Çalışan Bayanlar fikirlerinizi almak istiyorum...

neden istifa etmek durumundasınki. o memlekette evliler çalışamıyomuu

ya varya dün konuşuyoduk konuyu oraya getirdim
kusura bakma kadın falan alamazsın dedii
neden deidm ee sen ne yapacaksın dedi ben çalışıcamz sana bile zaman kalmaz yorulurum dedim
ozamn çalışma çalışdığını oraya vericeksen dedi:bbo:
bende küstümmmmmmmm

Çalışan arkadaşlara tavsiyem, mutlaka düzenli gelen bir yardımcıları olsun. Kadın her hafta veya iki haftada gelirse hem eve alışkın oluyor hem kendi evi gibi düzenini kurup neresi kirliyse orayı temizliyor. Hem çalışıcam hem her işe yetişicem diye kendinizi yormayın. Kimse madalya filan takmıyor. Ben dört sene hem tüm işimi kendi yapmış biri olarak daha yeni akıllandım.
Niye eşim yardım etmiyor diyenler de haklı fakat ne yazıkki biri sizin eve geldiğinde eviniz pis ise kocanızı değil sizi ayıplayacaktır. Doğanın kanunu bu, evin koordinesi kadının üzerinde. O yüzden eğer kadının dışarıda da sorumlulukları varsa mutlaka destek almalı. Zaten kadın bile alsanız yine yemek çamaşır ütü günlük toplama temizlik gibi işlerle baya vakit harcıyorsunuz.

evlendıgımızden bu yana esım her turlu konuda yardımcı olmustur bana
cocuk olana kadar haftada bır gun ıkımız bırlıkte evımızı temızler buyuk temızlık ıcın kadın alırdık
yemeklerımızı hep bırlıkte yapar aksam yemek bulasık yerlestırme faslından sonra gezmeye bıle cıkardık

ama uzerıne bır de cocuk olunca ıkımızınde hasatı cıkmaya basladı
cocugu sabahları anneme bıraktıgım ıcın aksam annemde yemegı yedıkten sonra evımıze gecıyoruz
kendı evımde camasır, utu vs ıslerı cuma aksamından halledıyorum
enaz bır haftalık kıyafet hazır sekılde dolabımızda oluyor gerıye kalanları da vakıt kalırsa halledıyorum
hemen hemen her aksam cocugun yıkanması banyonun temızlenmesı vs derken 4-5 saat ancak uyur olduk ama en azından programlı herkes ne ıs yapacagını bılıyor
bellı zamanlarda ama ne zaman alacagıma kendım karar verıyorum yardımcı kadın alıyorum bu sekılde cokta zorlanmadan devam edıyoruz

Bu kadar önyargılı olmayın lütfen.... Ben Evlenmeden önce yanlız yaşadığım için yardımcı kadın falan almıyordum zaten 1+1 de oturuyordum.... Evlenince hem 2 kişi olduk hem 3+1e taşndık ee bekar gibi olmuyor hergün yemek memek...Ben daha hiç bişey söylemeden eşim birkaç arkadaşına sormuş size gelen kadın varmı diye telefonunu almış....
Ama ben onlardan memnun kalmadım o ayrı....
Sonra gene eşimin ünivden bir arkadaşına gelen kadının telefonunu aldık ve ondan çok memnunum....

çalışan bayanların mutlaka planlı programlı olması gerekiyor..ipin ucu bir kaçarsa vay halinize.
benimde eşim yardımcı olmuyor malesef..yardımcı olmak istiyor..sadece sofrayı toplasın yeter bana..
işten aynı anda eve gireriz..ben mutfaga eşimde tv başına geçer..yemek yeriz.çay demlerim..çay servisi derken arada banyo,tuvalet ve balkonu mutlaka yıkarım.çamasır sarken rahat olsun diye.
c.tesileri erken kalkarım evimi dip köşe temizlerim.pazar akşamıda ütümü yaparım asla biriktirmem..
hafta içi evimiz toplu oluyor..iki kişi ne kadar dagıtabılırkı evı..yenılen içileni mutlaka ortadan kaldırıp yıkarsanız ve kıyafetlerı çıkarttıktan sonra yerlerıne yerlestırısenız sorun olmuyor..çok şükürki eşim derli toplu dagınıklıgı sevmez..1 bardak bıle olsa ortada onu kaldırır..üstüne birde misafir gelir..haftada 2 aksam kesin birileri gelir..

valla hiçkimse kolay diyemez çok çok zor eş yardımı mutlaka olmalı. ben kına geceme işten çıkıp gittim. evimi ilk annemler döşedi çalıştığım için. şimdi 7 de evde oluyorum. yemek bulaşık çamaşır aynen 11 de totom yer buluyor. 2 haftada 1 de büyük temizlik yapıyorum.

