- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi gelinciK8787
Kızlar Merhaba,
Ben bu konuda çoook sorunlar yaşadım, ne kavgalar ettik. Ne tartışmalar yaşadık anlatamam.
Eşim hep borcumuz var, borcumuz var diyerek psikolojimi bozmuştu.
Bende psikolojik olarak etkilendiğim için maaşımı aldığım gün eşimin eline sayardım ne zorluklarla kazandığım maaşımı.
Eşim bana günlük para bırakırdı günlük 10 TL falan. O da yol parası olarak gidiyordu.
Evden yemek götürürdüm yemek paramı harçlık yapardım. Beğendiğim bişey olursa ayda 1 2 parça alırdım kendime.
Sonra birgün işe giderken bugün maaş günü diye düşünerek cebimdeki parayı harcamıştım. Güzel bir kahve içmiştim. Tabi cebimde param kalmadı. Ne de olsa bugün maaşım yatar diye düşünüyordum.
Baktım ki maaşım yatmamış ve ben ne yapacağımı şaşırmıştım. Ve hiç unutmuyorum bir arkadaşımda borç para aldım. Eve öyle geldim. Sonra eşimle çoook büyük bir kavga ettim. Artık tathmin edersiniz ona nasıl haykırdığımı. Sonra dedimki çalışmıyorum ben ve ertesi gün işten ayrıldım ve 2.5 sene çalışmadım yan gelip yattım. Eşim bana diyordu hayatım iş bakalım falan asla diyordum nefret ediyorum çalışmaktan.
Şimdi 6 aydır bir işe başladım. Her ay maaşımla 1 yarım 1 çeyrek altın alıyorum kendime. Geri kalan paramı da paşalar gibi yiyorum. Annemi bile gezmeye Ankara ya gönderdim. Harçlık verdim. Yeni doğacak bebeğim için kıyafetler alıyorum. Yeğenime hediyeler alıyorum. Anneme her ay para veriyorum. Ama eşimden zerre para almıyorum. Duışarı çıktığımız zaman ödemeleri o yapıyor.
Yani biraz akıllı olmamız lazım. Ne hakla ben çalışıp yorulduğum halde cebimde para olmasın ki. Buna kim cüret edebilir. Temiz kalpli olunca herkes kullanır. Eşinizde olsa izin vermeyin arkadaşlar. Her iki tarafında mutlu olması lazım.
Umarım herkes mutlu olur.
İşte nasıl alıştırırsan öyle gidiyor baştan maaşını eşine vermeye alıştırmışsın hiç para harcamamışsın ezmeye çalışmış nasılsa getiren var harcamıyorda ohh canına minnet kocaların. Ama bak evde oturunca hiç para gelmeyince verdiğine razı olmak zorunda hiç çalışmamandansa. Tabii ki hayat ortak senin paran benim param olmaz ama bir erkek bunu lehine kullanırsa o da olmaz. Her bayanın dediğim gbi kendi parası olmalı kenarında elbette bir yere gidilir kadında öder hesabı bir pazarı marketi yapabilir ama tasarrufta yapmalı. Eşin karısına harçlık vermesini hiç kabullenemiyorum zaten sen maaşını ver o kuş kadar para versin sana al bununla idare et diye olmaz öyle şey. Ben kendi maaşımı alırım annemin ihtiacı var ona gönderirim biraz, kendi kıyafetimi,makyaj malzememi, parfümümü alırım çalışıyrum sonuçta lazım. Pazarı bazen be yaparım eşim sağolsun pek yaptırtmaz ama bir yere gittiğimizde ben öderim. Geri kalannı koyarım kenara. O da kend parasını koyar ama haberim vardır her ay ne kadar biriktiğinden.