bence kadının asli görevi evi çekip çevirmek. ama yardım alır, ama kendi yapar..Evlenmeden öncede çok ev işi yapmazdım, Tıp fakültesi çok ağırdı mütemadiyen ders çalışırdım...sonra işe başladım 11 gece nöbet tutuyordum yani eve çok az uğruyordum zavallı annem yüzümü zor görürdü ki ev işi yaptırsın...evlendim aynı tempo çalışmaya devam ettim..ben bekarken anneme temizliğe gelen kız banada gelmeye başladı...artık zaten arkadaşım oldu...bir dönem gebeliğimin sonuna doğru tam gün yardımcı aldık bir yıl bana ev işi yaptı bende ikizlere baktım , bu arada bebeklerede yardım ediyordu...sonra şimdiki bakıcımız geldi saolsun kızlardan kalan vaktinde ütümü yapar evi toparlar ama yine haftada yarım gün aynı arkadaşım gelir temizler siler süpürür ben Cuma akşamı temiz eve gelirim haftasonunu kızlarıma ve eşime ayırırım... Ama mesela benimde olmazsa olmazım yemeğimi her zaman kendim yapmışımdır...halada öyle kızlarımın günlük öğününden bizim yiyeceğimiz yemeğe kadar herşeyi kendim hazırlarım....vel hasıl çok işi yapmadım ama elimden gelir zorda kalırsam çokta güzel yaparım...bence burda çalışan çalışmayan olarak ayırmak doğru değil her bayan maddi durumu el veriyorsa almalı kendini fazla yıpratmamalı diye düşünüyorum zira yaptığımız işler için kimse bizi takdir etmiyor aksine bunlar yıllarca tabulaşmış ve kadının asli görevi olarak empoze edilmiş. Tabi ki temizlikçiye vereceği parayı fuzüli gören arkadaşların düşüncesine de saygım sonsuz kendi içine sinerek yapıyordur o ayrı ama benim şahsi düşüncem maddi olarak zorlamıyorsa bence belli sıklıkta ama rutin olarak alınması iyidir...
Bir şirketle falan görüştüyseniz öyle oluyor,ama kişiyle görüştüysenşz bana çoooook pahalı geldi.burada fiyatlar sabit günlük 150 tlymiş çok pahalı değil mi.
burada fiyatlar sabit günlük 150 tlymiş çok pahalı değil mi.
nkara sincan 170Bizim burda (Ankara) Ümitköy taraflarına gelen kadınlar 120 lira civarına geliyor.
Sadece fikirlerinizi öğrenmek istiyorum! büyüdüğüm çevrede pek çalışan bayan yoktu,eşimin çevresinde de bu yüzden yardımcı bayan fikri tuhaf geliyordu boşa giden para gibi. şimdi evliyim
1 yıldı, çalışıyorum bebekte istiyoruz eşim sıcak bakmıyor ama ben ısındım bu fikre. hakkım değil mi bu?
hezeyanını anlayamamakta haksızım canım cunku ben de bekarken böyle dusunuyordum:)))bayagı bır guldurdun benı bu arada:))) hemen anlatayım.7 yıllık evlıyım 1bucuk ve 5 yasında 2 kızım var.sana 1 gunumun nasıl gectiğini anlatayım sen de bana yardımcı gerekıyor mu gerekmıyor mu karar ver.ne dersın?hafta ıcı sabah 6-7de kızlarımın aglama yada gulme,hasta ıseler salya sumuk oksurme seslerine uyanıyorum.kucugunu hemen kucakta emzırmeye baslarken buyugunu odasına goturup okul ıcın giydirip saclarını tarayıp model yapıyorum.kucugun emmesı bıtmısse ağlamasına bakmayıp buyuk kızımın cantasını hazırlayıp,bitmemış ödevi varsa yapıp,kucugun altını degiştiriyorum.ikisininde elını yuzunu yıkayıp,kucugu kucagıma alıp buyugu 150 mt ötedeki site cıkışına servıse verıp eve dönuyorum.lavabodakı akşam bulaşıklarını bır tarafa cekıp,ufaklığın kahvaltı tepsısını koyuyorum yumurta haşlayıp domates doğruyor peynır kesıyorum,bir taraftan da kapıcıya ekmek söyluyorum.ufak kızımın kahvaltısı,kaka yapması,giysı değişimi derken saat 9 oluyor.kahvaltılıklar kurumasın diye hızlıca dolaba koyarken zırt annem babam ya da esim arıyor,kapı ya da ev telefonu...hızım artıyor...