ilk evlendiğimde bunalmıştım, çünkü baba evinde bir elim yağda bir elim baldaydı :) ama anlayışlı bir eşe sahip olunca hiçbirşey zor gelmiyor. ben yemek yapmayı bile bilmiyordum, 6 ay eşim yemek yaptı, ben ondan öğrendim. akşamları eve 8 de gidiyorum. h.sonları 1 kilo kıymayı köfte yapıp buzluğa atıyorum akşamları onu yiyoruz pratik oluyor, h.sonu beraber yemek yapıyoruz dolaba koyuyoruz, temizliğe ayda bir kadın geliyor, onun dışında haftalık rutin temizliği beraber yapıyoruz. herşey bana kalırsa beraber vakit geçirmeye fırsat kalmaz çünkü. ben evi süpürüyorsam o toz alıyor mesela. çokta evin üstüne düşmüyorum. h.sonu daha çok beraber dışarda gezerek geçiriyoruz. ama h.içi en fazla 2 saat beraberiz

Canımcım bende yazayım ama oncesınde kendı fikrimi beyan etmek istiyorum sonra neler yaptıgımı yazıcam :ecrin_bebek:
bence bız kadınların çalışması gerek evlendıkten sonrada. Sözüm meclisten dışarı ev hanımları bana kızmasın , ev kadını olup hayatını evıne adayıp kendı gelişimini ( hem kişisel hemde görsel) boş vermiş kadınlar kocaları tarafından artık begenilmeyip daha cok aldatılmaya maruz kalıyorlar. Bu nedenle iş hayatını bırakmamalı . Eger elinde imkanı varsa tabi. Birde eşinle paylaşabileceğin + bi konu oluyo iş dunyası.
Bu nedenle allah nasip ederse ben calısmayı dusunuyorum saglıgım el verdikce.
gelelim yaptıklarıma.
Bende 15 gunde bir bazen haftada bir yardımcı alıyorum. Yemeklerimi bi gece önceden veya haftasonundan yapıyorum. Dondurucumda hep pratik yemekliklerimi hazır bulundururum . Mercimek çorbasını bile bi tencere haşlayıp küçük kaselere böler buzluga atarım mesela :)
Ütümü geceleri biraz biraz yapabildiğim kadar yapıyorum . Kocam tv de benim hoşuma gitmeyen bi program izlediğinde mesela hemen ütü yapmaya gidiyorum. Böylece tv kavgası yapmamış oluyoruz ve bende işimi yapmış oluyorum kocamı ihmal etmeden. Erkekler bebek gibi ilgi bekliyolar cünkü sürekli.
bide arada kocişinden yardım isticeksin usulünce . Artık seninki hangi dilden alıyosa zamanla çözersin zaten. Ufa tefek işlerde bana yardımcı oluyo allahtan . MEsela asşım gelde salataya yardım et cabuk hazırlansın diyorum salatayı ona yaptırıyorum
Aklıma gelenler bunlar cnm.kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
sözlüm hem yardımcı alamazsın hemnde ben yarıdm etmem diyor
ama sadece laf bunlar hem aldırırm hem yardım ettiririm bana karışamaz

sabah 5 45 te kalkıyorum. eşime kahvltı hazırlıyorum. o gidiyo 6,30 da beek kalkyı onu hazıla kendin hazırlan karnını doyurr sonra 7,0 da anneme bırakıyom bebeği. sonra işe gidiyorum 8 de. öğlen 12 13 arası tekrar eve gidip oluşumu görüyorum. 6 da işten çıkıp anneme gidiyorum. biraz bebekle ilgilenip eve geçiyorum yemeğimi yapıyorum .saat 8 de tekrar annemden bebeği alıp eve geçiyom. yemek faslı derken saat 9 oluyo. bebeği yatırıyorum o vakta kadar sağolsun eşim bulaşıkları makinaya dizer. son olu 9 30 10
en fazla bi çay yada kahfe içeriz. sonrada malum yatarız.
ama eşimin çook yardımı olur.
hafta sonlarıda temizliğimi yaparım ütü temizlik filan .

