Çalışan Bayanlar fikirlerinizi almak istiyorum...

bende arkadasımın kafasındanım..erkekler ev işini pek beceremiyor..yapmasalar daha ıyı dıye dusunuyorum..ozellıkle kendı esım..aman allahım..bır yemek yapar..dolabın en ust kosesıne halının en beyaz kosesıne kadar yag yapar..aman bıraksın ben yaparım..o yapmasada olur..kaydirigubbakcemile

bıde ben anlatayım
sabah evden cıkarken hıc bır sey yapamam ..inanın yatagımı dahi toplayamam.7,30 kalkıp 8,30 kadar anca evden cıkabılıyorum..aksam 6 da eve gelınce..bır maroton baslar benım ıcın 2 cesıt yemegı 30 dk ıcınde yapar masamı hazırlarım.kocişim gece gıttıgı için işe onu kaldırırım.yemegımızı yerız..o salonda otururken ben mutfagı hallederım.bır gelınım var evde boyle gelın dostlar basına (bulasık makınem en buyuk yardımcım)sonra otururuz esımle gunun yorumunu yaparız.sonra fılm takar ızlerız..en gec esım 11 de yatar..11 den sonra butun evı sıler supurur..bazende ertesı gune yemek yaparım..saat 1:00 artık yatma vakti geldı benım ıcın..

Kendi işim ile meşgulum,emlakçıyım ve akşama kadar inşalarla iletişim içindeyim he birde eşim ile birlikte çalışıyorum tabi.Akşama kadar birlekteyiz eşim dış işleri,bende iç işleri düzenliyorum.5 yaşında da bir oğlum var!!
Sabah kalkarım kahvaltı hazırlarım,kahvaltımızı yaparız,sofrayı kaldırıp,kirli bulaşıkları makineye yerleştiririm eve geldiğimde dağınık bir mutfak olmasın diye,işe gider akşama kadar kafa patlatıyoruz.
Eve gelme saatim akşam 8'i buluyor,eve geldiğimde dolabımda dün akşamdan yaptığım yemeklerim her zama hazır olur,ısıtırım sofrarı hazırlarım,hemen sofrayı kaldırıp makineye tıkarım.Eğer sabahtan makineye çamaşır attıysam onları asarım.
Bu arada oğlum ile vakit geçirecek zamanım kaldıysa onunla oynarım,eşim ile ancak akşamları yarım saatlik bir zaman bulursam yada yemek esansında sohbet etme imkanım oluyor,o tabi oturduğu yerde uyuyup kalıyor..lmaz:
Bazen evde en çok tartışmalarımız bu yemek sonrası şekerlemeden dolayı oluyor:umursamaz:
Hemen hemen her akşam aynı monotonlukta geçiyor:gitme:
Yiğidi öldür hakkını yememek lazım arada bir sık sık olmasada dışarı çıkarım,asarım bütün işleri ve birlikte gezmeye dolaşmaya çıkarız.kaydirigubbakcemile
Yani hem çalışıp hemde evli iseniz birde çocuk varsa,Allah yardım etsin vallaturkbayragi

Eğer eşiniz size yardımcı olmuyorsa çalışan , evli bir bayan olmak hakikaten zor..

Benim eşimde arkadaşların yazdığı gibi ev işi falan bilmez yapsada onun arkasından tekrar yapmak zorunda kaldığım için pek bulaştımıyorum.. :mymeka:

Sabah 6 da kalkıyorum, çocukların kahvaltısı, okul için hazırlanmaları ve benim hazırlanmam için tam 1,5 saatim var çünkü. Bu işleri 7,30 kadar halledip kendimi yollara atıyorum, akşam en erken (yaz saati uygulaması nedeniyle) 6 da evdeyim. Önce kızımı alıp parka götürüyorum, cadı en az 1,5 saat parkta oynuyor saat oluyor 7,30. Eve geliyorum, yemek yap, sofra kur, kaldır, çocukların dersleri, onların kavgalarını ayır, sakinleştirdikten sonra yatır derken saat oluyor 11,00. Sonuçta etrafıma baktığımda, herif yatıp uyumuş (bazen tek kelime bile konuşamıyoruz), çocuklar uyumuş. Tek başına kalmışım. Ama ayaklarım zonkluyor ve bedenim iflas vaziyette.
Yani hem çalışıp hem anne ve evkadını olmak zor zenaat.

