çalışan bayanlar maaşınızı ne yapıyorsunuz??

karakterin fake dedigim, gercek hayattaki diyorum. Burada 10 senelikde olabilirsin ama gercek hayattaki mutlulugun fake .
Bu şekilde kesin ve kati kural koyan kadına erkek asla katlanmaz yani senden bir beklentisi yoksa. Mesela Bazı unlu ve zengin
bayanlar genc erkekler ile reklam evliligi yaparlar mesela ve sozleşme yaparlar, yada bir eksigi var ki sana katlanıyor. Bunca senelik
evli bir bayan olarak hani nasıl dersem karşımda olsan sacını başını yolarım :)) kızma ama bu gercek. Bunca insan icinde tek bir
insan sana hakvermediyse sorun sence kimde.

ben bugüne kadr hiç bişey demedm ama eşimn lafları biirkti bende, bugünlerde aramızda kötü patlak veriyor işte. asla bunu ben aldım o şu bu. hiç bişey gözüme gelmezdi. ama şimdi eşimn söyledklerinin topu beni bu psikolojiye itti. normalde çok paylaşımcı çok duygusal biriyim.eşim daha güçlü zaten daha iyi maaşı ama ben de ağzımı açıp bişey demedm ki. biliyorum çünkü bu konuda hassas. ama ısrarla ablama ortak akrabamıza falan en iyi ütüyü aldım demesi, bana yılbaşında hediye aldıını söylemesi, yani kendini sürekli ıspatlamaya çalışması sinir bozucu. ben kredi ödüyorum falan demedm hiç. görüyor zaten aklıma bile gelmedi.kalan para falan yok ki canım hepsi borca harca gidiyor. lazım oldukça ortada bütün param.parammmm demeye bile ben haya ederm. özel ihtiyacm die de hiç ayrmadım para flan. bilmiyorum çok moralm bozuk...

ben ve eşimin maaşını topluyoruz bu benim hesabm olur genelde:) yani ay başı eşim maaşını (kendine biraz ayırır) benim hesaba havale eder ödemeleri yaparız, ödenecekleri hesaplar ayırırız, gerisini de bankaya ortak hesaba yatırırız. Ama çok kısmayız yani öyle çarçurda etmeyiz ama ne gerekliyse mutlaka alırız.Bir de benim harcamalarım olur kuaför , vs. demez bile kocam ne yaptın ne kadar verdin diye çok şükür. Bir kuruş gizlim yok önceden düşünürdüm böyle birşey ama gerek olmadığına kanaat getirdim umarım yanılmam..

kanunda ikimzn üsütne ama araba konusu bi defa açıldığında kzımış esip gürlemişti, senin üstüne yaptrmayı düşünüyorum die. icraata gelnce olmadı işte. yine de bana sormasını beklerdm ruhsatı sana yaptıralım mı die.
süpriz yapmak istemş olabilir ama biliyordum araba alcağımız hatta yeter artık bakalım şu arabaya dedm isyan ettm. ve o uğraşıyordu biliyordum. bana da fotosunu bile gösterdi nasıl die. sanayiye götrcem bi die. herşeyden haberm var ama çaktrmadım. keşke deseydm araba alırsak bana yapcaktın hatırlatayım die. ben söyleyemem işte.ben onun çocuğu değilim ki bana arbayı süpriz yapıyor. biliyorum üstelk alacağımızı son işlemleri kendi yaptrdı ve benm hiç haberm yok sanıyor ne tuhaf değil mi? bana çocuğu gibi davranmaya çalışyor ya da çok ataerkil bi aileden geldiği için öylesi doğru sanıyor bilemiyorum ama saçmalıyor bunu biliyorum.
dün akşam diğer odaya yatmıştım beni kaldırıp yatağa gidelm diyeceğine ışığımı kapatıyor kendi y.odaya geçiyor.çocuğumuyum ben onun...horluyor die sorunlar yaşıyoruz onun için götrmedi beni odaya belki çünkü artık isyan ediyorum bu uykuszluğa ama ışığımı kapatıp gideceğine horlamaya bi an önce çözm bulmalı değil mi??ışığımı kapatıp bana iyiylk yaptığını sanıyor halbuki daha da çıldırtıyor beni.

