Çalışan Bayanlar fikirlerinizi almak istiyorum...

ben öyle aman aman ev işi yapmıyorum.
zaten evde iki kişiyiz.
çocuk olmayınca evi kirleten de olmuyor.
hafta sonları eşimle genel temizlik yapıyoruz.
o süpürürse ben siliyorum ya da tam tersi.
bulaşık çamaşır zaten problem değil
makine olduktan sonra elde hiç bulaşık yıkamıyorum.
yemek yapmayı da severim
eşime özenerek yemek yapmak, onun da ballandıra ballandıra yemesi
benim için büyük bir mutluluk.
şimdilik çocuk olmadığı için aşırı bir yorgunluk ve zorluk yaşamıyorum.
eşimle de bol bol vakit geçirebiliyoruz.
zaten eşim de yardım ettiği için iş yaparken bile birlikte vakit geçiriyoruz.
ilerde nasıl olur bilemiyorum ama
ben bugünün tadını çıkarıyorum.

Son düzenleme:
bir de eşin tavrının bu konuda çok önemli olduğunu düşünüyorum
sen hem dışarda çalışıp hem evde çalışıyorsan
ve eş yardımcı olmuyorsa
o zaman bedensel değil
ruhsal yorgunluk sorun olur bence.

Kesinlikle katılıyorum....
Ayrıca ben yapıorum o iye yapmyor mevzusu yeterince BİZ olamamışsınız anlamına geliyor....
BİZ eşimle herşeyi beraber yaparız....
6 aydır çalışmıyordum ama ilk 1,5 yıl çalıştım, pazartesi gene çalışmaya başlıyorum...
Ben de sana düzenimizi anlatayım....
Hafta içi süpürge toz moz iş yapmam... çamaırlarısabahtan programlarım ben geldiğimde makine ya yeni bitmiş olur yada 5 dk sonra biter hemen onları asarım....
Salata hazır olur ben geldiğimde çünkü eşim benden önce geliyor işten.... Ben de yemekleri ısıtırım yeriz.. Ben sofrayı toplarken o çayı koyar,demler...
Salona geçeriz tv izlemeye Eğer ütüm varsa tv izlerken ütümü yaparım, ütülenmesi gerekmeyen şeyleri eşim katlar o sırada, yada benim ütülediklerimi askılara dolaplara yerleştirir...
Eşim ctesi öğlene kadar çalışıyor ben çalışmıyordum(gene çalışmıycam ctesiler boş) o gelene kadar evi silip süpürürüm tozları alırım.... Hafta içi için yemek hazırlarım..... Eşim gelir beni gezmeye tozmaya götürür...
Bu arada banyo lavabo ve tuvaletleri hergün yatmadan önce küveti her duştan sonra temizlerim... Eşim de aynı şekilde kesinlikle ama kesinlikle pis bırakmaz...

15günde bir de kadın gelir dip köşe temizler...

Sana da keyfini çıkarmak kalır...
Şimdiden stres yapmayın, ben evlendikten sonra 1,5 yıl çalıştım hiç zorlanmadım, son 6 aydır evdeydim hiç bir işimi yetiştiremiyordum emin olun...
İnsan çalışınca daha planlı programlı ve hızlı iş yapıyor....

Valla ben yaklaşık 3 yıllık evliyim ve herşeyin kadına bakması beni sinir ediyo ama maalesef öyle bazı arkadaşların dediği gibi eşlerin yaptığı iş beğenilmiyo üstün körü yapıyolar bu beni daha da sinir ediyo klava: zaten çoğu erkek bünyesi iş yapmaya programlanmamış.Ama sana şunu söyleyebilirim başta ne şekilde alıştırdıysan eşini o şekilde gider ben cicim ayları aman kıyamam falan derken bir baktım bana kıyılmış :dilcikar: Programlı iş yapmak her zaman iyi sonuç veriyo ama bizde insanız bazen şalterlerim atıyo işte hem ev hem iş hem okul benim için zor oluyo açıkçası.haftaiçi ne kadar iş yapsamda hafta sonu genel bir temizlik yapıyorum ve bazen ne zaman dinlenicem ben diye düşünüyorum.Bu konuda eşler çok önemli anlıyacağın

evlendiğim ilk günden beri eşimle birlikte her işi yaparız....nasıl başlarsa öyle gidiyor zaten.....hal böyle olunca da herşeye zaman kalıyor....evde iş yüzünden hiç bunaldığımı hatırlamıyorum...benim durumum böyle...eğitici bir topic bence...herkesin fikrini okumak gerçekten çok öğretici olacak....cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum....