evlendikten sonra daha planlı olmak zorunsadınız ki,
kendinize ve eşinize zaman ayırabilesiniz...
aslında plan da dememek lazım herhalde,
ben sabahları evimi mutlaka düzeltirim,
mutfağımı zaten akşamdan düzenlerim,
yemek olayı benim biraz sıkıntılı,çünkü
ben beklemiş yemeği nadir yerim,yani günlük yemek yaparım,
akşamları 6 da evde oluyorum ve eşim 7 de geliyor,
o süre zarfında yemeğimi yapıyor,masamı hazırlıyorum,
kızımla sohbet ediyorum,tv seyrediyorum,
eşim geldikten sonra yemek yeyip,hep beraber topluyoruz masayı,çayımız olurken
ben de bulaşıkları diziyorum,sonra kızım,eşim ve ben hem sohbet ediyoruz,hem tv seyrediyoruz...
evin temizliğini cumartesi günü yaparım ama
pazara temizlik anlamında hiç iş bırakmam,
çamaşırımı cuma akşamından yıkarım,pazar günü ütü,banyo işimiz vardır,
bunları da akşam yaptığımız için
bütü pazar bize kalır,anlatınca çokmuş gibi geliyor ama
önemli olan severek yapmak,bazen amaannn iş, miş yapmıcam
sadece eşimle ve kızımla zaman geçireceğim dediğim zamanlarda bile evimi
derler toplarım,herhalde biraz pratik olmak lazım,
sonuçta iş bitmiyor ama sevdiklerimizle geçireceğimiz zaman su gibi geçiyor...
dert etmeyin,herşey yoluna girer...
şimdiden mutluluklar dilerim...
sevgiler...

Bende anlatayım bari.18 aylık evliyim.ılk günler çok bocaladım.Akşam 18:00-18:30 işten çıkıyorum bazen eşim alı bazen tek giderim eve.Eve gidiyorum hemen kolay hazırlanacak yemeklerden yapıyorum Yaptığım yemek 2 gün yetiyor zaten.Hafta içi akşamları temizlik yapmam sadece evi derli toplu tutmaya çalışırım.Çoğunlukla aile kalabalık olduğu için herkes eve çağırır.Zaten anne ve kaynanaya haftada bir gideriz.Buda 2 gün yemek derdin yok demektir.Akşam iş çıkışları giderim aile ziyaretlerine hem yemek derdinden kurtuluyorum hemde hafta sonunu sadece eşimle başbaşa geçirmek istediğimizden.Yani anlayacağın haftanın en az 4 akşamı orda burda oluruz geri kalanlarındada ben yaparım.Yemek olayını o şekilde çözüyorum.Cumartesi yarım gün çalışıyorum öğlen çıkıyorum işten koştur koştur 2 vesaitle eve gidiyorum.Zaten cılkım çıkıyor yollarda sonra temizliğe koyuluyorum yemek falan akşam oluyor.Eşim geliyor işten ev pırıl pırıl yemek hazır.Pazar günüde hiçbir işim kalmıyor eşimle başbaşa dilediğimiz gibi bir hafta sonu geçiriyoruz.ışte böyle benim hayatım.

Çamaşır, ütü ve süpürüp silmeyi Cumartesi günü yapıyorum. Yemek olayını evlendiğim günden beri 1 haftalık yemek malzemelerimi hazırlıyorum. Kızarıcakları kızartırım, ayıklanıp doğranacakları hallederim. Birtek bir araya getirip kısa bir pişirme işi kalır. Hepsini hazırlayıp buzluğa atınca zaten yemek derdin ortadan kalkıyor. Tüm gün dışarıda olduğumuz için ev pek kirlenmiyor. Ama Cumartesileri eşimde bana yardım ediyor. Birimiz süpürürken birimiz siliyoruz, toz alıyoruz. Zaten o işleri yaparken biryandan çamaşırlar yıkanıp asılıyor. Akşamda ütü işini hallederim. Dip köşe temizlik yapacaksam yine eşimle hallederim. Ben perde yıkarım o asar, ben silerken o koltukları falan çeker yerleştirir.

Haftaiçi gece yatmadan önce ortalığı toplayınca zaten çok göze batan birşey olmuyor ve haftada bir temizlik yapmak yetiyor.

