- Konu Sahibi Tugba_Nur1
-
ben evlendikten sonra çalişamıcam canım
istifa etmek durumundayım işimden mafoldumben
17-18 yaşımdan bu yana babamdan bile para almadım
gönlüme göre harcadım maaşımı kimseye hesap vermedim
şimdi öyle zor geliyo ki başkasının parasına muhtaç olucak olmak :çok üzgünüm:
bu konu aklıma geldikçe evlilikten falan soğuyorum mafoldumben
bu merakını ve ilgini anlıyorum..
evli olmadığım için bişey diyemiycem ama benim takıldığım,
nişanlında senin gibi düşünüyor mu ?
yani benim nişanlım çalışan bayan , evlenince nasıl yetişicek herşeye birden..
bunun bir çözümü oluru var mıdır acaba ? diye araştırıyor mu..
benim cevabım hayır ..
sanırım herkezin cevabı aynı bu konuda..
yine bize yapıştı tek taraflı evlilik sorumluluğu..
nie ?
anadan doğduğumuz günden beri '' yuvayı dişi kuş yapar '' ninnileriyle büyütüldük..
yumuşak yumuşak yıktılar bize evliliğin ağırlığını..
Merhaba bayanlar,
Ben çalışan bir bayanım ve nişanlıyım, yakında da düğünüm var...
Genelde işten çıktıktan sonra eve gidiyorum yemek, bulaşık, biraz tv ve bazen çok yorulup çok erken uyuyorum, genelde de 11 civarı...
Hadi şimdi kafama göre takılıyorum. Peki ya evlenince ne olacak :sm_confused:
Sizin yaşamlarınız nasıl ve eşlerinize nasıl vakit ayırabiliyorsunuz, burası paylaşım yerimiz olsun mu a.s.
evlendiğim ilk günden beri eşimle birlikte her işi yaparız....nasıl başlarsa öyle gidiyor zaten.....hal böyle olunca da herşeye zaman kalıyor....evde iş yüzünden hiç bunaldığımı hatırlamıyorum...benim durumum böyle...eğitici bir topic bence...herkesin fikrini okumak gerçekten çok öğretici olacak....cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum....
ya varya dün konuşuyoduk konuyu oraya getirdim
kusura bakma kadın falan alamazsın dedii
neden deidm ee sen ne yapacaksın dedi ben çalışıcamz sana bile zaman kalmaz yorulurum dedim
ozamn çalışma çalışdığını oraya vericeksen dedi:bbo:
bende küstümmmmmmmm
evlendıgımızden bu yana esım her turlu konuda yardımcı olmustur bana
cocuk olana kadar haftada bır gun ıkımız bırlıkte evımızı temızler buyuk temızlık ıcın kadın alırdık
yemeklerımızı hep bırlıkte yapar aksam yemek bulasık yerlestırme faslından sonra gezmeye bıle cıkardık
ama uzerıne bır de cocuk olunca ıkımızınde hasatı cıkmaya basladı
cocugu sabahları anneme bıraktıgım ıcın aksam annemde yemegı yedıkten sonra evımıze gecıyoruz
kendı evımde camasır, utu vs ıslerı cuma aksamından halledıyorum
enaz bır haftalık kıyafet hazır sekılde dolabımızda oluyor gerıye kalanları da vakıt kalırsa halledıyorum
hemen hemen her aksam cocugun yıkanması banyonun temızlenmesı vs derken 4-5 saat ancak uyur olduk ama en azından programlı herkes ne ıs yapacagını bılıyor
bellı zamanlarda ama ne zaman alacagıma kendım karar verıyorum yardımcı kadın alıyorum bu sekılde cokta zorlanmadan devam edıyoruz
valla hiçkimse kolay diyemez çok çok zor eş yardımı mutlaka olmalı. ben kına geceme işten çıkıp gittim. evimi ilk annemler döşedi çalıştığım için. şimdi 7 de evde oluyorum. yemek bulaşık çamaşır aynen 11 de totom yer buluyor. 2 haftada 1 de büyük temizlik yapıyorum.
Canımcım bende yazayım ama oncesınde kendı fikrimi beyan etmek istiyorum sonra neler yaptıgımı yazıcam :ecrin_bebek:
bence bız kadınların çalışması gerek evlendıkten sonrada. Sözüm meclisten dışarı ev hanımları bana kızmasın , ev kadını olup hayatını evıne adayıp kendı gelişimini ( hem kişisel hemde görsel) boş vermiş kadınlar kocaları tarafından artık begenilmeyip daha cok aldatılmaya maruz kalıyorlar. Bu nedenle iş hayatını bırakmamalı . Eger elinde imkanı varsa tabi. Birde eşinle paylaşabileceğin + bi konu oluyo iş dunyası.
Bu nedenle allah nasip ederse ben calısmayı dusunuyorum saglıgım el verdikce.
gelelim yaptıklarıma.
Bende 15 gunde bir bazen haftada bir yardımcı alıyorum. Yemeklerimi bi gece önceden veya haftasonundan yapıyorum. Dondurucumda hep pratik yemekliklerimi hazır bulundururum . Mercimek çorbasını bile bi tencere haşlayıp küçük kaselere böler buzluga atarım mesela :)
Ütümü geceleri biraz biraz yapabildiğim kadar yapıyorum . Kocam tv de benim hoşuma gitmeyen bi program izlediğinde mesela hemen ütü yapmaya gidiyorum. Böylece tv kavgası yapmamış oluyoruz ve bende işimi yapmış oluyorum kocamı ihmal etmeden. Erkekler bebek gibi ilgi bekliyolar cünkü sürekli.
bide arada kocişinden yardım isticeksin usulünce . Artık seninki hangi dilden alıyosa zamanla çözersin zaten. Ufa tefek işlerde bana yardımcı oluyo allahtan . MEsela asşım gelde salataya yardım et cabuk hazırlansın diyorum salatayı ona yaptırıyorum
Aklıma gelenler bunlar cnm.kaydirigubbakcemile2
sözlüm hem yardımcı alamazsın hemnde ben yarıdm etmem diyor
ama sadece laf bunlar hem aldırırm hem yardım ettiririm bana karışamaz
Gerçekten eğitici ve faydalı oldu...
Ben de herkese çok teşekkür ediyorum a.s.
Şimdi bizde şöyle bir durum var. Nişanlım diyor ki açık açık ben televizyona çok bağımlıyım, bak sana diyorum olduğunda geç vakitlere kadar izlerim diyor. Olmasın tv onun için diyor ve açıkça belirtiyor. Ben de olmasını istiyorum haliyle bu tartışma derecesinde bir konu değil ama, ben akşamları dizileri seviyorum olmasa da olur ama eğitici programlar falan da var. O yüzden olsun diyorum. Etrafımızdaki insanlara bu konuyu açtığımda olur mu öyle şey televizyonsuz bu devirde diyorlar.
Mutfağımız çok geniş, oraya bir tane küçük alsak ben mutfakta işlerimi yaparken açarım diye düşündüm, ama biliyorum ki zamanımızın çoğu orada geçtiği için kalkamayacak başından ve herşeyle de ben uğraşıcam, normalde yardım edebilecek biri ama tv herşeyi bozacak gibi geliyor bana.
Sizce ne yapmalıyım bu tv bağımlılığı ile ilgili benneyaptımki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?