seni sinir ettiğim için kusura bakma olur mu! herkes bırbırının bakış açısına saygı duysa daha hoş olur bence. ben benım ki dogru demedim, arkadaşımıza huzurlu bır evlılık ve huzurlu bır ınsan olmanın ömrrumuzu ve evlılıgımızı guzelleştırdıgını anlatmaya çalıştım. eşinın yaptıgı işi begenen tabi ki de yardım alsın. ama ben begenmıyorum ve iş bolumunu yeteneklerımıze göre ayırıyoruz. şimdı eşimle durmadan kavga etmmem mı dogru, yoksa azıcık daha fazla yorulmam mı? evlılıkten korkutmayalım gençlerımızı. sonra konular açıyorlar,evlı bayanlar bızı evlılıkten soguttu dıye. temızlık evlılıkte canımı sıkmaya degecek bır konu degıl benım için.

Son düzenleme:
geç kalmiş sayilmazsin vazgeç
adamin da başini yakmalmaz:

sevgili gülkurusu çok hoş ifade etmişsiniz yaşadıklarınızı tebrik ederim...

herkesin paylaşımı, bulduğu orta yol farklı siz kendi düzeninizi çok güzel oluşturmuşsunuz...

inşallah

bizlerde ilerde yuva kurarsak herkesin birbirine destek olduğu birlikteliktelikler yaşarız...benim kendi adıma

beklentim, isteğim " aysecikcik " arkadaşımızın yaşadığı gibi bir düzen olurdu.

Yaw kizlar dert ettigniz seye bak...zemuszemus

Dereyi görmeden pacalari siviyorsunuz yani

Sadece su kadar söyleyim....

Is basa düstügü vakit üstesinden gelemeyeceginiz hic bir sey yok...ister calisin ister calismayin...hele birde cocuk oldumu tam anliyorsunuz anyayi konyayi...delikafadulden

Her kadinin icinde bir Süperkadin yatiyor....yerimseniben

işten geliyorum yorgun argın kafamçokkarıştı
annemin hazırladığı yemkleri önüme tepsiyle getiriyor
öle yiyorum.Sonra biraz net,tv derken hoopp yatakbuyrunnnnnnnnn
valla çalıştığı halde ev işi yapan,üstelik bir de çocuk bakan
hanımlar nasıl beceriyor diye düşünmektebn kendimi alamıyorum
kolay gelsin hepinizea.s.

eşin desteği çok önemli bence.. yemek yapmayı bilmese bile sofrayı kurup kaldırması dahi bişeydir bana göre.. ne de olsa hayatı paylaşıyoruz...

evli degilim ama evli olsam da hayat duzenim simdiki gibi olurdu
h.ici ortaligi toplamak disinda temizlik yapmam pek
h.sonu heryeri supurur, genel temizlik yaparim
h.ici aksamlari eve geldigimde yorulmus oluyorum cok

Bu yaz evliligimizin 4üncü senesi...:asigim:
Ne yalan söyleyim hala ev isleri ile pek aram yoktur...sositososito
Kendimi öyle kasmiyorum daha su yapilacak bu yapilacak diye...
Öyle yaparsan ztn ohoooo....o evin ici hic cekilmez olur

Hafta ici evi toplamak disinda temizlik felan yapmiyorum...
Zaten iki kisinin daginikligi yada pisligi ne kadar cok olabilirki...yerimseniben
Isden eve gelince direk mutfaga girerim...
Yemekden sonrada artik canimiz ne istiyorsa...
Ya cikar dolaniriz yada yatar tv seyrederiz fln...
Camasir yada bulasik desen onlar ztn iki dakikalik isler...