Sıkma canını bir süre sonra zaten otomatiğe bağlamış gibi bitiriyorsun işleri.

arkadaşlar siz çokda kendinizi mahvetmeyin fazla yapınca madalya takmıyolar yada para vermiyolar.ayda 1 kadın alırsınız geri kalanda yaparsınız tamam bedeni temizliğe yormanın anlamı yok sonra erkenden çökersiniz.hiçbişey bizden kıymetli değil bizden 1 tane daha yok.kaydirigubbakcemile2 biriniz demiş nişanlım kadın almamı istemiyor diye onu kaale almayın madem istemiyor geçer kendi yapar.:1closedeyes:yapmazsada alırsın kendinizi yıpratmayın şekerler yerimseniben:içelim:

yarıdm etmeyi erkeklikten ödün vermek sanıyo hiç kusura bakma etmem diyor
zaten ondan iş beklenmezki :) beceremez yapmasın daha iyi ama ksura bakmaısn hem çalışıp paramın hesabını veremem ona

saat 19 da işten çıkıyorum , bazen evde temizlikle, ama genelde ,arkadaşlarla, yada dışarıda , yada eşimin işyerinde yada ailemle orda burda zaman doldururum . eşimin işi 1 de biter . eve gelir. gece sabrettiğim kadar onla evde zaman geçirir, bazen 1 de o gelmeden uyuyakalırım. sabah o uyurende işe giderim.
nasıl sizce?????

yarıdm etmeyi erkeklikten ödün vermek sanıyo hiç kusura bakma etmem diyor
zaten ondan iş beklenmezki :) beceremez yapmasın daha iyi ama ksura bakmaısn hem çalışıp paramın hesabını veremem ona

canım yanlış anlama ama eşine şöyle yaptırtırım böyle yaptırtırım kusura bakasın paramın hesabını vermeem diyerek kazanacağını sanıyorsan yanılıyorsun.
güzelim senden çok büyük değilim belki de burada büyüklerimiz varken nasihat etmek bana düşmez ama dikbaşlılıkla ezilememeyi karıştıryorsun gibime geldi...bu şekilde yaklaşırsan eşine ters teper yardım edeceği varsa da vazgeçer ve işi inada bindirirsin.
günümüzde genç evlilerin en büyük problemi özellikle kadının iş hayatında varolmaya başlamasındaki artıştan sonra ortaya çıktı.kadının çalışması çok güzel birşey ama bunu erkeğe karşı kullanmak hiç hoş değil.bi kaç yazında daha rastlamıştım bu tür birşeye..
çalışıyorsak kendimiz için çocuklarımızın daha iyi koşullarda yetişmesi için daha rahat bir yaşam için çalışıyoruz ancak bu bir koz olmamalı erkeğe karşı ya da erkeğin başına her dk kakılmamalı bak ben kendi paramı kazanıyorum bana karışamazsın gibi cümlelerden kaçınırsak inanın ben daha iyi evlilikler olacağını düşünüyorum.

yanlış anlama senin yazını alıntı yaptım ama bu yazdıklarım birçok kişi için geçerli..
burada çok rastladım ben çalışıyorum benim param olayına..evet kimi erkek başa kakıyor kendisinin çalışmasını ama birçoğu da kakmıyor o halde erkeklerin de ben çaılışıyorm sen evdesin sana paramın hesabını vermem dese iev hanımlarımıza iyi olur mu?olmaz o yüzden arkadaşlar şu çalışma para mevzularını eşlerinizin önüne sunmayın.konuyla alakasız oldu bu yazdıklarım ama yeri gelmişken yazayım dedim:))

yok canım ben senin nedemek istediğini çok iyi anladım
ben sözlüyüm allahı var sözlüm bir desem 2 etmez yani kendine almaz bana alır ben böyle birine
benim param paramın hesabı dememmm dediğim yer şu bana dediki
ozaman temizlikçi tutucaksan çalışma demesinin sebebi aslında çalışma!!! şart koşuyor zora sokuyorki
ben zora girim çalışmıyım amacı beni çalıştırmamak ama ben evlenmek çiçin tek şart koymuştum
çalışmama engel olmicaksın oda kabul etti şimdi eğer ben çalışıyorsam
zaten onun için ona kıyamadığım için herşeyi ona yüklemek istemediğim o parayı elinde tutamadığı için
ama senin dediğinide anladım cnm sağoll opuyorumnanaktan

