Çalışan Bayanlar Maaşlarınızı Nasıl Harcıyorsunuz?

ikimizde özel sektördeyiz.ben ayın 1 inde,eşimde 5 inde maaş alıyoruz.ben ev kirasını bebeğin ihtiyaçlarını ara masrafları karşılıyorum.geneli benden harcanıyo.eşimin maaşınıda biriktirmeye çalışıyoruz:)))...ben 6 aydır çalışıyorum ve yaklaşık 3 4 bin lira para biriktirdik.şimdi elimizde para kalmadı ama yinede biriktirdik:)

Keşke şöyle olsa;

Erkek (evli olmadığım için eşim demiyorum) evin tüm masraflarını karşılasa, ama tümm

kadın sadece kendi ihtiyaçlarını ve hım bi de kredi kartlarını da erkek ödese (bizimkiler de dahil)

ne güzel olurdu.....

8 yıllık evliyim bizde senin paran benim param gibi durumlar olmuyor maaş günlerimiz zaten belli paramızın yeri bellidir ihtiyaç duyulduğunda aldığımız parayı birbirimize söyleriz alışverişler ve taksitler zaten biliniyor maaşa yakın bakarız ne kadar para kalmış örneğin 10 tl kalmış onu hemen atarım kenarıma yeni maaşla başlarım aya

biz bozuk paraları genelde oğlumun kumbarasına atarız
kurban için kenara aylık 50 gibi atarız
fazla parayla dolaşmayız kredi kartımız yanımızda olur birşey alacaksak kartla alırız ve bir kutu yaptık parasını oraya atarız atmazsak ne harcandığı belli olmuyor ve çok borç olabiliyor.

bende daha yeni evliyim 2aylık ama bu 2ayda kızlar cebimde inan beş krş kalmıyor ve ben halen eşimden harçlık alıyorum çünkü aldığım maaş ev kirası elektrik su ve bazen mutfak masrafı eşin ne yapıyor diye sorarsanız evlenirken çektiği krediği + araç kredisini ödüyor ve her ay birikim yapıyor altın aldığını söyledi geçen ama bana ve eve bırkatığı birşey yok bende sormaya utanıyorum hesap sorar gibi ama sormam lazım kızlar dime? gerçi o bana soruyor mesala akşam iş yerindeki arkadaşlarla paralı gün yapıyoruz nezaman alıcaksın ne kadar toplanıyordu diye ama ben sormaıyorum

evet benim de çoğu zaman aklıma yatmayan bu oluyor. hem çalışıcaz hem çamaşır bulaşık ütü bizim işmiiz olacak. evin direği yine onlar

şu an çok pis işi bırakasım geldi

Bence ev işlerini de paylaşmayı deneyin. Bir kadın için maddi özgürlük çok önemli. İnsanın başına ne geleceği belli olmaz. Allah korusun kocanızı kaybetseniz ya da boşanmaya karar verseniz ne olacak. Bir kadının mutlaka maddi özgürlüğü olmalı. Ev işleri de paylaşılmalı. Bir gün o yapsın yemeği bir gün siz.

bizde senın paran benım param olayı yok..maaşlar çekilir,harcamalar ödemeler ortak yapılır..ikimizin de hesabında otomatik ödeme talımatları var..
kalırsa gerıye para,ortadadır.ıhtıyacı olan kullanır.neye harcanacaksa harcanır.birbirimzden haberımız olur ne harcamışız ne almışız.
ev ve araba kredısi ödediğimizden maaaşımızın büyük kısmı oraya ayrılıyor..
bazı bayanlar ıstıyorlar kı eş evın tum ıhtıyaclarını görsün,kadın parasına dokundurtmasın...istediğini alsın,yesin,içsin,gezsın..bu bana cok ters gelıyor.
ayrıca çalışan bayanın eşinden harçlık alır gıbı para alması da bence kötü..evlılıkte "biz" bılıncı olmalı ve ortak hareket edılmelı bence.

Çalışsaydım ve eşim ev işlerinde yardımcı olmasaydı, "öyle hayat müşterek senin paran benim param durumu yok" diye düşünmez, tüm paramı kendime ayırır kocama zırnık koklatmazdım

Çalışsaydım ve eşim ev işlerinde yardımcı olmasaydı, "öyle hayat müşterek senin paran benim param durumu yok" diye düşünmez, tüm paramı kendime ayırır kocama zırnık koklatmazdım

Maalesef öyle olmuyor.Çalışmanın verdiği psikolojiyle siz daha çok harcadığınızdan haliyle kredi kartları da çok geliyor ve siz de ödemelere ortak oluyorsunuz.Yani benim için öyle.

bence eşine sormalısın. altın alıyosa sana versin sen topla.

bizim zaten ev kredimiz var yarısı benim maaşımdan kesiliyo yarısı da eşimden. faturaların bi kısmı benden bi kısmı eşimden kesiliyo. geri kalanı da birlikte harcıyoruz. sonuçta hayat müşterek.

büyüklerin bir sözü vardır erkeğin iki testisi varsa birini kıracaksın diye. eve iki maaş giriyorsa biri ile kredi ödenir diğeri ile geçinilir. sonunda evin araban olur. senin paran benim param olmaz önemli olan dayanışmadır fedakarlıktır. 10 senelik evliliğimde bu böyle oldu. yine de maaş kartımı onu eline teslim etmedim. onun bilgisi dahilinde kenara demir 1 liralıkları atarım onunla önce çeyrek altın alırım daha sonra o çeyrek altınlarla daha büyük yatırımlar yaparım. damlaya damlaya göl oluyor.