5 kuruş vermem maaşımdan enayimiyim ben kesin yarın öbür gün bir şeyler olur boşanma aşamasına geliriz şimdiden kendimi koruma altına almam lazım erkek milletine güven olmaz.

peki o enayimi diyesim gelmişti

o dediklerinizde adamlar değer bilirdi şimdikilerde yok o, müstehak yani. çalışıp baksın banane.gül gibi kızım hiç yoramam kendimi.erkek yok sanki piyasada..

Fakat siz cevabı vermişsiniz, gül gibi olduğunuz konusunda Allah gülünüzü hiç soldurmasında ,

Açık sözlü biri olduğunuz için bence açıkca yazayım dedim. Bu erkeğe yasal cinsel ilişki karşılığında kendine baktırmak olmuyor mu ?

Yada siz nasıl yorumluyorsunuz ?

bu arada yeni cıkacak anayasada kadınlara karşı, mesela eşiniz size bir araba aldıgında hukumet bakacak bu kadının getirisi yok
yada maaşı az bu arabayı alamaz , demek kocası hediye verdi deyip kocadan hediye vergisi kesecek alınan hediyeye göre.
Yada yasa cıktıgı andan itibaren ortak hesaba gecildiginde, ortak hesaptaki tutarın sanırsam 195.000 tl e kadar olan kısmından
%10 sonrasından ise %15 civarı devlet hediye vergisi kesecek. Bu yasa cıkarılma sebebi soruldugunda, borclarından
kacmak isteyen erkeklerin mal varlıklarını karısı, cocugu , akrabasına gecirip borclarını odememelerinden dolayı bu önlemi getirdik
gibi mantıklı bir acıklama getirselerde bu işden en cok biz bayanlar zararlı cıkacak. Dusunun eşiniz evinizin %50 sini sizin ustune
yaptı evde 190.000 tl olsun mesela 19000 tl devlete vergi odemek zoruında, ödemezde maliye yakalarsa cuk diye öpecek kocanızı.
İnanmayan Şükrü Kızılot 'un 7 şubat 2013 deki hurriyetdeki yazısını okusun. Kocalara gün dogdu hediye almamak icin.

arkadaşım tüm sayfaları okuyamadım ama ben bana doğru geleni anlatayım bu konuda. eşim benim 2 katım maaş alıyor, bu durumda tabi ki onun yaptıkları daha çok. ev kredisini, faturaları o ödüyor. ben de market alışverişi ve apartman aidatını ödüyorum ayrıca kendi kredi kartımı da kuruşu kuruşuna ödüyorum. ama gerisine hiç karışmaz eşim hani nerde paran, nereye harcadın demez.
zaten kendini bilen kadın saçma salak harcamalar yapmıyor haliyle.
evet hayat müşterek, o harcıyorsa ben de harcamalıyım ama kendime de ayırdığım bir param olmalı. ne yazık ki ülkemiz şartlarında kadın kendini daha çok güvene almalı gibi geliyor bana. ama kesinlikle kocamdan para kaçırmak, onu borçlar içinde çaresiz bırakmak değil anlatmak istediğim. umarım anlatabilmişimdir.

Tüm ev masraflarını ve benim ihtiyaçlarımı eşim karşılıyor. Ben en fazla kredi kartımı ödüyorum oda geçen ay tv aldık yarısını nakit verdi eşim yarısınıda benim karta taksit yaptırdık.Çok şükür öyle maaş kartını elinden alıp hesap soran bir tip değil. Zaten benim gereksiz harcama yapmayacağımı bilir. Hesapta sormaz. Ben birikim yapıyorum ama ondan da haberi yok . İhtiyacı olursa bir gün çıkarıp veririm hepsini eminim çok şaşırır o zaman.

ev kirası ve diğer faturaları eşim ödüyo, bende kredi kartını ödüyorum, kira ve faturalar toplamı ile kredi kartı ekstresi hemen hemen aynı oluyo zaten, kalan parayı benim hesabıma aktarıyoruz günü geldiğindede vadeli hesaba aktarıyoruz orda birikiyo, kendime aldığım herşeyi eşime söylerim (krem parfüm vs çok alırım) genelde bu harcamalar karttan olur çünkü Batmanda aradığım herşeyi bulamıyorum netten kredi kartı ile alıyorum, öyle
vermem gibi bi tavrım olmadı olamaz, biz 17 yaşında 50 kuruş denkleştirip bi hamburgeri paylaşan insanlardık şimdi Allaha şükür işimiz gücümüz var şimdi mi para pul kavgası yapıcaz

Asla eşime vermiyorum kızım zaten kreşe gidiyor onun kreş masrafı,kızımın kendimin ve eşimin kılık kıyafet ihtiyacı olursa onları da ben alıyorum gerisini hooop bankaya..