çamaşır makinesını dolduruyorum,kızıma muzık acıp bilgisayarın basına geciyorum gunluk planlarımı cıkartıyorum.o arada buyuk kızımın sulu boya malzemesı,telefon su bilgisayar gıbı kazaya kurban gidecek nesneleri,toka cevız kabugu gibi akşamdan kalma bogazına kacabılecek maddeleri toparlıyorum.emzık ve biberonları yıkıyorum çunku yarımcıya hıjyen konusunda guvenmıyorum.2 kucuk çocuk olunca evde hergun ya da gun aşırı 2-3 makıne camaşır yıkamam gerekiyor.2.kez çamaşır atıp çıkarıyorum.bu arada kızım kahvaltı yapmamışsa eline peynır,pide,cevız,kek veriyorum,ben işleri hızlıca yaparken o da peşimde elindekini yiyor:) vc'ye girip elimi yuzumu yıkıyorum ya da abdestimi alıp uzerimi giyiniyorum,bebegin emzıgını ve suyunu verip okul çantamı planlarımı suyumu hazırlayıp bi kenara koyuyorum.bebegı tekrar emzırıyorum,biberonla su içerken bacaklarını da ıslatmış,hemen değiştiriyorum.dudukluye et,baklagil,ya da tavuk koyuyorum.bakıcım 11den sonra gelip bebegi alıyor.bana kalan yarım saatte dinleneyımmı,kıtap mı okuyayım,karmakarısık olan mutfagı mı toparlayayım,bi kahve sigara mı içeyim derken hiçbirini yapamayıp sacıma sekil verip,parfumumu sıkıp arabanın anahtarını kaptığım gibi terlikle dışarı çıkıyorum.dönup duduklunun altını kapatıyorum.ayakkabılarımı giyip tekrar fırlıyorum dışarı:)uyanış 6.00-derse giriş12.00 e haliyle bir yorgunluk basdonmesı...dörduncu vitese takıp doooğruca okulu buluyorum.saat 4e kadar onlarca cocugun bin turlu sorusuna cevap verdikten sonra eve gelip buyuk kızımı site kapısından alıp,bakıcıyı arıyorum ben geldim 1 saat ıcınde getirebilirsin,istersen kalsın diyorum:)) bu arada saat 13-17 arası gunde 4 saat evde yardımcı var.mesela dun perde siparısı verip,buyuk kızımın okul ıcın cektirdiği vesikalıkları almaya gıttım çarsıya,okuldan sonra.bu gun de ayakkabısı yoktu onu aldım.daha öncekı gun arkadaşım kahve içmeye geldı ben okuldan geldıkten sonra.okuldan dönunce mutlaka bışey oluyor,malum yemek saatı öncesı ve evdeki kalabalık öncesı saat:) hemen saat 5 oluyorYa kızlaaarrr üüfff anlamam ben bu ev işlerinden yaaa konusu açılmış bari sorim hele bi deyiverin..
Kim demiş şimdi alıntı yapmadan geçtim direk ama bi arkadaş demiş işte iki kişisiniz zaten 1 haftalık pislik birikmez evde 2 haftada bir alırsın temizlikçiyi.. temizlikçinin gelmediği haftalardada kendin sadece bi evi süpürür tozunu alırsın demiş
Eeee sorarm ben şimdi hatun temizlikçi yokken evi süpürüp tozunu alır sonraki hafta temizlikçi gelince peki temizlikçiye ne iş verilir??
Ayda iki kerede cam silinmez ki halıda aynı şekilde zaten evlenince ben direk halıları yıkamaya vermeyi düşünüyorum kendim uğraşamam valla
Peki ben ne iş vermem lazım yani nebilim benim yaptığımdan başka iş vermem gerekiyor sonuçta kadına ki geldiğine değsin ama evi süpürüp toz almaktan başkada neresini temizlicek ki evin..
Mutfak dolapları buz dolabı desek onlarda ayda bir falan işte...
Bir tek banyo kalıyor ordada duştur odur budur hep islandığı için her gün temizlik şart..
eee geriye benim bitek aklıma gelen halıları kaldırıp yeri silmek birde koltuklar kalıyor
Lütfen yaa aydınlatın beniii ne iş veriliyor bu temizlikçilereee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?