ahh ahhh selam çalışan hanımlar...
dert bizde dermanbizde
ben sabah 7,30 da kalkarım bizde kahvaltı olmaz ben işyerimde yaparım kızım dışardan
atıştırır sabah evde yemek istemiyomuş hanım o zamanı uyuyarak geçirmek istiyomuş beraberce düşeriz yolaa kızımı bırakırım sonra doğru işee..akşam kızımı alıp eşimi alıp bu sefer istikamet evimiz..ben direk üstümü değiştirip ev işlerine girirşirim her gün yapmazsam içim rahat etmiyooo titizlik var acık..bu arada eşim benim hazırlayıp dolaba stokladığım yemekleri hazırlar arada da bana takılır yeter kayacaz artık silme şu yerleri diye:roflol:
sonra yemek bulaşık bu arada ben 2 arad bi derede yarına yemek yapılacaksa attırırım bi şekilde çar çabuk.sonra artık vakit benimdir mutlaka rahatlamam lazım yazsa dışarı çıkarız kışsa yakındaki ark bi kahveye giderim yada onlar gelir 2 laf etmem kafamı boşaltnmam gerek anca rahatlıyorum.benim kzım 12 yaşında bazı şeylerden yırttık tabii onun rahatlığı var.hafta sonu mutlaka çok çok yemek yaparım ütü yaparım bırakmam hafta içine .Yardımcı almama gerek kalmıyo bu şekilde planlama iyi olursa kızlar sorun yok demektir.Allah yardımcımız olsun inşallahhhh herkesi öptüm byykaydirigubbakcemile3

ben anlatayım birde
eve gidiyorum saolsun eşim yemeği yapmış masayı hazırlamış salataya kadar yapar beni bekliyo olur bende iş çıkışı oğlumu alır eve geçerim yemeğimizi yer o bebeğimizi alır oturma odasına geçer ben mutfağı toparlarım sonra 3 ümüz beraber vakit geçiririz sonra bebişimi uyuturum eşimle neyveydi çay dı kahve derken saat olur 12 yada 1 uyuruz nihayet
sabah yine rutin bebeği ben bırakır işe gelirim okadar önceleri çok yorucu oluyor ama sonradan alışıyorsunuz
hafta sonuda eşim bebeği alır dışarı çıkarır bende temizlik falan yaparım geceleri genelde ütü yaparımm
artık koymuyor okadar alıştım ve severek yapıyorum herşeyi

Gerçekten eğitici ve faydalı oldu...
Ben de herkese çok teşekkür ediyorum a.s.

Şimdi bizde şöyle bir durum var. Nişanlım diyor ki açık açık ben televizyona çok bağımlıyım, bak sana diyorum olduğunda geç vakitlere kadar izlerim diyor. Olmasın tv onun için diyor ve açıkça belirtiyor. Ben de olmasını istiyorum haliyle bu tartışma derecesinde bir konu değil ama, ben akşamları dizileri seviyorum olmasa da olur ama eğitici programlar falan da var. O yüzden olsun diyorum. Etrafımızdaki insanlara bu konuyu açtığımda olur mu öyle şey televizyonsuz bu devirde diyorlar.
Mutfağımız çok geniş, oraya bir tane küçük alsak ben mutfakta işlerimi yaparken açarım diye düşündüm, ama biliyorum ki zamanımızın çoğu orada geçtiği için kalkamayacak başından ve herşeyle de ben uğraşıcam, normalde yardım edebilecek biri ama tv herşeyi bozacak gibi geliyor bana.
Sizce ne yapmalıyım bu tv bağımlılığı ile ilgili benneyaptımki

Oy canım benim... :1hug:
Bende öyle demiştim yani senin gibi konuyu açmıştım, annem sıkıştırmıştı beni de kadın alırsın çalışıyorsun diye. Aslında annem de çalıştı benim yazık biriciğim hiç almadı hendi herşeyin üstesinden geldi ama çok yıprandı. Ben öyle olmak istemiyorum ama neticede onun kızıyım başladım bıt bıt temizliktir bilmem nedir..
Neyse benimki seninki gibi cevap vermedi, Allah tan yardım ederim dedi ama inşallah bakalım..

Merhaba, calimero bu yandaki resimdeki siyah ördekçik mi acaba opuyorumnanaktan
Ben öğrenci evinde kaldım, ilk senemde bana bu ismi takmışlardı, kalanlar benden büyüklerdi :)
Ben de merak etmiştim o çizgi kahramanı bilmiyordum, eğer bu ise öğrenmiş oldum ve çok tatlıymış..

Sizin yaşamınızda güzelmiş..
Benim annem de illa eskişehirde kalın, yaşayın dedi onlar orada. Biz çok düşkünüz de birbirimize ama nişanlım ankara olsun diye ısrar etti büyük şehir olanakları daha fazla diye. işimiz de burada olunca kaldık. Ben bebeğimi kimlere bırakıcam bakalım :sm_confused:

Benim de annemler gelecek işte aynı, evimiz şimdi var kardeşimle yaşıyoruz evlenene kadar. Eşyaları da aldık, ama halılar perdeler ve diğer yeni eşyaları kullanmadık. Aİlem gelip temizleyip yerleştirecekler. Valla Allah razı olsun, yoksa ben nerde..

Teşekkür ederim a.s.

ÖZELLİKLE TELEVİZYON KONUSUNDA FİKİRLERİNİZİ ALMAK İSTİYORUM ARKADAŞLAR opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…