Haftasonlarida esimle beraber evi komple bi temizleriz...

karı koca oldukça yoğun çalışıyoruz ve şu şekilde ayarlıyoruz işlerimizi;
1) akşam 7buçuk gibi evde oluyorum yemeğim varsa onu yiyoruz yoksa tauk falan yapıyorum yanına pilav7makarna salata türü şeyler hazırlıyorum ve genelde eşim benimle aynı saatte geldiyse(genelde benden sonra gelir) o da salatayı yapar.
2) ya da pazar günü dolma türü yemekler yapıp yicemiz kadar çıkartıp hazırlarım en azından pzt salı o şekilde geçiştirilir.
3) evde günlük kullandığımız 2 set yemek takımı var.o yüzden bulaşık yıkamam bulaşık makinesini 3 günde bir çalıştırırım.
4) eşimin hafta içi giyeceği 5 adet gömleği yıkarım ütülerim asarım ayn şeklde kendiminde bu iş benim pazar günü 2 saatimi alıyor sabah erken kalktığımız için kahvaltı edip ütüyü bitiriveriyorum sonra ki saatler benim oluyor.bu arada çamaşırı cuma işten gelince yıkarım.
5) cuma akşam şöyle bir süpürüp silerim evi ayda bir kere de cam sildirmek için eve kadın aırı yardımcı çünkü en üst katta oturuyorum yükseklik korkum var kendm silemem.
veee son olarak bence çalışmak çok güzel bişey...tüm bunlar beni yormuor belli bir plan çerçevesnde yaptığı için..çocuk olmadığı için zaten ev pek dağılmıyor...çocuk olduunda da çalışmayı bırakmıycam eşimin annesi bakıcak...

Kızlarrr çok teşekkür ederim,
Valla işte ben çalışıyorum, nişanlım askerde 21 gün sonra gelecek inş ve 1 ay sonra da evlilik...
Beni de şimdiden düşünceler sardı eve gidiyorum bazen 20.30 da uyuduğum oluyor çok yorgun olduğumda. Dedim kendi kendime hadi şimdi kafana göre takılıyorsun ya evlenince ne olacak.. delikafadulden
Bide annemden kalma temizlik düşkünlüğü var, gerçi herkes yapıyor haftada bir dip köşe temizliği. Nişanlım şimdiden kızıyor ayrıntılara takıldığım için, ve 2 haftada yap diyor. Yardıma alıştırıcam artık onu da. kaydirigubbakcemile
İnşallah mutlu oluruz ya, şimdi 10 aydır da görüşmüyoruz, 2 hafta izninde görüşmüştük. Gelince pat diye aynı evde yaşamaya başlıycaz nasıl bir alışma devresi beni bekliyo bilmiyorum. :1rolleyes:
Haydi hayırlısı bakalım. Sağ salim gelsin de önce

ayda bi kadın geliyor temizliğe
bana yemek çamaşır ütü kalıyor
haftada bi gün süpürge
bi gün de banyo wc temizliği o kadar

Kızlarr süpersiniz sabah sabah moral oldu valla kaydirigubbakcemile2

Desteklerinizi bekliyorum.. Şimdi biraz iş yapayım, boş vaktimde geleceğim kaydirigubbakcemile5

bu merakını ve ilgini anlıyorum..
evli olmadığım için bişey diyemiycem ama benim takıldığım,
nişanlında senin gibi düşünüyor mu ?
yani benim nişanlım çalışan bayan , evlenince nasıl yetişicek herşeye birden..
bunun bir çözümü oluru var mıdır acaba ? diye araştırıyor mu..
benim cevabım hayır ..
sanırım herkezin cevabı aynı bu konuda..
yine bize yapıştı tek taraflı evlilik sorumluluğu..
nie ?
anadan doğduğumuz günden beri '' yuvayı dişi kuş yapar '' ninnileriyle büyütüldük..
yumuşak yumuşak yıktılar bize evliliğin ağırlığını..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…