arkadaşım, benim sezdiğime göre durum şu.
Eşin niçin hep : bunu ben aldım, şunu ben ödedim diyor biliyormusun?
erkekler bayanlarla yani eşiyle aynı seviyede olmayı sevmez.
erkek daha güçlüdür, daha çok kazanır ya hani. evlilikte de bunlar sorun oluyor işte.
eğer kadının erkekten maddi yönden maaşı daha iyi se, bu sefer altan altan kahroluyorlar.
bunu ben ödedim aldım dedikce eşin, sende üste çıkmak için hayır ben aldım veya bak hala kredi ödüyorum.
ben olmasam zor geçiniriz falan dersen eğer, çoook yanlış olur.
o öyle dediğinde, sen evet ama bende çalışıyorum falan bunları geç.
sade ve sadece şunu söyle: hayatım evet onuda bunuda sen aldın. evlilik dediğin paylaşmaktır, bizde zaten bunu yapıyorsuz değilmi hayatım?! aldığın içinde senden allah razı olsun de ve çekil. yani dicem o ki, eşinle laf kalabalığına girme.
eğer kalan parayıda ver falan derse, buda benim kadınlık ihtiyaclarımı gidermek için kullanmam gerek dersin.
Eşinle aranızdaki uyumu bilemem tabi ama düşünüyorumda (henüz arabamız yok almayı düşünüyoruz bir yıl sonra) benimki arabayı alıp gelse süpriz yapsa bana arabanın kimin adına olduğunddan çok süprizde olsa habersiz böyle bir karar alınmasına biraz bozulurum sanırım. Yani bu da araba için zamansız bir masrafa girdiğimiz için olur, yoksa mesela borç harç bitmiş araba alınacak bir zamanda süpriz yapmış almış gelmiş havaya uçarım mutlu olurum ben, kimin üzerine olmuş aklıma bile gelmez..
sen buna fazlaca takmışsın sanırım nedenini anlamıyorum senin üzerine olduğunda ne değişecek ki? kanuna göre zaten evlilik akdi gerçekleştikten sonra alınan taşınmaz mallar kimin üzerine olursa olsun ortak kabul görüyor.
Belkide eşin sana gerçekten süpriz yapmak istedi hiç bu yönde düşündün mü? Belki sen içleniyorsun altında bir sebep arıyorsun, olamaz mı?
5 kuruş vermem maaşımdan enayimiyim ben kesin yarın öbür gün bir şeyler olur boşanma aşamasına geliriz şimdiden kendimi koruma altına almam lazım erkek milletine güven olmaz.
o dediklerinizde adamlar değer bilirdi şimdikilerde yok o, müstehak yani. çalışıp baksın banane.gül gibi kızım hiç yoramam kendimi.erkek yok sanki piyasada..
kanunda ikimzn üsütne ama araba konusu bi defa açıldığında kzımış esip gürlemişti, senin üstüne yaptrmayı düşünüyorum die. icraata gelnce olmadı işte. yine de bana sormasını beklerdm ruhsatı sana yaptıralım mı die.
süpriz yapmak istemş olabilir ama biliyordum araba alcağımız hatta yeter artık bakalım şu arabaya dedm isyan ettm. ve o uğraşıyordu biliyordum. bana da fotosunu bile gösterdi nasıl die. sanayiye götrcem bi die. herşeyden haberm var ama çaktrmadım. keşke deseydm araba alırsak bana yapcaktın hatırlatayım die. ben söyleyemem işte.ben onun çocuğu değilim ki bana arbayı süpriz yapıyor. biliyorum üstelk alacağımızı son işlemleri kendi yaptrdı ve benm hiç haberm yok sanıyor ne tuhaf değil mi? bana çocuğu gibi davranmaya çalışyor ya da çok ataerkil bi aileden geldiği için öylesi doğru sanıyor bilemiyorum ama saçmalıyor bunu biliyorum.
dün akşam diğer odaya yatmıştım beni kaldırıp yatağa gidelm diyeceğine ışığımı kapatıyor kendi y.odaya geçiyor.çocuğumuyum ben onun...horluyor die sorunlar yaşıyoruz onun için götrmedi beni odaya belki çünkü artık isyan ediyorum bu uykuszluğa ama ışığımı kapatıp gideceğine horlamaya bi an önce çözm bulmalı değil mi??ışığımı kapatıp bana iyiylk yaptığını sanıyor halbuki daha da çıldırtıyor beni.
maaş kartlarını kocalarına veren kadınlara çok kızıyorum ben açıkçası bana gerçekten komik geliyor adamın karısının maaşını cebine atması:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?