slm canim
o yardim etmem gitmem demeler simdilik
bak evlendikten sonra mecbur kalinca nasil yardim ediyor
benim esimi trden getirdim ben
ve bir yumurta kirmasini bilmezdi (hep bacisi annasi yaptigi icin )
el bebek gül bebek büyütülmüs
ama buraya geldikten sonra annemlerin alt katinda oturuyorduk
ve anneme cikar o ne pisiriyorsa iner onu pisirirdi banada masaya oturup yemek kalirdi isten geldigimde:))
bence simdiden takma bunlari
emin ol hayatiniz düzene girdikce oda üstüne düsen görevi yapacaktir
mutluluklar

kızlar evlilikle bekarlık inanın çok farkediyor....
evin tüm işi size baktığından hiç bir şeyi bir gün sonraya bırakamıyorsunuz, düşünsenize tezgahın üstüne bulaşıkları bir bıraktınız iki bıraktınız üçüncü gün dağ gibi oluyor onu toplamak çok daha zor oluyor, aynı şey çamaşır, ütü, toz alma için de geçerli...evli olunca hele de sabah kalkıp işe gidecekseniz herşey daha sistematik oluyor, olmak zorundasınız yani...öyle bekarken ki gibi şimdi bırakayım yarım toplarım olmuyor...
ben çok tembel biriyim mesela, öğrenciyken çok kötüydüm bulaşıkları biriktirir haftasonu yıkardım, üstümden çıkardıklarımı katlamadan üstüste atardım zemuszemus

ama şimdi sabah çıkmadan muhakkak ortalığı toparlıyorum, tezgahı geceden temizliyor, çamaşırları yıkıyorum, bulaşıkları da makineye doldurmuş oluyorum....eşim çok yardımcı Allah razı olsun gömleklerini kendisi ütüler, bulaşık makinesini boşaltır, makine tutar...

gurbaam bu ne iş anlamadım hemşürem:uhm:kafam karıştı vallahi...hayır korkuyorum bundan sonraki telaffuzun burga giymek olacak:1ninca:siteye veda edeceğim,işi bırakacağım..:umursamaz:annem ne yaptın sen şoven bir arap şeyhinin hareminemi giriyorsun ne yapıyorsun anlamadımkilmaz:kimle evleniyorsun? hali vakti,işi gücü nedir bilmiyorum ama donald trump olsa ne yazar,bill gates olsa ne yazar:sm_confused: sen öyle bir karakter koydunki ortaya...bunlar o karaktere çok ters düşüyor..ki kendinde diyorsun ben babamdan bile bir şey istemedim diye....çok mu aşık oldun gurbaacım...bunlar kendi tercihlerin mi? ...hayır üstüme vazife değil tabii ama ister istemez merak ettim...:kedi:şayet bunlar kendi tercihlerin değilde birer dayatma ise biraz daha düşün derim...bir zaman sonra gurbaa tarafın ordan burdan patlak verir..tanıdığım gurbaa bana pek öyle bastırılıp sindirilecek bir yapıda izlenim vermedi çünkübuyrunnnnnnnnn

ben kendi enerjime şaşıyorum..her şeyi bi arad çok iyi götürüyorum ama yorulmuyorda değilim..ev işini kendim yapıyorum eşimin yardımı yok..yemek benden..
ütü benden..
herşey benden
eşimlede çok vakit geçiriyoruz..kendi bakımımı da ihmal etmiyorum herşey yolunda..tabi iş çıkış saatiminde etkisi var 17:30[ çıkış saatim 18:00 da evdeyim eşim benden 2 saat sonra geldiği için ben o 2 saatte yemeği de hazırlıyorum ütüde yapıyorum..yetiyo çok şükür ama bedennen yoruluyorum tabi../B]

bende çalışıyorum. bekarlıkla evlilik arasında oldukça fark var. bekarken aman yarında yaparım nasıl olsa diyebiliyorsun. ama evlenince sorumluluğun artıyor. ben oldukça düzenli olmaya çalışıyorum. çamaşır yıkama günüm ütü günüm temizlik günüm bellidir.bunların haricindeki günlerde evi eşimde bende temiz ve düzenli tutöaya çalışıyoruz.

çocuk yok tabi şimdi o nedenle de ev dağılmıyor. akşamları mutlaka mutfağımı toplarım evi biraz toparlar öyle yatarım. ben 6 çeyrekte evde oluyorum eşim 8 e çeyrek kala geliyor o gelene kadar da yemeği hallediyorum. ben de kendimce böyle bir düzen kurdum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…