Eşim zaten istemez biriktir der onun da maaşından arta kalan kısmını ben alırım yine bankaya atarım...

zaten altınları araba alınması için vermişsiniz ne sürprizi yapmaya çalışmış orasını anlamadım.

eşime vermemek gibi i durum yok kredi ödüyoruz diğerimizin maaşıylada masrafları karşılıyoruz vermemek gibi bi lüks olmamalı bence sıkıntıyı beraber çekiyoruz senin benim ayrımı olmamalı

Evliliğinde gerçek mutluluğu yaşayan bir kadın, kıymetinin bilindiğini düşünen bir kadın
seve seve tüm kazancını verir verir de ahhh işte yok mu şu hayal kırıklığı..

Niye evlendimki? sorusuyla yaşarken, eşini bazen içine sokasın gelip bazen boğasın gelirken
bu hesapları yapmadan edemiyorsun..

Seni anlıyorum. Önerim yok malesef önerisi olanları ben de dinlemek isterim

maaş kartlarını kocalarına veren kadınlara çok kızıyorum ben açıkçası bana gerçekten komik geliyor adamın karısının maaşını cebine atması:26:

Tavsiye vermeye gelince zor soru.

Bizde ben epey imtiyazlıyım, denk gelen günlük alışveriş dışında bir şey vermiyorum eve, kendimce yatırım yapıyorum, borçlarımı bitirmeye çalışıyorum. Ama en ufak bir sıkıntı olsa o elbette ikimizin parası olacak.

Bence paranızın bir kısmını rahatça ve özgürce harcayabilir durumda olmalısınız, yoksa çalışmak işkence olur sizin için. Ama tabi bu eşinizin maaşı, sizin maaşınız gibi unsurlara da bakar. Yani durumunuz varsa bence konuşun, sabit bir kaç şeyi üstünüze alın, geri kalanı da ister tasarruf yapın, ister harcayın. Eşinize gelecekteki çocuğum için hesap açacağım diyebilirsiniz, gayet makul. Açık açık da "bunaldım ben" diyebilirsiniz, ona göre bir düzenleme yapabilirsiniz.

Para yönetimi o kadar da "aah feda olsun kocişime" denilecek bir mesele değil, yarının Türkiye'de yaşayan bir kadına ne getireceği belli olmaz ve bugün de kimin güçlü/güçsüz, yetkili/yetkisiz olduğunu belirleyecek bir konu bu.

kızlar ben kayınvalidemle beraber oturuyoruz..eşimle beraber maaşlarımız çekeriz,kredilerimi yatırrız,alışverişimizi yaparız,o ayki geliri göre köşeye bi miktar atarız,sonrada kalan parayı kaynanamın eline sayarız,oda sağolsun,faturaları yatırır,evin ihtiyaçlarını görür,gözüm kapalı maaşımı veririm kaynanama,tek kuruşunu bile harcarken dikkatli harcar,evimize 3 maaş girer,çok şükür hiç senin maaş benim maaş muhabbeti olmadı,evin muhasebesi kaynanam da onada çok güveniriz...ben cüzdanımda para bitince kaynanamdan harçlık isterim o kadar yani,çok da menmunum bu durumdan..

maaş kartlarını kocalarına veren kadınlara çok kızıyorum ben açıkçası bana gerçekten komik geliyor adamın karısının maaşını cebine atması:26:

bence evlilikte gayet normal bişey ben evlendiğimide 3 ay çalışmadım hem eşimin hem kaynanamın maaş kartı bende olurdu gider ben çekerdim,ben hallederdim herşeyi,şimdide ben çalışınca evin muhasebesi kaynanamda,...bence harcama konusunda ailenize güveniyorsanız herşey birlikte olmalı,ne eşim ne ben ne kaynanam birbirimize sormadan 5 liralık bişey dahi almayız,şunu alalım bunu alalım diye söyler,konuşur,ölçer tartar alırız,,,böyle evlilikler daha sağlam olur diye düşünüyorum....

evli değilim ama evlenince maaş kartımı vermeyi asla düşünmüyorum bir kısmını kendime ayırıp bir kısmıyla da eve katkıda bulunabilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…