merhaba bende 4 yllık evliyim. ben maaşımı ay başınd alıyorum eşimde 15 inde. maaşımla ev taksini ve araba taksidi ödüyorum( ilk eşime arba aaldık onu ödedim şimdide bana araba aldık onu ödüyorum). şahsi taksitlerim var onu ödüyorum br miktar kenara atıyorum (çok küçük bir meblağ). Geri kalanında harçlık ypaıyorum. Eşim geri kalan tüm evin masraflarını yükleniyor bneim kredi kartlarım kendi kartları faturalar falan eşimde.Hesabında para kaldığı zaman birikim yaparız bana verir genelde. Ben biraz fazla savurganım elimde olun çook harcıyorum gerekli gereksiz o yüzden eşim benim maaşımı büyük ödemelere yönlendirdi ama hiç harçlıksız kalmam şimdiye kadar para konusunda sıkıntı olmadı. Eşimin hesabında nekadar para var bilirim neyaptığını bilirim nekadar parmaız var diye sorduğumda hemen girer hesaplara birlikte bakarız.

yakinda diycekler zaten siz calisin evi gecindirin biz evde cocuklara bakalim
bunu diyenler simdidende var zaten
en iyisi en basindan evi sen gecindiriceksin
ben caliisicam ama kendi harcligimi cikarmak icin diyceksin

ben önce eşime verdim kartımı, ama baktımki eşim bana harçlık veriyor, bende çalıştığımdan bişey anlamıyordum, birde ne kadar birrikim yaptığını soruyordum yapıyorum diyordu ama ortada bişey yok, arabaya harcıyordu, elide çok açıktır.. istedim kartımı, maaşımı artık kendim çekiyorum..
eşim evin tüm giderlerini karşılar, arada bana pazar parasıda verir..
şimdi maaş günü çekiyorum paramı doğalgaz faturası sadece bana ait onu ödüyorum, gün param var onu ayırıyoyrum, birde kendiem 100 tl harçlık alıyorum... Kalanınıda altın alıyorum, bizim için, ailem için birirkim yapıyorum..Ay sonu o 100 tlyi bile artırmış oluyorum:)) Eşimde sormuyor ne yaptın ne ettin diye, çünkü bilirki har vurup harman savurmam. .

zaten maaşlarımız belli ..bankaya yattığında ayrı gayrımız yoktur...eşimin işyerine yakın banka olmadığı için zamanında faturaları işyerimin yanındaki bankaya otomatik ödemeye vermiştim ..faturalar ordan düşüyor..kredi karıt ödemelerini eşim eft ile netten yapar..ev kredimiz eşimin hesabından ödeniyor çünkü onun maaşı benimkinini 2 katı benimki yetmiyor krediye..kimin zamanı varsao öder ,öyle şunu sen öde bunu sen öde hiçbir zaman olmadı..istediğim herşeyi alırım kendime eşim karışmaz hiç ,bazen kartların hangisi avantajlı ise birbirimize veririz kullanmak için..yani ayrı gayrı olması bana göre yanlış ..kadının ayrı bir birikimi olması sa saçma bence ..çünkü artık evlenikten sonraki mallar ortak olduğ için yarın ayrılma durumu olsa herşey ortak olacak..

Sadece elektrık, dogalgaz ve su faturasını oduyorum.
Telefon; sırket hattı kullanıyorum, o nedenle ekstra faturam yok.

Kendıme alıs-verıs yapacak olursam bazen esımın kartını kullanırım.
Bazen kendım nakıt oderım.

Kredı v.s. butun masrafları esım oder.
Ben bırıkım yapmaya gayret edıyorum.
Rabbım ızın verırse araba almak ıstıyorum cunku

Aramızda ayrı gayrı olmaz evimizin ihtiyaçlarını birlikte karşılıyoruz.Artanınıda birikim yapıyoruz.

Bana kalırsa tek elde tolanmalı eve giren para arkadaşlar...Bende çalışyorum.7 senelik iş yaşantım var.Eşime göre daha tutumluyum.Ama eve giren paranın tek elde toplanmasından yanayım.Tek elde toplanmalı para.Giderler tek elden yapılmalı.Birikim eldeki kalan parayla yapılmalı.

İlk evlendiğim yıl bende bocaladım maaşımı verip vermeme konusunda.Hemen hemen de 1 yıla yakın vermedim.Ama baktımki gelen para olduğu gibi gidiyor.Bir birikim yapamıyoruz.Birde birleştirerek denedik.Elimizde kalan paranın daha çok olduğunu gördük.

Ben yada eşim değil,para aynı hesapta toplanmalı.Herkes aldığını kendi harcarsa olmuyor.Öyle olsa 2 tane maliye bakanı olurdu Türkiye de düşünsenize :)))

merhaba konuyu takip ettim başından beri ben öğretmenim eşim de öğretmen 3 aylık evliyiz maaş kartımı ben de vermedim ama maaş yattığında birlikte faturaları taksitleri ödüyoruz kalan para ortak olarak kalıyor.benim bir sıkıntımm var. bekarken kendi adıma anneme kamu hattı açtırmıştım ve bir buçuk yıl kendimin ve annemin faturasını ben ödemiştim. hat benim adıma ve ikisi de kamu olduğu için uygun oluyor 25 lira ayda. şimdi evlendik ve bu ay eşim annemin konuştuğu telefonu ödemek istemiyor ben de anneme bunu söyleyemem. düşünüyorum bana çok mantıksız gelmiyor aileme az da olsa yardım etmek istiyorum aklım çok karışık ben mi yanlış düşünüyorum o mu karar veremedim. siz çalışan bayanlar olarak kendi ailenize ihtiyaçları olunca yardım ediyor musunuz . uzun oldu ama bi fikir yazarsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…