaaa diye öksürüklü bir sesin bana yaklaştığını duyup uckuru topluyor kızımı kucaklıyorum,sırtına bez koyup ayaklarına vıcks suruyorum öksürüğü gecsin diye.o öksürüken diğeri uyanıyor.ikisi beraber aglamaya başlarken eşime nooolur buyugu diğer odaya götur sırtıını sıvazlarsan uyur diyorum.onu götururken ben kucugu uyutuyorum.geri dönüp buyugu koridordan kaldırıp yatagına yatırıyorum.megerse babası diye gölgeye konuşmuşum:)) ya da ne biliym adam sersem sersem dolaşırken beni duymuyor:) neyse her halimize şükredip gecen güne şöyle bir baktığımda geriye 2 tane şirin mi şirin yavrumun kaldığını ve onlara gözüm gibi bakmam gerektiğini düşünüyorum ve yattığım anda 1 saat sürecek uzuuuuuun uykuma dalıverıyorum.ufaklığım meme bagımlısı,saat bası emıyor...bizim hal böyle işte...ne yaparsam yapayım hafta ıcı dinlenecek zaman bulamıyorum.bazen istifa etmeyi düşünsem de okulun bana iyi geldiğini hissediyorum.hiç değilse günlük rutinden sıkıldığımda dışarı çıkabiliyorum.evde olduğum zamanlarda,bel problemim artıyor,hava alacak zaman bulamıyorum,her an çocuk bakmak bunaltıyor.hepsinin altında benım evlenmeden önce de hep çalşıyor olmamın yattığını biliyorum.hayırlısı bakalım bu senenin yorgunluğuna nasıl dayanacağım bilmiyorum ama annem gelir inşallahhhh...2 kucuk çocuğu olup çalışan annenin durumu bu...diğer türlülerini bilmiyorum allah tüm kadınlara,annelere kolaylık versın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…